“ΑΠΟΓΟΝΟΙ”
 ΚΑΙ “ΑΠΟΓΟΝΟΙ”

Ελλάδα-Π.Γ.Δ.Μ.:
Βίοι παράλληλοι
στη σχιζοφρένεια
της ονομασίας


Ενώ η Ελλάδα είχε καταντήσει ένα από τα πιο διεφθαρμένα κράτη παγκοσμίως, αυτά που απασχολούσαν τους κατοίκους της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες ήταν να ξαναλειτουργήσει η θεολογική σχολή της Χάλκης, να αναγνωριστεί η οικουμενικότητα του πατριαρχείου, να μην ονομαστούν οι σκοπιανοί μακεδόνες κ.λπ. άσχετα και ανούσια θέματα, η περίφημη «ελληνική εξωτερική πολιτική». Έτσι, τριάντα χρόνια στην Ε.Ε. κι αντί η χώρα να έχει ήδη γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή, μια «Γερμανία» των Βαλκανίων, με τέτοιες αντιλήψεις και πνιγμένοι στο βυζαντινισμό (αναξιοκρατία, ρουσφέτια, καταχρήσεις κ.λπ.) οι ρωμιοί, «κατάφεραν» να χρεωκοπήσουν.

Ακόμα και σήμερα όμως, μετά τη χρεωκοπία, δεν φαίνεται να έχουν διδαχθεί  από τα λάθη τους, αλλά, παραμένοντας βαθύτατα βυζαντινοί, δυσκλεείς, παρηκμασμένοι, μεσαιωνικοί και ανασφαλείς, συνεχίζουν να πορεύονται με την ίδια νοοτροπία, αποπροσανατολισμένοι από το πραγματικό τους πρόβλημα (έλλειψη παιδείας και αυτογνωσίας), ενώ τους απασχολούν οι ίδιες ─όπως τόσα χρόνια─ ανοησίες.

Οι σλαβο-αρβανιτο-βλαχοι κ.λπ. σημερινοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου λοιπόν, αφού εμπέδωσαν την εδώ και διακόσια χρόνια φαντασίωσή τους περί της δήθεν ευγενούς καταγωγής τους κι αυτοπροσδιορίστηκαν ως έλληνες, με στενή οικοπεδίστικη αντίληψη των εννοιών Ελλάδα και έλληνας, επιχειρούν «με νύχια και με δόντια» να περιχαρακώσουν τη φαντασίωσή τους αυτή.

Έτσι, αντιδρούν στην επιχείρηση του σκοπιανού εθνικισμού, να εμποτίσει στους κατοίκους του χώρου της βόρειας Μακεδονίας τη μακεδονική εθνική συνείδηση, να μεταμορφώσει δηλαδή τους σλαβο-αρβανιτο-βλάχικης κ.λπ. καταγωγής σημερινούς σκοπιανούς, σε «απόγονους» αρχαίων μακεδόνων.

Δεν έχουν αντιληφθεί, παραβλέπουν ή ξεχνούν ενδεχομένως, ότι εδώ και δυο αιώνες, το ίδιο ακριβώς κάνει κι ο ρωμέικος εθνικισμός, ο οποίος έχει εμποτίσει στους κατοίκους του ελλαδικού χώρου την ελληνική εθνική συνείδηση, μεταμόρφωσε δηλαδή, τους σλαβο-αρβανιτο-βλάχικης κ.λπ. καταγωγής σημερινούς ρωμιούς, σε «απόγονους» αρχαίων ελλήνων.

Με αυτό τον τρόπο, φτάσαμε στη σημερινή σχιζοφρενή κατάσταση του θέματος ης ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ., που θυμίζει τη γνωστή παροιμία με τους δυο γαϊδάρους που μάλωναν, όπου ο ξένος αχυρώνας στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το αρχαιοελληνικό κλέος.
Σταυρός δεσπόζει στην κορυφή του βουνού.
Εκόνες από τα σημερινά Σκόπια.Η επίσημη εθνική προπαγάνδα στην Π.Γ.Δ.Μ.

Σε τηλεοπτικές συζητήσεις, σε άρθρα στα Μ.Μ.Ε. κ.α., προβάλλεται τον τελευταίο καιρό το γεγονός, πώς από τα σχολεία της Π.Γ.Δ.Μ. έχει ήδη βγει η πρώτη γενιά μαθητών, που σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής τους έχουν διδαχθεί, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων κι ότι η πατρίδα τους, η Μακεδονία, αρχίζει από τον Όλυμπο και περιλαμβάνει όλη τη σημερινή Π.Γ.Δ.Μ κι ένα μέρος της Βουλγαρίας. Στο διαδίκτυο μάλιστα, κυκλοφορούν διάφορα βίντεο, που παρουσιάζουν σχετικές συνεντεύξεις σκοπιανών μαθητών και δασκάλων.

Θεωρητικοί της Ρωμιοσύνης επισημαίνουν επιπλέον, ότι πρώτιστο μέλημα της επιχείρησης αυτής του σκοπιανού εθνικισμού ήταν το «ξόρκισμα» του ενοχλητικού σλάβικου παρελθόντος τους, το οποίο αποτελούσε σοβαρό λογικό εμπόδιο στην επιχείρηση τεκμηρίωσης της δήθεν φυλετικής σύνδεσης των σημερινών κατοίκων του χώρου της βόρειας Μακεδονίας με τους αρχαίους μακεδόνες.

Ως εδώ εντάξει. Ασφαλώς και πολλοί από τους σημερινούς σκοπιανούς είναι σλάβικης καταγωγής και συνοθύλευμα βαλκανικών κυρίως λαών, που ελάχιστη φυλετική ή άλλη σχέση έχουν με τους αρχαίους έλληνες.

[Επισημαίνεται, ότι, όπως σε πολλά άρθρα της «Ελεύθερης Έρευνας» έχουμε δείξει, ούτε οι αρχαίοι έλληνες ήταν φυλετικά αμιγείς (βλ. Το DNA των ελληναράδων), οπότε οποιουδήποτε είδους αναζητήσεις φυλετικών συγγενειών κάποιων σημερινών μη φυλετικά καθαρών με κάποιους αρχαίους επίσης μη φυλετικά καθαρούς εξ αρχής δεν ευσταθούν και στερούνται νοήματος.]
Τεράστιοι σταυροί και τζαμιά στα Σκόπια.


Η επίσημη εθνική προπαγάνδα στην Ελλάδα

Ό,τι γίνεται σήμερα στην Π.Γ.Δ.Μ., το ίδιο ακριβώς, γίνεται από τον 19ο αιώνα και στην Ελλάδα. Μετά τη δημιουργία του κράτους και την ίδρυση σχολείων, όλοι οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου (σλάβοι, αλβανοί, βλάχοι, αρμένιοι, τούρκοι, βορειοαφρικάνοι κ.λπ.) άρχισαν να μαθαίνουν, ότι δήθεν έχουν ευγενή καταγωγή ως φυλετικοί απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, αφού εξ αρχής είχε βέβαια αποκηρυχθεί κι αυτών το ενοχλητικό σλάβικο για πολλούς παρελθόν τους. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Τί απέγιναν τόσοι σλάβοι; Στο Θεματολόγιό μας επίσης και στην Ενότητα Η πραγματική καταγωγή μας μπορείτε να βρείτε σχετικά άρθρα).


Η Ρωμιοσύνη στην περίπτωση της Π.Γ.Δ.Μ., αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ενεργεί όπως ο ήρωάς της, ο Καραγκιόζης, ο οποίος έκανε κριτική κοιτώντας τις καμπούρες των άλλων καμπούρηδων, ποτέ όμως τη δική του...
(Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Καραγκιόζης και καραγκιόζηδες και Ο Καραγκιόζης της Ρωμιοσύνης κι η Ρωμιοσύνη - καραγκιόζης.


Η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης προβλέπεται επίσημα από το Σύνταγμα (άρθρο 16, παρ. 2), έτσι, όλοι οι σημερινοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου είναι (και συνταγματικά κατοχυρωμένα) χριστιανοί ορθόδοξοι και πιστεύουν, ότι έχουν αρχαιοελληνική καταγωγή.

Αν υπάρχει δηλαδή κάποιος π.χ. άθεος, αρβανιτοβλάχικης (αλβανορουμάνικης) καταγωγής, από το μεσαιωνικό Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπεται να του αλλάξουν μυαλά και να τον κάνουν ορθόδοξο κι έλληνα. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Με το ζόρι έλληνες!)
Σύγχρονο στάδιο, παλιά κτίσματα, τζαμί, εκκλησία, αλλά και... Coca Cola.
Το σύγχρονο πρόσωπο των Σκοπίων.Σε περιπτώσεις βέβαια, όπως της Ελλάδας ή της Π.Γ.Δ.Μ., τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις δεν είναι και πολύ δύσκολο να επιβληθούν. Όταν ένας λαός είναι σε άθλια πνευματική κατάσταση, κάτι τέτοιες ιδέες ηχούν ωραία στα αυτιά του, δεδομένου, ότι αποκρύπτουν εύκολα όλες τις μειονεξίες του πίσω από το κλέος της ευγενούς καταγωγής.

Στην περίπτωση της Ελλάδας ήταν ακόμη πιο εύκολο, καθ΄ότι ο χώρος αποτελούσε μέρος της βυζαντινής αυτοκρατορίας, όπου είχαν επιβληθεί τα ρωμέικα, οπότε η χρήση της σύγχρονης ρωμέικης γλώσσας ─που αυθαίρετα ονομάστηκε ελληνική─ από τους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου ενισχύει την ψευδαίσθησή τους ως προς την καταγωγή.

«Όταν εμείς κτίζαμε ακροπόλεις, εσείς ήσασταν ακόμα στα δέντρα», διατρανώνουν σε κάθε ευκαιρία οι σημερινοί ρωμιοί στους πολιτισμένους ευρωπαίους εταίρους τους, το οποίο σημαίνει: «μην με κοιτάτε, που είμαι Καραγκιόζης, είχα κάτι προγόνους εγώ, ρε...». (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Τελευταίοι σε όλα! Νεορωμιοί - νεοέλληνες: Περίγελως του πολιτισμένου κόσμου.)


Το κάψιμο του εγκεφάλου στα κρατικά σχολεία

Αυτό που έγινε στην Ελλάδα και παρατηρείται να γίνεται στις μέρες μας στην Π.Γ.Δ.Μ., δεν είναι πρωτόγνωρο. Μετά τον 19ο αιώνα, σε όλα τα έθνη-κράτη, που δημιουργήθηκαν, θεσπίστηκε η δωρεάν κρατική παιδεία, η οποία από τη μια αποτέλεσε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όλων των μαθητών ανεξάρτητα τής κοινωνικής τους τάξης, από την άλλη όμως, τυποποίησε τα μυαλά και τον τρόπο σκέψης τους ενσταλάζοντάς τους, τους εθνικοθρησκευτικούς και άλλους μύθους του κάθε έθνους-κράτους.Οι Pink Floyd στο Another brick in the wall, καταγγέλουν το «κάψιμο» του εγκεφάλου του παιδιού κατά τη σχολική εκπαίδευση παρομοιάζοντας το σχολείο με εργοστάσιο, όπου τα παιδιά, πανομοιότυπα, σα ρομποτάκια, μπαίνουν σε μια μηχανή, από την οποία βγαίνουν κιμάς.


Στο σχολείο ο ευαίσθητος παιδικός εγκέφαλος εμποτίζεται με παρά φύση ιδέες, όπως θεός, έθνος (στη φύση δεν υπάρχουν σύνορα, βίζες κ.ά.) κ.λπ., οι οποίες κατατρέχουν τον άνθρωπο σε ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του και αποτελούν το βασικό μοχλό χειραγώγησής του από τους εκάστοτε εξουσιαστές (που οδηγούν σε εθνοκαθάρσεις, πολέμους κ.λπ.).

Έτσι, ένα παιδί, που γεννιέται π.χ. στον ελλαδικό χώρο, εκπαιδεύεται να πιστεύει, ότι είναι απόγονος του... Σωκράτη και χριστιανός ορθόδοξος, ένα παιδί, που γεννιέται μερικά χιλιόμετρα ανατολικότερα μαθαίνει, ότι είναι τούρκος και μουσουλμάνος, ένα παιδί στην Αγγλία εκπαιδεύεται να σέβεται και να αγαπά τη βασίλισσα κ.λπ..
(Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: “Τι είν΄ η πατρίδα μας;” Εθνοκεντρισμός στην εκπαίδευση, Ο μύθος της διατήρησης των “εθνικών” χαρακτηριστικών του ελληνικού έθνους και Γεννιόμαστε αγνοί-πεθαίνουμε τρελοί.)


Όταν μια απάτη εξελίσσεται σε σχιζοφρένεια

Στις παρακάτω φωτογραφίες εικονίζονται γραφικοί «απόγονοι» από τις δύο χώρες, οι οποίοι με πιθηκισμούς (αρχαίες χλαμύδες, περικεφαλαίες, δόρατα κ.λπ.) διατρανώνουν ─επιχειρώντας παράλληλα και να κατοχυρώσουν─ τις φαντασιώσεις τους περί της δήθεν ευγενούς καταγωγής τους.Πιθηκισμοί σκοπιανών «απογόνων» (αριστερά) και ρωμιών «απογόνων» (δεξιά).


Με τη γραφική χρησιμοποίηση εξωτερικών γνωρισμάτων ενός πολιτισμού ούτε αποδεικνύει κάποιος, ότι είναι συνεχιστής του ούτε μπορεί να τον αναβιώσει. Ειδικά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αν κάποιος ήταν φορέας του, θα είχε αντιληφθεί, ότι δεν είναι η μίμηση, που τον κάνει έλληνα.

Κάθε αρχαίος έλληνας επιστήμονας, φιλόσοφος κ.ά. έκανε το δικό του, δίδασκε τις δικές του θεωρίες, δεν αντέγραφε τους προηγούμενους. Βασικό στοιχείο της ελληνικής φιλοσοφίας ήταν η ροϊκότητα: «Πάντα ρει», στο Σύμπαν, στη Γη, στην πόλη, στο άτομο κ.λπ.. Δυο φορές δεν μπορείς να μπεις στο ίδιο ποτάμι, όπως χαρακτηριστικά έλεγε κι ο Ηράκλειτος («δις εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης»).

