Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΚΟΚΚΙΝΕΣ→
ΦΟΥΞΙΑ→ ΡΟΖ→
ΔΙΑΦΑΝΕΣ


Οι γραμμές
σε ταινία μιας παλιάς βιντεοκασέτας


Έγραψε στις 08.06.2017 ο/η:

ΕπιστροφήΒρήκα ένα παλιό video player κάπου αραχνιασμένο μέσα σε μια κούτα με καμένες λάμπες κι ένα παλιό φωτιστικό. Θυμήθηκα τη δεκαετία του ’80 και τα βιντεάδικα που είχαν πλημμυρίσει τον τόπο. Βιντεοταινίες με σάχλες τις Ρωμιοσύνης, ουσκάκι, «ξηρούς καρποί» και σοσιαλισμός. Παρέα με τη Κίτσα που είχε καβαλήσει τα τριάντα και ήθελε γάμο όπως και δήποτε. Εύκολο σεξ τότε.

Είπα λοιπόν να επισκεφτώ κανένα από τα παλιά «βιντεάδικα» που πλέον νοικιάζουν ταινίες σε DVD. Ούτε όμως κι αυτές έχουν πέραση πια. Όλοι πλέον κατεβάζουν ταινίες από το ιντερνέτ.

Μάστορα, έχεις τίποτα παλιές βιντεοκασέτες;
Άγραφτες;
Όχι μωρέ, γραμμένες.
Τσόντα;
Όχι ρε φίλε. Καμιά κωμωδία, καμιά περιπέτεια, θέλω να τεστάρω ένα παλιό μηχάνημα που κάποτε είχα. Να δω αν λειτουργεί.
Κοίτα εκεί σ’ αυτή τη κούτα. Ό,τι βρεις χάρισμά σου. Άντε να αδειάσει και το μαγαζί από τη σαβούρα.

Κάνω λοιπόν μία έτσι και τσιμπάω μια βιντεοκασέτα καταπληκτική. Ο τίτλος; «Ο φοβερός διαπραγματευτής της Κουμουνδούρου».
 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αλέξης Ξετσίπας, είναι ο πρόεδρος ενός 15μελούς στη Γ’ Λυκείου ενός σχολείου των βορείων προαστίων.

Ο μπαμπάς του, ένας αρρωστημένος με τη πολιτική, χοντρός κύριος, που όταν δεν μιλάει πίνει φραπέ και βγάζει λόγους στα καφενεία της γειτονιάς. Λέγεται Αλέκος, αλλά έχει το παρατσούκλι ο Φραπεδιάρης.


Ο Αλέξης είναι σε συνεχή κόντρα με τον λυκειάρχη, τον Ντάνο Καρλομαγνάκη, έναν αυστηρό τύπο που τα θέλει όλα στην εντέλεια και δεν δέχεται αντιρρήσεις και την υποδιευθύντρια γεμάτη νεύρα γιατί τώρα που γέρασε δεν τη πλησιάζει κανένας, την κα Χριστίνα Δουνουτουνιανού.
  
Η συνεχής κόντρα του Αλέξη εστιάζεται κυρίως στην επιλογή μέρους για την πενθήμερη εκδρομή του σχολείου. Ο κολλητός του Αλέξη Γιουκλίντ Ζαρκαλώτος, μισός άγγλος και μισός λαρισαίος είναι μεν το σπασικλάκι της τάξης, αλλά δέχεται πάντα πρόθυμα να εκτελεί τις εντολές του αρχηγού. Αυτός πάει και τα λέει με το λυκειάρχη και την υποδιευθύντρια.
 
Υπάρχει κι ένας χοντρός αναρχοκομμουνιστής με πρώιμη φαλάκρα, συμμαθητής του Αλέξη, ο Κώστας ο Φίλντισης, που όλο κοιμάται και τρώει σάντουιτς από τα Έβερεστ. Μην του αρπάξεις τις λιχουδιές του. Την έβαψες. Ο Κώστας είναι συνεχώς σε κόντρα με τον θρησκευτικό της τάξης. Ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του.
 
