ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Για μια φορά,
ο Πολάκης έχει δίκιο


IMAGE DESCRIPTIONΟ αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει συχνά τοποθετηθεί δημόσια κατά τρόπους που ήταν άστοχοι και προβληματικοί. Στο παρελθόν, και από αυτήν εδώ τη θέση, έχουμε ξεκάθαρα αντιταχθεί σε τέτοιες τοποθετήσεις και τις έχουμε επικρίνει.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια νέα δημόσια τοποθέτησή του προκάλεσε τις ισχυρότερες μάλλον μέχρι τώρα αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από στελέχη του ίδιου του κόμματός του, ενώ από την αντιπολίτευση μίλησαν και για πρόταση μομφής. Επρόκειτο για την απάντησή του σε μήνυμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στο οποίο αυτός δήλωνε ότι «δεν θέλησε ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες» που προβλέπονται για τα ΑμΕΑ και ότι διεκδικεί «ίσες ευκαιρίες».

Το σχόλιο του Πολάκη, όπως δημοσιεύθηκε στον τύπο, έχει επί λέξει ως εξής:

Αν διεκδικουσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουροπουλε , να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κριση απο συμβούλιο οπως οι άλλοι γιατροί και οχι ετςι :(οπως δικαιουσουν ως ΑΜΕΑ)
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτα που λες!!!


IMAGE DESCRIPTIONΑν παραβλέψουμε τις ανορθογραφίες, προσωπικά δεν βλέπω κανένα απολύτως πρόβλημα σε αυτό το σχόλιο. Ούτε καν από άποψη ουσίας, αλλά πάντως σίγουρα όχι από άποψη δεοντολογίας.

Το μήνυμα αυτό δεν αναφέρεται στην ιδιωτική ζωή του Κυμπουρόπουλου ή την κατάσταση της υγείας του, ούτε απαξιώνει κάποια προσωπική του ιδιότητα. Αναφέρεται αυστηρά στη δημόσια δραστηριότητά του.

Όταν ένας πολιτικός προβάλλει δημοσίως έναν ισχυρισμό, είναι θεμιτό, και αναμενόμενο, ότι θα ελεγχθεί για την ακρίβεια όσων λέει ή για τη συνέπεια με την οποία τα τηρεί. Ο έλεγχος αυτός, στο βαθμό που βασίζεται σε δημοσιευμένες και γνωστές σε όλους πράξεις οι οποίες ανήκουν στο χώρο της αγοράς και όχι του οίκου, δεν παραβιάζει κάποιον κανόνα ή αρχή της πολιτικής επικοινωνίας.


Για να το αντιληφθούμε αυτό, ας κάνουμε μία αναλογία. Το διάστημα που είχαν επιβληθεί οι έλεγχοι κεφαλαίων στην Ελλάδα, τα παραδοσιακά και τα κοινωνικά μέσα είχαν γεμίσει με καταγγελίες για τον τάδε υπουργό ή την δείνα βουλεύτρια η οποία μετέφερε καταθέσεις στο εξωτερικό ή παρέλειψε να τις δηλώσει.

Οι καταγγελίες αυτές επί της ουσίας μπορεί να ευσταθούσαν ή όχι. Κανείς όμως δεν θεώρησε ότι η δημοσίευσή τους είναι ηθικά απαράδεκτη και μειωτική για τους ενδιαφερομένους.

Αφού δεν ήταν εκείνες, γιατί να είναι αυτή;

Διάφοροι υποστήριξαν ότι η ενέργεια του Πολάκη ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Ωστόσο, μια σταγόνα ξεχειλίζει ένα ποτήρι εάν πέσει πράγματι μέσα σε αυτό, όχι αν πέσει σε κάποιο άλλο ποτήρι.

Δεν είναι τήρηση δεοντολογίας να επικρίνεις κάποιον με αφορμή μία θεμιτή του πράξη επειδή έχει κάνει άλλες αθέμιτες στο παρελθόν, επειδή «του τα έχεις μαζεμένα». Εάν οι παρελθούσες πράξεις ήταν αθέμιτες, ας επικρινόταν τότε για εκείνες. Εάν κάνει άλλες στο μέλλον, ας επικριθεί για εκείνες.

