ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ


Στην πλάτη των αθώων θυμάτων των πρόσφατων πυρκαγιών, το κράτος της σύγχρονης Ρωμιοσύνης φαίνεται εντελώς απογυμνωμένο και χωρίς ελπίδα.

Και σε αυτή την περίπτωση καταδείχθηκε με τον πλέον πασιφανή τρόπο, ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί του.

Οι προύχοντες του τόπου θέλουν να καρπώνονται τα οφέλη των υπηρεσιακών θώκων που τους δίνονται με ποικίλους άμεσους και έμμεσους τρόπους, αλλά όχι τις ζημιές που ενδέχεται να προκύψουν, αποποιούμενοι τις ευθύνες τους.

Στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, όλοι οι αντιπολιτευόμενοι σχηματισμοί, κομματικοί και τοπικών φορέων, ζητούν επί πίνακι τα κεφάλια των υπεύθυνων, οι οποίοι, από τη δική τους την πλευρά, φαίνεται να τρέμουν μη χάσουν τα οφίτσιά τους.

Αυτό που δύσκολα όμως διακρίνει κάποιος, είναι ότι και οι αντιπολιτευόμενοι, που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε θέση ισχύος κατηγορώντας τους κυβερνώντες για ολιγωρία, παίζουν ένα παράλληλο ανήθικο πολιτικό παιχνίδι.

Γιατί άραγε αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άναψε φωτιές με τις πρόσφατες δηλώσεις του κι έσπειρε τον πανικό στις τάξεις του κόμματός του, όταν κατηγόρησε τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ολιγωρία σχετικά με τα μέτρα τάξης που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών;

Μήπως ο εν λόγω αξιωματούχος προορίζεται για βουλευτής στο συγκεκριμένο κόμμα;Προς τι τόσος πανικός κι άμεση αναίρεση της δήλωσης;
Μήπως ο σημερινός αρχηγός της Αστυνομίας προορίζεται για κάποιο πολιτικό θώκο;


Κι αν όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, επρόκειτο από λάθος εκ παραδρομής κι ο Κ. Μητσοτάκης ενοούσε τον αρχηγό της Πυροσβεστικής κι όχι τον αρχηγό της Αστυνομίας, γιατί άραγε βγάζει «έξω από το κάδρο» τον αρχηγό της Αστυνομίας και μάλιστα ανακαλεί μετά σπουδής;

Υπό κανονικές συνθήκες και με λογικούς συνειρμούς δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει καμία αντίδραση οποιουδήποτε φορέα. Έπρεπε να κατονομάσει και τους δύο. «Λησμόνησα να αναφέρω», έπρεπε να πει, «και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής».
Παραίτηση αξιωματούχου της Ρωμιοσύνης σε κανάλι.


Επίσης, γιατί άραγε η αντιδήμαρχος Μαραθώνα έσπευσε, αν και μη άμεσα αρμόδια όπως η ίδια ανέφερε, να δηλώσει στον αέρα του Σκάι την παραίτησή της;

Μήπως το τηλεοπτικό show της παραίτησής της, που στήθηκε από το αντιπολιτευόμενο κανάλι, υποκρύπτει την πρόθεσή της για αυτοδιαφήμιση και συμμετοχή της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στα ψηφοδέλτια του αντίστοιχου κόμματος;


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


13 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 46072

  27 Αυγ 2018

  http://ellinikahoaxes.gr/2018/08/26/archikes-esties-fotias/

 • Ανώνυμος 46036

  12 Αυγ 2018

  Καμένος συριζόπληκτος.
  Όταν βλέπεις καμμένα αυτοκίνητα σε παράταξη σημαίνει ότι καποιος πήρε λάθος αποφάσεις και έστειλε τον κόσμο κατευθείαν στο κέντρο της πυρκαγιάς. Δεν χρειάζεται να είναι ειδικός κάποιος για να το καταλάβει. Οι νεκροί θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Εδώ υπάρχουν πολύ βαριές ευθύνες αυτών που ήταν στο κέντρο αποφάσεων. Πελατειακό κράτος του Σύριζα.