Οι αρχαίοι έλληνες έκαναν ό,τι έκαναν, αλλά πέρασαν. Δεν έχει νόημα ούτε μπορεί να αναστηθεί ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Αναστάσεις υπάρχουν μόνο στις θρησκείες. Τέτοιες αντιλήψεις είναι παρά φύση θρησκευτικές και δεν έχουν καμμία σχέση με την ελληνική φιλοσοφική κοσμοαντίληψη.
(Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Ο λόγος βρίσκεται μέσα στο Σύμπαν.)


Πλήρης τυποποίηση

Παρατηρήστε επίσης, ότι όλοι οι ρωμιοί, ως επί δυο αιώνες φορείς της επίσημης κρατικής βυζαντινής (παρα)παιδείας, από όλο το πολιτικό φάσμα, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά, με τυποποιημένους ήδη τους εγκεφάλους τους, έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις σε πάρα πολλά θέματα, όπως π.χ. την ίδια (θετική) στάση απέναντι στο χριστιανισμό, τους απασχολούν τα ίδια εθνικά λεγόμενα ζητήματα κι έχουν όλοι την ίδια (αμυντική κι αρνητική) στάση στο συγκεκριμένο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. κ.λπ..ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


63 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 46895

  13 Φεβ 2019

  https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/23152

  Αρβανίτες της Αττικης με αυστηρη ενδογαμία παρολα αυτα εξισου Ελληνες οπως και οι υπολοιποι οπως λεει το τελικο συμπερασμα της διατριβής και τελικά οι θεωρητικες παρατηρήσεις του κ.Μπιρή ηταν τελικα ολοσωστες και με βαση την επιστημη αυτή.

  »Απο τη μελετη των συχνοτητων των αντιγονων των απλοτύπων και του »Δελτα’ του μειζονος συστήματος Ιστοσυμβατοτητας που αποτελει το κατεξοχην συστημα γενετικης ερευνας της ιστοριας των λαων …παρατηρηθηκε αυξημενη συχνοτητα απλοτυπων και Δελτα των Αρβανιτων της Αττικης ιδια περιοπυ με εκεινη των μαρτυρων που χρησιμοποιηθηκαν αλλα και ιδια με οποιεσδηποτε αλλες μελετες εχουν γινει στον ελλαδικό χώρο ..»[Από τα συμπεράσματα της εργασίας ]

 • Ανώνυμος 44951

  8 Φεβ 2018

  Μια χαρα τα λεει ο Λαζαρης,,,,,,,ολοι οι τετραγωνοκεφαλοι νομιζουν πως εχουν αρχαια ριζα ..........Τους εχει γινει εμμονη ιδεα.....ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΩΝ......και λεω κρατος ..γιατι αν πω εθνος τοτε θα μιλησω σαν τον χαρρυ κλυν ΑΛΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΚΑΛΑ.........τουρκοι που εγιναν χριστιανοι και μετα γινανε ελληνες ,,,αρβανιτες επειδή σφαξανε τουρκος απεκτησαν αρχαιο ελληνικη υποσταση .......σλαβοι βάρβαροι στην λακωνια .....βγηκανε μετα αρχαιοι σπαρτιάτες ,,,,,,,πλακιωτες πρωην αλβανια του κερατα εγιναν αριστοκρατες-αριστογατες,,,Αθηναιοι ........Αν κανεις μια βολτα στην ελληνικη επαρχια οι πιο πολλες φατσες μετα βιας ανηκουν στο ανθρωπινο βασιλειο....ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣ .......ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΨΩΝΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΧΑΛΙΑ .....αν όμως αυτος ο λαος ειχε αυτογνωσια θα ηταν ΣΕ καλυτερη κατασταση το κρατος σε όλα τα επίπεδα σχολεια στρατος νοσοκομεια δρομοι κτηρια δρομοι βιομηχανια .....αντ αυτου ζουμε με μυθους και Ουσιαστικα ειμαστε ένα εθνος ΨΩΝΙΩΝ....

 • Ανώνυμος 44649

  22 Ιαν 2018

  Έλληνες λόγιοι για τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες
  Αδαμάντιος Κοραής (1819):
  \\\"Το έθνος είναι πτώμα σπαραττόμενον από κόρακας (...) Όλην του την αρετή του αφαίρεσεν η δουλεία. Ιδού η ζωγραφία μας, αφ\\\' ότου μας επάτησεν ο Φίλιππος εώς εις το έτος 1453. Αλλάξαμε δεσπότας διαφόρους, άλαλοι και ανόητοι\\\"
  [Αδ. Κοραή, \\\"Στοχασμοί Κρίτωνος\\\", σ. 5 - βλ. και \\\"Έρανος εις Αδαμάντιον Κοραή\\\", 1965, σελ. 147]

  Αδαμάντιος Κοράης (1824):
  \\\"Οι Μακεδόνες (...) επροχωρούσαν καθημέραν εις την κατάλυσιν της ελευθερίας [της Ελλάδος] (...) και δουλωμένοι [οι Έλληνες] εις τους Μακεδόνας (...) Μετά την Μακεδονικήν δεσποτείαν έπεσαν υπό κάτω εις των Ρωμαίων την εξουσίαν και τέλος στους Τούρκους\\\"
  [Αδ. Κοραή, \\\"Εφημερίς του Κάτω Κόσμου\\\" - βλ. Δημ. Γκίνη, \\\"Τα ανώνυμα έργα του Κοραή\\\", 1948, σ. 54-55]

  Παναγιώτης Κοδρικάς(1794):
  \\\"Η δυστυχής Ελλάς (...) άρχισε ολίγον κατ΄ ολίγον να χάνει μαζί με την ένδοξόν της ελευθερίαν (...) και την παλαιά εκείνην της γλώσσης ευγένεια. Αι αλλεπάλληλοι έφοδοι όπου κατά καιρούς εδοκίμασεν από διάφορα έθνη, πότε Μακεδόνων, πότε Ρωμαίων και ενίοτε Γότθων...\\\"
  [στον πρόλογο της μτφ. του Fontenelle \\\"Περί πληθύος κόσμων\\\" - βλ. Γ. Λαδά & Αθ. Χατζηδήμου, \\\"Ελληνική βιβλιογραφία των ετών 1791-1795\\\", 1971, σ. 316]

  Αθανάσιος Χριστόπουλος (1808):
  \\\"Ο Φίλιππος και ο υιός του Αλέξανδρος (...) εκαταδάμασαν επι τέλους όλην την Ελλάδα και την υπέταξαν εις το Μακεδονικόν κράτος\\\".
  [\\\"Πολιτικά Σοφίσματα\\\", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.10 (1960), σ. 59]

  Μιχαήλ Περδικάρης (1811):
  \\\" Το Γένος των Ελλήνων, ω φίλτατε αναγνώστα (...) αφού κατ\\\' αρχάς αυτό επολιτεύθη διʼ αιώνων κάθ\\\' εαυτό αυτοδέσποτον και αυτεξούσιον, υπετάγη, πρώτον μεν εις το Μέγαν Αλέξανδρον, ύστερον δε εις Ρωμαίους\\\".
  [\\\"Ρήγας ή κατά ψευδοφιλελλήνων\\\", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.11 (1961), σ. 23 & 33-34]

  Γρηγόριος Σαράφης (1818):
  \\\"Οι Αθηναίοι και οι Λακεδαιμόνιοι, επειδή εσκανδαλίσθησαν μεταξύ των, διήρεσαν την Ελλάδα εις δύο μέρη και αφού 27 ολόκληρους χρόνους επολέμησαν μεταξύ των νικώντες και νικώμενοι, τοσούτον αδυνάτησαν ώστε κατεδουλώθησαν πρώτον μεν υπό των Μακεδόνων, έπειτα δε επί των Ρωμαίων (...) καταστασθέντες δούλοι\\\"
  [Γρ. Σαράφη, \\\"Λόγοι Εκκλησιαστικοί\\\", Κυδωνίες 1909, σ. 98]

  εκδότης του περιοδ. \\\"Μέλισσα\\\" (1819):
  \\\"Τι συνέβη μετά ταύτα; [ενν. τη διχόνοια των Ελλήνων] Οι Μακεδόνες κατεδούλωσαν την πατρίδα του Μιλτιάδου. Τι έπειτα; Οι Ρωμαίοι την κατεσπάραξαν. Τι τελευταίον; Αλλ\\\' η χειρ μου τρέμει και ο κάλαμος πίπτει...\\\"
  [Μέλισσα, τευχ. 1, Ιούλιος 1819, σ. 100]

  Ανώνυμος (1823):
  \\\"Το Γένος μας αφού εξέπεσε (...) υπεδουλώθη εις τον ζυγόν των Μακεδόνων, Ρωμαίων, και εν εσχάτοις εις τον παρόντα βαρύν ζυγόν\\\"
  [Ι.Οικονόμος, \\\"Επιστολαί διαφόρων\\\", 1964, σ. 421 & 445]

  Αλέξανδρος Σούτσος (1836):
  \\\"(...) τας προγονικάς εκείνας διχονοίας, αίτινες καταστήσασαι αυτήν [την Ελλάδα] έρμαιον της Μακεδονίας και Ρώμης, κατέλυσαν την ανεξαρτησίαν της\\\"
  [Αλ. Σούτσος, \\\"Ελληνική Πλάστιγξ\\\", 1836, σ. 18]

  Κωνσταντίνος Σχινάς, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όθωνος (1837):
  \\\"Η Ελλάς (...) υποκύψασα έπειτα, με οικτράν μόνην αυτονομίας σκιάν, εις των Μακεδόνων την κυριαρχίαν...\\\"
  [λόγος εκφωνηθείς κατά τα εγκαίνια του Πανεπιστημίου στις 3/5/1837 - βλ. Κ. Δημαρά, \\\"Εν Αθήναις τη 3 Μαΐου 1837\\\", 1987, σ. 31κε. & 136κε.]

  Γεώργιος Κοζάκης-Τυπάλδος (1839):
  \\\"Η δε Ελλάς στερηθείσα άπαξ της ελευθερίας της, έγινε πρώτον μεν επαρχία Μακεδονική, ύστερον δε Ρωμαϊκή, Γραικορωμαϊκή...\\\"
  [Γ. Κοζάκης-Τυπάλδος, \\\"Φιλοσοφικόν δοκίμιον περί της προόδου και της πτώσεως της παλαιάς Ελλάδος\\\", 1839, σ. 495-496]

  Ιάκωβος Ρίζος Νερουλός, πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας (1841):
  \\\"Ο Φίλιππος έπραξεν άλλον της νίκης εκείνης [της Χαιρωνείας] ολεθριότερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον\\\"
  [Σύνοψις των Πρακτικών της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, 1846, σ. 102]

  Νικόλαος Σαρίπολος (1848):
  \\\"(...) πέπλος μέλας δουλείας επισκιάζει την Ελλάδα, εποχή μακράς καταστροφής, εποχή άγονος. Τους Μακεδόνας διαδέχονται οι Ρωμαίοι, τους Ρωμαίους οι βάρβαροι του Βορρά, τούτους δε οι αιμοχαρείς της Κασπίας περίοικοι.\\\"
  [Νικ. Σαρίπολος, \\\"Λόγος εκφωνηθείς την 21 Οκτωβρίου 1848 κατά την έναρξιν της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών πολιτευμάτων\\\", 1848, σ 24]

  Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1849):
  \\\"Η Μακεδονική εποχή δύναται ευλόγως να διακριθή από της Ελληνικής, διότι το Μακεδονικόν έθνος εξεπλήρωσεν, εν τη Γενική Ιστορία, εντολήν άλλην παρά το Ελληνικόν\\\".
  Παρακάτω, αναφερόμενος στη μάχη της Χαιρώνειας, γράφει ότι συγκρούσθηκαν οι Έλληνες με τους Μακεδόνες.
  [ Κων. Παπαρρηγόπουλος, \\\"Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας\\\", 1849, σ. 191-193 & 235-236]

 • Ανώνυμος 44548

  10 Ιαν 2018

  Η Νομική όψη του θέματος. Αναγνώριση μακεδονικού Έθνους... που φυσικά δεν υπήρχε ούτε στην αρχαιότητα (ενώ καλά καλά δεν είχε σχηματιστεί ούτε Ελληνικό Έθνος, αφού υπήρχαν φύλα και βασίλεια με κοινή γλώσσα, ιδιώματα και σχετικά κοινά στοιχεία στον πολιτισμό) τι μπορεί να σημαίνει.
  Mάλλον να το εξετάσουμε διαφορετικά, τι μπορεί να επιφέρει γεωπολιτικά η θέση της Ελληνικής Μακεδονίας και η γειτνιάζουσα Νέα Μακεδονία, όπως λέμε york-new yeork.
  Yπάρχει μια προπαγάνδα πως οι αλλωτριωτισμοί θα φέρουν άμεσα και αυτομάτως κάποια ένωση, δηλαδή απόσχιση Ελληνικών Εδαφών και ένωση ομοσπονδιακού κράτους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρχουν θέματα εντός Ελληνικού Κράτους. Ποία είναι τα θέματα που μπορεί να επιφέρουν κάτι τέτοιο: Oικονομικά, υπογενητικότητα Ελληνορθόδοξων στην περιφέρεια της Μακεδονίας και μακροπρόθεσμα αλλαγή πληθυσμού που δήλωναν και θα αυτοπροσδιορίζονταν με κάθε τρόπο μπαίνοντας στην επιρροή των Σκοπίων ή της Τουρκίας -τοπική αυτοδιοίκηση, πληθυσμός στην Ελλάδα που θα δηλώσει Μακεδονικό αυτοπροσδιορισμό, έχοντας Ελληνική Ιθαγένεια, κατά τον ίδιο τρόπο που θα δήλωνε ισλαμικό θρησκευτικό προσδιορισμό με τους ανάλογους κινδύνους από Τουρκία, έχοντας και την Ελληνική Ιθαγένεια. Δύσκολο από Ελληνορθόδοξους, αλλά όχι από τους επι τω πλείστων μετανάστες των οικονομικών ζωνών έχοντας λάβει Ελληνική Ιθαγένεια. Φαίνεται ως κάτι αντίστοιχο Κρητικής πολιτείας σε βόρεια έκδοση λόγω της απηύδησης και απογοήτευσης των βορειοελλαδιτών από την κεντρική κυβέρνηση με κάποια κέντρα που θα επιβάλλουν με διάφορα προσχήματα αυτονόμηση με αναπομπή σε κάποιο μακεδονικό ιστορικό μεγαλοπρέπειας σαν αντίστοιχο της Κρητικής περιφάνειας. Το προστηθέμενο κίνητρο αναπομπής είναι από σπόνδα η αναγνώριση μακεδονική ιθαγένειας και μακεδονικού έθνους σε γειτονικό κράτος.
  Μήπως το τεστ είναι ο Σώρρας και οι δικοί του που λένε πως θα αναβιώσουν τα κληρονομικά δικαιώματα του Φιλλίπου, και τα οποία δεν είναι τόσο γραφικά όσο φαίνονται εκ πρώτης;
  Εδώ παπάς εκεί ο παπάς... Βενιζέλος νότος, Κεμαλ βορράς και νότος.
  χειρισμός με αλλοδαπούς πληθυσμούς και συγκεκριμένα από τα μέρη που εκστράτευσε ο Αλέξανδρος, εδάφη που προσαρτήθηκαν στο Μακεδονικό Βασίλειο είναι εξαιρετικά πιθανό αφού ένα μετρήσιμο ποσοστό αποκτήσει Ελληνική Ιθαγένεια, μπορεί να υποβάλει αξίωμα επί μέρους μακεδονικού αυτόπρσδιορισμού, εκτός του Ισλαμικού .
  Από αυτή την άποψη είναι μειοδοτική πολιτική ανοίγοντας μια ακόμη αφορμή εκτός θρησκεύματος, που είναι ένας ανήκουστος προσδιορισμός καταγωγής, όσον αφορά την επιρροή γειτονικών κρατών.

