Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

‟ΤΗ ΔΕ
ΗΜΕΡΑ
ΤΗ ΕΒΔΟΜΗ...”


Κυριακάτικη αργία:
Μια ακόμη ανοησία
της Ρωμιοσύνης


Έγραψε στις 17.07.2017 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή

 
Με αίματα στο πρόσωπο και στο σώμα ελληνοαυστραλός τουρίστας ζήτησε τη βοήθεια
της Aστυνομίας, γιατί δέχθηκε ξυλοδαρμό από ομάδα κουκουλοφόρων μέρα μεσημέρι στην Ερμού,
επειδή μπήκε σε κατάστημα και ψώνισε. Το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος της πορείας
συνδικαλιστών και εργαζομένων κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, μπροστά
στα μάτια της συζύγου, της μικρής του κόρης και της πεθεράς του. «Περπατούσα με την
οικογένειά μου», δήλωσε, «πέρασαν κοντά μου και χτύπησαν με γροθιές χωρίς λόγο λέγοντας
“μην ψωνίζετε”. Δεν τους είπα τίποτα, δεν τους ήξερα».

 


«Εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου,
τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου».
Τέταρτη Εντολή
Παρατηρείται πλήρης ταύτιση της Ρωμιοσύνης ─ακόμα και της «προοδεφτικής»─ και της Ορθόδοξης Εκκλησίας όσον αφορά στην κυριακάτικη ανάπαυση των εργαζομένων. Ασπάζονται τη παλαιοδιαθηκική αντίληψη, που εμφανίζει το θεό να ξεκουράζεται την Κυριακή μετά από την κοπιώδη δημιουργία του κόσμου τις προηγούμενες μέρες.
 
Διεκδικούν ρεπό τις Κυριακές, γιατί, όπως λένε και από άμβωνος οι κήρυκες: «Της Κυριακής τα χρήματα, ποτέ δεν πιάνουν τόπο και ας τα βγάζεις άνθρωπε, με ιδρώτα και με κόπο». 

Σε άλλες −προηγμένες− χώρες όμως, όπως στην Αμερική π.χ. τα καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές κι ειδικά τα τριήμερα κάνουν μεγάλες εορταστικές εκπτώσεις.


 

 
Halloween Sale
 
Όλα είναι βαμμένα πορτοκαλί, στολισμένα με τις παραδοσιακές κολοκύθες.

Κούπες Halloween, πιάτα Halloween, μπλούζες Halloween.

Αλλά κυρίως, εκπτώσεις Halloween!
 


St Patrick's Day Sale
 
Όλα είναι βαμμένα πράσινα με τα παραδοσιακά τριφύλλια.

Πετσέτες St Patrick's, γραβάτες St Patrick's, προφυλακτικά St Patrick's!

Κι ασφαλώς, εκπτώσεις St Patrick's.


Έτσι, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν το δίλημμα: Να πάνε για weekend ή να πάνε στο Mall που έχει ευκαιρίες;
 
 
Ούτε να πάνε εκδρομή δεν τους αφήνουν, δηλαδή. Τους «τραβάνε» στα καταστήματα ακόμα και τα τριήμερα.

Θα κάνουν βόλτα στο Mall, θα ψωνίσουν στο Mall, θα φάνε στο Mall, θα δούν κινηματογράφο στο Mall.

Θα τους πάρουν και το τελευταίο τους cent. Γιατί να τους αφήσουν χαλαρούς να πάνε για ψάρεμα;

Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται κατακόρυφα ο τζίρος των καταστημάτων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται θέσεις εργασίας. 

 


Αυτά βέβαια, που τα κάνουν οι «κουτόφραγκοι», είναι ψιλά γράμματα για την περήφανη Ρωμιοσύνη, η οποία δεν μπορεί να τα αντιληφθεί, αλλά προτιμάει να προσκυνάει... κάστανα!

Έχει πολύ δρόμο ακόμα από το «Ποτέ την Κυριακή», στο «Πάντα την Κυριακή»!


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Η αριστερορωμιοσύνη είναι πίσω από τις αντιδράσεις. Το έχουν ανάγει σε επάγγελμα και καλά για να μας πείσουν ότι αγωνίζονται για τα δίκαια των λαών. Γενικά αγωνίζονται για να μπορούν μετά να καπαρώσουν μια θέση στον κρατικό μηχανισμό. Το τί και πώς αγωνίζονται είναι άλλο θέμα, ρωμιοί γαρ..