Εν προκειμένω, καθόσον με αφορά, αυτό που προέχει δεν είναι τι θα κάνουμε με το Χ συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι η λογοκρισία και η φίμωση που υπάρχει κίνδυνος να επιβληθεί έτσι. Εάν κλείσει μια πόρτα, εάν εξαιρεθεί ένα έδαφος από το πεδίο του επιτρεπτού δημόσιου σχολιασμού, θα κλείσει για όλους, όχι μόνο για αυτόν τον έναν.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μην περάσει, να μην εμπεδωθεί ως αρχή του δημόσιου διαλόγου ότι απαγορεύεται να αντιγυρίζουμε στους θατσεριστές πως οι ίδιοι στη ζωή τους ―στον δημόσιο βίο τους― δεν τηρούν τις αρχές που υποκριτικά διακηρύσσουν.
Σημείωση:
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε επίσης
στο blog του συγγραφέα Nomadic universality με τίτλο:
«Για μια φορά, ο Πολάκης έχει απόλυτο δίκιο».
Ο τίτλος και οι εικόνες προστέθηκαν
με μέριμνα της «Ελεύθερης Έρευνας».Ο Άκης Γαβριηλίδης γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη.
Έχει ολοκληρώσει διδακτορικό στη Φιλοσοφία του Δικαίου (ΑΠΘ) και μεταδιδακτορική έρευνα στην Πολιτική Ανθρωπολογία (ΠΑΜΑΚ).
Από το 1995 ζει στις Βρυξέλλες, όπου απασχολείται επαγγελματικά ως μεταφραστής και ερασιτεχνικά ως ραδιοφωνικός παραγωγός.
Πολυάριθμα πρωτότυπα κείμενα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα διαφόρων χωρών, καθώς και στο Διαδίκτυο (ιδίως στο μπλογκ nomadicuniversality).
Έχει εκδώσει επτά βιβλία στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά για θέματα όπως η νεκροφιλία του πατριωτισμού, ο ελληνικός εμφύλιος, ο Άκης Πάνου, ο Μπίλλυ Ουάιλντερ, οι Πόντιοι και η οικονομικοπολιτική κρίση.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


24 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 47457

  12 Μαΐ 2019

  Οι χρυσές δουλειές της οικογένειας Τσίπρα στα χρόνια της χούντας
  Τι δείχνουν οι ισολογισμοί της τεχνικής εταιρείας σχετικά με το αν πλούτισε ή όχι η οικογένεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
  Στο τέλος, όταν πέθανε ο πατέρας του Πρωθυπουργού Παύλος Τσίπρας, η εταιρεία πωλήθηκε και μετονομάστηκε σε «Μέδουσα». Οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Μέδουσα» την ξεφορτώθηκαν εκ νέου και την έδωσαν, κατά σύμπτωση, στον όμιλο του Χρήστου Καλογρίτσα!
  https://www.tanea.gr/2019/05/12/politics/government/oi-xryses-douleies-tis-oikogeneias-tsipra-sta-xronia-tis-xountas/

  Μπράβο και πάλι μπράβο στους αριστερο-δεξιούς εθνικοσοσιαληστοκομμουνιστές πατριώτες.
  Τί να μας πουν τώρα οι αμερικάνοι. Τρέμετε αμερικανάκια!

 • Ανώνυμος 47443

  10 Μαΐ 2019

  https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/trikakia-koufontinas.jpg

 • Ανώνυμος 47441

  9 Μαΐ 2019

  https://www.tovima.gr/2019/05/09/politics/apokalypsi-apo-ta-nea-o-tsipras-me-epistoli-tou-pieze-ti-doe-na-dexthei-os-athanati-tin-panagopoulou/
  Πρώτη φορά απ' αριστερά..

 • Ανώνυμος 47431

  8 Μαΐ 2019

  Τώρα καταλάβαμε γιατί πέρυσι τον Αύγουστο ο Τσίπρας εγκατέλειψε την ιδέα να πάει στο Καστελόριζο για να εξαγγείλει την λήξη των μνημονίων. Διότι έκανε διακοπές με το σκάφος του Παναγόπουλου στο Ιόνιο, τον βόλευε καλύτερα η Ιθάκη και έτσι αποφάσισε να απαγγείλει από εκεί τα παραμύθια για τον Οδυσσέα και τα λοιπά φύκια. Μάθαμε λοιπόν ότι ο «αριστερός» Τσίπρας βρισκόταν σε χλιδάτο κότερο 35 μέτρα, καπνίζοντας τα πούρα του εφοπλιστή που τον φιλοξενούσε, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-koyrasmenos-tsipras-arthro