 • Ανώνυμος 44547

  10 Ιαν 2018

  44546
  Η Νομική όψη του θέματος. Αναγνώριση μακεδονικού Έθνους... που φυσικά δεν υπήρχε ούτε στην αρχαιότητα (ενώ καλά καλά δεν είχε σχηματιστεί ούτε Ελληνικό Έθνος, αφού υπήρχαν φύλα και βασίλεια με κοινή γλώσσα, ιδιώματα και σχετικά κοινά στοιχεία στον πολιτισμό) τι μπορεί να σημαίνει.
  Mάλλον να το εξετάσουμε διαφορετικά, τι μπορεί να επιφέρει γεωπολιτικά η θέση της Ελληνικής Μακεδονίας και η γειτνιάζουσα Νέα Μακεδονία, όπως λέμε york-neo yeork.
  Yπάρχει μια προπαγάνδα πως οι αλλωτριωτισμοί σόνυ θα φέρουν αυτομάτως κάποια ένωση, δηλαδή απόσχιση Ελληνικών Εδαφών και ένωση ομοσπονδιακού κράτους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρχουν θέματα εντός Ελληνικού Κράτους. Ποία είναι τα θέματα που μπορεί να επιφέρουν κάτι τέτοιο: Oικονομικά, υπογενητικότητα Ελληνορθόδοξων στην περιφέρεια της Μακεδονιας και μακροπρόθεσμα αλλαγή πληθυσμού που δήλωναν και θα αυτοπροσδιορίζονταν με κάθε τρόπο μπαίνοντας στην επιρροή των Σκοπίων ή της Τουρκίας -τοπική αυτοδιοίκηση, πληθυσμός στην Ελλάδα που θα δηλώσει \"Μακεδονικό αυτοπροσδιορισμό\", έχοντας Ελληνική Ιθαγένεια, κατά τον ίδιο τρόπο που θα δήλωνε ισλαμικό θρησκευτικό προσδιορισμό με τους ανάλογους κινδύνους από Τουρκία, έχοντας και την Ελληνική Ιθαγένεια. Δύσκολο από Ελληνορθόδοξους, αλλά όχι από τους επι τω πλείστων μετανάστες των οικονομικών ζωνών έχοντας λάβει Ελληνική Ιθαγένεια. Φαίνεται ως κάτι αντίστοιχο Κρητικής πολιτείας σε βόρεια έκδοση λόγω της απηύδησης και απογοήτευσης των βορειοελλαδιτών από την κεντρική κυβέρνηση με κάποια κέντρα που θα επιβάλλουν με διάφορα προσχήματα αυτονόμηση με αναπομπή σε κάποιο μακεδονικό ιστορικό μεγαλοπρέπειας σαν αντίστοιχο της Κρητικής περιφάνειας. Το κίνητρο αναπομπής είναι από σπόνδα η αναγνώριση μακεδονική ιθαγένειας και μακεδονικού έθνους σε γειτονικό κράτος.
  Μήπως το τεστ είναι ο Σώρρας και οι δικοί του που λένε πως θα αναβιώσουν τα \"κληρονομικά δικαιώματα του Φιλλίπου\", και τα οποία δεν είναι τόσο γραφικά όσο φαίνονται εκ πρώτης;
  Εδώ παπάς εκεί ο παπάς... Βενιζέλος νότος, Κεμαλ βορράς και νότος.
  χειρισμός με αλλοδαπούς πληθυσμούς και συγκεκριμένα από τα μέρη που εκστράτευσε ο Αλέξανδρος, εδάφη που προσαρτήθηκαν στο Μακεδονικό Βασίλειο είναι εξαιρετικά πιθανό αφού ένα μετρήσιμο ποσοστό αποκτήσει Ελληνική Ιθαγένεια, μπορεί να υποβάλει αξίωμα επί μέρους μακεδονικού αυτόπρσδιορισμού, εκτός του Ισλαμικού.
  Από αυτή την άποψη είναι μειοδοτική πολιτική ανοίγοντας μια ακόμη αφορμή εκτός θρησκεύματος, που είναι ένας ανήκουστος προσδιορισμός καταγωγής, όσον αφορά την επιρροή γειτονικών κρατών.
  Τώρα το γνωρίζετε.

 • Ανώνυμος 44546

  10 Ιαν 2018

  Η στρατηγική των μακεδόνων ήταν η προσάρτηση εδαφών και ισοπολιτεία στους κατοίκους των περιοχών ανεξαρτήτως φυλής, γλώσσας κτλ. Έχεις ένα δίκαιο. ότι ο εθνικισμός δεν ταιριάζει με το θέμα των Σκοπίων, διότι ο Άργειος-Μολοσός Ηπειρώτης Αλέξανδρος εαν υπήρχε τώρα θα κοιτούσε το βασίλειο του από την αρχή με βασικά συστατικά αφγανούς και ινδοπακιστανούς και καλά... \"οικονομικούς μετανάστες\" σε ζώνες οικονομίας της βορείου Ελλάδος στην Περιφέρεια της Μακεδονίας. Τώρα με την αναγνώριση της Δημοκρατίας της Νέας Μακεδονίας, ή \"Νεας δημοκρατίας\" της Μακεδονίας και κάποιου \"μακεδονικού έθνους\" ( που δεν υπήρχε ούτε νοούνταν στην αρχαιότητα Έθνος με βάσει το κάποιο πληθυσμιακό φύλο ή κάποιο συνασπισμό μερικών - όπως Αργείων Θρακών Μολλοσών), όλοι αυτοί οι αυγανοπακιστανοί θα θελήσουν να συνασπιστούν στο Ευρασιακό Έθνος - αυτοκρατορία που υποτίθεται ανήκουν.

 • Ανώνυμος 44528

  7 Ιαν 2018

  Έλληνες λόγιοι για τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες
  Αδαμάντιος Κοραής (1819):
  \"Το έθνος είναι πτώμα σπαραττόμενον από κόρακας (...) Όλην του την αρετή του αφαίρεσεν η δουλεία. Ιδού η ζωγραφία μας, αφ\' ότου μας επάτησεν ο Φίλιππος εώς εις το έτος 1453. Αλλάξαμε δεσπότας διαφόρους, άλαλοι και ανόητοι\"
  [Αδ. Κοραή, \"Στοχασμοί Κρίτωνος\", σ. 5 - βλ. και \"Έρανος εις Αδαμάντιον Κοραή\", 1965, σελ. 147]

  Αδαμάντιος Κοράης (1824):
  \"Οι Μακεδόνες (...) επροχωρούσαν καθημέραν εις την κατάλυσιν της ελευθερίας [της Ελλάδος] (...) και δουλωμένοι [οι Έλληνες] εις τους Μακεδόνας (...) Μετά την Μακεδονικήν δεσποτείαν έπεσαν υπό κάτω εις των Ρωμαίων την εξουσίαν και τέλος στους Τούρκους\"
  [Αδ. Κοραή, \"Εφημερίς του Κάτω Κόσμου\" - βλ. Δημ. Γκίνη, \"Τα ανώνυμα έργα του Κοραή\", 1948, σ. 54-55]

  Παναγιώτης Κοδρικάς(1794):
  \"Η δυστυχής Ελλάς (...) άρχισε ολίγον κατ΄ ολίγον να χάνει μαζί με την ένδοξόν της ελευθερίαν (...) και την παλαιά εκείνην της γλώσσης ευγένεια. Αι αλλεπάλληλοι έφοδοι όπου κατά καιρούς εδοκίμασεν από διάφορα έθνη, πότε Μακεδόνων, πότε Ρωμαίων και ενίοτε Γότθων...\"
  [στον πρόλογο της μτφ. του Fontenelle \"Περί πληθύος κόσμων\" - βλ. Γ. Λαδά & Αθ. Χατζηδήμου, \"Ελληνική βιβλιογραφία των ετών 1791-1795\", 1971, σ. 316]

  Αθανάσιος Χριστόπουλος (1808):
  \"Ο Φίλιππος και ο υιός του Αλέξανδρος (...) εκαταδάμασαν επι τέλους όλην την Ελλάδα και την υπέταξαν εις το Μακεδονικόν κράτος\".
  [\"Πολιτικά Σοφίσματα\", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.10 (1960), σ. 59]

  Μιχαήλ Περδικάρης (1811):
  \" Το Γένος των Ελλήνων, ω φίλτατε αναγνώστα (...) αφού κατ\' αρχάς αυτό επολιτεύθη διʼ αιώνων κάθ\' εαυτό αυτοδέσποτον και αυτεξούσιον, υπετάγη, πρώτον μεν εις το Μέγαν Αλέξανδρον, ύστερον δε εις Ρωμαίους\".
  [\"Ρήγας ή κατά ψευδοφιλελλήνων\", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.11 (1961), σ. 23 & 33-34]

  Γρηγόριος Σαράφης (1818):
  \"Οι Αθηναίοι και οι Λακεδαιμόνιοι, επειδή εσκανδαλίσθησαν μεταξύ των, διήρεσαν την Ελλάδα εις δύο μέρη και αφού 27 ολόκληρους χρόνους επολέμησαν μεταξύ των νικώντες και νικώμενοι, τοσούτον αδυνάτησαν ώστε κατεδουλώθησαν πρώτον μεν υπό των Μακεδόνων, έπειτα δε επί των Ρωμαίων (...) καταστασθέντες δούλοι\"
  [Γρ. Σαράφη, \"Λόγοι Εκκλησιαστικοί\", Κυδωνίες 1909, σ. 98]

  εκδότης του περιοδ. \"Μέλισσα\" (1819):
  \"Τι συνέβη μετά ταύτα; [ενν. τη διχόνοια των Ελλήνων] Οι Μακεδόνες κατεδούλωσαν την πατρίδα του Μιλτιάδου. Τι έπειτα; Οι Ρωμαίοι την κατεσπάραξαν. Τι τελευταίον; Αλλ\' η χειρ μου τρέμει και ο κάλαμος πίπτει...\"
  [Μέλισσα, τευχ. 1, Ιούλιος 1819, σ. 100]

  Ανώνυμος (1823):
  \"Το Γένος μας αφού εξέπεσε (...) υπεδουλώθη εις τον ζυγόν των Μακεδόνων, Ρωμαίων, και εν εσχάτοις εις τον παρόντα βαρύν ζυγόν\"
  [Ι.Οικονόμος, \"Επιστολαί διαφόρων\", 1964, σ. 421 & 445]

  Αλέξανδρος Σούτσος (1836):
  \"(...) τας προγονικάς εκείνας διχονοίας, αίτινες καταστήσασαι αυτήν [την Ελλάδα] έρμαιον της Μακεδονίας και Ρώμης, κατέλυσαν την ανεξαρτησίαν της\"
  [Αλ. Σούτσος, \"Ελληνική Πλάστιγξ\", 1836, σ. 18]

  Κωνσταντίνος Σχινάς, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όθωνος (1837):
  \"Η Ελλάς (...) υποκύψασα έπειτα, με οικτράν μόνην αυτονομίας σκιάν, εις των Μακεδόνων την κυριαρχίαν...\"
  [λόγος εκφωνηθείς κατά τα εγκαίνια του Πανεπιστημίου στις 3/5/1837 - βλ. Κ. Δημαρά, \"Εν Αθήναις τη 3 Μαΐου 1837\", 1987, σ. 31κε. & 136κε.]

