ΓΙΑ ΤΗΝ
ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !

Περί της μη ελληνικής
καταγωγής των μικρασιατών

Στρεβλωμένη παρουσιάζεται από την επίσημη παιδεία τού σημερινού κράτους η εικόνα τής Μικράς Ασίας, σύμφωνα με την οποία, η περιοχή αυτή ήταν δήθεν πάντα ελληνική κι όσοι «βάρβαροι» εισέβαλαν σε αυτήν, αργά ή γρήγορα «μπολιάστηκαν με τον ελληνικό πολιτισμό» κι εξελληνίστηκαν. Έτσι, στους μικρασιατικής καταγωγής σημερινούς κατοίκους τού ελλαδικού χώρου, ειδικά στους πόντιους, έχει δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση, ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων και μάλιστα οι γνησιότεροι όλων.

Οι σημερινοί μικρασιάτες τής Ελλάδας όμως, κατάγονται από μια πανσπερμία ασιατικών φυλών, που έζησαν στην περιοχή στο πέρασμα των αιώνων. Οι συνδετήριοι κρίκοι, οι οποίοι τους ενώνουν με τους υπόλοιπους κατοίκους τού ελλαδικού χώρου, είναι η κοινή ορθόδοξη χριστιανική πίστη και η χρήση τής ρωμέικης γλώσσας (νεοελληνικής), που τους επιβλήθηκαν επί βυζαντινής περιόδου, αρκετές φορές δια τής βίας.

Οι μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα κι ιδίως οι πόντιοι στη Μακεδονία, δεν έχουν φυλετική σχέση με τους αρχαίους έλληνες αποίκους (και στη Μασσαλία π.χ. έκαναν αποικίες οι έλληνες, κανένας όμως σήμερα δεν ισχυρίζεται, ότι η Μασσαλία είναι ελληνική), αλλά αποτελούν πληθυσμιακό σύμφυρμα γεωργιανών, αρμένιων, σελτζούκων και κυρίως λαζών, ανάμικτο με τα αναρίθμητα γηγενή φύλλα τής περιοχής.


Πολυεθνική η Μικρά Ασία
την αρχαιότητα

Η μίξη λαών και πολιτισμών, που έχει γίνει στην Μικρά Ασία, στο μεγαλύτερο σταυροδρόμι λαών στη Γη, δεν έχει το όμοιό της ίσως πουθενά στον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να πει από ποιους λαούς, από ποιές εθνότητες κατοικείται η σημερινή Μικρά Ασία.

Αρχαίοι λαοί, που κατοικούσαν στην περιοχή: Χετταίοι, φρύγες, μυσοί, κιμμέριοι, τρήρες, βιθυνοί, καππαδόκες, λυδοί, πισίδες, λυκάονες, ίσαυροι, λέλεγες, κάρες, λύκιοι, ίωνες, αιολείς, γαλάτες (διαιρούνταν σε τρεις φυλές: τεκτόσαγες, τολιστοβόγιους και τρόκμους) κ.ά..

Οι αρχαίοι έλληνες διαιρούσαν τη Μικρά Ασία (η οποία τότε δεν καλούνταν έτσι, το όνομα αυτό εμφανίστηκε μετά τον 4ο-5ο μ.Χ. αιώνα) σε 15 χώρες, οι οποίες έφεραν κατά το πλείστον τα ονόματα των λαών, που κατοικούσαν σε αυτές, που ήταν, προς βορρά: Πόντος, Παφλαγονία, Βιθυνία, προς δυσμάς: Μυσία, Λυδία, Καρία, προς νότο: Λυκία, Πισιδία, Παμφιλία, Κιλικία και στο μέσον: Φρυγία, Ισαυρία, Λυκαονία, Γαλατία και Καππαδοκία.

Η Γαλατία για παράδειγμα, αποτελούσε χώρα ήδη από τον 3ο αι. π.Χ., που κατοικούταν από κελτικά φύλα. Αργότερα έγινε ρωμαϊκή επαρχία. Προς αυτούς τους κατοίκους απευθύνεται η «προς γαλάτας επιστολή» τού Απ. Παύλου.

Πολυεθνική η Μικρά Ασία
και τη βυζαντινή και οθωμανική περίοδο

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και την βυζαντινή περίοδο, οπότε τα εδάφη τής Μικράς Ασίας, που κατακτήθηκαν, οργανώθηκαν στα Θέματα των: Ανατολικού, Αρμενιακού, Θρακησίων, Οψικίου, Οπτιμάτου, Βουκελλαρίων, Παφλαγόνων, Χαλδίας, Κολώνειας, Σεβάστειας, Λυκανδού, Σελεύκειας, Κιβυρραιωτών, Κύπρου, Σάμου (περιλάμβανε και τη Σμύρνη) και Αιγαίου (των νησιών). Υποστηρίζονταν από δυνάμεις επαγγελματικού στρατού, που απαρτιζόταν από αρμένιους, σύρους κ.λπ. ντόπιους. Στο υψίπεδο, η καταγωγή των κατοίκων ήταν αρμενική, συριακή ή ανάμεικτη.

Μετά τον 7ο αι. μ.Χ. εμφανίστηκαν οι άραβες, που έφτασαν μέχρι και την Κωνσταντινούπολη, ενώ, όπως θα εξετάσουμε αναλυτικότερα παρακάτω, έγιναν κι εκτεταμένοι σλάβικοι εποικισμοί, προκειμένου να καλύψουν πληθυσμιακά -λόγω πολέμων και λοιμών- κενά.

Τον 11ο αι. εισέβαλαν μογγόλοι, οι οποίοι επικράτησαν υπό την ηγεσία των σελτσούκων. Μετά την παρακμή τού σελτσουκικού κράτους, εμφανίστηκαν τούρκοι οθωμανοί (οσμανλή), που το 1453 κατέκτησαν και την Κωνσταντινούπολη. Αργότερα, η Μικρά Ασία διαιρέθηκε σε βιλαέτια τής οθωμανικής αυτοκρατορίας.konakmezehünerbörekΕδώ πρέπει να γίνει μια επισήμανση: Το όνομα τούρκοι, προέρχεται από τους τουρανούς, που κατοικούσαν στην κεντρική Ασία. Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν εκείνος, που επέβαλε δια νόμου την κοινή ονομασία τούρκοι για όλους τους κατοίκους τής χώρας, στην οποία ζουν εκατοντάδες διαφορετικές φυλές. Το να ισχυρίζονται οι σημερινοί τούρκοι, ότι είναι «καθαροί τούρκοι», είναι φαινόμενο, που έχει σχέση με το δικό μας ισχυρισμό, ότι είμαστε «καθαροί έλληνες». Όσο πιο μπάσταρδος είναι κάποιος, τόσο πιο επίμονα επιδιώκει την αιματολογική καθαρότητα. Στο άρθρο αυτό, ο όρος «τούρκοι» χρησιμοποιείται συμβατικά με περισσότερο γεωγραφική, παρά εθνολογική χροιά.

Εισβάλλοντες λοιπόν στη Μικρά Ασία, βρήκαν εγκατεστημένους διάφορους λαούς τουρκικής καταγωγής, όπως τους τουρκομάνους, που είχαν έλθει από την κεντρική Ασία. Στη Γαλατία και στην Παφλαγονία υπήρχαν οι κυζυλμπάσηδες ή ταχτατζήδες. Ανάλογοι ήταν κι οι τσετμήδες. Άλλες φυλές είναι οι γιουρούκηδες, οι ζεϊμπέκηδες. Διαφορετικοί λαοί είναι οι λαζοί, οι κρομλήδες και οι οφλήδες. Άλλες μικρασιάτικες, αλλά μή τουρκικές φυλές είναι οι κιρκάσιοι ή τσερκέζοι, οι ίβηρες (γεωργιανοί), οι κούρδοι, οι τσιγγάνοι, οι αρμένιοι, οι εβραίοι κ.ά..


Η Μικρά Ασία
τον 12ο αι. μ.Χ..

Ο πολυεθνικός Πόντος
Στον Πόντο κατοικούσαν κατά την αρχαιότητα: Καππαδόκες, ταόχοι, χάλυβες, μοσύνικοι, λευκοσύροι, δρίλες, μάκρωνες, σάσπειρες, τιβαρηνοί, λαζοί, κίλχοι, κερκίτες, φασιανοί, βέχεροι, βυζήρες, κίσσιοι, παφλαγόνες, αβασγοί, μαχελόνες, ζυνδρείδες, αψίλιοι κ.ά.. Για πολλούς από τους γηγενείς λαούς παρέχουν πληροφορίες οι Ξενοφών, Ηρόδοτος, Στράβων, Διόδωρος κ.ά..


Το περσικό βασίλειο τού Πόντου

Το Βασίλειο τού Πόντου (το βόρειο παράλιο τμήμα τής μικρασιατικής χερσονήσου), στο οποίο αναφέρονται οι ρωμιοί, είναι στην πραγματικότητα το βασίλειο τού πέρση βασιλιά Μιθριδάτη, το οποίο καταλύθηκε τον α΄αι. π.Χ. από τους ρωμαίους. Δεν είχε καμμία σχέση με τους έλληνες. Ο πληθυσμός του ήταν στην πλειοψηφία του μή ελληνικός. Αποτελούταν από διάφορα φύλα, που μιλούσαν 22 γλώσσες.

Οι ρωμαίοι κατόρθωσαν να το καταλύσουν μετά από μακρούς αγώνες και το μετέτρεψαν σε επαρχία τής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Βαθμιαία, όλα τα τμήματα τού Πόντου προσαρτήθηκαν στο ρωμαϊκό κράτος και αποτέλεσαν μέρος τής Γαλατίας. Ο εκχριστιανισμός των λαών άρχισε από τον 3ο αιώνα.

Ο βυζαντινός Πόντος
Η περίοδος τής ρωμαιοκρατίας και τής επικράτησης τού χριστιανισμού σηματοδότησε την απώλεια τού ονόματος «έλληνας» -το οποίο εξ άλλου σε ορισμένες περιπτώσεις είχε αποκτήσει θρησκευτική σημασία δηλώνοντας τον παγανιστή- και την παράλληλη επικράτηση τού ονόματος «ρωμαίος», δηλαδή ρωμιός, που επιβιώνει μέχρι σήμερα.

Κατά τη βυζαντινή περίοδο κυριότερος λαός τής περιοχής ήταν οι λαζοί, οι οποίοι ανήκουν στην ιβηρική ομοφυλία τού Καυκάσου. Οι λαζοί εκχριστιανίστηκαν επί Ιουστινιανού (6ος αι.), όπως κι οι φυλές των κόλχων, και των τζάνων.


Αποδεκατισμοί
των πληθυσμών από λοιμούς

Σημαντικές απώλειες στους πληθυσμούς προκαλούσαν οι επιδημίες, όπως π,χ, η μεγάλη πανώλη τού 541/542. Λοιμοί συκλόνισαν την αυτοκρατορία κι άλλες φορές, όπως το 558, το 560/1, το 585, το 602, 746-747 κ.λπ.. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το ποσοστό απωλειών από τους λοιμούς φτάνει το 40% για τη Μικρά Ασία.

arabaciekmekderbederraki


kadayifΣημαντικές εθνογραφικές μεταβολές
κατά τη βυζαντινή περίοδο

Η μεγαλύτερη από τις εθνογραφικές μεταβολές, που υπέστη το Βυζάντιο, ήταν μετά τον 6ο αιώνα, όταν έγινε μαζική εγκατάσταση των σλάβων στη βαλκανική. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: “Εσλαυώθη πάσα η χώρα...”). Παράλληλα, οι άραβες έκαναν συχνές επιθέσεις στη Μικρά Ασία όχι μια και δυο φορές, αλλά σχεδόν κάθε χρόνο επί διακόσια περίπου χρόνια. Αρκετές επιδρομές έφταναν ως τον Εύξεινο Πόντο, το Αιγαίο, ακόμα και την Κωνταντινούπολη.

Κάθε φορά, που έκαναν εισβολή, λεηλατούσαν κι έπαιρναν αιχμαλώτους, που πουλιούνταν στα σκλαβοπάζαρα, ενώ οι βυζαντινοί έκαιγαν τις σοδειές, για να στερούν τον εχθρό από εφόδια. Πολλές μικρασιατικές πόλεις δηώνονταν, καταστρέφονταν, ερημώνονταν. Η Πέργαμος για αιώνες ήταν ένα ασήμαντο πολίχνιο, η Νύσσα κι η Καππαδοκία έμειναν ερημωμένες έως τον 9ο αιώνα. Το ίδιο και στο Αιγαίο. Πολλά νησιά είχαν ερημωθεί ήδη από τα μέσα τού 7ου αιώνα, όταν ο αραβικός στόλος άρχισε να κυριαρχεί στην ανατολική Μεσόγειο με κορύφωση τής κυριαρχίας του την κατάληψη τής Κρήτης (823-828).

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τις συνέπειες αυτής τής μακρόχρονης διαδικασίας: μεγάλο μέρος τής Μικράς Ασίας είχε καταστραφεί κι είχε μειωθεί ο πληθυσμός της σχεδόν ανεπανόρθωτα. Είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο δημογραφικό κενό. Τη μείωση των πληθυσμών μαρτυρεί η εποικιστική πολιτική των αυτοκρατόρων. Σλαβοβουλγαρικοί και αρμενιακοσυριακοί πληθυσμοί χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα για την εφαρμογή τής πολιτικής αυτής.

Η αυτοκρατορία χρειαζόταν επειγόντως γεωργούς και στρατιώτες. Ο Κώνστας Β΄ (7ος αι.) μετέφερε στη Μικρά Ασία σλάβους αιχμαλώτους. Ο Ιουστινιανός Β΄ μετακίνησε μεγάλο πλήθος σλαβοβούλγαρων στη Βιθυνία. Κατ΄αρχή στάθηκε άτυχος, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς λιποτάκτησαν προς τον εχθρό, με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να επιβάλει σκληρά αντίποινα στις οικογένειές τους. (Θεοφάνης: «Χρονογραφία», έκδ. C. de Boor, Λειψία, 1883, σελ. 365). Παρ΄όλα αυτά, μαθαίνουμε, ότι 208.000 σλάβοι μετανάστευσαν στη Βιθυνία με τη θέλησή τους στη δεκαετία τού 760. (Νικηφόρος Πατριάρχης: «Ιστορία σύντομος», έκδ. C. de Boor, Λειψία, 1880, σελ. 68-9). Τον 8ο αιώνα εγκαταστάθηκαν σύροι στη Θράκη.

zorbaköşkkütükciğer


Ανάμεσα στους νέους εποίκους, οι πιο σημαντικοί ήταν οι αρμένιοι, των οποίων η ροή στην αυτοκρατορία κράτησε πολλούς αιώνες. Πολλοί εγκαταστάθηκαν στην Καππαδοκία και σε άλλες περιοχές τής ανατολικής Μικράς Ασίας, άλλοι στη Θράκη, άλλοι στην περιοχή τής Περγάμου.

Το 578, 10.000 αρμένιοι μεταφέρθηκαν στην Κύπρο για τον εποικισμό της, δεδομένου, ότι το νησί είχε σχεδόν ερημωθεί. («Ιστορία τού ελληνικού έθνους», έκδ. «Εκδοτική Αθηνών», τόμ. Η, σελ. 183-4).
Τον αρμένιο φεουδάρχη Γκάβρας (Γαβράς),
ο οποίος επαναστάτησε κατά τού Βυζαντίου κι έγινε δούκας τής Τραπεζούντας, τον ανακήρυξαν άγιο τής ποντιακής χριστιανοσύνης.

Η γεωργιανή «αυτοκρατορία»
πάσης Ανατολής, Ιβήρων και Περατείας

Μετά την κατάληψη τής Κωνσταντινούπολης από τους λατίνους, όταν η βυζαντινή αυτοκρατορία διαμελιζόταν κι εκθρονίστηκε ο παφλαγόνας αυτοκράτορας Ανδρόνικος Α΄Κομνηνός, τα εγγόνια του, Αλέξιος και Δαβίδ, βρήκαν καταφύγιο κοντά στη γεωργιανή θεία τους, Θάμαρ. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Ούτε ένας έλληνας βυζαντινός αυτοκράτορας!).
Στα τέλη τού 13ου αιώνα καθιερώθηκε
-σε αντιδιαστολή με το βυζαντινό δικέφαλο-
ως έμβλημα τής αυτοκρατορίας Ιβήρων, Περατείας και πάσης Ανατολής (αυτοκρατορία τής Τραπεζούντας), ο μονοκέφαλος αετός, που ήταν στραμμένος προς την Κωνσταντινούπολη
(κι όχι προς την Ελλάδα).

Κατέλαβαν την Τραπεζούντα κι ίδρυσαν ανεξάρτητο κράτος με αυτοκράτορα τον Αλέξιο. Έτσι, ιδρύθηκε από παφλαγόνες με τη βοήθεια ιβήρων η αποκαλούμενη σήμερα «αυτοκρατορία τής Τραπεζούντας», η οποία κατοικούνταν από μια πανσπερμία φυλών (λαζούς, σελτσούκους, αρμένιους, κούδρους, παφλαγόνες κ.λπ.), που ουδεμία σχέση είχαν με την Ελλάδα ή κάποιο στοιχείο τού ελληνικού πολιτισμού, αλλά ούτε και με το Βυζάντιο, στο οποίο αρνήθηκαν να επανενταχθούν μετά την εκδίωξη των φράγκων. Ο βασιλιάς τους αποκαλούταν «πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ πάσης Ανατολής, Ιβήρων και Περατείας».


Η «αγάπη» των ρωμιών ποντίων για τις ελληνικές αρχαιότητες.
Κατεστραμένα αρχαία μάρμαρα στον αυλόγυρο τής εκκλησίας τής «μικρής» Αγίας Σοφίας, η οποία ανοικοδομήθηκε από τον Μανουήλ Κομνηνό στο χώρο, όπου προϋπήρχε αρχαίος ναός τού Απόλλωνα.
(Και η «μεγάλη» Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επί κατεδαφισμένων αρχαίων ελληνικών ναών έχει κτιστεί).Οι τούρκοι χρησιμοποίησαν για τις μεταλλευτικές εργασίες τους χριστιανούς κατοίκους τής περιοχής, στους οποίους παραχώρησαν διάφορα προνόμια, οπότε με αυτό το κίνητρο μετοίκησαν στον Πόντο κι άλλοι χριστιανοί από τα γύρω μέρη. Οι τούρκοι, τους χριστιανούς τού πόντου τους διακρίνουν από τους ρωμιούς τής Ελλάδας ονομάζοντάς τους rum κι όχι γιουνανλή, όπως τους υπόλοιπους ρωμιούς.
Εγκατάσταση
ρωμιού επίσκοπου
σε χριστιανικό ναό
(χαλκογραφία
Thomas Allom).