  «Βρε κατακαημένοι ΝουΔουλοι, καταλάβετε το, η μισή Ελλάδα θα ήθελε αν είχε ένα κότερο να το δώσει στον Αλέξη για να ξεκουραστεί, γιατί κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη της! Δε μας χαλάει το που θα κάνει τις διακοπές του,τον θέλουμε ξεκούραστο και ακμαίο για να συνεχίσει έτσι!»
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tweet-antzys-samioy-gia-diakopes-tsipra-me-kotero

  Χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ετοιμάζουν ραντεβού για ξύλο -Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/hoyligkan-aek-paok-etoimazoyn-ranteboy

  Αντί για πασατέμπο, προτείνω να πάρουν σανό μαζί τους.
  ;)

 • Ανώνυμος 47428

  7 Μαΐ 2019

  Νομιζω ότι η προσεγγισή σας, χωρίς να είναι λάθος δεν είναι σωστή , διότι κατα την προσωπική μου πάντα γνώμη δεν είναι πλήρης. Καταρχήν ως ΑΠΟΨΗ ορθώς νομίζω λέτε ότι η διατύπωση δεν έχει παραποιήσει δεδομένα αλλά περιγράφει την πραγματικότητα. Ως δεοντολογική τοποθέτηση όμως νομίζω πως η ανάλυση σας δεν κάλυψε όλες τις παραμέτρους. Η αλήθεια είναι οτι η ανάρτηση του Κυμπουρόπουλου δεν απέδιδε την πραγματικότητα καθόσον έλεγε ότι δεν ζητά ειδική μεταχείριση και θα μπορούσε καποιος να θεωρήσει την απάντηση Πολάκη ως λογική συνέχειά της. Εν τούτοις ξεχνάμε δύο βασικά τουλάχιστον στοιχεία δεοντολογίας: 1ον Το ποιός έδωσε την απάντηση και 2ον Που έδωσε την απάντηση.
  1ον Η απάντηση δόθηκε από ένα πολιτικό αντίπαλο που επίσης διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, συνεπώς εκλαβάνεται ως πολιτική αντιπαράθεση και όχι ως ανάλυση γεγονότων. Σε αυτή την αντιπαράθεση πλέον και όχι συζήτηση ο κος Πολάκης άνοιξε ένα πολιτικό debate και με όρους πολιτικού debate ο Πολάκης δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι κρίνεται πολιτικά και όχι ως ιστορικός αναλυτής. Η απάντηση δεν ήταν για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αλλά για την αποστόμωση του αντιπάλου. Αυτη την ιδεολογική προσεγγιση ο κος Πολάκης όχι μόνο δεν την αντιλήφθηκε αλλά αντιθέτως την απέρριψε αδιαφορόντας χαρακτηριστηκα βάσει του ύφους και της συνέχειας ,
  2ον Ο κος Πολάκης διαπνέεται προφανώς από το νεοαριστερό συμπλεγμα "ανωτερώτητας" του Αριστερου Ηθικού Πλεονεκτήματος και δεν αντιλήφθηκε ότι το νέο μέσον της Ηλεκτρονικής ΔΗΜΟΣΙΑΣ ανάρτησης δεν είναι διαζώσης συζήτηση αλλά ο αναρτών οφείλει να προστατευσει εκ των προτέρων την άποψή του διατυπώνοντας τις απόψεις του απέναντι σε ένα κοινό που μπορεί να επιστρέφει ξανά και ξανά "ξεψειριάζοντας" και το τελευταίο κόμμα (σημειώνεται ότι οι λοιποί αξιωματούχοι της Δύσης ακολουθούν πλήν του Τραμπ ένα λιτό ύφος που αποτρέπει τις διεκυλστινδες και το οποίο επιμελούνται γνώστες του μέσου συνήθως). Διαφορετικά θα πρέπει να επανέρχεται και αυτός εφόσον άνοιξε έναν δημόσιο διάλογο χωρίς πραγματικούς κανόνες.

  Εάν ξεφύγουμε από τους στενούς ορισμούς της "δεοντολογίας" θα πρέπει να προσθέσουμε ότι επίσης ο κος Πολάκης ως πολιτικός και δη υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι σε έναν δημόσιο καυγά, διότι αυτό κατάφερε με την απρόκλητη απάντησή του σε έναν πολιτικό του αντίπαλο, το κοινό συναισθηματικά παίρνει την θέση του λιγότερο ισχυρού συγχωρώντας μικρόλάθη του και λαμβάνοντας τα ως απόδειξη της αδυναμίας του, ενώ κατακρίνει τον ισχυρό όταν επιβάλει την σκληρή ορθότητα.