  Γεώργιος Κοζάκης-Τυπάλδος (1839):
  \"Η δε Ελλάς στερηθείσα άπαξ της ελευθερίας της, έγινε πρώτον μεν επαρχία Μακεδονική, ύστερον δε Ρωμαϊκή, Γραικορωμαϊκή...\"
  [Γ. Κοζάκης-Τυπάλδος, \"Φιλοσοφικόν δοκίμιον περί της προόδου και της πτώσεως της παλαιάς Ελλάδος\", 1839, σ. 495-496]

  Ιάκωβος Ρίζος Νερουλός, πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας (1841):
  \"Ο Φίλιππος έπραξεν άλλον της νίκης εκείνης [της Χαιρωνείας] ολεθριότερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον\"
  [Σύνοψις των Πρακτικών της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, 1846, σ. 102]

  Νικόλαος Σαρίπολος (1848):
  \"(...) πέπλος μέλας δουλείας επισκιάζει την Ελλάδα, εποχή μακράς καταστροφής, εποχή άγονος. Τους Μακεδόνας διαδέχονται οι Ρωμαίοι, τους Ρωμαίους οι βάρβαροι του Βορρά, τούτους δε οι αιμοχαρείς της Κασπίας περίοικοι.\"
  [Νικ. Σαρίπολος, \"Λόγος εκφωνηθείς την 21 Οκτωβρίου 1848 κατά την έναρξιν της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών πολιτευμάτων\", 1848, σ 24]

  Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1849):
  \"Η Μακεδονική εποχή δύναται ευλόγως να διακριθή από της Ελληνικής, διότι το Μακεδονικόν έθνος εξεπλήρωσεν, εν τη Γενική Ιστορία, εντολήν άλλην παρά το Ελληνικόν\".
  Παρακάτω, αναφερόμενος στη μάχη της Χαιρώνειας, γράφει ότι συγκρούσθηκαν οι Έλληνες με τους Μακεδόνες.
  [ Κων. Παπαρρηγόπουλος, \"Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας\", 1849, σ. 191-193 & 235-236]

 • Ανώνυμος 44517

  7 Ιαν 2018

  ελλάδα και μακεδονία, δυο χώρες χαμένες στον βαλκανικό μεσαίωνα, χωρίς προοπτική, σκοπό η στόχο.
  δυο λαοί που δεν έχουν καταφέρει τίποτα το αξιόλογο σε οποιονδήποτε τομέα της μοντέρνας ζωής, δυο λαοί που με μανία αναποδογυρίζουν τους σκουπιδοτενεκέδες της ιστορίας αναζητώντας κάποια αναγνώριση και αποδοχή.
  όποιος δεν έχει μέλλον πρέπει οπωσδήποτε να έχει παρελθόν

 • Ανώνυμος 43438

  11 Ιουλ 2017

  Δεν εχει σημασια που οι λαοι κολυμπανε σε μυθοπλασιες. Φυσιολογικο ειναι. Αυτο που θα πρεπε να μας κανει να φοβομαστε ειναι το γεγονος οτι και η πολιτικη ηγεσια δεν ειναι ανωτερη πνευματικα απο τον λαο. Αντι δηλαδη, αναγνωριζοντας τον κινδυνο που ενδεχεται να προκυψει απο τις επιδιωξεις Αλβανων εθνικιστων, να διακανονισουν το θεμα της ονομασιας της Μακεδονιας και να συνεργαστουν σε πολιτικοστρατιωτικο επιπεδο μαζι τους, καλλιεργουν το μισος και εκμεταλλευονται μικροπολιτικα το ζητημα. Ειναι αληθεια οτι εμφορουμαστε απο μυριους φανταχτερους μυθους. Ομως οπως και να εχει απο την στιγμη που ειμαστε κατοικοι αυτου του κρατους ταυτιζομαστε με την επιβιωση του και ενωνουμε τις τυχες μας με αυτο. Οφειλουμε λοιπον να το στηριζουμε γιατι μονο αυτο μπορει να προωθησει την αξιοπρεπη επιβιωση μας. Ας το σεβαστουμε αυτο και ας μην παραδιδομαστε στην αναλγησια της χλευης. Σκοπος ειναι να ξεπερασουμε τα συμπλεγματα ανωτεροτητας και κατωτεροτητας και οχι να εμπεδωσουμε τα δευτερα. Πρεπει να αφιερουσουμε περισσοτερες μελετες ξεσκεπαζοντας τα ψευδη και τα χαλια διαφορων λαων και να μην υποβαλλουμε την εντυπωση οτι η περιπτωση των ελλαδιτων ειναι περιπου μοναδικη γιατι ετσι ο ελλαδιτικος επαρχιωτισμος αντιστρεφεται απλως, δεν ξεπερνιεται.

 • Ανώνυμος 40730

  27 Ιαν 2017

  Ανώνυμος 39723 Καλό. Το αστείο είναι πως τον συγκεκριμένο, αν γεννιότανε στην αρχαία Σπάρτη θα τον πετούσαν στον γκρεμό να ψωφήσει, τώρα αν κάνει πως "δεν τα γνωρίζει" όλα αυτα που συναιβεναν στην αρχαία Ελλάδα, δικαίωμα του, κοροϊδευει περισσότερο τον εαυτό του απο το να φαντασιώνετε απλά ότι είναι "απόγονος του Λεωνίδα".

 • Ανώνυμος 39723

  20 Σεπ 2016


  http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/1531128.jpg

 • Ανώνυμος 39077

  22 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 36298 Ποιά "επιστίμη" Ρωμιέ; Αυτή που "εντελώς τυχαία" γίνετε απο Έλληνες "επιστήμονες"; Στα χαρακτηριστικά σας είσαστε ότι να 'ναι, απο πολύ μελαχρινοί, μέχρι πολυ λευκοί, απο ξανθοί, κοκκινομαλληδες, καστανοί μέχρι μαυρομαλληδες, διαφορετικό χρώμα ματιών, προσωπου, μύτης. Ποιούς απο όλους τους νεο-ρωμιούς να προσδιορίσεις ως καθαρόαιμους απόγονους των αρχαίων Ελλήνων;

 • Ανώνυμος 39076

  22 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος21102013191954 Γιατί απλά η Ελληνική γλώσσα ήτανε η κοινή στον Ελλαδικό χώρο και περιξ για παρα πολλούς αιώνες, όιπως η Αγγλική γλκώσσα είναι κοινή σήμερα στην Αμερική, δεν σημαίνει πως όλοι οι Αμερικάνοι είναι απόγονοι Άγγλων, το ίδιο και για εσ΄λας, δεν σημαίνει πως είσαστε Έλληνες λόγο γλώσσας!

 • Ανώνυμος 39075

  22 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 30557 Σοβαρά; Αναιρείς τους Αλβανούς επειδή "δεν την έχουν όλοι οι Αλβανοί ως παραδοσιακή ενδυμασία" και κάνεις πως δεν ξέρεις πως το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα; Ή μήπως φοράνε οι Πόντιοι ή οι Κρητικοί φουστανέλα και δεν το ξέρουμε;

 • Ανώνυμος 36298

  29 Δεκ 2015

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ.....ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ '''ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ''' ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΣΥΝΕΧΕΙΣ....ΑΚΥΡΟ

 • Ανώνυμος 36187

  20 Δεκ 2015

  Κι ύστερα ξύπνησες......

 • Ανώνυμος 36181

  19 Δεκ 2015

  Διαβάστε αυτό. Θα ήθελα γνώμες.

  https://www.scribd.com/doc/96072090/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD-%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82

 • Ανώνυμος 35375

  20 Σεπ 2015

  Το τι βλακεία μπορείς να διαβάσεις από διάφορους γνώστες των πάντων οι οποίοι συνήθως ειναι συνταξιούχοι του Ελληνικού Κράτους και προφανώς η βαρεμάρα και το παθητικό τους έχει κάψει τον ...τι κάθομαι και γράφω και χαλάω τον χρόνο μου...αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ αγαπώ βαθιά!

 • arxaios

  19 Σεπ 2015

  Αν δεν υπήρχε το παραδάκι των κουτόφραγκων στη μέση που πληρώνουν για να δουν τις "κοτρώνες" δεν νομίζω ούτε οι ελληνάρες, ούτε οι βουλγαρο-βουκεφάλες να ασχολούνταν με όλα αυτά. Μην κρυβόμαστε πίσω απ' το μεσαίο δαχτυκάκι μας...

 • Ανώνυμος 35111

  25 Ιουλ 2015


  http://prntscr.com/7wrbgs

 • Ανώνυμος 33382

  9 Απρ 2015

  Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΙΟΙ ΥΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ [ Η ΡΩΜΑΝΙΑ-ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ
  ''''ΕΛΛΗΝΙΚΗ''' ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΤΟΛΗ [ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ] ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ- ΝΕΟ ΛΕΩΝΙΔΑ- ΤΟΝ ΕΛΛΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ] ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.....
  Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑΞΕ [ ΡΩΜΙΟΙ ] ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ [ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ] ....Ο ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.....ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΡΩΜΕΙΚΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ....ΡΩΜΕΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΩΣ ΚΟΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΙΚΗΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΡΩΜΕΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΡΩΜΑΙΩΝ...ΤΕΛΟΣ...
  ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΟΠΙΑ.....ΕΝΩ ΛΕΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΟΙ Η ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΦΟΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΣΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ [ ΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΟΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ] ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΕΕΕΣ ΩΣ '''ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ'''...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ '''ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ'' ΔΗΛΑΔΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ''''...Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ......ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΛΑΧΤΗΚΑΝ....ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΛΑΒΙΚΟΣ [ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ] ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ...ΤΕΛΟΣ...

 • Ανώνυμος 32811

  10 Μαρ 2015

  Ο ΜΟΝΟΣ ''ΒΙΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ''' ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥ ΝΕΝΕΚΟΥ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΓΔΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΝ 16 ο ΑΙΩΝΑ

 • Ανώνυμος 32390

  27 Φεβ 2015

  στα Βαλκάνια ζούσαν και ζουν μερικές χιλιάδες Εβραίων που και αυτοί αναμείχθηκαν με τους υπάρχοντες πληθυσμούς, οπότε στην εξίσωση βάλε και αυτούς. Ή μήπως δεν κάνει να τους αναφέρουμε καθόλου αυτούς γιατί κανει τζίς το θέμα και "κάποιοι" ενοχλούνται
  ΟΤΙ ΘΕΣ ΛΕΣ.....ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ , ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗ ''ΕΒΡΑΙΚΟ'' ΠΕΡΙΓΥΡΩ , ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ,ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ '''' ΑΥΤΟΝΟΜΗ'''' ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ

 • Ανώνυμος 31332

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ Η ΠΑΠΑΤΖΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ '''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ''' ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ.......
  ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;;;;....ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ....Ε ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΔΑΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ;;;;...ΤΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;;;;.....ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ;;;;ΟΣΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ .... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΟΙ ΝΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ....

 • Ανώνυμος 31321

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ '''ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ''' ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ '''ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΙ ΛΑΟΙ'' ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
  .ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΕΘΝΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ....'''ΚΑΘΑΡΟ''''';;;;... ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ;;; Η ΜΗΠΩΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ;;; ... ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;;;;
  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ''''ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΕΣ'''' ΚΑΙ ΜΗ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ...
  ΔΡOOOMO...ΟΥΣΤ....GIT BURDA....
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ''' ΜΙΓΑ '''' ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ '''ΒΡΩΜΙΚΟ'''' ΑΠΟ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ''''ΚΑΘΑΡΟΥ'''' ΛΕΥΚΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Η ΕΝΟΣ '''ΚΑΘΑΡΟΥ'' ΜΑΥΡΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ;;;;;ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ;;;;;ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΥΣ''''' ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ;;;;;Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ;;;
  ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ.....ΞΑΝΑ GIT BYRDA...

 • Ανώνυμος 31320

  5 Ιαν 2015

  '''ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''' ΜΑΣ ΛΕΤΕ
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕ ΠΑΕΙ ΝΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝΕ ΡΩΜΙΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ .....ΤΙ ΗΣΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;;;;....ΜΗΠΩΣ ΟΒΡΙΟΙ ΟΠΩΣ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ Η ΠΑΣΟΚΑ ;;;;Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ..... ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ......ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.........ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ....ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ....ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ......
  ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ [ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ Η ΜΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ] ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ....ΓΙΑΤΙ ''ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ'''

 • Ανώνυμος 31200

  2 Ιαν 2015

  Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΝΥΜΙΑ
  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.....ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ......ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΤΟΥΡΚΟΙ-ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ......
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ .....ΕΞΩ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ[ ΠΟΥ ΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ].........ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ........ΥΨΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....ΡΩΜΙΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ....ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ....ΡΩΜΙΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ....
  ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ....ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΩΡΙΑΣ ΘΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ''ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ'''.....ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.....
  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ
  ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΕ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΕ ΕΕΕΕ......
  ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ...
  ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
  Ο ΒΕΡΟΣ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΕΙΝ ΑΠ ΤΗ ΣΚΙΠΕΡΙΑ
  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥ
  ΚΑΙ ΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ
  ΚΕΜΑΛ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΕΜΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ '''ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ'''
  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

 • Ανώνυμος 31179

  1 Ιαν 2015

  Οι σουλιώτες ήταν χριστιανοί αλβανοί, που μιλούσαν αλβανικά'''''

  ΒΕΒΑΙΑΑΑΑΑΑ....... ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ[ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΗΤΕΡΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ] ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΙΟΛΑΣ ΧΡΟΝΙΑ.....ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ-ΑΛΒΑΝΟΥ-ΚΟΣΟΒΑΡΟΙΛΛΥΡΙΟΥ...
  ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΛΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΤΙΟΤΗΣ [ ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΣΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ''LAZARATIOT''] ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΠΥΡΟΣ [ ΠΥΡΟ ΔΗΛΑΔΗ.. ΤΟ ΣΙΓΜΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ ''ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ [ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ]ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΞΑΝΑ ΛΕΓΩ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
  '''ΟΥΝΕ ΓΙΑΜ ΜΠΙΡ ΝΓΚΑ ΣΗΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ [ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ''' ] ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ....ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΙΛΛΥΡΙΑ ...
  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ [ ΒΕΡΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ... ΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΔΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΡΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΚΙ ΑΥΤΗ .....ΟΠΩΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΜΕΓΑΡΙΔΑ ΚΛΠ]
  ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ....[ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ]
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΠΥΡΟΣ[ PYRO TO PRAGMATIKO ΙΛΛΥΡΙΚΟ ONOMA ] ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ-ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΣΤΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ-ΛΑΖΑΡΑΤΙΩΤΕΣ[ ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ] ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ '''ΠΡΑΜΑ'''ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΑΤΙ ..... ΑΦΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ , ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΦΡΑΠΕ .... ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΗΣ - ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ [ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ] .... ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΟΠΛΟΙ [ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ]

 • Ανώνυμος 31158

  1 Ιαν 2015

  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΓΡΑΨΕ τεστ dna δεν χρειάζετε να γίνει όσον αφορά τους νεο-έλληνες. πάρτε καμιά εικοσαριά απο όλο τον ελλαδικό χώρο ανεξαρτήτου φύλλου ή ηλικίας και βάλτε τους σε μια σειρά. άλλοι θα είναι μελαχρινοί, άλλοι ασπρουλιάρηδες, άλλοι ξανθοί, άλλοι μαυρομάληδες, άλλοι με στρόγγυλα πρόσωπα, άλλοι με ορθογώνια, άλλοι με μικρές μύτες, άλλοι με μεγάλες, άλλοι γαλανομάτηδες, άλλοι καστανομάτηδες και πάει λέγοντας. μετά απο αυτό αν πέιτε πως οι σημερινοί έλληνες είναι μια φυλή και απόγονοι των αρχαίων, τότε ζείτε στον κόσμο σας και εθελοτυφλήτε
  ... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ DNA...ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ '''ΟΜΟΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ''ΟΣΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ......ΛΟΙΠΟΝ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ [ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ] ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ [ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ.......ΩΩΩΩΧ .....ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ;;;;;;;;;......ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΓΑΜΩΤΗ......ΟΛΟ ΞΕΧΝΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ........ΣΟΡΡΥ ΡΕ ΣΕΙΣ ... ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΩ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ................. ]
  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΔΥΜΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΕΡΑΝ [ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟ ] Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ... Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ DNA ..... ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΣΚΟΤΙΖΕΣΤΑΙ......
  ΟΥΣΤ....................