Η πολυγλωσσία στη Μικρά Ασία
Δυο ήταν οι γλώσσες, που μιλούνταν στην ανατολική και δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Τα ελληνικά και τα λατινικά. Τα όρια εξάπλωσής τής καθεμιάς δεν είναι παντού ξεκάθαρα. Σε γενικές γραμμές πάντως και με εξαίρεση τις βαλκανικές χώρες, όπου υπήρχε αρκετή γλωσσική ανάμειξη, το δυτικό τμήμα τής αυτοκρατορίας χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τα λατινικά και το ανατολικό αποκλειστικά τα ελληνικά, με την έννοια, ότι αυτές ήταν οι γλώσσες τής διοίκησης και των καλλιεργημένων ανθρώπων. Σχεδόν όλοι οι μορφωμένοι στη Δύση μιλούσαν λατινικά, αλλά ένα μεγάλο μέρος των απλών ανθρώπων δεν μιλούσε ούτε τη μια ούτε την άλλη γλώσσα.

Η Κωνσταντινούπολη, που είχε ιδρυθεί ως κέντρο λατινισμού στην Ανατολή, όπως όλες οι πρωτεύουσες, ήταν ένα χωνευτήρι ετερόκλητων στοιχείων. Ανάμεσα στους κατοίκους της υπήρχαν ιλλυριοί, ιταλοί, αφρικανοί, των οποίων η μητρική γλώσσα ήταν τα λατινικά, όπως π.χ. και τού ίδιου τού αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Επαρχιώτες κάθε είδους είχαν εγκατασταθεί εκεί και πηγαινοέρχονταν για εμπορικές ή κυβερνητικές υποθέσεις. Ανάμεσα στους δούλους υπήρχαν πολλοί βάρβαροι. Πολλούς ξένους περιλάμβαναν και οι στρατιωτικές μονάδες, που από τον 6ο αιώνα αποτελούνταν είτε από γερμανούς, ούνους κ.ά είτε από μερικούς από τους πιο σκληροτράχηλους επαρχιώτες, όπως ήταν οι ίσαυροι, οι ιλλυριοί και οι θράκες. Σύροι, μεσοποτάμιοι και αιγύπτιοι μοναχοί, που μιλούσαν λίγο ή καθόλου ελληνικά, συνέρρεαν στην πρωτεύουσα εντυπωσιάζοντας τους ντόπιους με παράξενα κατορθώματα ασκητισμού. Οι πανταχού παρόντες εβραίοι κέρδιζαν τη ζωή τους ως τεχνίτες ή έμποροι.Η -πολυεθνική-
Κωνσταντινούπολη
παρουσιάζεται
από την παιδεία μας
ως δήθεν ελληνική.

Μια διασκεδαστική εικόνα τής πολυγλωσσίας της
μάς δίνει ο ποιητής Ιωάννης Τζέτζης κατά τα μέσα τού 12ου αιώνα.
(G. Moravcsik: «Barbarische Sprachreste in der Theogonie des Iohannes Tzetzes», Byzantinisch-neugriechische Jahrbücher 7, 1928-9, 352 κ.ε.).

Η εθνολογική σύνθεση τής απέναντι από την Κωνσταντινούπολη Μικράς Ασίας κατά τη βυζαντινή εποχή, όπως είδαμε, ήταν ένα εκπληκτικό μωσαϊκό από γηγενείς λαούς και θύλακες εποίκων, που υπήρχαν από παληά, όπως ήταν οι κέλτες στη Γαλατία, οι εβραίοι στη Φρυγία και αλλού, ομάδες περσών κ.λπ.. Πολλές από τις ιθαγενείς γλώσσες ήταν ακόμα ζωντανές κατά την πρώιμη βυζαντινή περίοδο, όπως τα κελτικά στη Γαλατία και τα καππαδοκικά ανατολικότερα. Οι ατίθασοι ίσαυροι ήταν ένας λαός ξεχωριστός, που μιλούσαν τη δική τους διάλεκτο, συχνά χωρίς να γνωρίζουν καν ελληνικά. Βαθειές ρίζες είχαν αποκτήσει τα ελληνικά στην Κιλικία με εξαίρεση ίσως τις φυλές τής ενδοχώρας. Οι αρμένιοι, που έμελλε να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη μετέπειτα βυζαντινή ιστορία, έδειξαν μεγάλη αντίσταση στην αφομοίωση, όπως και άλλοι λαοί τού Καυκάσου.

Η Κύπρος, εξ αιτίας τής γεωγραφικής της θέσης, είχε στενούς δεσμούς με τη Συρία, η οποία από τους σελευκίδες και για αρκετούς αιώνες μετά, βρισκόταν υπό ελληνόγλωσση διοίκηση.

Παρατηρείστε στα αποσπάσματα
από πρόσφατο ντοκυμαντέρ τής ΕΤ3,
ότι ακόμη και σήμερα,
οι ρωμιοί τής Κωνσταντινούπολης
αυτοαποκαλούνται ρωμιοί
κι όχι έλληνες.

Την κοινή αλεξανδρινή, δηλαδή μια απλοποιημένη μορφή τής αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα (φωνητική / προφορά, γραμματική, σύνταξη, λεξιλόγιο), την έφτιαξαν οι λόγιοι τής Αλεξάνδρειας για τις γραφειοκρατικές ανάγκες των κρατών των επιγόνων τού Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και τις ανάγκες των μή ελλήνων σοφών και λογίων. Ήταν τότε, που καθιερώθηκαν τα πεζά γράμματα και το πολυτονικό, ώστε να προφέρουν και να τονίζουν σωστά κάθε λέξη και να διευκολύνονται οι μή έλληνες. Οι χριστιανοί βρήκαν έτοιμη αυτή τη διεθνή γλώσσα, τα «αγγλικά» τής εποχής, και την έκαναν δική τους. Σημειώστε, πως την κοινή αλεξανδρινή δεν την μιλούσαν οι κυρίως έλληνες, αλλά οι ελληνόφωνοι μή έλληνες (ιουδαίοι, σύροι, πέρσες κ.λπ.).

Εξέλιξη αυτής τής γλώσσας υιοθέτησαν κι όλοι οι μή έλληνες ρωμιοί επήλυδες στον ελλαδικό χώρο (σλάβοι, αρβανίτες, βλάχοι κ.λπ.). Τα σημερινά ελληνικά, που μιλάμε δηλαδή (ρωμέικα, για την ακρίβεια), είναι παραλλαγή τής αλεξανδρινής (τής γλώσσας των ευαγγελίων, των Πατέρων τής Εκκλησίας, τής λειτουργίας και τής υμνολογίας) κι όχι τής κυρίως ελληνικής των ελλήνων, όπως νομίζουμε φαντασιωνόμενοι φυλετικές συνέχειες. Είναι αντιεπιστημονική η απευθείας σύνδεση της σημερινής γλωσσικής κατάστασης των ρωμέικων με την αρχαιότητα χωρίς να λαμβάνεται υπʼ όψη η υπερδισχιλιετής ενδιάμεση γλωσσική ιστορία.

hamalbaklavabakirpalamutmeydan

Τα ρωμέικα (νεοελληνικά) είναι η γλώσσα, που επιβλήθηκε από τη βυζαντινή εξουσία με τον εκχριστιανισμό των επήλυδων στο σημερινό ελλαδικό χώρο και μέρος τής Μικράς Ασίας.

Στο απόσπασμα αυτό από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα», αποτυπώνεται με εύστοχο τρόπο η διαφορά ρωμιού - έλληνα.
Μικρασιάτης πρόσφυγας εξηγεί στη δασκάλα τού γιού του στην Ελλάδα, ότι στο σπίτι δεν μιλάνε τούρκικα, αλλά ρωμέικα (κι όχι ελληνικά).

Η χρήση μιας γλώσσας δεν προϋποθέτει φυλετική καταγωγή. Όπως οι σημερινοί μαύροι κάτοικοι τής Αμερικής μιλούν αγγλικά χωρίς να έχουν καμμία φυλετική σχέση με τους εγγλέζους, έτσι και παλαιότερα, πολλοί λαοί μιλούσαν ελληνικά -τα «αγγλικά» τής εποχής τους- χωρίς να έχουν καμμία φυλετική σχέση με τους αρχαίους έλληνες.

Μέχρι και την Τουρκοκρατία, πριν επιχειρηθεί ο βίαιος και αυθαίρετος σε πολλές περιπτώσεις εξελληνισμός τού λεξιλογίου των ρωμέικων, υπήρχαν σε αυτό πολλές κυρίως τούρκικες, αλλά και άλλες ξένες λέξεις, που αντικαταστάθηκαν από ελληνικές (παλαιστής αντί πεχλιβάνης, ζωέμπορος αντί τσαμπάζης κ.λπ.). Η Τουρκορωμιοσύνη πάντως, χρησιμοποιεί ακόμα πλείστες τέτοιες λέξεις.

Υποστηρίζουν αυθαίρετα διάφοροι ρωμιοί θεωρητικοί, ότι τα ποντιακά συνδέονται απʼ ευθείας με τα αρχαία ελληνικά και το χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα για την τεκμηρίωση τής υπόθεσης περί δήθεν αρχαιοελληνικής καταγωγής των ποντίων. Τις αυθαιρεσίες τους τις στηρίζουν σε διάφορα «αρχαϊκά στοιχεία», που «ανακαλύπτουν» στα ποντιακά, όπως π.χ. στη χρήση τού απαρέμφατου.

Πλείστες λέξεις τής ποντιακής είναι κυρίως τουρκικές -αλλά και λαζικές, αρμένικες, κουρδικές και γεωργιανές- ενώ επίσης πολλές είναι τούρκικες με ελληνικές καταλήξεις, ενταγμένες στο κλιτικό σύστημα. Έτσι π.χ., η τούρκικη λέξη aramak (αναζητώ) στα ποντιακά έχει την κατάληξη -εύω και κλίνεται όπως π.χ. το γυρεύω. Απαρέμφατο ή άλλα «αρχαϊκά στοιχεία» χρησιμοποιείται και σε άλλες γλώσσες, όπως π.χ. στα αγγλικά, δεν σημαίνει όμως αυτό, ότι τα αγγλικά είναι ελληνικά κι οι άγγλοι κατάγονται από... τους αρχαίους έλληνες.


Το άρθρο λόγω έκτασης έχει αναρτηθεί σε δύο μέρη.

Τέλος Α΄μέρους.

Μεταβείτε στο Β΄μέρος κάνοντας κλικ εδώ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


137 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 46303

  23 Οκτ 2018

  Ανώνυμε 44399 αλλού τις κουτοπονηριές σου. Αυτοί που βρίζετε, χλευάζετε και ψευδολογείτε κατά των Ελλήνων είστε εσείς και όχι εμείς οι "κακοί" πατριώτες. Το ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στο αίμα το λες εσύ και οι όμοιοι σου, αν θες να μάθεις πραγματικά αν υπάρχουν Έλληνες ή όχι θα πρέπει να ασχοληθείς με την Ανθρωπολογία και την Γενετική(τις επιστήμες δηλαδή που ασχολούνται με τον άνθρωπο) και όχι με τις μπαρούφες Κομμουνιστών ορφανών του Σοβιέτ και με το τι λένε και υποστηρίζουν κάθε λογής ανθέλληνες(Σκοπιανοί, Τούρκοι, Αλβανοί κτλ.) ή διάφοροι ψευτο-ιστορικοί. Το ότι δεν χτυπάτε τους Έλληνες και ότι η Έλληνες δεν είναι οι αδικημένοι της όλης ιστορίας(σας) είναι δικό σου και δικό σας συμπέρασμα το οποίο δεν χρήζει απάντησης. Το ότι εμείς πολεμάμε αδίκως τους άλλους(οι άλλοι, οι αθώοι και οι ανήξεροι, είστε βέβαια εσείς εδώ μέσα) και ότι κλαψουρίζουμε κιόλας που βρίζετε, χλευάζετε και αισχρολογείτε κατά των Ελλήνων μέχρι 10ης γενεάς είναι και αυτό δικό σου συμπέρασμα, απόρροια του "υψηλού" νοητικού σου επιπέδου.

  Από εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι λέει ο σοφός λαός όπως επίσεις όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και δαρμένος και κερατάς και στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

  Δεν ξέρω αν είστε Έλληνες ή όχι, πληρωμένοι ή μη, οι τύποι του τύπου Τατσόπουλου, αλλά μόνο γέλια προκαλείται ή αποστροφή και ανακάτεμα στομάχου όπως επισημαίνουν πολλοί στα σχόλια. Στο τέλος από το κακό σας που είστε Έλληνες(αν είστε), θα πέσετε από κανέναν γκρεμό γιατί όπως δηλώνετε και οι ίδιοι είστε "κατά λάθος Έλληνες".

  Για φαρσωκωμοδοί καλοί είστε, για σοβαροί και αντικειμενικοί άνθρωποι πάλι καθόλου.

 • Ανώνυμος 46099

  7 Σεπ 2018

  Ένα μακροσκελέστατο και κουραστικό στην ανάγνωση κειμενο που στην ουσία καταγράφει με πολυ γραφικό, σαθρό και ερασιτεχνικό τροπο μια αμφισβητούμενη - κατα τη γνώμη του αρθρογράφου του - ελληνικη καταγωγη των Ελληνων της Μικρασιας. Απο κάτω δε σημειώνονται άχρηστα σχόλια, εμετικά, ασυνταχτα και δυσανάγνωστα. Απορώ, γι αυτο το μακροσκελέστατο γενικευμένο βιαστικό κειμενο, ποσο χρονο απο τη ζωη σας δαπανήσατε για να το γράψετε (σε συνάρτηση με τα γελοία σχόλια αναγνωστών οπου το καθιστά ανάξιο ανάγνωσης) ειναι κρίμα.

 • Ανώνυμος 45819

  24 Ιουν 2018

  Για τους Έλληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας τι έχετε να πείτε?

 • Ανώνυμος 45612

  3 Μαΐ 2018

  Οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι δεν έπρεπε να έρθουν ποτέ στην Ελλάδα εμείς οι ντόπιοι δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να τους δεχτούμε οι άθλιοι αντί να πολεμήσουν μέχρι θανάτου ήρθαν στον τόπο μας, ήταν οι μοναδικοί που δεν επαναστάτησαν στην επανάσταση του 1821, ενώ όλοι οι κάτοικοι της σημερινής Ελλάδας πολέμησαν εκτός από τους ηπειρώτες που ήταν και είναι φοβητσιάρηδες. Πολύ απλά απόγονοι των προσφύγων της Ασίας δεν σας θέλουμε στην πατρίδα μας είστε ανεπιθύμητοι είστε λαθρομετανάστες να πάτε από εκεί που ήρθατε, Πόσο ηλίθιοι ήταν και είναι οι ντόπιοι άνδρες και γυναίκες που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά με δαύτους όμως θα τιμωρηθούν όλοι τους οι απόγονοι θα φύγουν από την Ελλάδα και θα τους αφαιρεθεί η ιθαγένεια και η υπηκοότητα τους θα είναι ανιθαγενείς , 50.000 χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μικρά Ασία εξαιτίας τους γιατί δεν τους βοήθησαν οι χριστιανοί Ασιάτες. Άχρηστα παράσιτα ήταν και θα είναι παντοτινά οι παλιοί και νέοι πρόσφυγες της Ασίας.

 • Ανώνυμος 45416

  4 Απρ 2018

  O Iωαννης Μεταξας(μεγαλο στρατιωτικο μυαλο κατα την γνωμη μου),ηταν αντιθετος στην Μικρασιατικη εκστρατεια,για τρεις λογους.Ο ενας εξ\'αυτων:Στην Μικρα Ασια δεν υπαρχουν Ελληνες,μονον στην Σμυρνη,και κατι λιγοι στα περιχωρα της.Εαν προχωρησουμε περισσοτερο στο εσωτερικο της Τουρκιας,δεν θα μπορεσουμε να κρατησουμε τα εδαφη,και συγχρονως θα εξεγερθουν οι ντοπιοι εναντιον μας.Και δυστυχως δικαιωθηκε.
  Ενα αλλο στοιχειο ειναι η αρνηση τους να στρατευθουν(οι...χατζηελληνες τουρκο(β)ρωμηοι),ουτε να οργανωσουν μια πολιτοφιλακη να κρατησουν τα μετοπισθεν.Επισης δεν καταδεχθηκαν να βοηθησουν στο ξεφορτωμα εφοδιων στο λιμανι της Σμυρνης.Αυτην την δουλεια την εκαναν εθελοντες απο τον Πειραια!
  Και κατι ακομη.Γιατι τοσα χρονια δεν τροποποιουν τα επιθετα τους,να φυγει αυτο το -ογλου;Ποιον νομιζουν οτι κοροιδευουν;

 • Ανώνυμος 44887

  4 Φεβ 2018

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΒΟΡΕΙΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΓΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΛΕΥΚΟΙ ΞΑΝΘΟΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΜΕ ΙΝΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΛΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ, ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΞΑΝΘΟΊ ΛΕΥΚΟΙ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΚΩΣΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44739

  29 Ιαν 2018

  Ανώνυμος 44673
  25 Ιαν 2018
  662 ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ:Φτωχομπινεδιάρικες ἀντιπαραθέσεις να τσουβαλιαζόμαστε άμον Λέςς ζαρόν…(σάν αποσυνθετικά πτωματικές ζάρες Λάζαρου ‘’Χαβαλέ’’

  Ανώνυμος 44479
  30 Δεκ 2017
  Ανώνυμος 44450
  27 Δεκ 2017
  Ανώνυμος 44436
  25 Δεκ 2017
  Ανώνυμος 44424
  23 Δεκ 2017
  βρε την γκριναρα Bielidopoulina φρου φρου. παλι αλλαξε φατσα η κρυφοπορ.
  Re PAPADOPOYLE giati den tin pidas. exi periodo?, bre tin foykariara. giafto pali skyliase?