  Βεβαίως πολύ απλούστερα για να μην το κουράζουμε θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι ο Πολάκης απέδειξε για μια φορά ακόμη τον προσφιλή ισχρισμό σε τουτο δω τοsite ότι οι Οθωμανίζοντες ψευτορωμιοί χειρίζονται την "δημοκρατική εξουσία" που τους δόθηκε ως Βελιγκέκες που χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης του πολυχρονεμένου Σουλτάνου Τσίπρα και αδιαφορούν να συνεχίσουν μια συζήτηση όταν θεωρούν ότι επέβαλαν το νόμο του Σουλτάνου τους.
  Αυτά τα ολίγα Δημητριος

 • Ανώνυμος 47425

  7 Μαΐ 2019

  https://www.tovima.gr/2019/05/07/opinions/lfta-lfapisteyta-lfkatorthomata-lftou-tsipra/
  Πρώτη φορά απ' αριστερά συνέλληνες..

 • Ανώνυμος 47417

  7 Μαΐ 2019

  Προσθήκη στο 47415:

  "Η χήρα του εφοπλιστή Παναγόπουλου σημειώνει ότι το περιστατικό δεν συνέβη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι αλλά «πολύ καιρό μετά»."
  https://www.iefimerida.gr/politiki/panagopoyloy-sto-skafos-mas-ekane-diakopes-o-tsipras
  https://www.iefimerida.gr/politiki/kotero-panagopoyloy-salos-sta-social-media-gia-tsipra

 • Ανώνυμος 47415

  6 Μαΐ 2019

  https://www.iefimerida.gr/ellada/fotografies-feretai-na-deihnoyn-tsipra-se-skafos
  Πρώτη φορά απ' αριστερά συνέλληνες.

 • Ανώνυμος 47405

  4 Μαΐ 2019

  Απροκάλυπτες απειλές Ρουβίκωνα κατά των δικαστών για την άδεια στον Κουφοντίνα
  Ηγετικό μέλος της οργάνωσης προειδοποιεί τους δικαστές του τριμελούς συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου να χορηγήσουν την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας γιατί αν πάθει κάτι θα ανοίξει κύκλος αίματος!
  https://www.in.gr/2019/05/04/greece/aprokalyptes-apeiles-rouvikona-kata-ton-dikaston-gia-tin-adeia-ston-koufontina/

 • Ανώνυμος 47403

  3 Μαΐ 2019

  "Τσίπρας από Κρήτη: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις -Να μας απαντήσει το Βερολίνο"
  https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-tha-diekdikisoyme-germanikes-apozimioseis

  Το Βερολίνο γιατί δεν απαντάει; Καλέ συγχύστηκα!

  "Μεγάλη αναστάτωση και πανικό προκάλεσε ένας νεαρός στην Σπλάντζια της Κρήτης την Πέμπτη το απόγευμα όταν ξαφνικά ξάπλωσε στη μέση του δρόμου και φώναζε «διορίστε με». Σύμφωνα με το flashnews.gr ο νεαρός ξάπλωσε στη συμβολή των οδών Δασκαλογιάννη και Σήφακα, έξω από γνωστό ταχυφαγείο και φώναζε ότι οι φόροι τον έχουν γονατίσει και ότι όλα του τα χρήματα τα έχει «φάει» το ελληνικό κράτος. Στη συνέχεια ζητούσε να τον διορίσουν σε τράπεζα και να πάρει σύνταξη."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/kriti-nearos-xaplose-sto-dromo-fonaze-dioriste-me

  Αλέξη ζούμε και εμείς να προσληφθούμε.
  https://i.postimg.cc/9F0PRmWw/image.jpg

 • Ανώνυμος 47402

  3 Μαΐ 2019

  Η μαντινάδα, όπως την έγραψε ο Παύλος Πολάκης, όπου «Ταιπρας», προφανώς εννοεί Τσίπρας.
  «Από το Μυλοπόταμο φαίνεται το Χουδέτσι
  σήμερα τίμησε ο λαός τον Ταιπρα τον Αλέξη
  Εμείς θα το γλεντίζομε κι όπου το βγάλει η βράση
  το δρόμο που ανοίξαμε κανείς δε θα χαλάσει», έγραψε ο Παύλος Πολάκης, δημοσιεύοντας βίντεο από τους χορούς του Αλέξη Τσίπρα.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/i-mantinada-toy-payloy-polaki-gia-ton-alexi-tsipra

 • Ανώνυμος 47399

  2 Μαΐ 2019

  https://www.in.gr/2019/05/02/politics/paraskinio/arkas-skitso-xastouki-gia-tsipra-kai-polaki/
  XD

 • Ανώνυμος 47387

  2 Μαΐ 2019

  Κάτι μου λέει ότι η Παπακώστα ενδιαφέρεται για το δικό της παιδί μόνο, όπως όλες οι μανάδες και μπαμπάδες εν Ελλάδι εξάλλου.
  Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος.