 • Ανώνυμος 31137

  31 Δεκ 2014

  Το όνομα "Έλληνες" προ του Κοραή σήμαινε τον Ειδωλολάτρη...
  και δεν χρησιμοποιουνταν καθολου
  ΣΩΠΑ ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕ......
  ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ
  Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
  τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
  προτεστάντες:
  "...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
  Νέαν Ρώμην καλουμένων..."
  Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
  "πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ'''
  Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ 2200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
  ''''ΟΙ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΛΑΙ ΜΕΝ ΓΡΑΙΚΟΙ ΝΥΝ ΔΕ ΕΛΛΗΝΕΣ''
  ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ...............

 • Ανώνυμος 31118

  31 Δεκ 2014

  ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ-ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ-ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ [ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΣ ]....
  ΕΚΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ '''' ΙΩΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ'''' [ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ]
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ'''[ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ '''ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ''''
  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ [ ΔΙΘΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΩΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΛΠ [ ΟΠΩΣ ΠΧ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΧΟΡΜΟΒΙΤΑΙ [ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΛΑ ΤΟΥ ΧΟΡΜΟΒΟΥ ] ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ [ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ] ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΗ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΣΚΑΒΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΤΙΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗΣ....ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ]

  ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ .........ΑΑΑΑΑΑ.....ΟΟΟΧΙΙΙΙΙ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ......ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.......ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ
  ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.....

  ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΠΠ....ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΠ....
  ΤΙ;;;;; ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ;;;;
  ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

 • Ανώνυμος 31117

  31 Δεκ 2014

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ .....
  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ--ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΛΑΒΟΓΕΝΗ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΜΑΧΩΝ [ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΟΥΡΕΙ] ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι. Ὁ ἕνας ἐπῆγεν εἰς τὸν πόλεμο, ὁ ἀδελφός του ἔφερνε ξύλα, ἡ γυναῖκα του ἐζύμωνε, τὸ παιδί του ἐκουβαλοῦσε ψωμὶ καὶ μπαρουτόβολα εἰς τὸ στρατόπεδον καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη
  ΜΠΑ.......ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ;;;;;
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΣ-ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ.....ΔΕΥΤΕΡΟΝ....
  ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ '''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ;;''....ΤΙ;;;...ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;;;;;;;;;ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ.....ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ.......

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ''''ΜΠΥΘΕΚΟΥΡΑ'''''
  ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν τόπον, τὸν ὁποῖον κατοικοῦμε, ἐκατοικοῦσαν οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους καὶ ἡμεῖς καταγόμεθα καὶ ἐλάβαμε τὸ ὄνομα τοῦτο. Αὐτοὶ διέφεραν ἀπὸ ἡμᾶς εἰς τὴν θρησκείαν, διότι ἐπροσκυνοῦσαν τὲς πέτρες καὶ τὰ ξύλα. Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στὸν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοὶ ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τὸ Εὐαγγέλιό του, καὶ ἔπαυσαν νὰ λατρεύουν τὰ εἴδωλα. Δὲν ἐπῆρε μαζί του οὔτε σοφοὺς οὔτε προκομμένους, ἀλλ᾿ ἁπλοὺς ἀνθρώπους, χωρικοὺς καὶ ψαράδες, καὶ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἔμαθαν ὅλες τὲς γλῶσσες τοῦ κόσμου, οἱ ὁποῖοι, μολονότι ὅπου καὶ ἂν ἔβρισκαν ἐναντιότητες καὶ οἱ βασιλεῖς καὶ οἱ τύραννοι τοὺς κατέτρεχαν, δὲν ἠμπόρεσε κανένας νὰ τοὺς κάμῃ τίποτα. Αὐτοὶ ἐστερέωσαν τὴν πίστιν
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ....
  Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο… άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του

 • Ανώνυμος 31019

  27 Δεκ 2014

  ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ '''''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ'''''' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
  ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ...ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ
  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ
  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ...ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ
  ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΑΛΒΑΝΟΥΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ
  ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ... ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΜΩΣ
  ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ...ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΜΩΣ
  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ Η ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ....
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
  ΟΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠΟΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ.....
  ΠΡΩΤΟΝ ΤΗ ΤΡΕΙΣΧΙΛΙΕΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ....
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ [ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ]
  ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ.....ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

 • Ανώνυμος 31018

  27 Δεκ 2014

  ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ...ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ...ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .....
  ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ....ΤΟ '''ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ''' ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ '''ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''' ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ '''ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ''' [ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΕ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ '''ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ ''' ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΟΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ .....
  ΠΟΥ ΟΜΩΣ....
  ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΗΤΑΝ '''ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ''[ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.....[Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ].....
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΠΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΨΕΥΤΟΙΣΤΙΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
  ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΑ ΕΝΩ ΛΙΓΟΙ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΝ [ ΓΚΕΚΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ]
  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ....ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΡΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ...Ο ΔΙΑΚΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΑΠΠΟΛΩΝΟΣ....[ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ]
  ....ΣΥΝΕΧΙΖΩ.....
  ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΙΑΚΟ ΛΕΓΩ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣΕ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ'''ΓΕΝΕΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΟ ΜΟΥ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ [ ΤΟ ΣΤΟΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΑΝΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ......ΝΑΙ ΝΑΙ....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ...]
  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ '''ΨΕΥΤΟΔΙΑΚΟΣ'''
  '''ΕΓΩ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ'''ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΒΛΙΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ[ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ..ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΗΘΕΛΑΝ .. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

 • Ανώνυμος 31017

  27 Δεκ 2014

  ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ '''ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'' ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.................  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ, ΒΛΕΠΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ]  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ .....ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ....

  Ι LOVE ΓΕΩΡΓΙΟ[ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ JEFREY-MINEIKO] .........

  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΥΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΔΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ[ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;;;;;. ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΕΣ

 • Ανώνυμος 31016

  27 Δεκ 2014

  Greqο αποκαλουν οι αλβανοι τον ελληνα [εκ του Γραικος παλαιοτερη-παναρχαια ονομασια ακομα και απο την ονομασια Ελληνας] αλλα και Ρωμιο...rum[Ρωμιους] μας αποκαλουν οι Τουρκοι αλλα και Yunan[Ιωνες της Μικρας Ασιας-οπως μας αποκαλουσαν οι Περσες τον 5ο πΧ αιωνα]....και οχι τωρα αυτα η μετα το 1830 που γιναμε κρατος και μασ ειπαν ελληνες
  αλλα και πριν ακομα γινουμε κρατος [επι τουρκοκρατιας για παραδειγμα ετσι μας αποκαλουσαν [ με τις παναρχαιεσ αυτες ονομασιες]

 • Ανώνυμος 31015

  27 Δεκ 2014

  1940-44

  ΧΙΤΛΕΡΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ [ NEW WORLD ORDER ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ [ ΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;;;;ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;]

  ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ--[ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ...ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ [GEORGE SOROS ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΤΙ] ]....ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......................
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ [ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΞΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ]
  Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΥΡΗΧΤΗΚΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙΤΑΛΩΝ ...ΑΠΟ ΤΟ 1942 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ....
  ΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ [.....ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ..... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ;;;;;]
  Η ΜΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ[ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .........[ΜΕ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ''SAVOIR VIVR'' ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ].....
  Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
  ΕΤΣΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
  ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΣΙΑΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΩΣ '''ΤΥΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ '''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ '''' ΚΑΙ '''ΤΥΓΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΩΝ [ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ] ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ .......
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΗΚΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.......ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΠΕΤΥΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ........ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ΄ ΩΡΑΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ'''
  ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ [ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ] ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ [ ΟΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ] ..... ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ
  ΑΥΤΟΒΡΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΣΕ ΚΟΠΟ

 • Ανώνυμος 31014

  27 Δεκ 2014

  ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ [ ΥΔΡΑ , ΣΠΕΤΣΕΣ, ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΚΛΠ ] ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑΛΛΑΣΟΠΟΡΩΝ ΝΗΣΙΟΤΩΝ [ΤΗ ΒΡΑΚΑ] [ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ,ΨΑΡΩΝ , ,ΚΡΗΤΗΣ , ΚΥΚΛΑΔΩΝ ,ΣΑΜΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ].... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ [ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ..
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΔΝΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΥΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΧΩΡΙΑ;;;; ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821 [ΑΡΑ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ [ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ] ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ΒΟΡΕΙΟΙ ΔΕΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ [ΝΟΤΙΟΥΣ- ΤΟΣΚΗΔΕΣ] ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ '''''ΙΛΛΥΡΙΟΙ''''' ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΑΙΩΝΕΣ ΑΝΤΑΜΑ.....
  ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ..........

 • Ανώνυμος 31013

  27 Δεκ 2014

  Ιλλυρια[ που σε μεγαλο βαθμο ταυτιζεται με τη σημερινη ΓΚΕΚΑΡΙΑ- ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΚΕΚΗΔΩΝ που δεν φορουν φουστανελλα ]---[χωρα των Ιλλυριων και οχι των Ελληνων-Ηπειρωτων ].....ονομαζοταν τα αρχαια χρονια η περιοχη που αρχιζε απο τον Γενουσο Ποταμο [στο σημερινο ελβασαν, κεντρικη αλβανια ] η κατα αλλους αρχαιους συγγραφεις αρχιζε απο την περιοχη του Αψου ποταμου [ νοτιοτερα δηλαδη του Γενουσου ] ,και καταληγε στα βορεια μεχρι τα σημερινα κροατικα παραλια και το σημερινο Κοσσοβο και μεγαλο μερος της σημερινης Βοσνιας.... .... ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ[ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ] [Χωρα ΔΗΛΑΔΗ των Ελληνων Ηπειρωτων , ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ......βεβαια νοτιως αυτων των ποταμων υπηρχαν ιλλυρικα φυλα[Βιλλιονες , Παρθοι κλπ] λογω της σταδικης καθοδου αυτων[ που ωθουσαν και τους ελληνες προς τα νοτια[ βλεπε καθοδος ΔΩΡΙΕΩΝ]... .. [[ για παραδειγμα περιξ της αρχαιας ελληνικης πολης Αυλωνας [Βλορε στα Αλβανικα] αλλα και περιξ της αρχαιας πολεως Αντιπατρειας-[Σημερινο Μπερατι]] Υπηρχαν φυλες Ιλλυριων οπου ομως κατοικουσαν βορεια των ελληνοπελασγηκων πλυθησμων οπως οι Χαονες κλπ ] που συμφωνα με τον Σταραβωνα αρκετοι εξ αυτων των Ιλλυριων λογω της γειτονιας τους με τους Ελληνες ειχαν καταστει διγλωσσοι]..... ΤΙ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ[ ...ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ-ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ-ΧΛΑΜΗΔΑ] ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;;.....αν σκεφτουμε κι ολας οτι οι μεγαλες πολεις της περιοχης εκεινης ησαν αποκλειστικα ελληνικες ενω στη ενδοχωρα υπηρξε '''συγκατοικιση''' ελληνικων και ιλλυρικων φυλων [μιλαμε παντα για τα Νοτια του Γενουσου ποταμου

 • Ανώνυμος 31012

  27 Δεκ 2014

  μελετηστε το φαινομενο της φουστανελοφοριας και θα παρατηρησετε οτι ταυτιζεται σε μεγαλο βαθμο με τα ορια της ΑΡΧΑΙΑΣ Ηπειρου οπως την οριζαν οι Αρχαιοι συγγραφεις[εκτεινόταν από τη σημερινή Πρέβεζα νοτίως έως την Εγνατία ρωμαϊκή οδό, και τον ποταμο Γενουσο[Σκουμπι] στα βορεια, την οποια κατοικουσαν οι ελληνικες και βορειοτερα οι Ιλλυρικες φυλες [οι οποιες βεβαια εκτεινονταν και περα του Γενουσου μεχρι τη σημερινη Βοσνια ] Η περιοχη αυτη ταυτιζοται σε μεγαλο βαθμο με τη σημερινη νοτια ηπειρο ,τη βορεια ηπειρο και τη χωρα των Τοσκηδων που ολοι αυτοι φερουν τη φουστανελα και οχι βορεια των τιρανων, στη περιοχη των γκεκηδων που δεν τη φορουν[ η οποια ηταν η κυριως ειπειν Ιλλυρια στα αρχαια χρονια ] Ο Αρχαιος ελληνισμος της Ηπειρου '''' ως συμπαγης ελληνισμος'''' εκτεινοταν απο τη περιοχη της σημερινης Πρεβεζας εως γη του Ορικου στα δυτικα παραλια [σημερινο χωριο ορεικουμ λιγο νοτια της αυλωνας και λιγο βορεια της χιμαρας ενω στα ανατολικα στην ενδοχωρα ως τα περιχωρα των Πρεσπων ] .....'''' ως αποικιακος ελληνισμος'''' ειχε δημιουργησει αποικιες τοσο στα παραλια [Αυλωνας .Απολλωνια ] οσο και στην ενδοχωρα [Αντιπατρια . Αντιγονεια κλπ ] και περιβαλοταν απο ιλλυρικες φυλες βορεια του Αωου[Βογιουσα] ποταμου κυριως ....ενω ειχαμε και τη παρουσια του ελληνισμου ως εναπομειναντες ελληνοπελασγικοι πληθησμοι [Χαονες στα σημερινα μερη του αργυροκαστρου ,τεπελενιου Μοσχοπολης]....Ο Κλαυδιος Πτολεμαιος ανεφερε ''ηπειρος εστι Ελλαδα η Αρχαια..και ο Αριστοτελης ανεφερε''αρχεγονος Ελλας Ηπειρος'' γιατι απο ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟ κατεβηκαν τα ελληνικα φυλα υπο την πιεση των Ιλλυριων και παρ οτι το βορειο τμημα της τοτε καλουμενης Ηπειρου ειχε σε σημαντικο βαθμο γινει Ιλλυρικο[κατοικουνταν αποκλειστικα απο Ιλλυριους βορεια του Αψου[δεβολης] ...οι ελληνες συνεχισαν να το αποκαλουνε Ηπειρο γιατι ενα αρκετα μεγαλο τμημα της παρεμενε αμιγως ελληνικο...σε αντιθεση με τις βορεια του Γενουσου περιοχες που τις αποκαλουσαν Ιλλυρια γιατι κατοικουνταν αποκλειστικα απο ιλλυριους...και που σημερα στα μερη εκεινα δεν φοριεται εκει η φουστανελα...ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΙΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ Η ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΝΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ

 • Ανώνυμος 31011

  27 Δεκ 2014

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ανώνυμος 28477 ΠΟΥ έγραψε...