Στο μεταξύ:
Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες τηγανητής πατάτας η Νάξος.
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500154914

http://www.orthodoxia.online/2017/07/14/τι-απαντά-ο-ιερός-ναός-αγίου-δημητρίου/

17.07.2017, 12:04:08

Ανώνυμος 43478 έγραψε...
Και λίγα λες Bielidopoulos. Όλα αυτά τα ζαγάρια που το παίζουν και θρησκευόμενοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάνε για καφέ ή φαγητό κυριακάτικα.
17.07.2017, 12:26:58

Bielidopoulos έγραψε...

@43478
Η θρησκεία του ρωμιού είναι το βόλεμα και μια γενναία κρατική ενίσχυση στα γεράματα (από τα 45 με 50 και μετά). Διότι αυτός είναι το κράτος. Το σχόλιό μου εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4221

https://www.youtube.com/watch?v=e-MXObJbbHw
Μπα δεν νιώθει τις φάπες που τρώει ο Χατζη(ρωμιός). Στην κοσμάρα του ως συνήθως.

17.07.2017, 13:29:55

Ανώνυμος 43480 έγραψε...
Μαζι σου Και λίγα λες Bielidopou . και πολυ πλακα εχει

17.07.2017, 14:51:04

Ανώνυμος 43482 έγραψε...
Τα λέτε όλα αυτά γιατί δεν προσκυνήσατε το ιερό κάστανο του Παϊσίου και οδεύετε για την κόλαση. Εδώ είναι η Ρωμανία, το ορτοντοξοστάν, τα ιερά και τα όσια των προγόνων μας των αρχαίων Ελλήνων, των Αγίων και των Ιερών πατέρων, μητέρων και πρώτων εξαδέρφων.
Ου να χαθείτε άχρηστοι. Κατάσκοποι των σκοτεινών δυνάμεων που επιβουλεύονται τον ιερό μας τόπο.

Ο Καστανάς
17.07.2017, 16:47:08

Ανώνυμος 43483 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/opinion/350742/proskynima-sto-kastano-toy-paisioy

17.07.2017, 19:46:12

Bielidopoulos έγραψε...

"Είμαστε του Παπαδιαμάντη. Ο Παπαδιαμάντης είχε πάει ταξίδι στην Αθήνα από τη Σκιάθο και γυρίζοντας με ένα μεγάλο καΐκι και περνώντας από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, βγήκε έξω να τον θαυμάσει και βλέπει τον ναό του Ποσειδώνα κάνει τον σταυρό του και λέει: "Γκιουλ", που σημαίνει ωραίο στα τούρκικα. Αυτή είναι η Ελλάδα. Να θαυμάζεις τον ναό του Ποσειδώνα, να κάνεις το σήμα του σταυρού και να αναφωνείς στα τούρκικα."
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1834206/bezos-oli-imaste-ligo-pasok

https://www.youtube.com/watch?v=kvDMlk3kSYg
https://en.wikipedia.org/wiki/Rasputin_(song)
Πάμε!

17.07.2017, 21:04:50

Ανώνυμος 43486 έγραψε...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ, ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ; ΑΣ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΕΞΩ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΨΟΥΜΕ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ.

ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ, ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ Ή ΙΡΛΑΝΔΟ ΜΟΙΑΖΕΙ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΣΛΟΥΡΠ-ΣΛΟΥΡΠ ΛΕΦΤΑ-ΛΕΦΤΑ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ.
ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
18.07.2017, 00:00:40

Ανώνυμος 43488 έγραψε...
Ως εκ πείρας ένα έχω να πώ, οι Ρωμιοί του εξωτερικού είναι ίδιοι και χειρότεροι σαν χαρακτήρες απο τους Ρωμιούς εντός ελλαδικου χώρου, συμπέρασμα καλά του κάνανε οι ρωμιοί αναρχικοι, ήθελε τα λεφτα του να τα αφήσει στην "σπουδαία πατρίδα" του, άλλη φορά ας προσέχει αυτός και οι όμοιοι του, τα "υπερήφανα ελληνόπουλα"της διασποράς, ας αρκεστούν σε παρελάσεις σαν τσολιάδες στην μελβούρνη και την νεα υόρκη.
18.07.2017, 01:34:59

Ανώνυμος 43489 έγραψε...