 • Ανώνυμος 47385

  1 Μαΐ 2019

  Προς 47382 Ελεος. Σταματα να ασχολεισαι με τα παιδια μας που ειναι ΑμΕΑ. Η Παπακωστα εχει ενα παλληκαρι ΑμΕΑ και ξερει τι λεει. Ο λογος που συγκρουσθηκε με τη ΝΔ ηταν ο Αδωνις και η πολιτικη του στα ΑμΕΑ. Αν δεν εχεις τι αλλο καλυτερο να κανεις ασε τα ΑμΕΑ. Δε σε χρειαζονται ουτε ζητησαν τη γνωμη σου, ουτε την ηλιθια αναφορα σου στον κιτρινο τυπο. Ασχολησου με τα οικογενειακα σου. Ασε των αλλων και ειδικα των ΑμΕΑ

 • Ανώνυμος 47383

  1 Μαΐ 2019

  Στο άψε-σβήσε ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια -Δεν πήγαν στην αμερικανική πρεσβεία
  https://www.iefimerida.gr/ellada/se-mia-akomi-megali-epityhia-i-bikos-itan-ekei

  Ήταν και ο Μπαρουφάκης με πανό "Ανυπακοή".
  XD

 • Ανώνυμος 47382

  1 Μαΐ 2019

  @47377
  Πρέπει να βγουν στους δρόμους για να ζητήσουν το «αυτονόητο». Και συναντούν τις κλούβες της αστυνομίας. «Χτές», με αριστερή (και καλά) κυβέρνηση. Καλά κρασιά να πεις της Παπακώστα.
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΑμΕΑ στο Σύνταγμα
  Ζητούν να μη γίνουν άλλες περικοπές στα επιδόματα
  11.04.19, 19:37 https://www.star.gr/eidiseis/ellada/457590/sygkentrwsh-diamartyrias-twn-amea-sto-syntagma

 • Ανώνυμος 47380

  1 Μαΐ 2019

  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-tsipras-me-polaki-se-taberna-sto-rethymno-eikona

  @47377
  «Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ λέει "θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος".
  Αυτό το πνεύμα απηχεί σε μένα η επίμαχη δήλωση. Αυτό το πνεύμα παρακμής του πολιτικού λόγου συμπίπτει με την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και δημιουργεί τους ανάλογους συνειρμούς…», τόνισε η Κατερίνα Παπακώστα.
  «Οσοι, όμως, οχυρώνονται πίσω από τους ΑμΕΑ, ως ασπίδα του Αχιλλέα, δεν θα αποφύγουν στο τέλος να αποκαλυφθεί η κρυφή τους ατζέντα, η οποία στηρίζεται στον κοινωνικό δαρβινισμό, διότι πιστεύουν ότι οι ΑμΕΑ κοστίζουν…», πρόσθεσε.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/i-papakosta-karfonei-me-saixpir-ton-polaki

 • Ανώνυμος 47379

  1 Μαΐ 2019


  Rena Dourou ακόμα να παραιτηθείς;;;;;
  Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρους στη Καλιφορνια!!!!!
  Γιατι δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;;;
  Υγ.Τα οςα έχετε κανει δυο μήνες τωρα εσείς ως περιφέρεια και το Υπ Υποδομων στο Μάτι γιατι άραγε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τα λεει;;;;
  Μόνο τις μερες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη …..
  https://www.protothema.gr/greece/article/837647/kako-hioumor-polaki-me-tous-nekrous-se-mati-kai-kalifornia/

  Εντάξει 47377; Το κατάλαβες ή να στο ζωγραφίσω; Και αν το κατάλαβες αυτό, να καταλάβεις πως οι ΑμΕΑ δεν έχουν προνόμια, ο,τι και να γίνει. Άμα σου αρέσουν τα «προνόμια» των ΑμΕΑ γίνε και εσύ να τα ευχαριστηθείς.