 • Ανώνυμος 44714

  29 Ιαν 2018

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΒΟΡΕΙΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΓΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΛΕΥΚΟΙ ΞΑΝΘΟΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΜΕ ΙΝΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΛΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ, ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΞΑΝΘΟΊ ΛΕΥΚΟΙ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΚΩΣΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44674

  25 Ιαν 2018

  Ανώνυμος 4426522 Νοε 2017 Ανώνυμος 4420315 Νοε 2017
  νώνυμος 44322
  1 Δεκ 2017
  Ανώνυμος 44310
  30 Νοε 2017
  Ανώνυμος 44265
  22 Νοε 2017
  Ανώνυμος 44203
  15 Νοε 2017
  BielidopoulΙΚΟ αν εχεις αντερο φτιαξε κολοχαρτο την τουρκικη σημαια σου. την επομενη δεν θα υπαρχεις. θα σε εχουν πεταξει τα ματια εξω. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


 • Ανώνυμος 44597

  17 Ιαν 2018

  \"Οι σημερινοί \"έλληνες\" ποικίλουν στσ εξωτερικά χαρακτηριστικά στους:

  Απο πολύ λευκοί μέχρι πολύ μελαχρινοί.

  Διαφορετικό χρώμμα μαλλιων (ξανθοί, μαυρομάλληδες, κοκκινομάληδες, καστανοί), διαφορετικός τύπος μαλλιών, απο πολύ σγουρά μέχρι ίσια.

  Διαφορετκό σχημα προσώπου, απο στρογγυλωπό μέχρι ωοειδές.

  Διαφορετικό σχήμα μύτης, απο μικρές γαλλικιές μυτούλες μέχρι γαψές Αρμένικες.\"


  Τελειως ατοπο σχολιο και ανουσιο.
  Ανεξαρτητως \"αληθινης μας καταγωγης\" το να χρησιμοποιεις αυτα τα στοιχεια (χρωμα μαλλιων, χρωμα δερματος κτλπ) για να βγαλεις πορισμα για την καταγωγη ειναι το λιγοτερο παιδαριωδες.
  Τα μελη των αρχαιων λαων/φυλων δεν ηαν κλωνοι μεταξυ τους χωρις καμια ποικιλομορφια.
  Στην ιστοριογραφια διαβαζουμε για ατομα σε παλιες φυλες που ειχαν αρκετη ποικιλια χαρακτηριστικων.

  Το ιδιο και στους Ελληνες. Απο μαυρομαλληδες, καστανοι, ξανθοι, μεχρι και κοκκινομαλληδες, η απο ανοιχτοχρωμοι μεχρι σκουροχρωμοι .
  Ολα αυτα υπηρχαν και στην αρχαιοτητα

 • Ανώνυμος 44480

  30 Δεκ 2017

  Ανώνυμος 4426322 Νοε 2017
  Ανώνυμος 4417910 Νοε 2017
  Ανώνυμος 44383 15 Δεκ 2017
  Ανώνυμος 44384 15 Δεκ 2017

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ
  ΕΜΕΙΣ οι σκοπιανοι ματσεντον σλαβεϋκ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
  ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑ
  ΤΟ οστρογοτθικο ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ αιμοβορος σαρκοφαγια ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΥΝΑΙΔΗΣ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ
  ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΕΟΔΟΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΩΔΗΣ ΚΥΝΟΠΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΑΝΤΡΑΣ ΣΛΑΒΕΫΚ ΜΕ ΑΝΤΡΑ ΣΛΑΒΕΫΚ
  ΜΠΙΝΕΛΟΠΟΥΛΙΝΑ ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
  ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Re PAPADOPOYLE giati den tin pidas.
  exi periodo?, bre tin foykariara. giafto pali skyliase?

 • Ανώνυμος 44399

  18 Δεκ 2017

  Ανώνυμος 44190 Έλληνες στο αίμα δεν υπάρχουν εκτος αν θες να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, στην συνείδηση είσαστε πολλοί οι βολεμένοι που επειδή βολευτηκατε παριστανετε τους εθνικιστές σε περίοδο ειρήνης, οσον αφορά το οτι σας χτυπάνε,κανείς δεν σας πειράζει απλα θες να αποδείξεις οτι δηθεν είσαι ο αδικημένος που οι δήθεν κακοι ανθέλληνες σε καταπιέζουν, στην πραγματικότητα εσύ πολεμάς αδίκως τους αλλους παράδειγμα το οτι μπαίνεις εδώ να σχολιάσεις αρνητικά ή καλύτερα να πω να κλαψουρισεις!

 • Ανώνυμος 44398

  18 Δεκ 2017

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ


  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ


  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ


  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ


  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ


  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ


  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ


  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44190

  13 Νοε 2017

  Δεν υπάρχουν Έλληναράδες και Έλληνες, υπάρχουν Έλληνες και μη-Έλληνες(τουλάχιστον στην συνείδηση). Για να είσαι Έλληνας δεν φτάνει μόνο να είσαι στο αίμα αλλά και στο μυαλό, αναρωτιέμαι πόσοι από τους Έλληνες σήμερα σκέφτονται, πράττουν, συμπεριφέρονται και ομιλούν ως Έλληνες, η απάντηση είναι απειροελάχιστοι. Επανελλήνιση ή Θάνατος! Μια χαρά κάνετέ όλοι και χτυπάτε τους Έλληνες, ξένοι και εγχώριοι εχθροί, ότι δεν θα μας σκοτώσει, ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ!

 • Ανώνυμος 44047

  10 Οκτ 2017

  ΠΕΡΙ ΣΥΝΚΡΙΣΕΩΝ
  Ο ΛΑΖΑΡΗΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΥΠΩΤΗ ΠΟΥ ΔΟΜΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΝΔΡΟ ΓΕΝΟΣ ΕΑΝ ΛΙΓΟ ΜΕΛΕΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΦΥΛΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΚΤέΣ ʽʼΔΙΑΛΕΚΤΟΙʼʼ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΘΟΓΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΠΟΡΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΟΡΙΣΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΡΙΔΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΟΦΘΟΓΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΦΩΣ ΦΩΝΗΣ ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΘΟΓΓΟΦΩΝΗΕΝΤΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΡΧΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΊ ΤΗΣ ΟΞΥΔΕΡΚΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΦΕΑ ΟΜΗΡΟΥ ΗΣΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΠΡΟΣΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΙΔΕ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΜΒΡΟΓΕΝΕΙ ΟΝΤΑ, Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ( ΘΑΡΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΗ ΤΕΧΝΙΣΗ ΦΘΟΓΓΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ) ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΤΟ ΥΛΟΣΥΜΠΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ 100 ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΫΛΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΒΙΣΑΝ ʽʼΜΕ ΓΙΩΤΑ ΤΟΝ ΚΙΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΨΙΛΟΝʼʼ ΤΟ ΔΥΪΚΟ ΔΙΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ ΛΙΓΟΣ Ο ΧΟΡΟΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΕΥΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΦΘΟΓΓΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΓΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΝΟ ΕΤΟΥΤΟ ΘΑ ΠΩ ΜΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;; ΨΑΞΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΒΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΩΚΥΑ ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΛΑΝΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΟΥΝΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
  Ο ΑΛΛΟΣ
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ, ΛΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΓΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ: Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΚΙΝΤ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΡΓΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΒΟΥΝ. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΤΕ. ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 43690

  20 Αυγ 2017

  Οι σημερινοί "έλληνες" ποικίλουν στσ εξωτερικά χαρακτηριστικά στους:

  Απο πολύ λευκοί μέχρι πολύ μελαχρινοί.

  Διαφορετικό χρώμμα μαλλιων (ξανθοί, μαυρομάλληδες, κοκκινομάληδες, καστανοί), διαφορετικός τύπος μαλλιών, απο πολύ σγουρά μέχρι ίσια.

  Διαφορετκό σχημα προσώπου, απο στρογγυλωπό μέχρι ωοειδές.

  Διαφορετικό σχήμα μύτης, απο μικρές γαλλικιές μυτούλες μέχρι γαψές Αρμένικες.


  ΟΛΕΣ ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ" ΠΟΥ ΓΊΝΑΝΕ, ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ "ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ" ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ.

  Πως θα σας φενότανε εσας τους υπερήφανους εθνικισταράδες αν γινόντουσαν αξιόπιστες έρευνες περί των σημερινών ελλήνων και φυσικά έβγαινε το αποτέλεσμα δυσάρεστο για φασίστες/εθνικιστές; Εκεί θα το βαπτίζατε "έρευνα ανθελλήνων, εβραιμασωνων" κτλ.

 • Ανώνυμος 43653

  10 Αυγ 2017

  http://www.kathimerini.gr/921259/gallery/epikairothta/ellada/nature-oi-shmerinoi-ellhnes-einai-genetika-paromoioi-me-toys-mykhnaioys


  http://www.nature.com/nature/journal/v548/n7666/full/nature23310.html

  καλό είναι που και που να διαβάζουμε και πέρα από αυτά που μας "συμφέρει" να πιστεύουμε και να διαδίδουμε
  Η επιστήμη αρχίζει και βάζει στη θέση τους πολλούς "ειδικούς-ξερόλες".
  Αριστοτέλεια(είναι το πραγματικό μου όνομα)

 • Ανώνυμος 43516

  23 Ιουλ 2017

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ, ΛΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΓΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.

  ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ: Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΚΙΝΤ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΡΓΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΒΟΥΝ. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΤΕ.
  ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 43413

  7 Ιουλ 2017

  Ωπα νά και άλλος 42691 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τί έγινε;; πολύ πέραση αυτό το επίθετο. 42691 αυτοχθονε ανοθηλευτε άμωμε αγνά ειλείθυιε.
  γεννήθηκες αράτσιστος και σου έμαθαν να χαίρεσαι ότι είσαι της πιο υπερήφανης ράτσας. Τυχερέ κέρδισες ένα κοφίνι χώμα με μυρωδιά της ράτσας σου. ΜΑΚΕΔΟΝΑΡΑ ΜΟΥ εθνικοσυνείδητε, γραμματιζούμενε Ελληνα καμάρι των προπάππων σου. μήπως γνωρίζεις ποιοι είναι;;; α ναι σου είπανε ότι είσαι ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ. να είσαι καλά τώρα κέρδισες επάξια την ύπαρξη σου

 • Ανώνυμος 42691

  12 Μαΐ 2017

  Ανώνυμος 42556 Λάθος, η γλώσσα επιβλήθηκε ως κοινή επί βασιλέως Πόντου, Μιθριδάτου 6ου, στην Ελληνιστική περίοδο, εννοείτε φυσικά πως είσαστε συνονθύλευμα ασιάτικων φυλλών, τώρα για το τί μεταφέρατε στην "ελλάδα" ας το αφήσουμε στην άκρη, ένα θα σου πώ "εντελώς τυχαία" οι περισσότεροι πόντιοι εγκατασταθήκατε στην Μακεδονία ("εντελώς τυχαία" λέμε τώρα). Να πώ πως αυτό έγινε για να ελέγχετε την εθνική συνείδηση των Μακεδόνων που είχανε αυτονομιστικές διαθέσεις (αφού εσάς σας εξελλήνισε η ρωμεϊκη κυβέρνηση), θα αρχίσεις να κλαψουρίζεις και θα με λές "κακό ανθέλληνα που με πληρώνουν για να τα γράφω αυτά", οπότε ας το αφησουμε.

 • Ανώνυμος 42556

  2 Μαΐ 2017

  Οι βαρβαροι βυζαντινοι καταφεραν δια της βιας να εξελληνισουν τους κατοικους του ποντου.οι πολιτισμενοι οθωμανοι που δεν χρησιμοποιουσαν τετοιες μεθοδους δεν ειχαν την ιδια επιτυχία.Ετσι καταφερε αυτο το "συνθυλευμα ασιατικων φυλων " να διατηρησει την αρχαιοπρεπη γλωσσα του και να τη μεταφερει στην Ελλαδα.Για να μπορει να σου γραψει σημερα μια απογονος "εξελληνισμενων ποντιων" πως δεν εισαι μονο ασχετος κ ανιστορητος,εισαι τελειως γελοιος.

 • Ανώνυμος 42555

  2 Μαΐ 2017

  Δεν εχω διαβασει πιο ανιστορητο αρθρο.θα μ ενδιεφερε πολυ να μαθω την καταγωγη του συγγραφεα και ,ποιος ξερει ,ισως εχω κ'εγω μια ενδιαφερουσα αποψη να παραθεσω γι αυτη.......

 • Ανώνυμος 42554

  2 Μαΐ 2017

  Ργδω

 • Ανώνυμος 41692

  19 Μαρ 2017

  .
  ~
  Bielidopoulos σαν ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. ΦΤΟΥΣΟΥ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ

 • Ανώνυμος 40740

  27 Ιαν 2017

  Ανώνυμος 39883

  ΘΡΑΚΕΣ = ΛΕΥΚΟΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ

  ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ = ΛΕΥΚΟΙ ΜΕ ΞΑΝΘΟ ΜΑΛΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

  ΠΟΝΤΙΟΙ = ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΕ ΚΑΦΕ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΟΝΤΟΥ)

  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΠΑΨΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΙΣ.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 40739

  27 Ιαν 2017

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΩΝ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝ

  ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ

  ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  -

  ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ


  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑ

  ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


  ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ

  ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

  `

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39883

  16 Οκτ 2016

  Θρακες, Μακεδονες,Ποντιοι η ιδια φυλη ιθαγενων της Μικρας Ασιας που αποικησε την Ευρωπη ομως κυριως την Ελλαδα τουλαχιστον 5-6000 χρονια πριν.Η αποδομηση που επιδιωκετε θα σας αποδομησει

 • Ανώνυμος 39881

  16 Οκτ 2016

  Και κατι τελευταιο στις χωρες της πρωην Σοβιετικης Ενωσης ολοι οι πληθυσμοι γνωριζουν οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν Ποντιος. Αλλα δεν φταιτε εσεις φταιει το ελληνικο κρατος που δεν γραφει αναλυτικα ολη την αληθεια και επιβαλει την παπαγαλια που εχει ως αποτελεσμα να επισκιαζει την κριτικη σκεψη π.χ. οι Ιωνες απο που ηρθαν; Ολοι εχουμε αντιληφθει στις ιστοσελιδες σου τι κανεις και ποια συμφεροντα ικανοποιεις. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΡΕΥΝΑ.

 • Ανώνυμος 39806

  1 Οκτ 2016

  Σαδιστικα γουρουνια κανιβαλοι με τους πολεμους αυξανετε την γεωγραφικη εκταση των χωρων σας ,τα μηδενικα στα λεφτα σας για να γεμιζετε με τα καλυτερα τις κοιλιες σας,χεζετε και ξεχεζετε, σκοτωνετε πολλους ανθρωπους για να σαπισετε σε δυο τετραγωνικα μετρα

 • Ανώνυμος 39804

  1 Οκτ 2016

  Και για να σου την σπασω περισσοτερο ειμαστε ολοι με μογγολικα χαρακτηριστικα και γαμψες μυτες, τετοιες που θα ζηλευες

 • Ανώνυμος 39803

  1 Οκτ 2016

  Ποντιοι ισον Πρωτοελληνες. Δυστυχως τα γραμματα του ελληνικου αλφαβητου δεν αρκουν για την σωστη αποδοση των λεξεων π.χ. επη(γ)α το γ σε παρενθεση ακουγεται μεταξυ ελαφρυ γ και ι .Επισης διαβαζουμε οτι Ιωνες τα ελληνικα φυλα που εγκατασταθηκαν στον ελληνικο χωρο , απο την Ιωνια δεν ηρθαν? Ελληνικη διαλεκτο δεν μιλαγαν?

 • Ανώνυμος 39771

  27 Σεπ 2016

  Οσο ολοι εσεις στοχευετε σε αλλες χωρες αλλοι θα σας διασπασουν σε μικροτερα ακομα πιο μικρα κρατιδια.Χειρομαντεια

 • Ανώνυμος 39770

  27 Σεπ 2016

  ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΩΒΡΑΚΙΔΗΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 • Ανώνυμος 39763

  27 Σεπ 2016

  Φαινομενικα οχι και τοσο αθωα ιστοσελιδα αλλα και καλα αθωα.Τι ακριβως ψαρευετε; Απο οτι αντιλαμβανομαι ο σκοπος δεν ειναι εθνικα συμφεροντα

 • Ανώνυμος 39762

  27 Σεπ 2016

  Ας γραψουμε λοιπον την αληθεια.Ποντιοι,Γεωργιανοι,Αρμενιοι,Εβραιοι,Ιωνες ειναι μια και ιδια φυλη.Οπως αν παρατηρησει κανεις Κινεζους,Ιαπωνες κλπΑλλα επισης θα πρεπει να παρατηρησει κανεις και πανω και πλαι απο την Κινα το Καζακσταν(ισον Τουρκοι σκιστα ματια)να πως δημιουργουνται οι λαοι.Οι φυλες ειναι λιγες αν προσμιχθουν δημιουργουν λιγους λαους.Ας προχωρησουμε λοιπον και στην ελληνικοτητα των Ποντιων.Ιθαγενεις λαος της Ανατολιας αποικησε την Ευρωπη και συγκεκριμενα την Ελλαδα πολυ πιο πριν απο τον 12ο αιωνα πχ για να μετεγκατασταθει ξανα αργοτερα στα παραλια τουΠοντου.Οσο για αλλαγη του επιθετου δεν συνεννοηθηκαν οι Ποντιοι μαζικα και τα αλλαξαν αλλα αντιθετα για να παρακολουθουν την πορεια τους το που βρισκονται τους προδθεσαν την καταληξη ιδη οπουλος.Οσο για τους Σλαβους ειναι Σλαβοι βεβαιως η λευκη φυλη που χωρις εμας τους μελαμψους θα ειχαν ξενερωσει, καθοτι ειμαστε πιο θερμοσιμοι

 • Ανώνυμος 39606

  1 Σεπ 2016

  πως θα σου φανει;; 593;;
  ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ μακεδον σλαβεύκ.ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ 'ΕΛΛΑΔΑ' ΕΙΝΑΙ:
  - Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΣ (ΜΑΜΑΣΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ) ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ.
  - Η ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, ΠΟΔΟΜΑΝΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΑΝΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ.
  - ΟΙ ΠΑΡΕΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΗ,ΦΟΥΝΤΑ ,ΚΙΦ,ΚΑΝΤΖΑ ΤΕΦΑΡΙΚΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΙΝ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
  - ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 1922.

