ΖΗΛΩΤΕΣ
ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ


Ο θρησκευτικός ταλιμπανισμός των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, που δρουν στην Ελλάδα, είναι ένα ζήτημα πολιτικής ταυτότητας, το οποίο δεν τολμούν να αγγίξουν ούτε οι ίδιοι.

Μήπως είναι τυχαίο το γεγονός, ότι η φυγόποινη Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησής της από αστυνομικούς της ασφάλειας (πριν την προηγούμενη σύλληψή της) εθεάθη να επισκέπτεται συχνά ένα εκκλησάκι. στο οποίο πήγαινε να ανάψει κεράκια; (Βλ. εφημ. Εspresso 14-4-2010).


 

Αμνοί και λύκοι, άγιοι και διάβολοι, των αναρχικών της Ρωμιοσύνης.
Αποσπάσματα από
«Το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης», έκδ. Μαύρη Διεθνής.
 


Αν αναλογιστούμε επιπλέον, ότι αφενός ο κρατούμενος σύντροφός της, Νίκος Μαζιώτης, έχει αδελφό παπά και αφετέρου, ότι τα μέλη της 17 Νοέμβρη, αφοί Ξηροί, είναι γιοι κληρικού, τότε ίσως αρχίζουμε και υποψιαζόμαστε, ότι το εκκλησιαστικό περιβάλλον διαμορφώνει τη ψυχοσύνθεση αυτών των ανθρώπων σε μεγάλο βαθμό.


 
Οι τρεις μάγοι
σε αναρχο-αφίσα.
 


Οι αμφιβολίες θα πάψουν να μας ταλανίζουν, όταν κατηφορίζοντας στους δρόμους των Εξαρχείων, αντιληφθούμε, ότι στους τοίχους είναι κολλημένες διάσπαρτες αφίσες υπογεγραμμένες από αυτόνομα στέκια αναρχικών, οι οποίες επικαλούνται διαβόλους και τριβόλους, ευλογίες και αγιάσματα.
 
Άγιοι Γεώργιοι, διαβόλοι και... τριβόλοι σε αφίσες αναρχορωμιών.

 Θέλουν
να προσευχηθούν,
να βλαστημήσουν,
να συγχωρήσουν
κ.λπ. κ.λπ.
οι αναρχορωμιοί
της Ρωμιοσύνης.


Η απορία μας λοιπόν «εύλογη»: Μήπως τα καλόπαιδα των Εξαρχείων αποφοίτησαν από κατηχητικά τοπικών ενοριών και αυτολογίζονται για ζηλωτές;

Ο Θεός μαζί τους...


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


2 ΣΧΟΛΙΑ

 • Bielidopoulos

  2 Μαρ 2015

  ~
  http://www.tanea.gr/news/world/article/5214531/mpangklantes-synelhfthh-o-ypoptos-gia-ton-agrio-fono-toy-atheoy-mplogker/
  "Το θύμα, ο άθεος Αβίτζιτ Ρόι, ήταν μηχανικός και δημιουργός του μπλογκ Mukto-Mona (ελεύθερη σκέψη). "
  Αυτά να μην βγαίνουν προς τα έξω, για να μην παίρνουν ιδέες οι εγχώριοι πατριώτες.
  ;)

 • Bielidopoulos

  2 Μαρ 2015

  http://www.tanea.gr/news/science-technology/article/5214329/to-spiti-toy-xristoy-pisteyoyn-oti-anakalypsan-arxaiologoi/
  :D