 • Ανώνυμος 47377

  30 Απρ 2019

  Προς 47373. Κανενας δεν εκανε πλακα με τους νεκρους. Το ξερουμε οτι θα ψηφισεις Μητσοτακη δε χρειαζεται να μαςδειχνεις τους παραμορφωτικους σου φακους. Μονο με το SKAI δε γινεται φιλε. Βαζουμε και την προσωπικη μας θεση στο τραπεζι. Τον Κυμπουροπουλο τον αγαπησαμε και τον εκτιμουμε ολοι οι Ελληνες. Απλα μπηκε στο τρυπακι της πολιτικης και εκανε ενα λαθος. Και παλι δε με πειραζει προσωπικα. Ειναι μεγαλος ο αγωνας ζωης ενος ΑΜΕΑ. Σημασια εχει οτι ο Μητσοτακης σαν γνησιος Θατσερικος πιστευει στον κοινωνικο Δαρβινισμο και στην ουσιαστικη απομονωση τους χωρις επιδοματα κλπ. Ουσιαστικα στον οικονομοκο αφανισμο τους. Τα χρηματα αυτα θελει να τα δωσει στους καλοπροαιρετους βιομηχανους που θα ανοιξουν νεες θεσεις εργασιας! Ξερω απο μεσα τι εστι ΑμΕΑ. Τρεμω στην ιδεα να επικρατησει ο Βεμπερ κσι παρεα του. Αυτα και πιστευε ο,τι θες. Μικρη σημασια θα εχει για ενα ΑΜΕΑ.

 • Ανώνυμος 47373

  30 Απρ 2019

  Σιγά που έχει δίκιο, 47372, ο άνθρωπος που έκανε πλάκα με τους νεκρούς στο Μάτι και στην Καλιφόρνια

 • Ανώνυμος 47372

  30 Απρ 2019

  Επι της ουσιας ο Πολλακης εχει δικιο. Λογω ομως της επιβαλλομενης ευγενειας σε καθε ΑΜΕΑ η διατυπωση θα μπορουσε να ειναι διαφορετικη. πχ Γνωριζουμε τον καθημερινο σου αγωνα επιβιωσης κε Κυμπουροπουλε και θαυμαζουμε το σθενος ψυχης. Η Πολιτεια και ο νομοθετης φροντισαν να δωσουν στα ΑμΕΑ καποια δικαιωματα...........κ.λ.π.

 • Ανώνυμος 47371

  29 Απρ 2019

  Ωραίος! Για άλλη μια φορά to the point

 • Ανώνυμος 47368

  29 Απρ 2019

  Σιγά που έχει δίκιο ο Πολάκης. Αυτός ο κρητικός ψευδολόγος υπονόησε πως ο Κυμπουρόπουλος διορίστηκε «χαριστικά» ενώ και οι διορισμοί των ΑΜΕΑ ιατρών γίνεται ύστερα από κρίση συλλογικού οργάνου. Προφανώς στη Βρυξέλλα δεν κατανοούν τι διαβάζουν. Δοκιμάστε μία άλλη φορά κύριε Άκη μας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα του Πολάκη.

 • Ανώνυμος 47367

  29 Απρ 2019

  Στο συγκεκριμένο που είπε ο Πολάκης στον Κυμπουρόπουλο είχε κάποιο δίκιο.
  Έκανε απλά μια επισήμανση, αν ο Κυμπουρόπουλος δεν θέλει μόρια, αυτό έρχεται κάπως σε αντίθεση με τον διορισμό του ίσως.
  Βέβαια από εκεί ξεκίνησε μία ιστορία αντάξια της πολιτικής σκηνής της ρωμιοσύνης.
  Μου θύμισε την περίπτωση με το Τζέισον-Αντιγόνη. Έναν τύπο που φωτογραφιζόταν με φουστάνια, αλλά από όσο γνωρίζω (και ας με διορθώσει όποιος ξέρει), ούτε ορμόνες παίρνει, ούτε έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου. Λέει ότι αγωνίζεται εναντίον των διακρίσεων των δύο φύλων, έγινε πολιτικός, έβγαλε τα φουστάνια και έκοψε τα μαλλιά.
  https://www.protothema.gr/greece/article/834595/fotografia-to-tzeison-adigoni-allaxe-louk-kai-egine-kuriolektika-agnoristo/
  https://www.protothema.gr/life-style/article/880856/iason-dousis-jason-adigoni-den-evgala-ta-foremata-epeidi-bika-stin-politiki/