  Η γλώσσα είναι ένα θέμα όντως.

  Πιστεύω ότι δύο μπορεί να έχουν συμβεί. Είτε όντως διατηρήθηκε η γλώσσα σε ένα βαθμό από τους κατοίκους της π.χ. Τσάκωνες. Είτε τεχνητά διατηρήθηκε από τον εκχριστιανισμό των πληθυσμών που είχε ως συνέπεια μεταξύ άλλων και την διδασκαλία της ελληνικής, της γλώσσας της αγίας γραφής.


  ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΧΟΛΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΟ ........
  ΠΧ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΩΣ ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΥΔΩΡ
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ [ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ]
  ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΝΕΡΟ [ΕΚ ΤΗΣ ΦΡΑΣΕΩΣ '' ΝΕΑΡΟ[ΝΕΡΟΝ] ΥΔΩΡ'' ΔΗΛΑΔΗ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΡΟ]...ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΨΩΜΙ ΕΚ ΤΗΣ ΦΡΑΣΕΩΣ '' ΨΩΜΟΣ ΑΡΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ....ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΛΗΘΗΚΕ -ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΟΡΟΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ....ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
  ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ,,ΤΣΑΚΩΝΙΚΗ,ΚΡΗΤΙΚΗ,ΚΥΠΡΙΚΗ ,ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ '' ΚΟΡΕΣ '' ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

 • Ανώνυμος 31009

  27 Δεκ 2014

  Η νεο-ελληνική (με παύλα) συγγενεύει με την αρχαία. Έτσι ακριβώς, έχει δηλαδή 10-20 κοινές λέξεις, αλλά στην ουσία είναι άλλη

  ΑΣΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΠΗΓΩΝ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ
  Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ[2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΩ....]
  Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΩΝΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

  ....Ι LOVE GEORGE [ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ JEFREY ΜΙΝΕΙΚΟ]
  ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤΣΤΣΤ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ

 • Ανώνυμος 31006

  27 Δεκ 2014

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ [ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ,ΠΑΡΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΛΠ] Η ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο'ΓΡΑΙΚΟΣ'[ GREECE ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ]
  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο 'ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο 'ΡΩΜΙΟΣ'[ 1600 ΕΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΡΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1600 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΤΩΝ [ ΣΤΟΝ ΒΕΡΕΜΗ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ]
  ΡΩΜΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ,ΤΑ ''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ''[ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΓΕΝΕΕΣ] ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.....ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ [ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ] ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ [ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ] ΠΟΥ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟ 330ΜΧ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ''ΒΥΖΑΝΤΙΟ''[ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ] ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΥΟΘΕΤΗΣΗ [ΚΑΙ] ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ[ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ]
  ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ'' ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..
  Ο ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ Η ΣΕΡΒΙΚΗΣ Η ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ Η ΙΛΥΥΡΙΚΗ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ Η ΑΡΑΒΙΚΗΣ Η ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ....ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ [ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ] ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΥΣ...ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ '''ΡΩΜΙΟΙ''' ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΝΘΕΜΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ [ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΙΚΤΙΝΟ] ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ''ΡΩΜΙΟΣ'' ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ..ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 51 ΕΚ ΤΩΝ 70 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 80 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 • Ανώνυμος 30740

  22 Δεκ 2014

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ....ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ  ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ [ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ]

  ''''ΤΟ ΜΑΘΕΣ ΜΩΡ ΔΟΛΙΟ ΜΑΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΑΧΗ ΠΗΡΑΝΕ ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΟΣΙΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΤΑΖΟΥΝ ΜΩΡ ΓΥΑΛΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΕΝΙΑ ΤΟΥΡΚΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΡΩΜΙΑ - ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΡΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΜΩΣ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ 1831 ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΣΩ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΜΕΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ....ΔΕΥΤΕΡΟΝ....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;;
  ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ [ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ] ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΟΙΗΚΙΣΗ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΑΙΔΕΥΕ ΤΟΥΣ [ΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΗΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΔΩ ΘΕΙ,ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ [ΣΑΡΙΑ] ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΑΧ [ ΠΧ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΚΟΝΙΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ] ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΕΣ[ΑΠΙΣΤΟΥΣ].... ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ...ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ[ΜΑΛΛΟΝ ;; ΣΙΓΟΥΡΑ] ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΣΑΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ...
  ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΣ ΜΑΦΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ 41-44 ΠΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ [ ΠΧ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΕΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟ 1943 ΠΑΡΕΑ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ [ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ YOUTUBE] ΚΑΙ ΦΥΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ[ ΡΩΜΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ] ΣΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤ

 • Ανώνυμος 30682

  21 Δεκ 2014

  ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ , ΩΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ , ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΑΛΒΑΝΟΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ , ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟ 1913 ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΑΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΛΗ Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΝΟΤΙΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ\'\'\'-ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΑ \'\'\' ΚΑΤΕΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ....ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΙΛΛΥΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΝΗ [[ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ[ ΓΚΥΘΕΙΟ] ΕΚ ΤΟΥ ΓΚΙΘ[ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ] ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ ]] ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΥΦΟ-ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ......ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΑΥΤΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΟΣΣΟΒΑΡΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΟΣΥΝΗΣ.........Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΚΑ Ε ΜΑΔΕ [ \'\'\'ΡΩΜΙΟΒΑΡΒΑΡΙΣΤΙ\'\'\' ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ] ..... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ [ΜΑΡΕ ΘΟΝ -\'\'ΘΑΛΛΑΣΑ ΠΕΙΤΕ\'\' ΠΟΥ HTAN TO ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΟΨΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ Ο ΚΥΝΕΓΕΙΡΟΣ- \'\'ΚΙΝΕΓΚΟΥΡΑ\'\'[ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑ ] ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΥΛΟΣ ] ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ [ ΕΚ ΤΟΥ ΘΟΝ] ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΤΟΠΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ-ΛΕΓΑΝΕ[ΘΟΝ] ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

  ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821....ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΟΝ ΜΩΡΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΓΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ TΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΛΑΦΥΡΟ ΤΑΛΑΡΟ ΓΡΟΣΙΑ ΑΣΠΡΑ ΧΡΗΜΑ MONEY-MONEY-MONEY

 • Ανώνυμος 30678

  21 Δεκ 2014

  ΤΣΙΤΑΤΑ του τυπου υοθετησαμε το ενδοξο ονομα των Ελληνων [οπως οι σκοπιανοι των Μακεδονων] για να οικιοποιηθουμε το ενδοξο παρελθον ειναι της πλακας επισης και για εναν ακομα λογο.... οτι το ιδιο ενδοξο και ιστορικο ηταν το ονομα του Ρωμιου στη συνειδηση των προγονων μας[των δικων μας τουλαχιστον ][μελετηστε τα δημοτικα τραγουδια να το καταλαβετε] .....ο ιδιος ελληνικος λαος ειναι με διαφορετικες ονομασιες....σαν να λεμε οτι οι σλαβοι των σκοπιων που αλλαξαν το ονομα σε μακαδονες επαψαν να ειναι σλαβοι και εγιναν κατι αλλο... ετσι κι εμεις ως ρωμιοι συνεχισαμε να ειμαστε απογονοι των αρχαιων οταν απο τον 3ο αιωνα μΧ αρχιασαμε να υοθετουμε ΚΑΙ αυτο το ονομα....και αν μεθαυριο τα σκοπια ενωθουν με τα γλωσσικα αδερφια τους ,τους Βουλγαρους και γινουν βουλγαροι θα ειναι καινουριος λαος και οχι ο προηγουμενος....αστεια πραγματα...μετραει η ουσια και οχι η ονομασια...γιατι δεν λετε οτι οι ελληνες πριν αυτοπροσδιοριστουν ως ελληνες-πανελληνες αυτοπροσδιοριζοταν ως Γραικοι[ τα πολυ παναρχαια χρονια] ονομασια που διατηρηθηκε παραλληλα με το Ελληνας και αργοτερα ,παραλληλα με το Γραικος και στα βυζαντινα χρονια και στα σημερινα.....κι οπως ο φουστανελοφορος [αλβανος κι αυτος] απογονος σλαβοασιατοαφρικανων απο την τουρκοαλβανικη Φωκιδα,, τραγοπαπας πλιατσικολογος οταν αντικρισε το θανατο καταμετα απαντησε ..''εγω γραικος γεννηθηκα γραικος θε να πεθανω''[και ολα αυτα πολυ πριν μας κανουν μεσω της κρατικης εκπαιδευσης και της προπαγανδας με το ζορι ''Ελληνες''...και οπως οι ενδοξοι Χειμαριωτες[στη βορεια ηπειρο] φουστανελοφοροι κι αυτοι[αρα αλβανοι το μονο σιγουρο] στειλανε επιστολη στον παππα και τους πριγκιπες της Δυσεως και τους παρακαλουσαν να σταλει στρατιωτικη βοηθεια με σκοπο να τους βοηθησουν να απελευθερωσουν την ''Γραιτζια απο τους τουρκους που παιρνουσι τα παιδια και καμουν τα μουσουλμανους.[περι τον 15ο αιωνα ολα αυτα πριν την επανασταση του 1821 ,τους νεοελληνικους διαφωτισμους, γαλλικες επαναστασεις πριν μας πουν οτι ειμαστε Ελληνες ...και δεν συμμαζευεται].... να και οι Αρχαιες Πηγες περι Γραικων... Αριστοτελης για τους αρχαιους Ελληνες Ηπειρωτες ''ωκουν οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δʼ Έλληνες... Απολλόδωρος . αναφέρει ότι οι Έλληνες πριν λέγονταν Γραικοί, πρβ: «πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες» (Πάριο Χρονικό

 • Ανώνυμος 30557

  20 Δεκ 2014

  Απο ποτε ρε σεις μια ενδυμασια που τη φορουν οι μισοι αλβανοι ,μονο οι τοσκηδες και οχι βορειοτερα οι γκεκηδες και οι κοσσοβαροι χαρακτηριζεται αλβανικη....;;;και γιατι να μην ειναι... κοινη ενδυμασια ας πουμε βρε παιδι μου αφου κι εμεις τη φοραμε στο μεγαλυτερο μερος της ηπειρωτικης Ελλαδος...λεω εγω τωρα...γιατι αποκλειστικα αλβανικη[ γιατι δηλαδη κανετε τη χαρη στον αλβανικο εθνικισμο...εκτος κι αν τετοιοι ειστε....παω πασο τοτε...ααα...ολα κι ολα].....οσο για τους αρβανιτες [και οχι αλβανους]απο τα αγραφα δεν επερασανε καν ...αφου παρα ειναι ορεινα αυτα τα μερη.. .. κυριως μεσω φθιωτιδας και φωκιδας κινηθηκαν ...κι ομως κι εκει στα Αγραφα φουστανελες φοραγαν τα παλαια χρονια ....απο ποιον την υοθετησαν αρα;;...ετσι ευκολα οι λαοι αλλαζουν ενδυμασιες ;;;βρε σεις η φουστανελλa ειναι και πατροπαραδοτη ενδυμασια πολλων ελληνικων φυλων πχ. ...των σαρακατσανων ας πουμε ....οι οποιοι εκ της ορεινης πινδου και ορεινης θεσσαλιας ορμωμενοι και εξαπλωμενοι[σιγουρα πριν το 1821 συνεβη αυτο το γεγονος] σε πολλες περιοχες της βορειας αλλα και κεντρικης ελλαδας μεχρι και τη σημερινη βουλγαρια...πως στο καλο αυτοι οι υοθετησαν την αλβανικη ενδυμασια εως και τη βουλγαρια που εχουν δικα τους χωρια[και γιατι στη βουλγαρια δεν υοθετησαν οι περιξ αυτων βουλγαροι την ενδυμασια των σαρακατσανων...αφου αυτο γινεται ευκολα συμφωνα με τα λεγομενα σας....οι αρβανιτες[και οχι αλβανοι],, φουστανελοφοροι κι αυτοι ,οπως και οι Σαρακατσανοι ,,,εγκατασταθηκαν κυριως νοτιως της λειβαδιας αρα ο οποιος αλληλοεπηρεασμος μεταξυ των δυο καθιστατο δυσκολος[[με εξαιρεση ισως την βορια βοιωτια οπου στα βορεια καποιων αρβανιτοχωρια υπαρχουν χωρια σαρακατσανων]]...αρα γιατι να μην βγει το συμπερασμα οτι η φουστανελα ειναι ελληνικη ενδυμασια ....λεω εγω τωρα ρε παιδι μου ....αφου τη φορουν μονο οι τοσκηδες στην αλβανια[νοτια αλλα και στα κεντρικα της χωρας] ενω τη φορουν στην Ελλαδα ολοι οι ηπειρωτες οι θεσσαλοι ,ρουμελιωτες ,μωραιτες δυτικομακεδονες κλπ