Στην αρχή ο Κώστας ήταν από τους κολλητούς του Αλέξη, αλλά όταν ο θρησκευτικός πλησίασε τον Αλέξη και του υποσχέθηκε πως θα μεσολαβούσε για να πάνε εκδρομή στο μέρος που είχε επιλέξει το 15μελές κι όχι ο λυκειάρχης ο γερμανομούρης, ο Αλέξης έκρινε σκόπιμο να απομακρυνθεί από τον Κωστάκη και να πάψει να τον στηρίζει στις κόντρες του με το θεολόγο. Μεγάλο πουλητάρι ο Αλέξης!

Ο Αλέξης έχει μεν ταλέντο στον προφορικό λόγο, αλλά όταν ο λυκειάρχης και η ανέραστη υποδιευθύντρια τον στριμώχνουν, κάνει σαν το σκυλάκι που κατούρησε μέσα στο σπίτι και το αφεντικό, δηλαδή ο λυκειάρχης, τον κοπανάει με την εφημερίδα στο κεφάλι. Για λίγο φαγάκι κάνει κωλοτούμπες και πουλάει ακόμα και τη μαμά του.

Βέβαια, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
  

Τη μία, το 15μελές αναγκάζεται να δεχτεί τους όρους του λυκειάρχη, που πριν έφτυνε.

Μετά, το 15μελές δικαιολογείται στη τάξη λέγοντας πως είναι μεν κατά αυτού του συμβιβασμού, «αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».
 
Σε κάποια φάση, ο σκληρός διαπραγματευτής Αλέξης δηλώνει πως πάει για μια «ανυποχώρητη διαπραγμάτευση» που στην πορεία του χρόνου γίνεται «σκληρή διαπραγμάτευση», αλλά στο τέλος λόγω της «αφόρητης πίεσης από τους διευθυντές» καταλήγει σε άνευ προηγουμένου υποχώρηση. Όταν οι μπούφοι της τάξης διαμαρτύρονται στο 15μελές και λένε πως αν ήξεραν πως θα υποχωρούσαν δεν θα το ψήφιζαν, ο ακαταμάχητος διαπραγματευτής Αλέξης δήλωσε πως η τάξη τους ψήφισε για να εφαρμόσουν μια έντιμη συμφωνία με τον λυκειάρχη.
 

 
Στην πορεία παίζουν κάτι αναδιπλώσεις, κάτι νέες κυβιστήσεις, κάτι παράλληλο πρόγραμμα εκδρομής, κάτι κόκκινες γραμμές που γίνονται φούξια, μετά ροζ και στο τέλος διάφανες και τελικά το πράγμα οδηγείται στον απόλυτο έλεγχο του 15μελούς από τον λυκειάρχη Ντάνο.
 
Μάλιστα, ο λυκειάρχης θέτει ως ρητό όρο για να πάει η τάξη εκδρομή όχι μόνο τη συμμετοχή του ιδίου, του λυκειάρχη δηλαδή ως προέδρου του 15μελούς αλλά και την κατάργηση του δικαιώματος της ψήφου καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του.

Στο τέλος του έργου, ο λυκειάρχης Ντάνος Καρλομαγνάκης, τραβάει το αυτί του Αλέξη, αλλά το κάνει τρυφερά και του ψιθυρίζει στο αυτί:

 

 

 
Αλέξη μου, Αλέξη μου,
είσαι μεγάλος χάνος.
Δεν ήξερες αγόρι μου,
πως πάντα κερδάει ο Ντάνος;


Τρομερή ταινία! Δεν είναι;


Τάκης Μπαμπέσης


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=xX41outxEiU

https://s17.postimg.org/7andmrw7j/tsipras.jpg
https://s9.postimg.org/6lzib6ven/tsipraskastoras.jpg
https://s1.postimg.org/sswlicu7j/gidiasyriza.jpg
https://s9.postimg.org/otensa1e7/vaxevanis.jpg