 • Ανώνυμος 39593

  28 Αυγ 2016

  ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ.ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ 'ΕΛΛΑΔΑ' ΕΙΝΑΙ:
  - Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΣ (ΜΑΜΑΣΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ) ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ.
  - Η ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ, ΠΟΔΟΜΑΝΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΑΝΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ.
  - ΟΙ ΠΑΡΕΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΗ,ΦΟΥΝΤΑ ,ΚΙΦ,ΚΑΝΤΖΑ ΤΕΦΑΡΙΚΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΙΝ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
  - ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 1922.

 • Ανώνυμος 39581

  24 Αυγ 2016

  536
  περί ὀρθογραφίας
  τό βίασμα τῆς γλῶσσας εἶναι συνεχές
  σκοπεύουν ἀκόμη νά κρατήσουν μόνο τό γιῶτα.
  ὅσο γιά τά Ἔψιλον σβήνουν καί τό Ἄλφα γιῶτα.
  Ἄν κάτι κρατεῖ τήν ἀνθρώπινη μνημονική μυαλοσύνη μέχρι νά πουληθεἶ καί τό έλάχιστό της στούς Η/Υ εἶναι ἡ λεκτική σαφήνεια τῆς γλῶσσας.

 • Ανώνυμος 39563

  19 Αυγ 2016

  Ειδικά εσυ ανωνυμε 28694 μας επεισες πληρως για την Ελληνικοτητα σου.Σε 2 γραμμες μετρησα 11 ορθογραφικα λαθη.

  Μπραβο μπρε αφερειμ γιαβρουμ!!!

 • Ανώνυμος 39507

  6 Αυγ 2016

  ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΙΤΗΡΙΑ ΒΓΔΕΛΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΖΟΣΠΟΡΟ!!!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ
  ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
  ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
  ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΡΑΤΣΑΦΕΡΝΟΣ ΕΓΩΪΣΤΟΜΑΝΗΣ
  ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ
  ΠΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΑΗ
  ΟΥΝΟΣΠΕΡΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ἤ ΓΟΤΘΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΣΛΑΒΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣΠΕΡΜΟΣ.
  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΓΙΑΤΙ;;
  ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΥΜΑΙΟΥ ΚΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
  ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΥΜΑΙΑ ΚΕΔΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΟΣΠΕΡΜΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΑ ΠΟΘΗΤΕΥΕΙ.
  ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΙΝΕΝΤΟΠΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
  ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
  ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
  ΖΩΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
  ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.
  ~
  Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 • Ανώνυμος 39501

  5 Αυγ 2016

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
  ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ
  ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ
  ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥΛΑΩ ΜΑΓΚΙΕΣ
  ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΑ ΒΑΖΩ
  ΕΙΜΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

 • Ανώνυμος 39475

  5 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ
  ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.

  ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ
  ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΣΦΑΧΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΧΑΙΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ, ΡΩΜΑΙΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ, ΟΥΝΩΝ , ΓΟΤΘΩΝ, ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΛΑΥΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΛΑΥΒΙΚΗ ΑΜΑΙΜΑΚΕΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ.

  ΠΡΕΠΕΙ Κ-ΡΩΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΛΑΥΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΣΛΑΒΕΫΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
  ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ
  ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.
  και οταν ηρθε στον ποντο ἔμαθε τους ποντιους να ομιλουν σλαβεϋκ.
  Εμαθε και τον δασκαλο του να ομιλει σλαβεϋκ
  ἔγραψε και τα ομηρικα σλαβεϋκ.
  ἔχοντας στο προσκεφαλι του την ιλιαδα σε σλαβεϋκ γραφη
  η μητρικη του γλωσσα ηταν σλαβεϋκ και οχι με κεφαλαια γραμματα αρχαια ελλησιακη.

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.

  ΤΡΕΜΕ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

  ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΕΝ ΝΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΘΟΓΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΥΛΗ ΔΟΜΗΣΕ;;;;
  ~
  Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 • Ανώνυμος 39434

  3 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΩΝ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝ

  ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ

  ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  -

  ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ


  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑ

  ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


  ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ

  ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

  `

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39433

  3 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ


  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ


  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ


  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ


  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ


  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ


  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ


  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39412

  3 Αυγ 2016

  ευγε Αρεια φυλη.

  δειχνεις το ποιον της ανθρωπιας σου

  ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑΡΙΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΣΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΧΩΡΟ

  ΤΕΛΙΚΑ ΘΡΑΣΥΦΟΒΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΤΑΜΠΕΛΙΑΣΕ.
  ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΟΝΟΜΑΤΟ ΣΟΥ.
  Α Ν Τ Ρ Α Κ Λ Α. σπερμοδοχειου ζωοφερνο.
  οσο για το γραφιδι σου ματσεντοσκ σλαβεϋκ ''με μικρα'' δειχνει ποσο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ.
  ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.

  αλητηριε αυτου του ιδεολογηματος ΕΙΣΑΙ;;
  μπιντε
  ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.
  και οταν ηρθε στον ποντο ἔμαθε τους ποντιους να ομιλουν σλαβεϋκ.
  Εμαθε και τον δασκαλο του να ομιλει σλαβεϋκ
  ἔγραψε και τα ομηρικα σλαβεϋκ.
  ἔχοντας στο προσκεφαλι του την ιλιαδα σε σλαβεϋκ γραφη
  η μητρικη του γλωσσα ηταν σλαβεϋκ και οχι με κεφαλαια γραμματα αρχαια ελλησιακη.

 • Ανώνυμος 39385

  2 Αυγ 2016


  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΩΝ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝ  ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ  ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  -  ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑ  ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ  ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ  ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ  `  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39384

  2 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ  ~  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39369

  2 Αυγ 2016

  Αλλιώς, γυφτο-Ασιάτικο κοτόπουλο, συνέχεισε την κλάψα σου και εγώ θα σε ξεφτυλίζω όσο μπορώ.

  ευγε Αρεια φυλη.

  δειχνεις το ποιον της ανθρωπιας σου

  ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑΡΙΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΣΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΧΩΡΟ

  ΤΕΛΙΚΑ ΘΡΑΣΥΦΟΒΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΤΑΜΠΕΛΙΑΣΕ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΟΝΟΜΑΤΟ ΣΟΥ.
  Α Ν Τ Ρ Α Κ Λ Α. σπερμοδοχειου ζωοφερνο.
  οσο για το γραφιδι σου ματσεντοσκ σλαβεϋκ ''με μικρα'' δειχνει ποσο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.

  αλητηριε αυτου του ιδεολογηματος ΕΙΣΑΙ;;

 • Ανώνυμος 39361

  1 Αυγ 2016

  ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39360

  1 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΩΝ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝ

  ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ

  ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  -

  ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑ

  ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

  ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ

  ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

  `

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39359

  1 Αυγ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39346

  1 Αυγ 2016

  Γεια σου μπιντε μοναδικης ΑΡΕΙΑΣ φυλης καθαροαιμος.
  γιατι ξεχασες τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;;
  αει φφουκαρα νομιζεις πως θα φθάσεις στο επιπεδο του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  ΞΕΧΑΣΕΣ ΦΟΥΚΑΡΑ τι εγραψε για φυλες, ρατσες, θρησκειες....
  υποστηριζοντας μετα μανιας
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ.Θῆρες τ'οἰωνοί τε βροτῶν τ΄ἀλιτήρια φῦλα...........
  ἄχθεα γῆς, εἴδωλα τετυγμένα, μηδαμά μηδέν εἰδότες........
  ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Υληθειος δικαιωμα σου
  ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ''ειλειθυιος'' δικαιωμα μου
  ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ''ΕΙΛΕΙΘΥΙΟΣ'' (πιστευω να γνωρίζεις το νόημα) ΓΝΩΣΙΟΥΡΓΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ;;
  ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ;; ἤ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ;;
  ΔΗΛΑΔΗ Η ''ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΥΠΩΤΗΣ'' (ορφικός ύμνος 34'στ.26)
  ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΟΔΙΚΟ (ορφικός ύμνος 64 στ. 2)
  ΕΧΕΙ ''ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ;' ΠΕΡΙ ΦΥΛΗΣ, ΡΑΤΣΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.......;;
  ΟΤΑΝ ΨΕΓΩ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.
  ΜΠΙΝΤΕ!!
  Δεν ειναι κλεφτης οπως η αφεντια σου με αντιγραφη αλλων εργα
  αει φουκαρα και να ξερες γιατι γεννηθικες

 • Ανώνυμος 39313

  31 Ιουλ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39306

  31 Ιουλ 2016

  Γεια σου μπιντε μοναδικης ΑΡΕΙΑΣ φυλης καθαροαιμος.
  γιατι ξεχασες τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;;
  αει φφουκαρα νομιζεις πως θα φθάσεις στο επιπεδο του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  ΞΕΧΑΣΕΣ ΦΟΥΚΑΡΑ τι εγραψε για φυλες, ρατσες, θρησκειες....
  υποστηριζοντας μετα μανιας
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ.Θῆρες τ'οἰωνοί τε βροτῶν τ΄ἀλιτήρια φῦλα...........
  ἄχθεα γῆς, εἴδωλα τετυγμένα, μηδαμά μηδέν εἰδότες........
  ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Υληθειος δικαιωμα σου
  ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ''ειλειθυιος'' δικαιωμα μου
  ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ''ΕΙΛΕΙΘΥΙΟΣ'' (πιστευω να γνωρίζεις το νόημα) ΓΝΩΣΙΟΥΡΓΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ;;
  ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ;; ἤ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ;;
  ΔΗΛΑΔΗ Η ''ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΥΠΩΤΗΣ'' (ορφικός ύμνος 34'στ.26)
  ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΟΔΙΚΟ (ορφικός ύμνος 64 στ. 2)
  ΕΧΕΙ ''ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ;' ΠΕΡΙ ΦΥΛΗΣ, ΡΑΤΣΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.......;;
  ΟΤΑΝ ΨΕΓΩ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.
  ΜΠΙΝΤΕ!!
  Δεν ειναι κλεφτης οπως η αφεντια σου με αντιγραφη αλλων εργα
  αει φουκαρα και να ξερες γιατι γεννηθικες

 • Ανώνυμος 39270

  30 Ιουλ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39186

  28 Ιουλ 2016


  Ανώνυμος 39005

  "οι Τουρκοι της σημερινης Τουρκιας δεν εχουν Τουρκικα χαρακτηριστικα"

  Ενώ οι νεο-έλληνες έχουν αρχαιο-ελληνικά χαρακτηριστικά;
  Πάρε παράδειγμα απο διάσημους υπερπατριώτες:
  Κυριάκος Βελόπουλος, μοιάζει με Άραβα.
  Νίκος Μιχαλολιάκος & Νότης Σφακιανάκης, μοιάζουν με αθίγγανους.
  Χαρά Νικοπούλου & Μαρία Τζάνη, μοιάζουν με Σλάβες.
  Αρτέμης Σώρρας & Στέφανος Χίος, μοιάζουν με Τούρκους (μογγολογενείς).
  Και πόσοι άλλοι: Ούτε μια σταγόνα αρχαιο-ελληνικού αίματος δεν έχετε στο αίμα σας και δνε είμαι καθόλου επιρεασμένος απο "Φαλμεραϋερ".

  "ελληνικο φυλο οι Ιωνες ζουσε σε συγκεκριμενο χωρο στη Μ.Ασια ,δεν μετακινηθηκε και λιγο στον Ποντο;"

  Οι Πόντιοι ήτανε φύλα της Ασίας που ζούσανε στην περιοχή του Ευξεινου Πόντου, τα οποία ένωσε ο Μιθριδάτης ο έκτος, Πέρσης βασιλευς της Ελληνιστικής περιόδου και επέβαλε την Ελληνική γλώσσα ως κοινή, για αυτό και τα Ποντιακά μοιάζουν με αρχαιο-ελληνικά. Απο τα χαρακτηριστικά του ο σημερινός Πόντιος δείχνει ενα ανακάτεμα φύλων, στην πλειοψηφία τους βγαίνουν μελαχρινοί με γαμψες Περσο-Αρμένικες μύτες, αλλά και πολλοί είναι λευκοί με γαλανά μάτια, Σλάβοι φυσικά, άλλοι πάλι έχουν στρόγγυλα κεφάλια και σχιστά φρύδια, Τούρκοι εννοείτε, οι περισσότεροι όμως Πέρσες και Αρμένοι, μελαχρινοι γαμψομύτες.
  Σε καμία περίπτωση όμως "Ίωνες".

 • Ανώνυμος 39005

  14 Ιουλ 2016

  Σκεψου εναν ιστορικο να μελεταει στην πατριδα του και να ερευνα.Ποσο αξιοπιστη ειναι η ερευνα του; Προφανως και το παζλ συμπληρωνεται και απο αλλες επιστημες. Καποιος που ταξιδευει στο εξωτερικο αντιλαμβανεται οτι οι Τουρκοι της σημερινης Τουρκιας δεν εχουν Τουρκικα χαρακτηριστικα ορισμενοι ελαχιστα.Αυτο αυτοματα δειχνει οτι ηρθαν απο αλλη περιοχη και ηταν υπερβολικα λιγοι για να αλλοιωθηκαν τοσο τα χαρακτηριστικα τους.Προφανως ο τοπος αυτος θα ειχε ιθαγενεις.Το ελληνικο φυλο οι Ιωνες ζουσε σε συγκεκριμενο χωρο στη Μ.Ασια ,δεν μετακινηθηκε και λιγο στον Ποντο;Ή μηπως εγινε το αντιστροφο;Απο τον Ποντο κατεβηκαν πιο κατω στη Μ.Ασια ,επειτα στην Κυπρο και μετα Κρητη και στον υπολοιπο ελλαδικο χωρο (αν παρατηρησει κανεις τα εξωτερικα χαρακτηριστικα,την γλωσσα και προφορα );Τελος παντων φυτευθηκαν στη γη στην περιοχη της Ιωνιας και επειτα το αρχαιο αυτο ελληνικο φυλο ηρθε στον ελλαδικο χωρο;απο καπου θα προηλθαν δεν μπορει απο καπου

 • Ανώνυμος 39004

  14 Ιουλ 2016

  τελικα ,ποιος ειναι Ελληνας αν γυρισουμε πισω 2.000 ή και 3000,4000,5000 χρονια; Και τοσα χρονια με την ρωμαικη κυριαρχια αντε τωρα να ψαξει καποιος ακομα πιο πριν και απο αυτη για τις ριζες του • Ανώνυμος 38855

  23 Ιουν 2016

  Θα σου το πω σε πιο απλα ελληνικα: ολοι αυτοι οι λαοι του Ποντου γιατι δεν μιλανε την ελληνικη ποντιακη; Γιατι κρατανε την εθνικοτητα τους;Επισης βαλε το μυαλο σου να δουλεψει σχετικα με τις λεξεις.Αλλα το στενο μυαλό σου δεν θα σκεφτει κατι καλο για τη διασωση της διαλεκτου αυτης- που ξενοι φαντασιοπληκτοι ηρωες με θυσια τη ζωη τους και με βιτσιο να ταλαιπωρουνται-, αλλα εμαθε να τσουβαλιαζει.Μπασταρδευτηκαμε;Εσυ μπασταρδευτηκεςΟι Ποντιοι -ιες(Ελληνες) ειχαν και αρχειδια και ψυχη,δεν εχεις ιδεα απο αυτα αλλα και απο Ποντιους,πιο ευκολα θα σου κοψουν τα κακαλα.Για να σε προλαβω στο εξωτερικο ηταν πολυ ωραια αλλα δεν εχουμε σκοπο να χαρισουμε σε μπασταρδους τιποτα αλλο πια.

 • Ανώνυμος 38854

  23 Ιουν 2016

  Και επισης οσοι ειναι ξενοι μας βλεπουν ως ξενους γιατι και εμεις ετσι τους βλεπουμε, και με τα χρονια πια αναγνωριζουμε( αλλοι πιο αργα) ποιοι τελικα δεν ειναι Ελληνες, και απο τη μυρωδια,

 • Ανώνυμος 38853

  23 Ιουν 2016

  rum εισαι και φαινεσαι εμέν η γιάγιαμ και ο παπούσιμ έλεγεμεν ημεις ωρωμαίοι ειμες και μονο ωρωμαίις απαίρετε.Και σο Καζαχσταν που εβρεθαμε με τι καθαροις Τουρκαντς ,εμεις ξαν Ωρωμαιοι επεμναμε, γιατι; Μα επειδη και τη γλωσσα μας κρατησαμε και δεν μπασταρδευτηκαμε (εξαιρεσεις παντα υπαρχουν 1/100).Και επισης παλι περηφανοι θα ημασταν αν ειχαμε αλλη εθνικοτητα οπως ειναι ο καθενας ειτε π.χ. Ρωσος ειναι ειτε Τουρκος.Αισχρο, πολυ αισχρος ο πολεμος που δεχομαστε με αποτελεσμα αν και ολοι γνωριζουμε ποντιακα δεν μπορουμε να τα μιλαμε ελευθερα και καποια στιγμη να ξεχαστουν .Η γλωσσα ισως ξεχαστει αλλα θα επιμενω να παντρευονται με ελληνοποντιακης καταγωγης ατομα, γιατι; Γιατι τοσα χρονια ειδα...και ειναι καλυτεροι ως ανθρωποι. Ελαχιστοι αφου επεστρεψαν στην πατριδα Ελλαδα( αν ηταν πατριδα μας η Τουρκια στα κακαλα μας αλλη χωρα) παντρευτηκαν με ξενες κυριως, γιατι αραγε γιατι: Και επισης οποιος απο εμας εχει ξενο καποιο προγονο(σπανια περιπτωση) το γνωριζει και μαλιστα ειναι περηφανος για αυτο.

 • Ανώνυμος 37992

  31 Μαρ 2016

  Το όνομα προέρχεται από μια φυλή. Δεν είναι ελληνικά. Στα λουβικά είναι (εξαφανισμένη γλώσσα σήμερα).