 • Ανώνυμος 46002

  3 Αυγ 2018

  Αλλάξτε διάθεση, όσο είναι δυνατόν.

  https://www.youtube.com/watch?v=20bUL7Zij_Y

  https://www.youtube.com/watch?v=Y_kDDBZpBX4

  https://www.youtube.com/watch?v=jTVHuoUZ8VQ

  https://www.youtube.com/watch?v=s-1twb1bQpQ
 • Ανώνυμος 46001

  2 Αυγ 2018

  Όποια πέτρα και να σηκώσεις τα ΣΚΑΤΑ θα βρεις από κάτω και τους ομοίους τους.
  «Στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ.: που κάηκε στις 23 Ιουλίου) δε χτίστηκαν αυθαίρετα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η μάντρα που κάηκαν οι 26 άνθρωποι, δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα», τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του ο υπ. Μεταφορών, προσθέτοντας: Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου «έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει διατελέσει Νομάρχης στην περιοχή, που έχει διατελέσει Βουλευτής στην περιοχή, που ήταν Αντιπρόεδρος της Βουλής της Νέας Δημοκρατίας και που προφανώς η ιδιοκτήτρια μπορεί και να ήταν, να το ψάξετε, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι εκλεγμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

  «Έρχεται τώρα και μιλάει η κα Σπυράκη, όταν όλη η Ανατολική Αττική και όλη η Ελλάδα κατά τόπους, έχει παραδοσιακά ένα ή δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν συμβάλλει στο πώς θα γίνονταν αυθαίρετα, στο πώς θα γίνονταν κατατμήσεις οικοπέδων, στο πώς θα χτίζονταν αυθαίρετα κτίσματα οπουδήποτε. Ηταν η παλαιοκομματική λογική, της πελατειακής σχέσης με τους πολίτες…», συμπλήρωσε ο Χρ. Σπίρτζης, καταλήγοντας: «Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ολοκλήρωσαν το Δασολόγιο, το Κτηματολόγιο; Γιατί δεν έγιναν πολεοδομικές μελέτες;»

  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, το οικόπεδο στο οποίο βρέθηκαν νεκροί 26 άνθρωποι ανήκει στη Χριστιάνα και τον Βασίλη Φράγκο. Η Χριστιάνα Φράγκου ήταν πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, ενώ είναι ανιψιά του πρώην βουλευτή (1974-1993) και Νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Φράγκου, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Βουλής. Εναντίον του είχε ασκηθεί δίωξη στις αρχές του '99, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», για «παράνομες συνδέσεις αυθαίρετων κτισμάτων με τα δίκτυα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ».

 • Ανώνυμος 46000

  2 Αυγ 2018

  Η απόφαση για επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων σε ζώνες αιγιαλού, οριοθετημένα ρέματα, αναδασωτέες περιοχές και εθνικούς δρυμούς, αποτελεί μια αυτονόητη αναγκαιότητα που παρέμενε στα συρτάρια, και αφορά 3.000 συνολικά ακίνητα. To Tεχνικό Επιμελητήριο, επίσημος συνομιλητής της Πολιτείας, συμφωνεί με τις κατεδαφίσεις και την καταπολέμηση χωροταξικών και πολεοδομικών στρεβλώσεων ενώ ο Πρόεδρός του -προερχόμενος από τη ΝΔ- ζητά διακομματική συμφωνία δίνοντας εθνικό χαρακτήρα στο σχέδιο.

  Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι το οικόπεδο που έγινε παγίδα-θανάτου στο Μάτι ήταν καταπατημένη δασική έκταση, με αυθαίρετο κτίσμα από το 1977, όπου είχαν καταπατηθεί όλα τα προεδρικά διατάγματα ενώ ήταν φραγμένο παρότι είχε χαρακτηριστεί ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων. Είναι η πιο τραγική επιβεβαίωση της κυνικής νοοτροπίας που οδήγησε σε μικρές και μεγάλες τραγωδίες, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου μιλούσαν σε κανάλια και sites, συμπληρώνοντας τις τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην παγίδα θανάτου.

  Ο χρόνος όμως δεν γυρίζει πίσω και η καταστροφή έχει συντελεστεί. Από την Ελλάδα των καταπατητών, των αυθαιρέτων και της πελατειακής αντίληψης που παράγει τραγωδίες υπάρχει μόνο ένας δρόμος διαφυγής. Για αυτό και το μέτρο των κατεδαφίσεων πρέπει να στείλει το μήνυμα κατεδάφισης των αντιλήψεων του παρελθόντος.