 • Ανώνυμος 30555

  20 Δεκ 2014

  το κολλημα σας με τη ρωμιοσυνη ειναι ακαταλαβιστικο......για να ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα ..... ο μονος ελληνοφωνος λαος[αρα και ελληνικης καταγωγης] που υπηρχε στα μεσαιωνικα χρονια και κατοικουσε σχεδον με ακριβεια στα ιδια τα εδαφη των αρχαιων ελληνων απο τη σημερινη Βορεια Ηπειρο εως την Κρητη και απο την Κυπρο εως την Μακεδονια τον Ποντο την Μικρα ασια τα Επτανησα το Αιγαιο και την κυριως Ελλαδα ηταν οι απογονοι αυτων που τα κατοικουσαν και 1200 χρονια πριν και ομιλουσαν την ιδια γλωσσα με αυτους ...αυτοι ολοι αυτοπροσδιοριζονταν αλλα και ετεροπροσδιοριζοταν[και απο ανατολικους και απο δυτικους λαους] ως Ρωμιοι[αλλα και Yunan[Ιωνες] απο τους ανατολικους και grec[Γρακοι] απο τους δυτικους.....αυτοι ησαν απογονοι των αρχαιων Ελληνων και προγονοι των νεων Ελληνων......Υunan αποκαλεσαν τους Ιωνες της Μικρασ Ασιας, τους Μακεδονες ως ομοφυλους αυτων και εν συνεχεια ολους τους Ελληνες οι Περσες τον 6 αι πΧ που ηρθαν να μας καταλαβουν και διεδωσαν την ονομασια σε ολους τους λαους της ανατολης ...ετσι μας αποκαλουσαν και τα μεσαιωνικα χρονια εμας τους ελληνες-ρωμιους οι αραβοφωνοι οι περσες και λοιποι ασιατες και μας αποκαλουνε ετσι εως σημερα ολοι αυτοι ακομα και οι Τουρκοι ...το ιδιο ισχυει και για την ονομασια Γραικοι απο τους λαους της Δυσεως[η οποια εναι αρχαιοτερη απο την ονομασια Ελληνες['''οι καλουμενοι παλαι μεν γραικοι,νυν δε Ελληνες''αναφερει ο Αριστοτελης για τους κατοικους της Ηπειρου.....συνεπως και οι 3 ονομασιες Γραικοι η παλαιοτερη Ελληνες η μεταγενεστερη και Ρωμιοι αργοτερα ανηκουν στον ιδιο λαο ... και συνεπως εχουμε απο ανατολη και δυση επιβεβαιωση της ΤΡΕΙΣΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ αφου μας αντιμετωπιζουν ολοι οι υπολοιποι ως τον ιδιο λαο..... Αλλα βεβαια αφου με τη ρωμιοσυνη καναμε τη μακροβιοτερη αυτοκρατορια ολων των εποχων, τη Βυζαντινοι [χιλιοχρονη και βαλε] ε λογικο τελικα ειναι που την πολεμανε ετσι τη ρωμιοσυνη[Επισης ολοι οι γειτονες λαοι που υπηρξαν και υπηκοοι της[Αλβανοι ,Σερβοι Βουλγαροι Ρουμανοι Σλαβοι Ιταλοι κλπ] αναφερονται στην Βυζαντινη αυτοκρατορια,' ως αυτοκρατορια των Γραικων''...αυτα για το πως μας αντιμετωπιζουν απο τα αρχαια χρονια εως σημερα ολοι οι γειτονικοι λαο

 • Ανώνυμος 30554

  20 Δεκ 2014

  Αλλο Ρωμιος Αλλο Ελληνας σου λεει ...διαλεξε και παρε ... γιατι καποιοι, εν ετη 2013 το αποφασισαν...το ερωτημα αυτο δεν ετεθη ποτε ιστορικα ...ειναι δικο σας κατασκευασμα...δηλαδη για πειτε μου... οι παναρχαιοι Ιωνες του Ποντου με την αρχαιζουσα διαλεκτο τους οταν τραγουδανε εως σημερα στα δημοτικα τους τραγουδια τους ''ελλενας και τραντελληνας , ρωμεικο παλληκαρι''η το αλλο ''Χριστε ευλογα το σπαθι ,το ελλενικο κονταριν''μηπως εχουν κριση ταυτοτητας...δεν τους ειπε καποιος οτι αφου ειναι χριστιανοι δεν μπορουν να εχουν ''ελληνικον κονταριν'' και οτι αφου ο ποντιος ειναι ''ρωμεικο παλληκαρι' δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ειναι και 'τραντελληνας'' ...οτι τελως παντων ειμαστε Ρωμιοι και οχι Ελληνες;;;;;;;;τι παθανε ...συγχυση ονοματων.... ;;;Καθολου... το αντιθετο ...αυτοι διατηρουν ατοφια τη παραδοση του γενους μας.Ειμαστε Γραικοι και Ελληνες απο τα αρχαια χρονια και ρωμιοι απο τα μεσαιωνικα χρονια...ολες αυτες οι ονομασιες δικες μας ειναι...κανενας αλλος λαος δεν αυτοπροσδιορηστηκε ετσι ουτε τα αρχαια ουτε τα βυζαντινα ουτε τα σημερινα χρονια ....μονο οι ελληνικης καταγωγης ανθρωποι της καθε εποχης αυτοπροσδιορηστηκαν αλλοτε Γραικοι αλλοτε Ρωμιοι αλλοτε Ελληνες αλλοτε ολα μαζι ταυτοχρονα...Ο Παλαιολογος το 1453[ [οταν απευθυνομενος στον πλυθησμο της Πολης κατα την πολιορκια αυτης την αποκαλουσε'''καταφυγιο των Χριστιανων ,ελπιδα και χαρα παντων των Ελληνων''δεν ηξερε κι αυτος τι ελεγε;;Κριση ταυτοτητας κι αυτος ;;;;Δεν του ειχαν πει οτι ο ''χριστιανορωμιος '' ..Ελληνας δεν γινεται[δεν θαμ γινεις ελληνας ποτε..χριστανορομιε,χριστιανορομιεεεε] ....και καλα αυτος.....οι αλλοι απο κατω που τον ακουγαν δεν βρεθηκε ενας να τον βαλει στη θεση του...αισθανονταν κι αυτοι χριστιανοι ορθοδοξοι ελληνικης καταγωγης;;;;;;; Μα δεν ηταν ρωμιοχριστιανοι...ιουδαιοχριστιανοι και τα τοιαυτα..αιντε..αιντε ...[ Πως γινεται εμας τους δολοφονους αμαχων οθωμανων με τις αλβανικες ενδυμασιες τους σλαβικης καταγωγης και τουρκικης νοοτροπια κατοικους της νοτιου βαλκανικης 400 χρονια πριν μας ''χαρισουν την ελευθερια μας οι μεγαλες δυναμεις και μας πιπιλησουν το μυαλο οτι ημαστε Ελληνες[με τοζορι και το στανιο]'' καποιοι στα νοτια παραλια του ευξεινου ποντου και στην Πολη σττης σημερινης ανατολικης Θρακης της Τουρκιας να αισθανονταν το ιδιο Ρωμιοι και Ελληνες

 • Ανώνυμος 30553

  20 Δεκ 2014

  οι σουλιωτες αλβανοι...μαλιστααα....επειδη τραγουδουσαν ΚΑΙ αλβανιστι....δηλαδη και οι μικρασιατες που τργουδαγαν ΚΑΙ τουρκιστι ησαν Τουρκοι ...και εγω που τραγουδαω ΚΑΙ Beatles ειμαι Αγγλος.... με και ποιο σκεπτικο βγαλατε παλι αυτο το συμπερασμα ετσι αβιαστα;;; [το οποιο .. ωω τι συμπτωση...κι αυτο ταυτιζεται με τα λεγομενα των εθνικιστων οπαδων της μεγαλης Αλβανιας...πολυ παντως τα τακιμιαζεται με τους εθνικισμους των γειτονων]Καταρχην ως ''προοδευτικοι ''που ειστε θα αναγνωριζεται το δικαιωμα του Αυτοπροσδιορισμου και της Αυτοδιαθεσης ενος ατομου η ενος λαου....ας τα παρουμε ενα ενα λοιπον ......δεν μου λετε ποτε αυτοπροσδιοριστηκαν, η εδρασαν οι σουλιωτες ως αλβανοι ειτε ως σκιπεταρ-τσαμησες ,λιαπηδες, τοσκηδες η γκεκηδες η δεν ξερω ποια αλλη φυλη;;...και εαν ησαν τετοιοι γιατι δεν τα βρηκαν [ευκολο ηταν αφου τους παρακαλαγανε ολοι οι παραπανω να τα βρουνε με το καλο η το κακο ]επουδενι με τους πανισχυρους λιαπηδες επι αλη πασα ειτε με τους πανισχυρους τσαμηδες νωριτερα τουρκαλβανους και τουρκους και δεν συμμαζευεται....,παρα και στα ορλωφικα το 1770 και το 1821 και αυτοι οπως και οι χειμαριωτες ως ακριτες του ελληνισμου ξεσηκωθηκαν και πολεμησαν και σκοτωθηκαν κατα ολων αυτων για να φτιαξουν με τους υπολοιπους ελληνες το '΄ρωμαιικο' που τοσο εχθρευεσται εσεις...και ολα αυτα πριν δημιουργηθει το ελληνικο κρατος που εμας ολους τους ''''αγνωστης εθνικοτητος και ρευστης συνειδησεως κατοικους της νοτιου βαλκανικης με το ζορι και το στανιο μας ομογενοποιησαν και μας εκαναν ελληνες''''.... επισης αφου επικαλειστε τον λορδο μπαυρον στα περι φουστανελας να δεχεστε και αυτα που δεν ταιριαζουν με το ιδεολογημα σας...εγραψε ο μπαυρον'''οι σουλιωτες ειναι αχρειοι Ρωμιοι που ομολουν λιγα ιλλυρικα'''αρα αποδυκνυεται οτι και ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ως ρωμιοι...και αρα μιλουσαν ρωμαικα και λιγα ιλλυρικα ..οπως και οι μικρασιατες μιλουσαν ρωμαικα και λιγα τουρκικα[η και πολλα]...ρωμιοι οι μεν ρωμιοι και η δε.... οπως ρωμιοι αυτοπροσδιοριζοταν ετσι εδω και 1700 χρονια ολοι οι Ελληνες [η αλλιως ελληνοφωνοι οπως τους αποκαλειται ,και μονο αυτοι αποκαλουνταν ετσι κανενας αλλος λαος της ευρωπης η της ασιας] απο την κυπρο την καππαδοκια τον ποντο ,τη βορεια και ανατολικη θρακη ,τη μικρα ασια τα επτανησα και τη κρητη ,τη βορεια ηπειρο τα νησια του αιγαιου τη μακεδονια κλπ[βλεπε παραδοσιακα και δημοτικα τραγουδια ολων αυτων των περιοχων και θα το καταλαβεται].Αυτοι ηταν οι απογονοι των αρχαιων και προγονοι των σημερινων ελληνων

 • Ανώνυμος 30546

  20 Δεκ 2014

  Κατσαντωνης αρβανιτης λεει απο το κατς[λογω του πρωτου συνθετικου του ονοματος....γιατι οχι του δευτερου;;;;]-----οι γονεις του παντως ηταν σαρακατσανοι απο τα αγραφα και την Ηπειρο... ελληνοφωνοι..... τωρα πως αυτος ειχε αλλη καταγωγη απ τους γονεις ....;;;; με το ιδιο το σκεπτικο σας ο εθνικος ηρωας των αλβανων ειτε ως καστριωτης ειναι ελληνας ....ειτε ως Σκεντερμπεου ειναι τουρκος....μονο αλβανος δεν ειναι .....δεν γραφεται ετσι η ιστορια...... και του ανδρουτσου ο πατερας ηταν αρβανιτης και η μητερα του ηπειρωτισα αλληνοφωνη ...τωρα γιατι αυτος ειναι αρβανιτης ετσι σκετο..... εσεις ξερετε καλυτερα μαλλον ...ο ζαιμης παλι γιατι αρβανιτης αφου δεν καταγοταν απο αρβανιτιχωρι....μαλλον επειδη επαιζε στη προοδευτικη ο Ζαιμι.....το ονομα αυτο εναι τουρκικο και σημαινει κατι σαν φοροεισπρακτορας.....και ειναι ονομα ανθρωπων ανεξαρτητος εθνικοτητας οπως ενας ελληνας που ασκουσε το επαγγελμα του χασαπη στη Λειβαδια κατα την τουρκοκρατια του εμεινε αυτο το επωνυμο ετσι κι ενας σκιπεταρος που πουλουσε κρεας στα Τιρανα του εμεινε αυτο το επωνυμο