 • Ανώνυμος 37989

  31 Μαρ 2016

  somebody can help me?

  whats mean Isauria? from the ancient grrek, pls

 • Ανώνυμος 37755

  24 Φεβ 2016

  Μην μαλωνεται,,,γιατί η γενετική δίνει απαντησεις:Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ...τα υπόλοιπα είναι αλα νταλα

 • Ανώνυμος 35401

  27 Σεπ 2015

  ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤʼ ΕΜΕ ΓΝΩΣΙΟΥΡΓΙΑ
  ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ
  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΣΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ʽʼΛΟΓΟΥʼʼ
  ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΝΟΗΜΟΝΑ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΛΕΜΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΛΕΜΕ».
  ἼΣΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΥΘΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΠΑΠΠΟΙ ΜΑΣ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΕΥΘΩ ΑΝ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ἤ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ἤ ΈΆΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΥΠΩΤΗ ΤΟΥΣ.
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ʽʼΘΡΑΣΥ ΚΥΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗʼʼ
  ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΡΙΔΙΚΗ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΑΝΤΙΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΑΠʼ ΑΡΧΗΣ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΦΥΗΜΑ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
  ΚΑΘΕ ΦΥΛΛΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΙΑ ΦΥΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΜΑΣ
  Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΑ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ
  ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΜΑΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΕΙΘΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΜΥΘΟΣ ΣΕΙΡΗΝΩΝ)
  ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ
  ΑΙΤΙΟ ΕΝΑΙ, Η ΕΓΩ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ .
  ΑΥΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΡΩΜΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΗΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΛΟΓΟΥ
  ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΕΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΣΑΚΙΣΩ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ʽʼΕΓΩʼʼ ΜΟΥ Ο,ΤΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΡΟΗ ΛΟΓΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ
  ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΣ ΘΑ ΔΕΣΕΙΣ ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.
  ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΤΙΣΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
  ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ʽʼΕΛΛΗΝΑΣʼʼ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ἤ ΒΛΑΧΟΣ ἤ……….. ΠΟΥ ΑΙΘΕΡΙΑ ΑΥΤΜΙΚΗ ΑΎΛΗ……ΒΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΦΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ «ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ»
  ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΜΙΣΕΙ ΟΞΥΔΕΡΚΟ ΟΞΥΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΤΑ
  ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΩΡΟΥΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
  ΕΠΙ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΥΤΑ
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ανώνυμος 35400

  27 Σεπ 2015

  Ο ΛΑΖΑΡΗΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΥΠΩΤΗ ΠΟΥ ΔΟΜΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΝΔΡΟ ΓΕΝΟΣ
  ΕΑΝ ΛΙΓΟ ΜΕΛΕΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ
  ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΦΥΛΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΚΤέΣ ʽʼΔΙΑΛΕΚΤΟΙʼʼ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ ΤΟΥΣ,
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΘΟΓΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΠΟΡΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
  Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΟΡΙΣΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΡΙΔΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΟΦΘΟΓΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΦΩΣ ΦΩΝΗΣ ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΘΟΓΓΟΦΩΝΗΕΝΤΑ ΜΑΣ
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΡΧΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΊ ΤΗΣ ΟΞΥΔΕΡΚΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΦΕΑ ΟΜΗΡΟΥ ΗΣΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΠΡΟΣΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΠΟΙΗΣΟΥΝ
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΙΔΕ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
  ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΜΒΡΟΓΕΝΕΙ ΟΝΤΑ, Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ( ΘΑΡΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΗ ΤΕΧΝΙΣΗ ΦΘΟΓΓΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ)
  ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΤΟ ΥΛΟΣΥΜΠΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ 100 ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΫΛΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΤΟΥΣ
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
  ΕΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΒΙΣΑΝ ʽʼΜΕ ΓΙΩΤΑ ΤΟΝ ΚΙΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΨΙΛΟΝʼʼ ΤΟ ΔΥΪΚΟ ΔΙΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ
  ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΟΧΙ
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ
  ΛΙΓΟΣ Ο ΧΟΡΟΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΕΥΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ
  ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΦΘΟΓΓΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΓΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  ΜΟΝΟ ΕΤΟΥΤΟ ΘΑ ΠΩ
  ΜΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;
  ΨΑΞΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ
  ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΒΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΩΚΥΑ ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΛΑΝΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΟΥΝΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

 • Ανώνυμος 35396

  26 Σεπ 2015

  Δεν καταλαβαινω το σκοπο του αρθρου. Το αδιαμφισβητητο της πανσπερμιας τησ Μικρας Ασίας γίνεται αφορμη για να αποδειχθεί η μη ελληνικοτητα των σημερινων Ελλήνων; Απόδειξε μας καταρχάς ότι κάπου στον πλανήτη κατοικούν καθαρόαιμοι λαοί οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους απευθείας από κάποιο συγκεκριμένο και μοναδικό λαό. Έπειτα απο το δικο μας σταυροδρόμι πέρασαν και άλλοι που τους ξεχνάς πχ γοτθοι νορμανδοί -ευρωπαίοι γαρ-που ισως να τους θαυμάζεις και περισσότερο από τους συροαρμένιους όπως υποτιμητικά λες. Ατυχή θεωρώ και την σύγκριση που κανουν σχολιαστες με τους αφροαμερικανούς και τους γαλοαφρικανούς. Οι κατακτητες επιβαλλουν τη γλωσσα τους οταν οι κατακτημενοι δεν εχουν το πολιτιστικο υπόβαθρο ούτε την γραπτή παράδοση αιωνων για να διατηρήσουν τη δική τους. Τελος παντων πιστεύω ότι η πολυ μακρινη καταγωγη μας απο αλλες εθνότητες δεν αφαιρεί ελληνικοτητα . Αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Ελληνες ή και Ρωμιοί -το ίδιο είναι- είμαστε ό, τι απέμεινε από τη βυζαντινή αυτοκρατορία που διατήρησε γλωσσα και θρησκεια -ως πολιτιστικούς θεσμούς που σφυρηλατούν ταυτότητα-σε δυσκολες συνθηκες και σίγουρα στη δημιουργία μας συνέβαλαν και άλλοι λαοί μέσα στους αιώνες-κακό είναι;

 • Ανώνυμος 35193

  10 Αυγ 2015

  ΕΥΓΕ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
  ΚΑΝΕΙΣ ἤ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΓΓΝΩΣΙΑΣ.
  ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ Ἤ ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ
  ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΣΑΝ ΝΗ;;
  ΝΑΙ!! ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΜΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ
  ΠΑΝΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ
  ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΙΧΝΕΜΑ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

  ΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΙΑΛΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥ.
  ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΓΩΪΣΤΕΡΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ
  ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΤΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΕΡΔΕΦΕΡΝΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
  ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ .............
  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ʽʼΗʼʼ ΚΑΙ ΤΑ ʽʼΕʼʼ ΑΛΦΑ
  ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΡΑΚΙΑΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ
  ΣΑΝ ΑΠΟΡΟ(ΟΧΙ ΑΠΟΡΙΑΣ) ΛΕΚΤΙΚΟ
  ΣΩΣΤΟ Ἤ ΛΑΘΟΣ
  ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΡΧΗΣ ΗΤΟΝΕ
  ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΦΡΑΖΕΙ
  ΑΡΚΕΙ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΤΗΣ
  ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ ΜΑΣ ΙΡΙΔΟΧΡΩΜΑΤΑ
  ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ
  ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟ ΣΠΕΡΜΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ
  ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ
  ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΕΜΠΟΡΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑΣΑΝΕ
  ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΗΣ ΑΝΘΕΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩ ΠΟΡΙΚΟ.
  ΑΥΤΑ

 • Ανώνυμος 35191

  9 Αυγ 2015

  Kατ'αρχην,οχι κατ'αρχη!Μην τρως το ν,σαν τον Βαρουφακη.

 • Ανώνυμος 35190

  9 Αυγ 2015

  Kατ'αρχην,οχι κατ'αρχη!Μην τρως το ν,σαν τον Βαρουφακη.

 • Ανώνυμος 35171

  5 Αυγ 2015

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Caps Lock πού ἵσως δέν γνωρίζει τήν κάψουλα τῆς ἔλξης .
  ΕΥΓΕ!!
  ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ (ΤΑΜΠΕΛΕΣ) ΛΕΞΕΩΝ
  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ, ΠΟΙΚΙΛΑ, ΧΑΡΙΤΩΝ ΟΙΚΤΙΡΑ ΕΣΤΙΑΚΑ, ΜΕΛΑΙΝΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΣΠΟΡΟΥ ΥΛΟΡΟΔΙΟΥ.............
  ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΕΙΣ.
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ;;
  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΗΣ ΓΗΣ;;
  ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 5% ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ;;
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ;;
  ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ. ΤΙ ΝΟΓΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ;;
  ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΦΑΝΗΤΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΝΩΜΕΣ;;
  ΜΑ ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΑ ΒΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΓΩ ΣΛΑΒΟΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ
  ΜΗ ΕΓΩΪΣΤΟΦΕΡΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΡΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΕΚΦΡΑΣΕΙΣ
  ΕΙΤΕ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΣ ΣΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟ ΔΟΜΗΜΑ ΣΑΝ ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
  ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΠΕΡΜΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ(ΝΑ Ο ΔΙΑΣ ΣΟΥ) ΖΕΥΞΕΩΝ (ΝΑ Ο ΖΕΥΣ ΣΟΥ) ΕΧΟΥΜΕ ΑΠʼ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΓΟΚΟΧΟ(ΝΑ Ο ΒΑΚΧΟΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΣΟΥ)
  ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΟΥ ΦΥΤΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
  ΠΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΓΩ. ΜΗ ΤΥΦΛΩΝΕΣΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΔΟΣΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ . ΑΡΓΩΗ στιχ.811
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΝΟΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΡΑΖΕΣΑΙ.
  ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ. ΒΡΙΣΕ!!
  ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΜΕΙΨΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
  ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΑΠʼΑΡΧΗΣ ΧΑΟΥΣ (ΑΡΓΩΗ στιχ.12)
  ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ.
  ΑΥΤΑ.

 • Ανώνυμος 35170

  5 Αυγ 2015

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Caps Lock πού ἵσως δέν γνωρίζει τήν κάψουλα τῆς ἔλξης .
  ΕΥΓΕ!!
  ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ (ΤΑΜΠΕΛΕΣ) ΛΕΞΕΩΝ
  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ, ΠΟΙΚΙΛΑ, ΧΑΡΙΤΩΝ ΟΙΚΤΙΡΑ ΕΣΤΙΑΚΑ, ΜΕΛΑΙΝΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΣΠΟΡΟΥ ΥΛΟΡΟΔΙΟΥ.............
  ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΕΙΣ.
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ;;
  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΗΣ ΓΗΣ;;
  ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 5% ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ;;
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ;;
  ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ. ΤΙ ΝΟΓΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ;;
  ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΦΑΝΗΤΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΝΩΜΕΣ;;
  ΜΑ ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΑ ΒΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΓΩ ΣΛΑΒΟΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ
  ΜΗ ΕΓΩΪΣΤΟΦΕΡΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΡΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΕΚΦΡΑΣΕΙΣ
  ΕΙΤΕ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΣ ΣΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟ ΔΟΜΗΜΑ ΣΑΝ ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
  ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΠΕΡΜΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ(ΝΑ Ο ΔΙΑΣ ΣΟΥ) ΖΕΥΞΕΩΝ (ΝΑ Ο ΖΕΥΣ ΣΟΥ) ΕΧΟΥΜΕ ΑΠʼ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΓΟΚΟΧΟ(ΝΑ Ο ΒΑΚΧΟΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΣΟΥ)
  ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΟΥ ΦΥΤΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
  ΠΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΓΩ. ΜΗ ΤΥΦΛΩΝΕΣΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΔΟΣΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ . ΑΡΓΩΗ στιχ.811
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΝΟΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΡΑΖΕΣΑΙ.
  ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ. ΒΡΙΣΕ!!
  ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΜΕΙΨΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
  ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΑΠʼΑΡΧΗΣ ΧΑΟΥΣ (ΑΡΓΩΗ στιχ.12)
  ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ.
  ΑΥΤΑ.

 • Ανώνυμος 35157

  2 Αυγ 2015

  Προς τον φανατισμένο με τα Caps Lock που θέλει να δίνει απάντηση σε όλα και για όλους. Μία ερώτηση, οι Μικρασιάτες έχουν ή δεν έχουν ποικίλα χαρακτηριστικά, απο τελείως μελαχρινοί μέχρι ασπρουλιάρηδες, διαφορετικοί τύποι προσώπων, απο ξανθό μαλλί μέχρι μαύρο κατράνι, διαφορετικό χρώμα ματιών κτλ.; Αυτό δείχνει την πολυφυλετική τους καταγωγή. Σίγουρα δεν θα το δεχθείς διότι φαίνετε πως είσαι Μικρασιάτης και για αυτό θίχθηκες απο το άρθρο. Τώρα για το ερώτημα κάποιου περί γλώσσας απο Πόντο μέχρι Κρήτη, αν βάλεις έναν Πόντιο και έναν Κρητικό να μιλίσουν μεταξύ τους σίγουρα δεν θα συνεννοηθούν, αν οι γλώσσες τους έχουν ρίζες στην Ελλάδα, δεν σημαίνει καταγωγή, διότι τότε όλοι οι κάτοικοι της Αμερικής είναι Άγγλοι, όπως και οι Γαλλόφωνοι Αφρικάνοι είναι και αυτοί Γάλλοι. Η γλώσσα σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλεται απο τους κατακτητές και διαδίδετε απο τους ιθαγενείς μέχρι και τους νέους αποίκους στο κοντινό ή μακρινό μέλλον των περιοχών.

 • Ανώνυμος 34864

  20 Ιουν 2015


  ΣΤΟΝ 34857 ΑΠΟ ΕΠΩΝΘΥΜΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
  ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΛΕΚΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΗΜΑΤΑ
  ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΧΙΛΙΑΡΟΠΝΙΓΜΕΝΕ
  ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΠΥΘΙΟΝΙΚΑΙ 3/110
  ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΔΕΔΕΤΑΙ
  ΧΡΥΣΩ ΔΕΛΕΑΣΘΕΙΣ ΑΝΔΡΑ ΕΚ ΘΑΝΑΤΟΥ
  ΚΟΜΙΣΕ ΗΔʼ ΑΛΛΟΚΟΤΑ.
  ΕΡΜΗΝΕΨΗ ΚΑΤʼ ΕΜΕ
  το κέρδος δένει την ικανότητα να με σοφία σκέπτεσαι
  ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ
  με χρυσάφι δελεασθηκε για να ζωντανέψει άνδρα που ήδη σε άλλη κτήση βρέθηκε(πέθανε)
  ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠʼ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟΥ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ
  ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΝΘΟΥ ΜΥΡΟ
  ΠΑΨΕ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥ ΡΥΠΟΥΣ
  ΣΕ ΑΙΜΑΤΩ ΑΤΑΣΘΑΛΑ
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
  ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ
  ΠΡΟΧΩΡΑ ΒΡΙΣΕ
  ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ
  ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΕΚΕΙ
  ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙΣ
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΟΘΕΝΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
  ΣΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΝΑ ΥΦΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟ
  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΡΑΖΕΙ ΠΩΣ ΝΑΙ!!! ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ
  απάνθρωπος τούτος που την γνώση πουλαει
  ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥ ΠΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥ
  ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ. ΞΕΔΩΣΑ

 • Ανώνυμος 34857

  20 Ιουν 2015

  Αρθρογράφε,
  Θα μπορούσα να συνομιλήσω μαζί σου,
  θα μπορούσα να φιλονικήσω με τεκμηρίωση και στοιχεία,
  μα είναι κάτι που ζέχνει στα γραφόμενά σου
  και δεν μπορώ να προχωρήσω άνετα.
  Είναι κάτι προφανές και πασιφανές και ταυτοχρόνως μυστηριακό·
  πώς να το καθορίσω;
  Πιστεύω ότι έτσι θα σε αισθάνονται και θα σε ...μυρίζουν αρκετοί αναγνώστες.
  Πλανάται λοιπόν το ερώτημα, ελληνόφωνε παπαρολόγε:
  ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ; ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ;

 • Ανώνυμος 34835

  17 Ιουν 2015

  ΣΤΟΝ 34797
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ
  ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΑΠʼ ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ
  ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΑΘΕ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ
  Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ
  ΝΑ ΣΕ ΦΙΛΕΥΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΤΑΞΙΔΙ
  ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ
  ΟΡΦΕΑΣ-ΟΜΗΡΟΣ-ΗΣΙΟΔΟΣ-ΠΙΝΔΑΡΟΣ
  ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
  ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΣΑΡΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ
  ΩΣΤΕ ΘΕΣ ΜΕ ΤΙΣ 500 ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΙΣΤΟΡΗΣΩ
  ΠΟΥΘΕ ΝΑ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕ ΝΑ ΠΑΣ
  ΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΗΤΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΦΘΟΓΓΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΣΥΝΑΨΗ
  ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΓΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  ΠΕΡΙ ΣΦΑΙΡΑΣ (Ο) Ζ.100,115 Θ. 372,377
  ΩΣΤΕ ΟΝΤΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΠΑΓΓΝΩΣΙΑΣ ΕΓΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΚΟΥ ΣΟΥ
  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΞΟΔΙΑΣΕΙΣ
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΟ ΦΙΛΕΜΑ ΛΑΒΕ
  Ω ΜΟΙ ΕΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΤΑΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
  ΜΟΙΡ΄ΥΠΟ ΕΠΩΝΘΥΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΜΗΝΑΙ.......
  (ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΣΤΙΧΩΝ ΡΑΨΩΔΙΑΣ «Π» 433,4 ΙΛΙΑΔΑΣ)
  ΚΑΙ Η ΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 34797 ΕΓΩ ΠΕΜΦΡΑΣΕ
  ΕΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ
  ΕΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ
  ΕΥΓΕ ΣΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΜΩΔΕΙΑΣ.
  ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟ ΩΣ ΤΩ ΚΑΤΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΟΥ!!!!!
  ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟΙ Ε;;;
  ΑΕΙΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
  ΑΕΙΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΜΥΣΤΑΓΩΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ........
  ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ.
  ΕΚΕΙ ΧΑΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ.