 • Ανώνυμος 45998

  2 Αυγ 2018

  45997=Συριζόπληκτος η επιστροφή...
  Τα έχουμε πει αυτά. Φυσικά και υπάρχει αυθαίρετη δόμηση. Πήγαινε Λούτσα να δεις τί γίνεται.
  Αλλά: το κέντρο αποφάσεων εγκλώβισε τους οδηγούς μεταξύ Μαραθώνος και Ραφήνας, μέσα στη φωτιά δηλαδή, γνωρίζοντας παράλληλα ότι η περιοχή έχει άναρχη δόμηση και δεν αντέχει κυκλοφοριακό φορτίο.
  Και δεύτερον το χωροταξικό της περιοχής έχει εγκριθεί από την παρούσα κυβέρνηση το 2017.
  Συμπέρασμα, για την καταστροφή φταίνε:
  -Ταχύτητα πυρκαγιάς.
  -Άναρχη δόμηση.
  -Ανικανότητα του κέντρου αποφάσεων του κρατικού μηχανισμού που φέρει μεγάλες ευθύνες.
  (Το να απομονώνουμε τμήματα της πραγματικότητας δήθεν ως επιχειρηματολογία είναι χαρακτηριστικό των μπουρδολόγων/ψευδοεπιστημόνων. Να το προσέξεις αυτό.)

 • Ανώνυμος 45997

  2 Αυγ 2018

  Διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου, είναι το οικόπεδο, στο οποίο κατέφυγαν για σωτηρία και εν τέλει βρήκαν τον θάνατο 27 από τους συμπολίτες μας, στη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι.

  Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ' αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

  Επιπλέον, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός η έκταση αυτή έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανένα νόμο από τους ισχύοντες από το 1977. Επίσης, έχει παραβεί τη νομοθεσία του 1337/83 νόμου Τρίτση περί περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αιγιαλό , και μάλιστα έχει περιτοιχίσει και τη δημόσια ζώνη μεταξύ του αιγιαλού και παραλίας. Το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει έλεγχο για τις ενέργειες της υπηρεσίας δόμησης ως προς την παράβαση του άρθρου 23 του 1337/83.

 • Ανώνυμος 45996

  2 Αυγ 2018


  Σπουδαίο «διπλό» και πανηγυρική πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, όπου περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας (σ.σ. πρώτο ματς στην Τούμπα), πήρε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν νικηφόρα 3-0 από την έδρα της Βασιλείας στην Ελβετία, στη ρεβάνς του β' προκριματικού, με σκόρερ τους Βαρέλα (7`), Πρίγιοβιτς (52`) και Ελ Καντουρί (60`). Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς είχε βρει και πάλι νικητή τον ΠΑΟΚ με 2-1.

  Παιδιά ασχοληθείτε με θέματα της αρμοδιότητάς σας, αφήστε τα υπόλοιπα σας πέφτουν βαριά.

 • Ανώνυμος 45995

  2 Αυγ 2018

  http://www.iefimerida.gr/news/435016/apisteytos-spirtzis-parakalo-ton-k-mitsotaki-na-mas-afisei-aperispastoys

 • Ανώνυμος 45994

  2 Αυγ 2018

  45993=Συριζόπληκτος.
  Καμία παραιτησούλα κομμουνιστή πάντως δεν παίζει, ο Μητσοτάκης τους φταίει.

 • Ανώνυμος 45993

  1 Αυγ 2018


  Είναι τρομακτικό να ανακαλύπτεις κάποια στιγμή πως έχεις να κάνεις με τσάμπα φιλάνθρωπους. Είναι τρομακτικό να ανακαλύπτεις πως όλα ήταν μια φτηνή και χυδαία ρεκλάμα πάνω στις πλάτες κατεστραμμένων ανθρώπων. Είναι τρομακτικό και είναι και ντροπή να μαθαίνεις πως τα 500.000 ευρώ του μεγαλοεφοπλιστή προς στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς, που το 2014 θα δίνονταν για να χτιστούν τέσσερα σχολεία,... οι κάτοικοι του νησιού ακόμα τα περιμένουν.