Είναι κοινό μυστικό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση δεν είναι για να πείσει τους βουλευτές του ότι διαπραγματεύεται όπως υποστηρίζει ο Λεβέντης ή άλλες θεωρίες που ακούγονται, αλλά για να βαρεθούν οι ξένοι να επιμένουν σε εξάλειψη συγκεκριμένων παθογενειών της ρωμιοσύνης. Και αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες: απολύσεις στο δημόσιο και αλλαγή του φαραωνικών διαστάσεων συνταξιοδοτικού της ρωμιοσύνης. Για άλλη μια φορά δεν γίνεται λόγος για απολύσεις στο δημόσιο. Κούτσου-κούτσου, λίγο συνωμοσιολογικές θεωρίες, λίγο χτυπήματα κάτω από τη μέση, καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, θεωρίες περί ξένων που μαλλώνουν μεταξύ τους, διάφορα πικάντικα που διαρρέουν στον τύπο και άλλα τέτοια ανατολίτικα, όλο και κάτι κερδίζουν οι ρωμιοί πολιτικάντηδες. Και στο τέλος υπογράφουν σχεδόν τα πάντα προκειμένου ως αντάλλαγμα να συνεχίζει να υπάρχει το υδροκέφαλο δημόσιο και το σκαναδαλώδες πέρα από κάθε όριο συνταξιοδοτικό. Φυσικά δεν λένε στον Τύπο ότι σκοπός τους είναι η συντήρηση πάση θυσία του υπάρχοντος εν Ελλάδι καθεστώτος, διότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Για αυτό εξάλλου όλοι οι βουλευτές των κυβερνώντων ψήφισαν χωρίς καμία απώλεια. Η εντολή ήταν φέρε οποιαδήποτε συμφωνία προκειμένου να μην χτυπηθεί το πελατειακό/κομματικό κράτος. Και έτσι έγινε. Φυσικά το πελατειακό/κομματικό κράτος είναι ακριβώς αυτά τα δύο που προανέφερα (συντάξεις + δημόσιο). Αυτοί όχι μόνο θα ξεπουλήσουν την ιδεολογία τους, αλλά θα ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να μην χάσουν τα κεκτημένα τους. Θα τα ξεπουλήσουν όλα και θα χρεώσουν τις επόμενες γενιές. Και έλεγαν για τη χούντα ότι παρέδωσε στάχτες. Η νυν παλιά γενιά που παίρνει τις αποφάσεις είναι χειρότεροι από χούντα. Κομπλεξικοί, ανασφαλείς, φαντασιόπληκτοι, ανεξέλεγκτοι, αδίστακτοι, αδήφαγοι, θρασύδειλοι με άξεστους και αυταρχικούς γονείς άφησαν τα χωριά τους και πήγαν στις πόλεις και έγιναν αστοί. Αλλά τί αστοί. Με δύο και τρεις συντάξεις επιπέδυο Ελβετίας ο καθένας.

Τις προάλλες ο χοντροκαζάκος κατηγόρησε ως προδότες του νέους που φεύγουν στο εξωτερικό. Έχει ένα δίκιο. Διότι ποιοι θα δουλεύουν για να εισπράττει ο ίδιος τα 4.300 το μήνα. Παράνοια.
http://www.iefimerida.gr/news/342195/salos-me-ton-kosta-kazako-prodotes-oi-neoi-poy-feygoyn-sto-exoteriko-vinteo
(δείτε και τα σχόλια)

08.06.2017, 00:17:44

Ανώνυμος 43142 έγραψε...
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/686112/ti-kanate-sti-houda-kurie-kazako-/

08.06.2017, 01:08:02

Ανώνυμος 43143 έγραψε...
Υποψιάζομαι -δηλ. είμαι σίγουρος- ότι ο Αλέξης Ξετσίπας, δεν δίνει δεκάρα αν τελικά θα γίνει αυτό που θέλει ο Ντάνος. Αυτό που θέλει ο Αλέξης, είναι να παριστάνει τον πρόεδρο του 15μελούς της Γ' λυκείου. Του αρέσει να παριστάνει την ηγέτη, και τον εξουσιαστή. Αν υποψιαστεί ότι μπορεί να εκλεγεί ξανά στο 15μελές, είναι ικανός να μείνει στην... ίδια τάξη, προκειμένο να παρατίνει τις αυταπάτες του.
Πρότυπα του είναι- τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται- άλλοι πρόεδροι 15μελών, που έμειναν στην ιστορία σαν αναμφισβήτητοι και επί δεκαετίες ηγετικές μορφές που τόλμησαν να αμφισβητήσουν! τους διάφορους λυκειάρχες σαν τον Ντάνος. Μερικά ονόματα: Φιντέλ Πικάστρο, κομαντάντε Τσάπες, κομανταντε Κουμαδούρο κλπ.
Κάποιοι στο σχολείο του, φρόντισαν να του ανοίξουν τον δρόμο προς την ηγεσία του 15μελούς και επειδή οι συμμαθητές του, είναι μεγάλα κορόιδα αλλά και γιατί τους υποσχέθηκε ότι θα τους σβήσει τις απουσίες και θα τους κάνει κι άλλα χατήρια, τον ψήφισαν πρόθυμα. Αυτή η γρήγορη πορεία, που ξεκίνησε εξ απαλών ονύχων, προς την εξουσιαστική επιτυχία του καλλιέργησε έναν κυνικό αμοραλισμό και όταν έγινε πρόεδρος, ξέχασε -ως είθισται- τις υποσχέσες του. Τώρα ακούγεται πως οι συμμαθητές του, θα ψηφίσουν έναν άλλο υποψήφιο- τον Κυριάκο Ματσατάκη- που τους υπόσχεται ακριβώς ότι τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Ξετσίπας.
Το επιμύθιο της ταινίας; Τον Ρωμιό όσο κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς..
Γιάννης