 • Ανώνυμος 34797

  15 Ιουν 2015

  Στον κύριο, δυο σχόλια από πάνω μου :

  Αν είναι δυνατόν! Κωνσταντίνος Κατακουζηνός θα καταλήξεις!
  Αν αυτά που έγραψες βγάζουν νόημα, γράψτα στην καθομιλουμένη.
  Η συγκίνηση που σου προκαλεί το "ιδεατό-αρχαίο" σε κάνει γραφικό.
  Βάλε και άλλες παραμέτρους στο λόγο σου πέρα από τις (παρά)φιλολογίες. Δεν σε κάνει σοφό η αρχαιοπρέπεια.

  Και γενικά (φιλική συμβουλή) προσγειώσου.
  Δεν χρειαζόμαστε το υψηλό, όσο το ανθρώπινο.

 • Ανώνυμος 34406

  26 Μαΐ 2015

  ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ... ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ..ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ...ΜΗΔΕΝ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ..ΑΡΙΣΤΑ ΔΕΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ...ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕ...ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ

 • Ανώνυμος 34374

  25 Μαΐ 2015

  Ανώνυμος 34363 έγραψε...
  Ανώνυμος 33398 έγραψε...
  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ
  Ανώνυμος 33375 έγραψε...
  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΚΡΙΜΑΤΑ
  ΕΛΛΗΝΑΣ: ΕΛΛΗΣ ΝΟΗΣΗ
  ΓΡΑΙΚΟΣ : ΓΡΟΙΚΩ ΚΑΙ ΦΡΑΖΩ ΣΥΜΠΑΝΤΟ ΛΟΓΟ
  ΡΩΜΙΟΣ : ΕΡΜΟΥ ΔΥΪΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
  ΙΔΕΑΣ ΓΙΑ ΜΑΙΑΣ ΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΜΦΡΑΔΙΑ
  ΙΔΕΑΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΪΔΙΑ ΔΩΜΑΤΑ
  ΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ
  ΤΟΤΕΝΕΣ ΦΡΑΖΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΩ ΣΟΥ ΤΟ ΑΗΔΙΑΣ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΑ ΑΪΔΙΟ. ΒΡΙΖΟΥΣ ΒΟΡΑ ΖΩΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ
  ΑΕΙ ΑΘΛΙΟ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΜΕΛΩΔΕΙΣ
  ΣΕ ΓΗΣ ΘΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΕΜΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΤΩΝ ΚΥΤΑΡΩΝ ΦΘΟΓΓΙΚΑ ΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΛΕΜΑΤΑ.
  ἀλλά μοι εὐκταῖαι, μαλακόφρονες, ἠπιόѳυμοι ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ 59
  πραΰνοον μετάѳεσѳε βίου μαλακόφρονα δόξαν ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ 69
  ἀλλ' ἐμπάς ὀίω μαλακογνώμων ἔσται ποθ' ὅταν ταύτη ραισθῆ. ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ στιχ.188,9,0.
  ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ, ΠΟΝΤΟΝΟΑ ΦΡΑΔΩΝ.
  09.04.2015, 07:32:40
  24.05.2015, 08:21:53

 • Ανώνυμος 34362

  24 Μαΐ 2015

  Αντλούμε το πρώτο παράδειγμα από το Χρονικό περί της των Τούρκων Βασιλείας του 16ου αιώνα που αποδίδεται σε κάποιον υπό το όνομα Ιέραξ. Ό Ιέρακας έγραψε το χρονικό του σε στίχους και για το λόγο ότι ζήτησαν μερικοί να μάθουν «τα εν εσχάτοις της Ρωμαΐδος και Γραικών πτώσιν». Έτσι αρχίζει ο Ιέρακας και προχωρεί να διηγηθεί «της Κωνσταντινουπόλεως το γόνυ καμψαμένης... και των Ρωμαίων της αρχής καταστρεψάσης πάντα, μέρους Ελλήνων των Γραικών όντος εν τη Ασία».
  Στη διήγηση για τις άλλες κατακτήσεις των Τούρκων, ο Ιέρακας γράφει και για τις επιτυχίες των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων: «Ο βασιλεύς της πόλεως Ρωμαίων, ο αυτάναξ εξεστράτευσε εναντίον των Βουλγάρων και εφάνη μέγας αριστεύς, ως Έλλην των Ελλήνων». Εν τω μεταξύ ο Τούρκος Μουράτ γράφει «τω βασιλεί των Γραικών» ότι «ολέσω... τάχιστα τους εναντίους πάντας...»
  Για τον Ιέρακα η Κωνσταντινούπολη είναι «Βυζαντίδα πόλις» και άλλοτε «Κωνσταντινούπολις» η «Κωνσταντίνου πόλις». Η Αυτοκρατορία, «χώρα των Βυζαντίων» και μερικές φορές «Ρωμανία». Η Μικρά Ασία είναι «Ασία των Γραικών». Οι πόλεις που πολιορκήθηκαν από το Μουράτ είναι «Ρωμαίων πόλεις», «άστεα χώρας των Βυζαντίων». Η Σύνοδος της Φλωρεντίας προξένησε «μίσος Γραικοίς τε καί Λατίνοις». Επί Κωνσταντίνου Δραγάση «κατεσβήσθη το δυστυχές βασίλειον της βυζαντίδος»38.
  Κατά τον 17ο αιώνα, γύρω στο 1620, ο Μητροπολίτης Μυρέων Ματθαίος θρηνεί την πτώση του Ελληνισμού και χρησιμοποιεί τρία γνωστά ονόματα των Ελλήνων ως συνώνυμα:
  Αλλοίμονον, αλλοίμονον εις το γένος των Ρωμαίων, ω, πώς εκαταστάθηκε το γένος των Ελλήνων σ' εμάς, εις όλους τους Γραικούς να έλθη τούτην την ώρα
  Για τους Έλληνες όταν έπεσε η Πόλη έσβησε «η κοινή των Ελλήνων εστία», όπως γράφει ο σύγχρονος της πτώσεως Ανδρόνικος Κάλλιστος40. Έπεσε η Πόλη και κατελύθη το κράτος αλλά ο βυζαντινός πολιτισμός, η γλώσσα, η παράδοση, ιδιαίτερα η λαϊκή, η θρησκεία και διάφοροι άλλοι θεσμοί επέζησαν στην ιστορία του Ελληνισμού και άλλων λαών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής
  ΕΛΛΗΝΕΣ , ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ
  '''' ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''''

 • Ανώνυμος 34311

  18 Μαΐ 2015

  δεν είναι ουτε αριστεροι ουτε προοδευτικοι ουτε δημοκρατες ρε ανωνυμε...στο δαυλο δουλεύανε και τωρα μετατραπήκανε σε εθνομηδενιστες [ από αρχαιολατρες που ηταν]... συγκοινωνούντα δοχεία οι νεοπαγανιστες με τους εθνομηδεστες και τους αλβανους εθνικιστες σε παρα πολλα θεματα

 • Ανώνυμος 34272

  16 Μαΐ 2015

  και στον 34266 αν το σαν συμπλήρωμα των άσσων λέει μου επιτρέπει
  και ο ψευδής λόγος της αμφιλογίας σκότωσε την γνώση.
  και πάλι συγγνώμη

 • Ανώνυμος 34266

  15 Μαΐ 2015

  Λυπάμαι αλλά αυτές τις ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ μόνο οι προοδευτικοι αριστερουληδες τις υποστηρίζουν κύριε αρθρογραφε, προοδευτικος =μισελληνας =ανθελληνας=εθνομηδενιστης=σιωνιστης =αριστερός =ρουφιανος και χαφιες της πατρίδας του......

 • Ανώνυμος 34177

  8 Μαΐ 2015

  ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΙΔΑΣ
  ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΨΕΥΔΗΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΛΟΓΙΑ
  ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ
  ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΕΓΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
  ΤΟΥΤΟ ΣΑΝ ΑΙΤΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΟΣ (κυνέης ὠκύνοα) ΑΥΡΕΑ ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΑΣ: (ἄρρεν τε καί θῆλυ γεγενημένα ὄντα)
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΡΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ
  ΑΕΙΝΤΕΣ ΑΝΤΑΜΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΙΜΑΚΕΤΟ
  ΛΕΥΤΕΡΑ Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΔΡΟΜΙΣΕΙ

 • Ανώνυμος 34165

  7 Μαΐ 2015

  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;;;...ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;;;...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΘΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑΓΕΣ-ΔΙΕΨΕΥΔΕΣ...ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΠΑΛΙ '''ΚΡΑΖΕΙΣ'' ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ [ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ]...ΑΡΑ ΤΙ;;;..ΕΝΟΧΛΕΙΣΕ;;..ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;...Η ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΤΣΙ '''ΑΠΛΑ'''' Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ;;;..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΣΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ '''ΚΡΑΞΙΜΟ'' ΠΡΟΣ '''ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ''...
  Στο σημείο αυτό οι μεγάλοι (και όχι οι «αγνώστων λοιπών στοιχείων») Βυζαντινολόγοι, στη συντριπτική πλειονότητά τους, είναι κατηγορηματικοί: «Το Βυζάντιο, αν και παραμένει πάντα σταθερά προσκολλημένο στις ρωμαϊκές πολιτικές ιδέες και παραδόσεις, μεταβάλλεται σε ένα μεσαιωνικό ελληνικό κράτος» γράφει ο Ostrogorsky. «Βυζαντινό είναι το εκχριστανισθέν ρωμαϊκό κράτος του ελληνικού έθνους» θα πει ο Aug. Heisenberg. «Ελληνική Αυτοκρατορία της χριστιανικής Ανατολής», θα χαρακτηρίσει το Βυζάντιο η Γλύκατζη-Αρβελέρ. «Ρωμαίος εσήμαινε, εν τέλει τον Έλληνα» θα τονίσει ο Krumbacher. «Υπάρχει συνέχεια (στην ελληνική ιστορία) τόσο στο θέμα της φυλετικής καταγωγής, όσο και σε ό,τι αφορά τη γλώσσα και τον πολιτισμό. (...) Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να αυτοαποκαλούνται Ρωμαίοι, παρέμειναν αναμφισβήτητα Έλληνες», θα προσθέσει ο Dοuglas Dakin. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!... Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το ότι καθʼ όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου, από τους Λατίνους, τους Σλάβους και τους Βουλγάρους –συχνά ή κατά κανόνα-- η Ελλάδα ονομαζόταν «Γραικία» (Graecia=Ελλάδα) και οι Έλληνες «Γραικοί» (Graeci=΄Ελληνες).
  Οχι απλα ο Ελλαδικος χωρος αλλα Η βυζαντινη Αυτοκρατορια στο συνολο της και ο πολιτισμος που αυτη παρηγαγε , χαρακτηριζετε απο τους βαλκανιους γειτονες της [ και ανηκοντες για πολλους αιωνες στη Βυζαντινη επικρατεια] ως 'grek'' γρεκικος δηλαδη ελληνικος...

 • Ανώνυμος 34147

  6 Μαΐ 2015

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΩΝΘΥΜΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
  ΚΑΙ Η ΖΩΩΝΗΔΕΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΑ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
  ΑΕΙ ΕΡΙΔΑ ΚΑΛΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ
  ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΦΘΟΓΓΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΣΟΥ
  ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΡΙΔΟΣ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΙΚΑ ΕΠΤΑΧΡΩΜΑ
  ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΤΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ
  ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟ
  ΑΕΙ ΘΕΑ ΜΙΣΗ!!!
  ΜΙΣΕΨΕΣ ΤʼΑΝΘΑΡΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΡΥΠΟ ΝΑ ΦΑΝΗΣΕΙΣ
  ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΘΟΩΡΑΙΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Νʼ ΑΦΑΝΙΣΕΙΣ
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΡΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ
  ΑΕΙ ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΟΥ!!
  ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ;;;
  ΡΩΤΑΓΕΣ ΤΟ ΑΘΝΗΟ ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑ
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΗ!!
  ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ
  ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤʼΑΚΟΥΛΟΥΘΟ
  ΣΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΜΑ

 • Ανώνυμος 34138

  5 Μαΐ 2015

  Οι Οθωμανοί εκβίαζαν τους ελληνόφωνους ορθόδοξους να απαρνηθούν τη γλώσσα τους, γιʼ αυτό και έχουμε το φαινόμενο των τουρκόφωνων, ενώ πιο πριν, «Στα 1277 ο βεζύρης του νέου [Σελτζούκου] σουλτάνου Αχμέντ μπέης, εξέδωσε φερμάνι, σύμφωνα με το οποίο καθιερωνόταν υποχρεωτική η χρησιμοποίηση της τουρκικής όχι μόνο στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις δημόσιες συναθροίσεις και τις ιδιωτικές συναναστροφές» (Σαρρή Ν., Οσμανική πραγματικότητα, Αρσενίδης, τ. 1, σελ. 58).
  να γιατι τουρκοφωνισανε οι ρωμιοι ορθοδοξοι καππαδοκες

 • Ανώνυμος 34133

  5 Μαΐ 2015

  στα 1511 οι Χιώτες σε αναφορά τους ονομάζουν την Νέα Μονή «το αγαπητόν και ευλαβέστατον κατοικητήριον πάσης Ελλάδος», γιατί ο μισθοφόρος Θωμάς από το Άργος το 1546 έλεγε στους άντρες του: «…Ἑλλήνων γάρ ἐσμεν παῖδες καὶ βαρβάρων σμῆνος οὐ πτοούμεθα», γιατί ο λαός ανέφερε σε υπόμνημά του στα 1596, «ο του Χριστού λαός, ο Θετταλίας, Ηπείρου τε και Μακεδονίας, και σύμπασα εφεξής η Ελλάς και μυρίους υπέρ της πίστεως θανάτους υποστήσεται», γιατί στα 1581 οι Χειμαρριώτες γράφουν σε επιστολή τους γράφουν «να λυτρώσεις ημάς και τα παιδιά μας όλης της Γρέτζιας»,
  γιατί ο Λάμπρος Κατσώνης στα 1792 αναφέρεται σε ελληνικό γένος και τι εννοούσε ο ανώνυμος λαϊκός τραγουδιστής της Αθήνας όταν τραγουδούσε αυτά στα τέλη του 18ου αι: «”Τʼ ήταν η Γραίκια μια φορά / κιʼ άκουσε τʼ είναι τώρα, …Πού είναι η Αθήνα μου, / Πού είναι κείνη η Αθήνα / Πού ο κόσμος εθαμάκτηκε / και σέβεται ακόμη; / Εκεί επρωτοφάνηκε / η ελευθερία εις τον κόσμον. / … να κάθεται κιʼ ο Μωάμεθ / εις των Γραικών τον θρόνον».
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ '''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''''....ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΕ ΖΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΑΛΛΟΕΘΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΛΗ ΩΡΑ

 • Ανώνυμος 34104

  3 Μαΐ 2015

  ΟΠΟΙΟΣ, ΜΗΤΡΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΚΚΟΛΑΨΙΜΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ
  ΓΙΑ ΑΠΑΡΧΗΣ «ΡΙΖΩΜΑ» ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΥΦΑΝΘΗΚΑΝ
  και το ζορι ζωης ροη είναι . τα αλλα για τους αιμοδιψεις πατριοφορους
  οποιος ελληνικα μιλαει ελληνας θωριζεται.
  όχι οποιος στην χωρο ελλαδα ζει και αλλως εκφραζεται

 • Ανώνυμος 34103

  3 Μαΐ 2015

  ΟΠΟΙΟΣ, ΜΗΤΡΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΚΚΟΛΑΨΙΜΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ
  ΓΙΑ ΑΠΑΡΧΗΣ «ΡΙΖΩΜΑ» ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΥΦΑΝΘΗΚΑΝ
  και το ζορι ζωης ροη είναι . τα αλλα για τους αιμοδιψεις πατριοφορους
  οποιος ελληνικα μιλαει ελληνας θωριζεται.
  όχι οποιος στην χωρο ελλαδα ζει και αλλως εκφραζεται

 • Ανώνυμος 34102

  3 Μαΐ 2015

  ΟΠΟΙΟΣ, ΜΗΤΡΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΚΚΟΛΑΨΙΜΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ
  ΓΙΑ ΑΠΑΡΧΗΣ «ΡΙΖΩΜΑ» ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΥΦΑΝΘΗΚΑΝ
  και το ζορι ζωης ροη είναι . τα αλλα για τους αιμοδιψεις πατριοφορους
  οποιος ελληνικα μιλαει ελληνας θωριζεται.
  όχι οποιος στην χωρο ελλαδα ζει και αλλως εκφραζεται
  03.05.2015, 07:14:11

 • Ανώνυμος 34101

  3 Μαΐ 2015

  ΟΠΟΙΟΣ, ΜΗΤΡΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΚΚΟΛΑΨΙΜΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ
  ΓΙΑ ΑΠΑΡΧΗΣ «ΡΙΖΩΜΑ» ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΥΦΑΝΘΗΚΑΝ
  και το ζορι ζωης ροη είναι . τα αλλα για τους αιμοδιψεις πατριοφορους
  οποιος ελληνικα μιλαει ελληνας θωριζεται.
  όχι οποιος στην χωρο ελλαδα ζει και αλλως εκφραζεται
  03.05.2015, 07:14:11

 • Ανώνυμος 34100

  3 Μαΐ 2015

  ΟΠΟΙΟΣ, ΜΗΤΡΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΚΚΟΛΑΨΙΜΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ
  ΓΙΑ ΑΠΑΡΧΗΣ «ΡΙΖΩΜΑ» ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΥΦΑΝΘΗΚΑΝ
  και το ζορι ζωης ροη είναι . τα αλλα για τους αιμοδιψεις πατριοφορους
  οποιος ελληνικα μιλαει ελληνας θωριζεται.
  όχι οποιος στην χωρο ελλαδα ζει και αλλως εκφραζεται
  03.05.2015, 07:14:11