  Μέχρι και η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου έμεινε εμβρόντητη από τους επαρχιωτισμούς της ΝΔ, που προσπάθησε να παρέμβει στις συζητήσεις με την Κομισιόν παρουσιάζοντας την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια ως "δική της επιτυχία". Όπως ισχυρίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της η δήλωση της αρμόδιας Επιτρόπου για στήριξη στην Ελλάδα ήρθε ως "άμεση ανταπόκριση του Προέδρου Γιούνκερ στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη". "Ω Θεε μου! Τι είναι αυτό; Η Επιτροπή μιλά με την κυβέρνηση της χώρας", διεμήνυσε η κ. Κρέτσου στην Μαρία Σπυράκη.

 • Ανώνυμος 45992

  1 Αυγ 2018

  Μήπως ο σημερινός αρχηγός της Αστυνομίας προορίζεται για κάποιο πολιτικό θώκο;
  Μήπως το τηλεοπτικό show της παραίτησής της, που στήθηκε από το αντιπολιτευόμενο κανάλι, υποκρύπτει την πρόθεσή της για αυτοδιαφήμιση και συμμετοχή της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στα ψηφοδέλτια του αντίστοιχου κόμματος;

  Και τα δύο ερωτήματα κατά τη γνώμη μου είναι ανούσια. Η απάντησή τους απλή: διότι η ρωμιοσύνη είναι ένα μπουρδέλο. Καλό είναι η φαιά ουσία να ξοδεύεται αλλού.
  Επί της ουσίας: σχόλιο 45972 εδώ:
  https://www.freeinquiry.gr/single-post.php?id=4389

 • Ανώνυμος 45991

  1 Αυγ 2018

  Για να μιλήσουμε στην ρωμέικη γλώσσα: κοντός ψαλμός αλληλούια. Κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές και πριν απ' αυτές θα ξέρουμε. Δεν χωράει αμφιβολία ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια, σε βάρος αθώων θυμάτων. Είναι η πρώτη φορά; Ολη η πολιτική ιστορία του νεοελληνικού κράτους, βρίθει από παρόμοια γεγονότα. Αρχής γενομένης της επανάστασης του '21 και της πρώτης περιόδου του κράτους. Κάτι για το οποίο το ηλεκτρονικό περιοδικό σας, έχει γράψει σειρά άρθρων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι νεοέλληνες, ελπίζουν ακόμα και περιμένουν να τους σώσει αυτός ο πολιτικός συρφετός, που διαχρονικά και ανελλιπώς αποδεικνύεται ανίκανος να κυβερνήσει και να διοικήσει έναν λαό που έχει την ψυχολογία του ραγιά, κάτι που ταγοί μας - όχι μόνο οι πολιτικοί - γνωρίζουν και χρησιμοποιούν άριστα προς όφελος τους. Μόνον όταν θα αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπίας, ίσως προκύψει μία νέα αντίληψη για το τι σημαίνει πολιτική και συμμετοχή του προσώπου σ' αυτήν, και αυτό με την σειρά του να "γεννήσει" νέου τύπου ηγέτες που θα κατέχουν την θέληση και την τέχνη να ασκούν διοίκηση και να κυβερνούν. Η πρόσφατη τραγωδία, ήταν πολύ οδυνηρή. Την ίδια στιγμή, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για έναν επίπονο και γόνιμο προβληματισμό για τον κάθε έναν από εμάς. Ισως βοηθήσει να καταλάβουμε ότι οι αιτίες για τις τραγωδίες που διαχρονικά βιώνουμε σε εθνικό επίπεδο, δεν προέρχονται μόνον από ανίκανους πολιτικούς, δημάρχους, περιφερειάρχες, φορείς όπως η αστυνομία, πυροσβεστική κλπ, αλλά προέρχονται συνολικά από την ελληνική κοινωνία. Ουδείς αναμάρτητος (εννοείται, το "αναμάρτητος" με την αρχαιοελληνική έννοια και όχι την θρησκευτική). Και στρέψουμε το βλέμμα μας, στην βαθύτερη αιτία που δεν είναι άλλη από τις αξίες και τα ιδανικά που υιοθετήσαμε και με τα οποία πορευόμαστε δύο αιώνες τώρα. Και να θελήσουμε να τα επαναξιολογήσουμε. Να ζούμε επιτέλους στις σύγχρονες συνθήκες και όχι να παραμένουμε εγκλωβισμένοι, σε ένα στείρο παρελθόν που μας καταδικάζει με μαθηματική ακρίβεια να ανακυκλώνουμε τις εθνικές συμφορές μας, αποδίδοντας τις ευθύνες πότε στην οργή του Θεού, πότε σε ξένο δάκτυλο κλπ