 • Ανώνυμος 30543

  20 Δεκ 2014

  οσο για το κρυφο σχολιο που ειναι ενας ακομα μυθος του''''''εθνικου φαντσσιακου μας'''''' που πρεπει Παση Θυσια να καταριφθει γιατι οπως λετε δεν υπαρχουν μαρτυριες εχω να σου πω οτι ο υπασπιστης του κολοκοτρωνη[μεγας εθνικος heroe της ανεξαρτησιας του παμπαλαιου και αυτοχθονου Ιλλυρικου εθνους] ο Χρυσανθακοπουλος[ Γνωστος Κοσσοβαρος μαχητης] γραφει''Μόνοι των οι Έλληνες εφρόντιζον διά την Παιδείαν, η οποία συνίστατο εις το να μανθάνουν τα κοινά γράμματα και ολίγην αριθμητικήν . Εν ελλείψει διδασκάλου ο ιερεύς εφρόντιζεν περί τούτου.Όλα αυτά εγίνοντο εν τω σκότει και προφυλακτά από τους Τούρκους'''Οπα ... τι μας λει ο Φωτακος....μιλαει καταρχην για ελληνες ομως εσας δεν σας νοιαζει ο αυτοπροσδιορισμος ενος λαου εκτος κι αν προκειται για τους φιλησυχους Ρομα-γυφτους ...στη συνεχεια μπλεκει ιερεις που ανελαβαν λεει τη 'διδασκαλια ολιγης αριθμιτικης' ..πω πω......αφερεται και 'εν το σκοτει και προφυλαχτα απο τους Τουρκους...ωχ αμαν αμαν....φωταρα μας εκαψες.... η μαλλον οχι.. δεν μας εκαψες ...απλως η πηγη αυτη δεν λαμβανεται υπ οψη γιατι δεν ειναι ακριβης[αφου ειναι φιλοορθοδοξη]. Λοιπον ας την ερμηνευσουμε την πηγη .... οταν λεει ελληνες[χα..χα ακου ελληνες] εννοει ρωμιους δηλαδη ...σιγουρα αλβανους[αυτο ειναι το μονο σιγουρο] τσιγγανους-ΡΟΜΑ...Σλαβους του Φαλμεραιερ[λειπει ο Μαρτης απο τη Σαρακοστη;]και λοιπους αγνωστης εθνικης συνειδησεως και μπασταρδαμενους κατοικους της νοτιου Βαλκινικης...τωρα οταν λεει ''κρυφα απο τους Τουρκους'' εννοει οτι τους αρεσε να παιζουν κρυφτο[αλλα και κυνηγητο αμα τσαντιζοταν ο Πασας...[το οποιο κατεληγε στο γνωστο κλεφτες και αστυνομοι] οπως και μηλα ,περνα περνα η μελλισα, μπαρμπανικολης κλπ κλπ , και οταν λεει ''ιερευς'' δεν εννοει φυσικα τον βολεμενο τραγοπαπα της εποχης [οπως τον Αθ Διακο πχ]...απλα αυτοι που κρυβονταν ντυνονταν και παπαδες- ιερεις[ αλλα και ζορο, καουμποιδες και ινδιανοι νοσοκαμες...αλλα ΚΥΡΙΩΣ φορουσαν την αγαπημενη στολη των Ρωμιων τον λεγομενο'' ΑΛΒΑΝΟ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ'...] με λιγα λογια κατα την διαρκεια του κρυφτου εορταζαν συγχρονως και τις αποκριες, ανταμα Ψευτοελληνες και Τουρκοι καθοτι πολυπολιτισμικη και ανεκτικη η οθωμανοκρατια

 • Ανώνυμος 30460

  19 Δεκ 2014

  ...ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ....ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ....Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΕΙ 85 ΤΗΣ 100 ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΝΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ...ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;;;;

 • Ανώνυμος 30135

  15 Νοε 2014

  χαχαχα η ανάλυσή σου είναι για γέλια αδερφέ! Ούτε το μεροκάματο δεν έβγαλες σήμερα.

 • Ανώνυμος 30013

  5 Νοε 2014

  οκ.... τέτοιο κόμπλεξ με την έννοια Έλλην, είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξεις. θέλοντας να το παίξεις αντικειμενικός χάνεις την ουσία. Θα ήταν ηλίθιο αν κάποιος ισχυριστεί ότι είναι απ'ευθείας απόγονος του Μίλτου και του Πέρι, όπως και οι βόρειοι γειτονές μας για τον Αλέκο τον Μέγα, αλλά ρε φίλε, δεν παύεις να τονίζεις πως ο ελλαδικός χώρος κατοικείται από σλαβο-αλβανο-βλάχους και όλοι εμείς είμαστε απόγονοι αυτών.... κάτσε ρε φίλε, πως και είσαι τόσο σίγουρος; ούτε ένας έλληνας δεν διεσώθη εις τους αιώνας; Και γω σου λέω πως δεν υπάρχουν σλάβοι, τους γάμησε τα πρέκια ο Μπίλυ ο Βουλγαροκτώνος, και πως οι σημερινοί σλαβοι είναι απόγονοι κάποιων εθνικών που ήθελαν να αναβιώσουν τη σλάβικη φυλή. Ακριβώς την ίδια λογική ακολουθώ με τη δική σου. Πριν λοιπόν μιλήσεις για τους προγόνους των κατοίκων της βαλκανικής, βάλε και τους έλληνες, έτσι απλά για να μην εκτίθεσαι.

  ΥΓ, στα Βαλκάνια ζούσαν και ζουν μερικές χιλιάδες Εβραίων που και αυτοί αναμείχθηκαν με τους υπάρχοντες πληθυσμούς, οπότε στην εξίσωση βάλε και αυτούς. Ή μήπως δεν κάνει να τους αναφέρουμε καθόλου αυτούς γιατί κανει τζίς το θέμα και "κάποιοι" ενοχλούνται...;

 • Ανώνυμος 29946

  25 Οκτ 2014

  Δεν υπάρχει Ρωμέϊκος εθνικισμός κύριοι/ες. Ο εθνικισμός είναι καθαρά Μασωνο-Σιωνιστικός και δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό. Ο εθνικισμός είναι αυτοκαταστραφικός για κάθε λαό που τον ακολουθεί γιατί είναι αρρωστημένη ιδέα βγαλμένος από μυαλά άρρωστων υπανθρώπων. Ούτε εμείς οι Ρωμιοί είμαστε απόγονοι των "αρχαίων" Ελλήνων και ούτε φυσικά και οι γείτονες μας οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των "αρχαίων" Ελλήνων Μακεδόνων. Γιατί εμείς οι Ρωμιοί είμαστε καθαροί απόγονοι σλαβο-αρβανιτό-βλαχων και οι Σκοπιανοί είναι όλοι τους καθαροί απόγονοι Σλάβων. Τώρα όσον αφορά εδαφικά την σημερινή Μακεδονία δεν χρειάζετε να μαλώνουμε για Βλακείες. Εφόσον υπάρχουν Σλαβομακεδόνες μέσα στην "Ελλάδα" (Ρωμανία) πρέπει να τους σεβαστούμε και να μην τους καταπιέζουμε συνεχώς -ειδικά στην Μακεδονίτικη διάλεκτο τους που τους επέβαλλε το εθνικιστικό κράτος μας να μην την μιλάνε δημόσια στην κοινωνία. Γεωγραφικά τα Σκόπια ανήκουν και βρίσκονται ακριβώς επάνω στην αρχαία Παιονία που ήταν ακριβώς πάνω από την αρχαία Ελληνική Μακεδονία. Ο Φίλιππος ο Β' όμως την Μακεδονία την πήγε εδαφικά μέχρι τον Δούναβη κατακτώντας μέχρι εκεί όλες τις "βάρβαρες" φυλές και τα εδάφη τους βάζωντας Μακεδονικό στρατο να πολεμάνε εκεί για να μην πάρουν ξανά πίσω τα εδάφη τους οι "Βάρβαροι". Οπότε εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να ονομαστούν τα Σκόπια ως Άνω Μακεδονία. Όταν ένας Άνθρωπος δεν έχει αρρωστημένα εθνικιστικά συμπλέγματα (κόμπλεξ), τότε δεν κάθεται σαν Χαζός να αρρωστήσει για κάποια εδάφη γης που δεν ανήκουν ούτε στον έναν ούτε στον άλλον. Εννοείτε ότι δεν ανήκει η Μακεδονία στους Σκοπιανούς, κατανοητό. Αλλά και τι σοβαρό θα γίνει αν ονομαστεί το κράτος τους Μακεδονία... απλά ένα τίποτα. Θα την έχουμε μαζί την Μακεδονία και φυσικά θα μεγαλώσει εδαφικά. Όταν λοιπόν έχεις τους γείτονες σου φίλους τότε βγαίνει μόνο καλό. Όταν τους έχεις εχθρούς σου τότε θα βγει σίγουρα σε πόλεμο και σε κακό. Πρέπει να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα του αείμνηστου Ι. Π. Ρωμανίδη που ήθελε την Μεγάλη Ρωμανία ξεκινώντας να το κάνουμε πρώτα εμείς οι Ρωμηοί. Πρέπει όλοι οι Βαλκάνιοι λαοί να είμαστε ενωμένοι και να μην μας χωρίζει πια ο ξενόφερτος "Διαφωτιστικός" (Διασκοτιστικός) εθνικισμός που μας θέλει να είμαστε χωρισμένοι όλοι σε έθνη-κράτοι. Οι Μπινέδες οι Ευρωπαίοι κατάφεραν τελικά να μας ρίξουν σε διχόνοια. Τι να περιμένεις από Μασώνους... πάντως ποτέ δεν κάνουν καλό. Η Ρωμανία (όλα τα Βαλκάνια μαζί ενωμένα) μαζί με την Ρωσία πάντα θα νικούμε. Και πάντα με την Βοήθεια του Θεού θα έρθει η νίκη. Η Ορθοδοξία μας πάνω απ'όλα.

 • Ανώνυμος 29590

  1 Σεπ 2014

  αφου σε απασχολει τοσο πολυ η καταγωγη των σκοπιανων γιατι δεν τους βοηθας λιγο να μαθουν κι αυτοι ελληνικα όπως λες μαθαμε και μεις τα τελευταια 100 χρονια...
  δεν ειναι κριμα να μαθαινουν στα σλαβικα στο σχολειο οτι ειναι απογονοι του αλεξανδρου και δεν εχουν σχεση με σλαβους ; τραγικο...

  τωρα με αυτα τα αρθρα που γραφεις θα νομιζεις οτι εισαι και σπουδαιος μακεδονοφιλος...

 • Ανώνυμος 29502

  17 Αυγ 2014

  Η νεο-ελληνική (με παύλα) συγγενεύει με την αρχαία. Έτσι ακριβώς, έχει δηλαδή 10-20 κοινές λέξεις, αλλά στην ουσία είναι άλλη. Όσον αφορά τους Πόντιους, ναι, μιλούσαν ελληνικά πριν έναν αιώνα.

 • Ανώνυμος 29267

  19 Ιουν 2014

  τεστ dna δεν χρειάζετε να γίνει όσον αφορά τους νεο-έλληνες. πάρτε καμιά εικοσαριά απο όλο τον ελλαδικό χώρο ανεξαρτήτου φύλλου ή ηλικίας και βάλτε τους σε μια σειρά. άλλοι θα είναι μελαχρινοί, άλλοι ασπρουλιάρηδες, άλλοι ξανθοί, άλλοι μαυρομάληδες, άλλοι με στρόγγυλα πρόσωπα, άλλοι με ορθογώνια, άλλοι με μικρές μύτες, άλλοι με μεγάλες, άλλοι γαλανομάτηδες, άλλοι καστανομάτηδες και πάει λέγοντας. μετά απο αυτό αν πέιτε πως οι σημερινοί έλληνες είναι μια φυλή και απόγονοι των αρχαίων, τότε ζείτε στον κόσμο σας και εθελοτυφλήτε. όσον αφορά την γλώσσα, μιλούσανε την νεο-ελληνική πριν έναν αιώνα οι βλάχοι, οι πόντιοι, οι μακεδόνες ή οι αρβανίτες? το ότι συγκενέυει με την αρχαία ελληνική είναι αλήθεια, αν όμως αυτό είναι τεκμήριο πως είσαστε απόγνοι ελλήνων βάσι γλώσσης, τότε οι αμερικάνοι (ιταλοί, ιρλανδοί, αφρικανοί) ειναι όλοι άγγλοι.

 • Ανώνυμος 28946

  10 Μαΐ 2014

  Ωραία όλα αυτά, αλλά ας μας πει ο κλωουν που έγραψε το άρθρο γιατί οι έλληνες στα διάφορα γενετικά τεστ σκοράρουν 0 βορειοαφρικανικό dna, 0 armeniko, καθόλου μογγολοειδές, και ελάχιστα σλαβικό.
  Σε ολα τα γενετικα τεστ οι ελληνες συγγενευουν με τους ν.ιταλούς. Αυτό δε το αναφέρει γιατί δεν τον συμφέρει τον κομπλεξικό αρθρογράφο.

  Εδώ η αυστρία μπλόκαρε την είσοδο της σλοβενίας στην εε μόνο και μόνο επιδη η σλοβενία είχε τυπώσει ενα νόμισμα όπου πάνω ειχε ένα αυστριακό σύμβολό. ξεμπλόκαρε την ενταξή της μόνο αφου η σλοβενία αφαιρεσε το συγκεκριμένο σύμβολο από τα χαρτονομισμά της. Προφανώς δεν τον ενοχλεί τον κλοουν που μας καπηλευοντε ολόκληρη την ελληνικη ιστορία μας. δεν εχει ιχνος ελληνικοτητας μεσα του γιατι ειναι τουρκος η αλλοδαπως ελληνοπφωνος που παριστανει τον έλληνα.

 • Ανώνυμος 28477

  24 Απρ 2014

  Η γλώσσα είναι ένα θέμα όντως.
  Πιστεύω ότι δύο μπορεί να έχουν συμβεί. Είτε όντως διατηρήθηκε η γλώσσα σε ένα βαθμό από τους κατοίκους της π.χ. Τσάκωνες. Είτε τεχνητά διατηρήθηκε από τον εκχριστιανισμό των πληθυσμών που είχε ως συνέπεια μεταξύ άλλων και την διδασκαλία της ελληνικής, της γλώσσας της αγίας γραφής.
  Είτε και τα δύο. Ποιος ξέρει;;;;

 • Ανώνυμος21102013191954

  21 Οκτ 2013

  Παντως αποφευγει να εξετασει την Ελληνικη Γλωσσα... πως γινεται η μοντερνα Ελληνικη να εχει τοσα κοινα με την αρχαια ελληνικη, εκτος κιαν ολα αυτα τα αρχαια που βρισκονται πανε οι αρχαιολογοι και τα σκαλιζουν!! Μαλλον ετσι θα ναι ε??

 • asamon

  27 Φεβ 2012

  Υπερβάλλεις.

  Η αλήθεια είναι πως το βασικό χαρακτηριστικό δεν ειναι το DNA ούτε το χρωμα των μαλλιών. Δεν είναι λίγο όμως να μιλάς μια γλώσσα που μιλήθηκε επί αιώνες αιώνων σε αυτό τον τόπο. Σε ένα τόπο που η αρχαία παράδοση επιμένει να διατηρείται μέσα στις χριστιανικές γιορτές και στις συνήθειες. Στα χωρια μας εδω στην κρητη λεγανε ακόμα το "μα το Ζα" και ουδόλως τους ενδιαφέρει ο Φαλμελάυερ και ο κάθε κομπλεξικος ραγιας.

  Δεν μπορεις να συγκρίνεις ενα κατασκευασμένο ψευδοΜακεδονικό κράτος, με το ελληνικο έθνος που παρόλη την καταπίεση έχει διατηρήσει την γλώσσα του και πολλά άλλα στραβα !