 • Ανώνυμος 34011

  30 Απρ 2015

  Ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Αριστοτέλης αναφέρει:
  «Και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»
  Η χρήση του Γραικός ως ταυτόσημη με το Έλληνας συνεχίστηκε και στο Βυζάντιο.Και επειδη ακριβως το Ελλην ταυτιστηκε με την ειδολολατρεια [ ειτε λατρεια του Δια ειτε του Μιθρα ειτε του Οσιρη ειτε του Βααλ]ετσι οι Ελληνες τησ εποχης χρησιμοποιουσανε το παμπαλαιο ονομα ''' Γραικος''' δηλαδη ελληνας μεν μη παγανιστης δε. Τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο Ησύχιος στο λεξικό του αναφέρει, πως το «Γραικός», σημαίνει «Έλλην»[29] και στο λεξικό Σούδα (10ος αι.) το «Γραικοί» σημαίνει «οι Έλληνες»[30].
  Προσέξτε τώρα τον όρο που χρησιμοποιεί τον 9ο αιώνα ο Θεόδωρος Στουδίτης (759-826) για το Βυζάντιο:
  «… χάριν της δόξης του Χριστού͵ υπέρ ου δονείται η ταπεινή Γραικία μάλα»
  Έτσι λοιπόν, η αναφερόμενη εδώ «Γραικία» που δονείται/τραντάζεται από την εικονομαχική αίρεση, δεν είναι άλλη από την βυζαντινή αυτοκρατορία!
  Αλλά και οι αντίπαλοι των Βυζαντινών, μας δίνουν την ίδια ακριβώς ορολογία. Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Χρήστου:
  «Οι πάπες κατέβαλαν … εντονώτερες προσπάθειες για καθυπόταξι της Ανατολικής 'Εκκλησίας, όταν όμως απέτυχαν, απεκήρυξαν τους Ανατολικούς, Έλληνες κυρίως, ως αιρετικούς. […] από τον 9ο αιώνα γράφονται έργα ʽʼΚατά Γραικώνʼʼ […] Σύνοδος που συνήλθε … το 868 εξέδωσε απόφασι με τίτλο Contra Graecorum haeresim de fide sanctae Trinitatis […] τον 11ο αιώνα ο Άνσελμος Καντερβουρίας έγραψε το Contra Graecos και μετά δύο αιώνες, στα μέσα του 13ου, ο Θωμάς Ακινάτης έγραψε τα Contra Graecos και Contra errores Graecorum»[32].
  Κατά συνέπεια, η σύνδεση Βυζαντίου και Ελλάδας/Ελληνισμού δεν «ξεφύτρωσε» από το πουθενά στον 11ο αιώνα και εξής. Απλά τότε ωρίμασαν οι ιστορικές συνθήκες για μια συχνότερη πολιτισμική και εθνική χρήση του όρου «Έλλην» από τους Βυζαντινο
  Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
  τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
  προτεστάντες:
  "...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
  Νέαν Ρώμην καλουμένων..."ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΙΟΙ..ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ
  Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
  "πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ'''' ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗ 30 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ
  '''ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ, ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ '''ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ''''

 • Ανώνυμος 33885

  28 Απρ 2015

  Ο βυζαντινός Πόντος
  Η περίοδος τής ρωμαιοκρατίας και τής επικράτησης τού χριστιανισμού σηματοδότησε την απώλεια τού ονόματος «έλληνας» -το οποίο εξ άλλου σε ορισμένες περιπτώσεις είχε αποκτήσει θρησκευτική σημασία δηλώνοντας τον παγανιστή- και την παράλληλη επικράτηση τού ονόματος «ρωμαίος», δηλαδή ρωμιός, που επιβιώνει μέχρι σήμερα.
  ΕΙΣΤΕ ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟΙ..ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ...ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΛΛΕΝ ΕΙΤΕ ΩΣ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΑΣ [ ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ]
  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΑΝΕ Ο ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ..ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

 • Ανώνυμος 33824

  28 Απρ 2015

  Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΡΟΥΜΑΝ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....ΠΡΑΓΑΤΙ..ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ [ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΕ ΜΕ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΝΟΥΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟ ΠΟΥ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΟΣ]
  ΕΕΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΤΑΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΙΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΒΟΡΕΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ Η ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΗ-ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

 • Ανώνυμος 33727

  27 Απρ 2015


  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
  ΜΙΛΑ!!!
  ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΣΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΟΥ
  ΤΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΘΟΓΓΟΥΣ ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΗ ΘΕΣ
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ!!!
  ΚΑΠΟΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΣΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΣΟΥ ( ΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΟΥ)
  ΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΟΙΚΑΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ( ΝΑ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ ΣΟΥ)
  ΚΑΙ ΔΥΪΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑΙ ἤ ΣΑΝ ΟΧΙ ( ΝΑ Ο ΡΩΜΙΟΣ ΣΟΥ)
  ΤΟ ΤΟΠΟΧΩΡΟ ΠΟΥ ΧΟΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΦΥΤΡΩΣΕ ( ΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ)
  ΤΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΦΥΛΗ ΡΑΤΣΑ......... ΔΕΝ ΣΕ ΠΟΡΠΑΤΗΣΕ
  ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ.
  ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΤΟ
  ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΩΟΥ ΣΟΥ
  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΑΡΘΑ ΚΑΙ ΦΛΥΑΡΗ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ
  ΣΚΕΨΟΥ!!
  ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΥ ΤΥΠΩΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΚΟΝΙΣΗ ΥΛΗΣ ΚΑΚΟΪΛΥΑ ΤΡΩΩΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ ΦΑΓΟΣ
  ΜΕ ΛΟΓΟΥ ΤΥΠΩΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΫΛΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΣΜΟΥ
  ΨΑΞΕ!!
  ΣΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΛΕΚΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
  ΖΗΤΑ!!
  ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΔΙ ΤΩΝ ΟΡΦΕΑ ΟΜΗΡΟ ΗΣΙΟΔΟ ΠΙΝΔΑΡΟ
  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΝΤΟ
  ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΙΑ ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΙΡΟΥ (ΝΑ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΣΟΥ)
  ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ!!
  ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΩΝΗΔΕΙΑ ΥΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ
  ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΛΕΧΩΝΗΔΕΙΑ ΑΫΛΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΟΥ
  ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΘΟΡΙΠΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΟΡΥΠΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΑΙΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ .
  ΠΕΡΜΕΝΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

 • Ανώνυμος 33722

  26 Απρ 2015

  Το να ισχυρίζονται οι σημερινοί τούρκοι, ότι είναι «καθαροί τούρκοι», είναι φαινόμενο, που έχει σχέση με το δικό μας ισχυρισμό, ότι είμαστε «καθαροί έλληνες».
  ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ....
  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΜΑΝΙΣΤΑΝ ΠΕΡΣΙΑΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ [ ΑΦΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΟ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΜΗΞΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ] ΕΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ..
  ΕΚΕΙ ΤΗ ΒΡΗΚΑΝΕ ΓΕΜΑΤΗ ΝΤΟΠΙΟΥΣ...ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΤΗΚΑΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΤΗΚΑΝΕ.......ΗΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ [ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ] ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ..... ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΥΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ....ΑΥΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...ΩΣ ΤΟΥ - ΚΙΕ [ ΤΟΥΡΚΙΓΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ] ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ....

 • Ανώνυμος 33721

  26 Απρ 2015

  ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΜΥΘΙ...ΟΙ ΕΠΙΛΥΔΕΣ ΛΕΕΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝΕ [ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ] ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.....ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΕΓΙΝΕ ... ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ-ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΝΩ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΑΝΕ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ [ ΓΙΑ ΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΙΩΝΕΣ] ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΑΙΩΝΑ ΜΧ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ] ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ,ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ [ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ] ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ''ΚΑΤΩ'' ΠΡΟΣ ΤΑ ''ΠΑΝΩ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.....
  ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΛΑΤΙΝΗΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΑΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΦΟΥ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΕΦΤΑ ΑΙΩΝΕΣ [ Η ΚΑΙ ΟΧΤΩ ] ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΕΦΤΑ ΑΙΩΝΕΣ [ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ]....ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΚΛΑΤΙΝΙΖΟΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''ΑΛΛΟΕΘΝΕΙ'' ΕΠΙ 7 ΑΙΩΝΕΣ ΛΑΤΙΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΟΤΑΝΕ ΕΠΙ 7 ΑΙΩΝΕΣ '''ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΚΡΑΤΙΑΣ'';;;;
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΕΚΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
  ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ......Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΤΑ ΑΙΩΝΕΣ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ]
  ΚΑΙ ΕΚΕΙ[ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΕΡΑΤΙ ΜΟΥΖΑΚΙΑ ΑΥΛΩΝΑ ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ ΚΛΠ ] ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΨΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΞΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ [ΑΡΧΑΙΑ] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΟΙ ΝΟΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΥΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...

 • Ανώνυμος 33691

  26 Απρ 2015

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ..
  http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/

 • Ανώνυμος 33658

  25 Απρ 2015

  κυρίως τούρκικες, αλλά και άλλες ξένες λέξεις, που αντικαταστάθηκαν από ελληνικές (παλαιστής αντί πεχλιβάνης, ζωέμπορος αντί τσαμπάζης κ.λπ.). Η Τουρκορωμιοσύνη πάντως, χρησιμοποιεί ακόμα πλείστες τέτοιες λέξεις.
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ....ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ..ΔΕΝ ΘΑ ΥΟΘΕΤΟΥΣΑΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΕΔΩ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΟΧΙ ΑΙΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ

 • Ανώνυμος 33615

  24 Απρ 2015

  Η Κύπρος, εξ αιτίας τής γεωγραφικής της θέσης, είχε στενούς δεσμούς με τη Συρία, η οποία από τους σελευκίδες και για αρκετούς αιώνες μετά, βρισκόταν υπό ελληνόγλωσση διοίκηση.
  ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΑΠΛΑ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΕΚΕΙΝΑ [ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΟΙ ΕΞΑΡΑΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΡΩΜΙΟΙ ΣΥΝΕΙΣΗΣΙΑΚΑ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΡΙΑΣ] ΟΠΩΣ Η ΔΕΚΑΠΟΛΗΣ....
  ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ......ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ [ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ] ΟΙ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΞΑΡΑΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝ]..ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΑΝΕ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΕΞΑΡΑΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ-ΑΡΑΒΕΣ.....ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΡΑΒΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΞΑΡΑΒΙΣΜΟ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ [ ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΑ ΚΛΠ ] ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.....ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΑΠΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ [ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟ] ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗ......

 • Ανώνυμος 33614

  24 Απρ 2015

  Παρατηρείστε στα αποσπάσματα
  από πρόσφατο ντοκυμαντέρ τής ΕΤ3,
  ότι ακόμη και σήμερα,
  οι ρωμιοί τής Κωνσταντινούπολης
  αυτοαποκαλούνται ρωμιοί
  κι όχι έλληνες.
  ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΡΩΜΙΟΥΣ..ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1700 ΧΡΟΝΙΑ....ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΟ.......ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΑ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΡΩΜΙΟΣ Η ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ...ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΡΩΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ....ΓΙΟΥΝΑΝ..ΔΗΛΑΔΗ ΙΩΝΕΣ...ΙΩΝΙΑ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΟΛΗ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΗΔΗ....
  ΡΩΜΙΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝΕ [ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΣΤΕΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ [ ΕΛΛΑΔΑ , ΝΗΣΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ , ΠΟΝΤΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ,Μ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ] Ο ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ..... ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΟΥΤΕ ΟΥ ΜΠΟΥΛΓΚΑΡ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΟΥΤΕ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ Ο ΥΤΕ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΛΠ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΡΩΜΙΟΙ.......ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ [ ΚΟΜΝΗΝΟΙ , ΙΩΑΝΝΞΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ]

 • Ανώνυμος 33613

  24 Απρ 2015

  ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΑΒΕΡΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΗΡΟΔΟΤΟ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΘΟΥΚΙΔΥΔΗ [ΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΩ;;; ]...ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ ΔΕ ΣΥΖΗΤΑΩ.....ΕΦΑΓΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΣΑΣ....
  ΜΠΑΑΑΑΑ.....ΜΑΛΛΟΝ ΙΔΙΟΙ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ ΕΙΣΤΕ.....

 • Ανώνυμος 33612

  24 Απρ 2015

  ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ [ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ]
  ΙΟΥΔΑΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ [ ΝΕΟΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ
  ΤΑΚΙΜΙΑ ΔΗΛΑΔΗ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΙΤ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΔΑΥΛΟΥ.....
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ '''ΚΥΡΙΟΙ''''

 • Ανώνυμος 33496

  19 Απρ 2015

  για τον παρα ρε γαμωτο
  [ παραλλαγη του τιτλου ]

 • Ανώνυμος 33377

  9 Απρ 2015

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ
  Θῆρές τ\' οἰωνοί τε, βροτῶν δ\' ἀλιτήρια φῦλα, Ἄχθεα γῆς, εἴδωλα τετυγμένα, μηδαμά μηδέν εἰδότες, ἔτε κακοῖο προσερχομένοιο νοῆσαι
  Φράδμονες, ἐτ\' ἄποθε μάλ\'ἀποστρέψαι κακότητος
  οὐτ\' ἀγαθοῦ παρεόντος ἐπιστρέψαι τε καί ἔρξαι,Ἴδριες, ἀλλά μάτην ἀδαήμονες, ἀπρονόητοι.
  ΕΙΔΕΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΦΙΛΑΡΕΣΚΕ
  ΑΕΙΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΜΗΝΕΨΕΕΕ
  Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΟΕΚΦΡΑΣΗ ΕΧΕΙ

 • Ανώνυμος 33376

  9 Απρ 2015

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΑΖΑΡΕ ΥΛΗΣ ΖΩΩΡΟΕ
  ΣΟ ΓΙΑΝΝΕΣ ΤΕΡΕΝ:ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΥΤΑΞΕ ΕΙΛΕΙΘΥΙΕ ΜΕ ΕΨΙΛΟΝ ΓΙΩΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΣΙΟΥΡΓΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ
  Ω!! ΘΝΗΤΙΚΟ ΤΕΛΕΥΤΙΟ.
  ΠΑΡΕ ΣΟΥ ΑΨΥΔΕΡΤΙΟ ΦΡΑΓΜΕΝΙΟ
  έθνος ες αφνειόν καί πλούσιον εξικόμεσθα
  Μακροβίων, οί δή πολέας ζώουσ' ενιαυτούς
  ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
  Ενθεν ες `Ελλήσποντον άμ' ηώους φέρεν ούρος
  ακραής Ζέφυρος, στεινής απάτερθεν 'Αβύδου,
  ΑΕΙ ΦΟΥΚΑΡΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΠΑ ΤΗΣ ΚΑΠΑΣ ΣΟΥ
  ΚΟΥΖΙΝΑ
  ΚΑΜΠΙΝΕΣ
  ΚΡΕΒΒΑΤΙ
  ΓΙΑ ΑΠΑΙΔΕΥΤΑ ΑΜΑΘΗΤΕ ΟΝΤΕΣ Η ΕΛΛΗ ΕΦΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΞΩΔΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΣΟΥ) ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΝΟΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΜΑΝΤΙΟΥ ΙΝΟΥΣ ΣΤΡΕΞΙΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΙΟ ΘΑΛΛΟΣ ΟΣΣΩΝ ΤΟΚΥΟΥΣΑ
  ΑΕΙ ΦΟΥΚΑΡΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ....
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΜΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΕΛΛΗΣ ΝΥΚΕΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΓΩΪΛΑ ΚΑΚΟΪΛΕ ΤΡΩΩΦΑΓΟ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ
  ΑΝ ΘΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΟΡΦΕΩΣ ΟΜΗΡΟΥ ΗΣΙΟΔΟΥ ΠΙΝΔΑΡΕΑ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΜΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΣΚΟΠΙΜΟ.
  ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΝΤΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΣΤΑ ΚΥΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΚΟΜΙΖΕΙ
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΓΝΩΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ

 • Ανώνυμος 33371

  8 Απρ 2015

  ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ...ΠΩΠΩΠΩ....ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ...

 • Ανώνυμος 33368

  8 Απρ 2015

  ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΤΕ ΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΕΡΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΕΙΚΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΡΩΜΕΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ [ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ] ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....ΩΩΩΧΧΧΧΧ

  ΠΡΩΤΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;;....ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΛΕΞΗ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΓΩ.....
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ....
  ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ .. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ....ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΩΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ....ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΩΣ ΙΩΝΕΣ-ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΙΩΝΩΝ....ΤΕΛΟΣ...ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

 • Ανώνυμος 33357

  8 Απρ 2015

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;;;;..ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΣΗ] Η ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ] Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ [ ΩΧ ΡΑΤΣΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΥΣΗΧΟΣ ΛΑΟΣ..ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;;; ..... ΣΕ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ 9ΕΤΙΑ [ 1914- 1922 ] ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΑΛΛΟ 1400000 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝΕ ...... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 38 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΜΟΝΟ 200000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ [ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ 1922...ΚΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΩΡΕ ....ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ]...ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΗΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ '''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ''''... ΑΠΟ ΤΙ , ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΟΥΤΕ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ] ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙ ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΝΕΚΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ;;;[ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΑ ΑΛΝΑΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.....ΑΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ] ΓΙΑΤ Ι ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ''''WE NEED A GLOBAL GOVERNENCE AND WE NEED IT FAST'''ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ] ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ.....ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ'''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΑΓΑΝΕ ΜΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΩΡΟ [ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ] ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ [ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ]
  ΛΕΓΕΤΑΙ '' '''Π Ρ Ο Β Ο Κ Α Τ Σ Ι Α '''''

 • Ανώνυμος 33237

  2 Απρ 2015

  ενώ επίσης πολλές είναι τούρκικες με ελληνικές καταλήξεις, ενταγμένες στο κλιτικό σύστημα.
  ΜΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΙΞΗ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΞΕΝΩΝ-ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ [ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ] ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΑΝΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ....ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΕ;;;;;

 • Ανώνυμος 33236

  2 Απρ 2015

  έφεραν κατά το πλείστον τα ονόματα των λαών, που κατοικούσαν σε αυτές, που ήταν, προς βορρά: Πόντος, Παφλαγονία,
  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙ;;;;;...ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΥΠΗΡΧΕ ΛΑΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝΕ '''ΠΟΝΤΟΣ'' ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΕ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;...ΑΚΥΡΟ ....ΠΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ [ ΕΞ ΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ] ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΩΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΙΚΗΣΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ] ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΤΟ 1922.....ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΡΩΜΕΙΚΑ Η ΕΛΛΕΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ....