08.06.2017, 00:55:37

Ανώνυμος 43144 έγραψε...
Ωραίος ο Γίαννης!
Άντε να δούμε και τη συνέχεια.......
Υπάρχει και μία άλλη ταινία αλλά είναι λίγο τσόντα:
Ζωή, Ραχήλ, μας χώρισε ένας άντρας". Σκληρό λίγο αλλά καλό.

08.06.2017, 08:32:39

Bielidopoulos έγραψε...

Το ξαναλέω. Δεν είναι ο Τσίπρας που κοροιδεύει τους βουλευτές του. Είναι συνεννοημένοι ώστε να πετύχουν αυτό που θέλουν: επιβίωση του κομματικού κράτους. που σημαίνει και πολιτική επιβίωση για τους ίδιους. Επίσης ο Τσίπρας παίρνει εντολές από τα γερόντια του Σύριζα, όπως Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης κ.λπ.

Είναι ιδέα μου ή μήπως το χιουμοριστικό άρθρο μυρίζει Μουαμάρ Ιγνάτιος και Σία; Ε, χε, χε, χε.. Ή μάλλον καλύτερα: βρωμάει.

@43142
Εκεί που ο Μαρκόπουλος γράφει "χούντα των μνημονίων", έπρεπε να γράφει "χούντα των γεροντίων". Αναφέρομαι φυσικά στην παλιά γενιά της ρωμιοσύνης. Ντάξει, πού θα πάει, θα το καταλάβει κάποια στιγμή. Το αποτέλεσμα μετράει. Διότι στο τέλος όλοι οι ρωμιοί θα έρθουν στα λόγια μου. Bielidopoulos speaking.

08.06.2017, 12:45:51

Ανώνυμος 43148 έγραψε...
Προς στιημήν @bielidopoulos νόμιζα πως είναι δικό σου.
Μ.Ι δεν παίζει να είναι γιατί η γραφή είναι διαφορετική νομίζω.
Εγώ πάντως γέλασα και δεν μύρισα. Εσύ μύρισες και το βρήκες να βρωμάει (;;;;;).
Τελικά έχεις θεματάκια με τον Μ.Ι.
Γιατί άραγε; (ρητορικό ερώτημα).
Και πάλι μπράβο στο Γιάννη για το χιουμοριστικό του σχόλιο.
08.06.2017, 13:03:29

Ανώνυμος 43149 έγραψε...
οι χολεριασμενοι ως εδω επονημανονοιμοι γραφιαδες.
φτου σας κακαμαμαρα. φαι σκα.. σε πυδημα.
ο κοσμος χανεται και εσεις το πουλι μου το ΕΓΩ μου.
θα ειμαι εκει στο σουρσιμο με τα απταλικα γεραματα σας.
ατακας αμπαπετσα και Χονδροπετσα παχυδερμος.
08.06.2017, 12:59:28