Εμείς και εμείς με αφελείς δεξιούς και αριστερούς οραματισμούς θα μείνουμε στην Ελλάδα. Οικονομικά μεγαλεία και οράματα μας τελείωσαν. Δεν θα μας συμβούν στο μέλλον. Μας συνέβησαν ήδη. Στον τόπο μας έμειναν μόνο λόγια. Και τι λόγια. Φανφάρες. Καραγκιοζιλίκια. Θεατρινισμοί για φτηνά πολιτικά σχέδια. Για ακόμη πιο φτηνά επιχειρηματικά οράματα. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Ούτε οι νέοι επιστήμονες που φεύγουν. Ούτε η εγχώρια αγορά που έχει μείνει "μια γειτονιά". Δεν φεύγουν απλά όσοι φεύγουν. Το βάζουν στα πόδια. Δεν συρρικνώνονται όσοι μειώνουν την παραγωγή τους και τις δράσεις. Βγαίνουν σιγά-σιγά από το παιχνίδι.
http://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3227000/na-meino-stin-ellada-na-kano-ti

18.07.2017, 14:32:21

Ανώνυμος 43490 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/351207/giati-den-vgike-i-ellada-stis-agores-omologo-samara-stoiheionei-ton-tsipra
Γκούχου, γκούχου..

18.07.2017, 14:59:22

Ανώνυμος 43491 έγραψε...
Παλικάρια, νομίζω ότι έχετε μπλέξει τις βούρτσες με τις φούτσες (π). Μου φαίνεται ότι σας έχει πειράξει η καιρική αστάθεια, σας παρακαλώ ξεκινήστε τις διακοπές σας το δυνατό συντομότερο για να χαλαρώσετε.
Οι συμμορίες που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία διακόσια περίπου χρόνια ( 200 ) άφησαν πίσω τους αυτό το καρακιτσαριό που περιγράφεται με λάθος όμως στόχευση.
Χαλαρώστε και βγάλτε τα γυαλιά. Η χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, αλλά μόνο με χώρες της Βαλκανικής και της εγγύς ανατολής. Στην χώρα δεν υπάρχουν δικαιώματα των εργαζομένων αλλά " Καρυπίδιδες " και " τυφλοί " και στενόμυαλοι δικαστές.
Καλό καλοκαίρι.
18.07.2017, 21:05:16

Bielidopoulos έγραψε...

"που περιγράφεται με λάθος όμως στόχευση."
"Στην χώρα δεν υπάρχουν δικαιώματα των εργαζομένων αλλά " Καρυπίδιδες " και " τυφλοί " και στενόμυαλοι δικαστές."
Κλασσικός αμπελοφιλόσοφος ρωμιός. Ρε δεν έχετε βαρεθεί πια, σας έχω σιχαθεί. Μακάκα, ε μακάκα. Αριστερέ αγωνιστή της μπούρδας. Θα ανοίγουν τα καταστήματα και τις Κυριακές θέλετε δεν θέλετε. Σιγά τις επαναστατικές αντιδράσεις. Θα γίνεται ευρωπαίοι με το στανιό έστω και τρίτης κατηγορίας. Αμέ.
ΥΓ: Καμία μειωσούλα στις κύριες συντάξεις θα δούμε;

18.07.2017, 23:46:53

Ανώνυμος 43496 έγραψε...

http://www.capital.gr/me-apopsi/3227527/bolta-se-mia-oneiremeni-ellada

20.07.2017, 19:06:48

Ανώνυμος 43564 έγραψε...
Ελλάς το μεγαλείο σου...
Άντε να δεχθώ ότι οι θρησκευόμενοι έχουν κάποιο λόγο να αντιδρούν. Κυριακή, ημέρα ξεχωριστή αφιερωμένη στον Θεό.
Οι "Ρουβίκωνες", οι νεοκουλτουριάρηδες, οι προοδευτικοί και οι ριζοσπάστες τί ζόρι τραβάνε; Δεν είναι για αυτούς όλες οι ημέρες ίδιες; Τί είδους κόλλημα σε παρωχημένα στερεότυπα είναι αυτό;
Ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω αυτήν την παράνοια...

29.07.2017, 13:00:43

Ανώνυμος 43667 έγραψε...
Ανώνυμος 43564

Θα σε βοηθήσω εγώ να καταλάβεις. Απλά οι Ρωμιοί απο όποια πλευρά κι αν τους πιάσεις (β)ρωμίζουν, δεν έχει σημασία σε ποιά ιδεολογία ανήκουν, ότι βολέψει οπως βολέψει χώρα, και οι αριστεροί ακόμη έρχονται στιγμές που γίνονται βαθειά θρησκευόμενοι όταν τους βολέψει και αυτους, λαός γεμάτος εγωισμο μέσα του "εγώ καλύτερος απο εκείνον, εμείς σαν λαός καλύτεροι απο τους άλλους λαούς", έτσι παντού βλέπουν "εχθρούς" που και καλά πάνε να τους επιβάλλουν κάτι με την βία, αυτός ο λαός δεν στρώνει με τίποτα, πάντα υπάνθωποι θα μενουν.
14.08.2017, 01:33:30


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+3=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...