 • Ανώνυμος 33235

  2 Απρ 2015

  ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΑΘΡΩΩΝ ΕΠΙΛΗΔΩΝ ΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ
  .....ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ [ ΒΥΖΑΝΤΟ ] ΑΠΟ ΤΟΙΝ ΕΚΤΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΓΛΩΣΣΙΚΑ;;;;;.....ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΟΤΑΝΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ.....
  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΗΠΕΙΡΟΤΕΣ [ ΝΟΤΙΟΙ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΥΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ....ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΤΠΕΛΕΝΙΟΥ ΠΑΛΙ ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΚΕΣ [ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ] ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ [ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΙΕΣ]
  ΑΡΑ Η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕ ΑΘΡΟΑ ΑΛΛΟΦΩΝΟΥΣ...ΑΚΥΡΟ ΜΑΓΚΕΣ

 • Ανώνυμος 33234

  2 Απρ 2015

  Ιουστινιανός Β΄ μετακίνησε μεγάλο πλήθος σλαβοβούλγαρων στη Βιθυνία. Κατ΄αρχή στάθηκε άτυχος, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς λιποτάκτησαν προς τον εχθρό, με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να επιβάλει σκληρά αντίποινα στις οικογένειές τους. (Θεοφάνης: «Χρονογραφία», έκδ. C. de Boor, Λειψία, 1883, σελ. 365). Παρ΄όλα αυτά, μαθαίνουμε, ότι 208.000 σλάβοι μετανάστευσαν στη Βιθυνία με τη θέλησή τους στη δεκαετία τού 760.
  ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.....ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ......ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ..ΑΚΥΡΟ......ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟ ΣΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ...ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ.....Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ....ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΚΝΟ.....

 • Ανώνυμος 33233

  2 Απρ 2015

  Όπως οι σημερινοί μαύροι κάτοικοι τής Αμερικής μιλούν αγγλικά χωρίς να έχουν καμμία φυλετική σχέση με τους εγγλέζους, έτσι και παλαιότερα, πολλοί λαοί μιλούσαν ελληνικά -τα «αγγλικά» τής εποχής τους- χωρίς να έχουν καμμία φυλετική σχέση με τους αρχαίους έλληνες.
  ΑΚΥΡΟ ΨΑΡΑ......ΠΑΛΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙΣ ΑΝΟΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΗ ΕΓΓΛΕΖΕΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ....ΑΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΡΙΚΗ....ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ....ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΚΤΙΘΕΣΕ

 • Ανώνυμος 33227

  1 Απρ 2015

  Μέχρι και την Τουρκοκρατία, πριν επιχειρηθεί ο βίαιος και αυθαίρετος σε πολλές περιπτώσεις εξελληνισμός τού λεξιλογίου των ρωμέικων, υπήρχαν σε αυτό πολλές κυρίως τούρκικες, αλλά και άλλες ξένες λέξεις, που αντικαταστάθηκαν από ελληνικές (παλαιστής αντί πεχλιβάνης, ζωέμπορος αντί τσαμπάζης κ.λπ.).
  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΛΑΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ;;;;;
  ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ......

 • Ανώνυμος 33220

  31 Μαρ 2015

  ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΞΙΣΟΥ ΤΟ ΡΩΜΙΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΟΣ.....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΟΣΟ...ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΧΤΙ...ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ

 • Ανώνυμος 33215

  31 Μαρ 2015

  Το όνομα «γραικός» μαζί με το «έλλην» προωθήθηκε από τους ελληνίζοντες διαφωτιστές, τους φιλικούς και τους φιλέλληνες της Ευρώπης πριν και μετά το '21. Σήμερα, οι πλείστοι αδαείς συμπολίτες μας θεωρούν το όνομα γραικός αρνητικό ως προς τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους, χωρίς να ξέρουν γιατί.
  ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ.....
  ΤΟ ΓΡΑΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΑΙΩΝΑ[ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΟΥ ΣΩΣΤΗ] .....
  ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ....ΘΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....
  '''ΕΓΩ ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ''' 1821 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ [ ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ]
  ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΙΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
  ''''ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΙΤΖΙΑ'''
  ΓΡΑΙΤΖΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΤΑΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΓΡΑΙΚΙΑ [ ΤΟ Κ ΤΡΕΠΑΙΤΑΙ ΣΕ ΤΣ]
  ΑΡΑ ΓΡΑΙΚΙΑ [ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ] ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ [ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ]
  ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ....ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕΙ'''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ'''' ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ...ΑΣΕ ΡΕΕΕΕ

 • Ανώνυμος 33208

  31 Μαρ 2015

  Έτσι, στους μικρασιατικής καταγωγής σημερινούς κατοίκους τού ελλαδικού χώρου, ειδικά στους πόντιους, έχει δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση, ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων και μάλιστα οι γνησιότεροι όλων.
  ΞΥΔΙ ΛΑΖΑΡΕΤΟ....ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΑΡΧΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ] ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ....ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ....ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ '''''''ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ'''''''' ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ...ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΥΤΟΙ... ΟΥΣΤ

 • Ανώνυμος 33207

  31 Μαρ 2015

  Η «αγάπη» των ρωμιών ποντίων για τις ελληνικές αρχαιότητες.
  Κατεστραμένα αρχαία μάρμαρα στον αυλόγυρο τής εκκλησίας τής «μικρής» Αγίας Σοφίας, η οποία ανοικοδομήθηκε από τον Μανουήλ Κομνηνό στο χώρο, όπου προϋπήρχε αρχαίος ναός τού Απόλλωνα.
  ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΠΩΠΩΠΩ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΤΣΙ....
  ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ .....ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΤΑ ΔΥΑΛΥΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ;;; ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΑ ΔΥΑΛΥΣΑΝΕ ;;;;;

 • Ανώνυμος 33158

  27 Μαρ 2015

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι πρέπει να το κουράσεις το νιονιό σου και να λες και κανένα "λάθος έκανα", ξερόλα του κερατά!
  ΠΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ[ ΟΤΑΝ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ ]
  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι η φυλετική κατανομή δεν ταυτίζεται με τα κρατικά (νταβατζίδικα) σύνορα.
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ [ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ , ΕΒΡΑΙΚΗ , Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ]
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΝΟΡΑ....ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ...ΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ... ΕΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ

 • Ανώνυμος 33157

  27 Μαρ 2015

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ
  ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΡΩΜΕΙΚΑ ΑΛΛΗ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...ΓΙΑΤΙ;;;;...ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ '''ΒΓΕΙ''' ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 • Ανώνυμος 33156

  27 Μαρ 2015

  Οι μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα κι ιδίως οι πόντιοι στη Μακεδονία, δεν έχουν φυλετική σχέση με τους αρχαίους έλληνες αποίκους (και στη Μασσαλία π.χ. έκαναν αποικίες οι έλληνες, κανένας όμως σήμερα δεν ισχυρίζεται, ότι η Μασσαλία είναι ελληνική)
  ΑΚΥΡΟ ... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ....Η ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΤΟΠΟΝΥΜΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ..ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΧΟΥΝ....ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ......
  αλλά αποτελούν πληθυσμιακό σύμφυρμα γεωργιανών, αρμένιων, σελτζούκων και κυρίως λαζών, ανάμικτο με τα αναρίθμητα γηγενή φύλλα τής περιοχής.
  ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ '''' πληθυσμιακό σύμφυρμα''''' ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΤΣΙ;;;;;....ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ......ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΤΥΧΑΙΟ;;;;...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...
  ΑΑΑΑΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΟΔΥΛΝΥΕΤΕ Η ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΣ ΕΤΣΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΙΜΑΘΗ.......ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.....

 • Ανώνυμος 33155

  27 Μαρ 2015

  Στα τέλη τού 13ου αιώνα καθιερώθηκε
  -σε αντιδιαστολή με το βυζαντινό δικέφαλο-
  ως έμβλημα τής αυτοκρατορίας Ιβήρων, Περατείας και πάσης Ανατολής (αυτοκρατορία τής Τραπεζούντας), ο μονοκέφαλος αετός, που ήταν στραμμένος προς την Κωνσταντινούπολη
  (κι όχι προς την Ελλάδα).
  ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ [ ΔΥΤΙΚΑ ] ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ....ΚΑΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΥ Η ΔΥΣΗ...ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ...ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

 • Ανώνυμος 32376

  26 Φεβ 2015

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι οι λαοί ανταλλάσσουν χαρακτηριστικά και αναμειγνύονται.
  ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ....ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΟΧΙ
  ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ
  '''''' Όλοι μπάσταρδα είμαστε. '''''
  ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

  Ας αναθεωρήσουμε και ας γίνουμε πιο ανεκτικοί. Η επίθεση σε τέτοιες αμφισβητήσεις βρωμάει ρατσισμό και φασισμό.
  ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΒΡΩΜΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ [ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ] ΛΑΟ

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι πρέπει να το κουράσεις το νιονιό σου και να λες και κανένα "λάθος έκανα", ξερόλα του κερατά!
  ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ.....ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ ΕΣΕΝΑ

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι πρέπει μόνος σου να σταθείς σε αυτόν τον κόσμο και να μην ψάχνεις σωτήρες να σου πουν τι είσαι και τι θα κάνεις.
  ΜΕ ΤΣΑΚΩΣΕΣ...ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΗΣΕΣ....ΤΕTΟΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΙΜΑΙ....ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΕΣ ΨΑΧΝΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ......
  ΠΑΝΤΩΣ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΣ ΦΥΛΕΣ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ

 • Ανώνυμος 32375

  26 Φεβ 2015

  ΠΑΛΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΠΙΑΝΕΣΑΙ.....ΓΡΑΦΕΙΣ
  '''''Δύσκολο να απαρνηθείς τον Αη Βασίλη σου, αφού όλοι μιλούν γι αυτόν και λένε ότι υπάρχει.''''
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΩΣ ΙΣΤΙΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ[ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝΕ ΜΙΚΡΟ]Ι....ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ[ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΡΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΛΠ.....ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕ ΓΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ''''' ΒΑΣΕΙΛΙΑΔΑ''''

 • Ανώνυμος 32115

  27 Ιαν 2015

  """Τα ρωμέικα (νεοελληνικά) είναι η γλώσσα, που επιβλήθηκε από τη βυζαντινή εξουσία με τον εκχριστιανισμό των επήλυδων στο σημερινό ελλαδικό χώρο και μέρος τής Μικράς Ασίας
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ
  ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΧΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ......ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;;;;
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΡΑΝΩΝ ΒΕΡΑΤΙΟΥ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΤΟΝ 13 ΑΙΩΝΑ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [Η ''ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ'' ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ] ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  'ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΡΩΜΕΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑ];;;;
  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΦΙΑ - ΣΥΝΟΡΕΥΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;;;;
  ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.....
  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.......ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΛΠ ΚΛΠ
  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.....ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΜΗ ''''ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ'''ΠΕΡΙΟΧΕΣ
  ΑΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ''ἈΘΡΟΟΥ'' ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΕΞΕΛΛΙΝΙΣΜΟΥ ΑΡΑΑΑΑΑΑ........ΑΚΥΡΟ ΠΑΛΙ......

 • Ανώνυμος 32114

  27 Ιαν 2015

  Μικρασιάτης πρόσφυγας εξηγεί στη δασκάλα τού γιού του στην Ελλάδα, ότι στο σπίτι δεν μιλάνε τούρκικα, αλλά ρωμέικα (κι όχι ελληνικά).
  ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ
  ΠΩΩΩΩΩΩ
  ΤΙ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ

  ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΡΩΜΕΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ
  ΡΩΜΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ[ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ]
  ΑΡΑ ΡΩΜΕΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

 • Ανώνυμος 30623

  21 Δεκ 2014

  Νομίζω το δύσκολο είναι να αντιληφθείς ότι ζεις σε μια επίπλαστη πραγματικότητα (βλέπε Truman show, είναι περισσότερο αλληγορικό απ'όσο φαίνεται).

  Δύσκολο να απαρνηθείς τον Αη Βασίλη σου, αφού όλοι μιλούν γιαυτόν και λένε ότι υπάρχει.

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι η κανονικότητα είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και προκύπτει από τον τρόπο που είναι κατασκευασμένος ο εγκέφαλός μας να λειτουργεί.

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι η κανονικότητα δεν είναι ικανή να περιγράψει τον κόσμο. Και συνεχίζεις να ζεις μέσα στα κουτάκια σου.

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι η φυλετική κατανομή δεν ταυτίζεται με τα κρατικά (νταβατζίδικα) σύνορα.

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι οι λαοί ανταλλάσσουν χαρακτηριστικά και αναμειγνύονται. Όλοι μπάσταρδα είμαστε.

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι πρέπει να το κουράσεις το νιονιό σου και να λες και κανένα "λάθος έκανα", ξερόλα του κερατά!

  Δύσκολο να αντιληφθείς ότι πρέπει μόνος σου να σταθείς σε αυτόν τον κόσμο και να μην ψάχνεις σωτήρες να σου πουν τι είσαι και τι θα κάνεις.

  Και αν είναι σε κάτι χρήσιμο αυτά τα άρθρα, είναι στο να σε βάλλουν να σκεφτείς και να αναλάβεις την δύσκολη ευθύνη της αυτοδιάθεσης, που θέλει μυαλό και αρχίδια. Ανταφτού εσύ πιστό πρόβατο πηγαίνεις στη λογική της klinex :

  Γιατί αυτήν ξέρουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε.....

 • Ανώνυμος 30618

  21 Δεκ 2014

  Αυτό που νομίζω πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι τα κουτάκια των εθνικών κρατών και φυλετικών γνωσιοτήτων δεν επαρκούν για να περιγράψουμε την πραγματικότητα. Το μόνο που κερδίζουμε είναι να ξεχνάμε τον ανθρωπισμό μας και τα πράγματα που μας ενώνουν.

  Ας αναθεωρήσουμε και ας γίνουμε πιο ανεκτικοί. Η επίθεση σε τέτοιες αμφισβητήσεις βρωμάει ρατσισμό και φασισμό.

 • Ανώνυμος 30109

  13 Νοε 2014

  αν οι μικρασιατες δεν ειναι ελληνες κυριε συγγραφεα της κακιας στιγμης τοτε διξε μας εναν ελληνα. και αν οι ποντιοι δεν ειναι γνησιοι οπως λετε πες μας τα σημαδια γνησιοτητας ωστε να μπορου με να αναγνωρισουμε και εμεις τους ελληνες. επιπλεον πρεπει να ξερετε τον ελληνα τον χαρακτηριζει η προοδος απο την αρχαιοτητα. τι προοδο ειχε η Ελλας πριν τους προσφυγες? πια ηταν η αναπτηξη της παλιας Ελλαδας πριν το 1922? και μη πειτε μετα ξεκινησε λογου των πολεμων γιατι και οι προγονοι μας στη μικρασια κυνηγημενοι απο το 1843 ηταν. υπηρξαν ομως δραστηριοι και γινανε αφεντικα των βαρβαρων γιατι τους χαρκτηριζε η ευφυια του γνησιου Ελληνικου πνευματος κυριε αρθρογραφε.....

 • Ανώνυμος 29926

  22 Οκτ 2014

  χαμηλό το επίπεδο...

  Φίλε συγγραφέα, το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη τεκμηρίωσης, ούτε η έλλειψη πηγών, ούτε η μη αναφορά σε κοινώς αποδεκτά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που σου χαλάνε τη σούπα.

  Το κυριότερο πρόβλημα είναι η εμφανής προδιάθεση για αποδόμηση της "εθνικής" ιστορίας. Και δε λέω ότι είναι κακό να αποδομείται η εθνική ιστορία, αυτό εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπει ο καθένας και είναι μεγάλο θέμα. Λέω όμως ότι σίγουρα ότι είναι κακό να λέμε ότι κάνουμε "ελεύθερη έρευνα" (freeinquiry) όταν έχουμε πολύ συγκεκριμένη και ισχυρή προδιάθεση για την ιστορία. Εσύ την έχεις σε τέτοιο βαθμό, που για κάποιον σφαιρικά διαβασμένο φαίνεσαι από μη αντικειμενικός μέχρι αλλοπρόσαλλος (ανάλογα με τα πολιτικά πιστεύω του αναγνώστη).

  Από την άλλη μεριά, αν ο στόχος σου είναι να είσαι ένα επιστημονικοφανές τρολ που απλά ταράζει τα νερά χωρίς να μορφώνεις τον κόσμο, τότε παίζεις καλά το παιχνίδι σου.

 • Ανώνυμος 29495

  16 Αυγ 2014

  """Τα ρωμέικα (νεοελληνικά) είναι η γλώσσα, που επιβλήθηκε από τη βυζαντινή εξουσία με τον εκχριστιανισμό των επήλυδων στο σημερινό ελλαδικό χώρο και μέρος τής Μικράς Ασίας.""" Για κάν' το μας λιανά πως ακριβώς επιβλήθηκε από Πόντο μέχρι Κρήτη.

 • Ανώνυμος 29454

  13 Αυγ 2014

  Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
  Ε.Ε.

 • Ανώνυμος 28694

  28 Απρ 2014

  Ελληνας ειναι οποιος αισθανεται Ελληνας και ειναι προθυμος να αγωνισθει γιατην Ελλαδα και τους Ελληνες και ειναι περιφανος που ειναι Ελληνας .Τα υπολοιπα ειναι διατριβες φιλολογων εν πολοις με εμπαθεια .Ποιοι ειναι απογονοι των Νεαντερνταλ και ποιοι των Κρο Μανιον? Ε. Π, Μ.

 • Ανώνυμος23032014200939

  24 Μαρ 2014

  Επειδή εχουμε χάσει τελείως τα μαλλιά μας με τις 'σαλάτες' ιστορίας που δημοσιεύεται, καλό θα ηταν να επεκταθείτε λίγο στην Ελληνολογία και να μας εξηγείσετε απο που καταγονται οι σημερινοί κατοικοι της Κρήτης, τι απέγιναν οι σαρακηνοι πειρατές που λυμαίνονταν την Μεσόγειο μεχρι το 1850-60 και ειχαν 'εδρα' τα νησιά των Κυκλάδων, πόσο γνήσιοι Ελληνες ειναι οι Αρβανίτες και αν η αρβανιτικη γλώσσα ειναι οντως αρχαιοπρεπής, τι απέγιναν οι Σλάβοι της Πελοπονησσου, οι Βλάχοι της Ηπέιρου και της Μακεδονίας και γιατι οι Σαρακατσανοι αποκαλούσαν τους αλλους Ελλαδίτες "Γρεκούς".