Ανώνυμος 43150 έγραψε...
και συνεχίζω....................
@Bielidopoulos speaking.
Όπως λέμε Γεωργίου speaking. Τουλάχιστον αυτός ξέρει καλά το ποδόσφαιρο. Εσύ που δεν ξέρεις τίποτα γιατί πετάγεσαι σαν πορδή πάντα για να πεις τις γνωστές σου λαλακίες;
Γράψε λεβέντη μου κανένα αρθράκι (ελληνικά, αγγλικά είπαμε δεν ξέρεις) να το διαβάσουμε να "ηδονιστούμε" (χρησιμοποιώ προσφιλή σου έκφραση). Γιατί δεν το κάνεις; Μέσα στα τόσα χρόνια που λειτουργεί αυτή η σελίδα την οποία και παρακολουθώ από την αρχή, έχεις γράψει 3 άρθρα; Ή πολλά λέω.
Γράψε ρε φωστήρα κάτι, με βιβλιογραφία, πηγές, παραπομπές, κλπ
Δεν μπορείς; Ή μήπως σου αρέσει να κρύβεσαι πίσω από τα ανούσια σχόλιά σου τα οποία όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμα μιας και βγάζουν γέλιο ίσως γιατί είναι σχεδόν πάντα άσχετα με το θέμα του άρθρου.

@fuck-bielidopoulos speaking.
08.06.2017, 13:09:13

Ανώνυμος 43151 έγραψε...
@43149
Ρε φίλε, μην τον πληγώνεις. Αφού ξέρεις πως ο Μπινελόπουλος δεν έχει πουλί.
08.06.2017, 13:19:54

Ανώνυμος 43154 έγραψε...
43148,
ευχαριστώ για θετική εκτίμηση σου, για το σχόλιο μου. Αν και προσωπικά δεν το θεωρώ άξιο ιδιαίτερης αναφοράς, αλλά συχνά πίσω από έναν αστεισμό, κρύβεται λύπη και θλίψη για πράγματα που μας προσβάλλουν σαν κοινωνία και θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Τουλάχιστον, εγώ έτσι εξέλαβα την ανάρτηση της Ελ. Ερευνας.
Γιάννης
08.06.2017, 13:12:31

Bielidopoulos έγραψε...

@43148
Άστο μακακίες γράφεις. Την μία μετά την άλλη.

@43150
Τόσα κατεβατά έχω γράψει. Τόσους συνδέσμους έχω παραθέσει. Μπα δεν ιδρώνει το αυτί του ρωμιού. Το δε πινακάκι με τις συντάξεις που παρατίθεται εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4200
προέρχεται από αυτό το σύνδεσμο:
http://www.iefimerida.gr/news/325182/bloomberg-i-ellada-dinei-megalytero-pososto-gia-syntaxeis-stin-eyrozoni-grafima
τον οποίο είχα παραθέσει σε σχόλιό μου πριν τρεις μήνες σε άλλο άρθρο. Το πινακάκι είναι εντελώς ξεκάρφωτο μια και καμία απολύτως αναφορά δεν γίνεται στο συγκεκριμένο άρθρο για τις συντάξεις, που αποτελούν πάγια τον πυρήνα του προβλήματος της ρωμιοσύνης. Προφανώς ο admin θεώρησε αρμόζων να παρεμβάλλει το πινακάκι με τις συντάξεις στο άρθρο του Μ.Ι. για να μετριάσει τις εντυπώσεις ενός αλλοπρόσαλλου κειμένου.
Βλέπω βγήκαν τα βλαμμένα παγανιά.
*παγανό < παγανός < λατινική paganus (άνθρωπος της υπαίθρου, αγρότης) < pagus (ύπαιθρος) < pango < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *pehg-

ΥΓ: Γιάννη μην τον ευχαριστείς. Μακάκας είναι. Εκτός και αν είσαι και εσύ το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση πάω πάσο. ;)

08.06.2017, 13:42:34

Ανώνυμος 43161 έγραψε...
Bielidopoulos,
δεν χρειάζεται να πας πάσο, πάω εγώ..
Γιάννης
08.06.2017, 16:14:21

Ανώνυμος 43162 έγραψε...
43150 ρεεεεεε εμαθε ο τουβλος να διαβαζει Ελληνικα. ρεεε αρηθωρε τοσο αροθυρο δεν σε περιμενα. δηλαδη εσει εισαι εσαει φλουφλης;;;;
και θελεις στα σοβαρα να σε παρουν;;; βρε τον Π αραθυρο:!!!!!!
08.06.2017, 16:54:54

Ανώνυμος 43163 έγραψε...
@Bielidopoulos,
Τι είναι μακακίες ρε μεγάλε;
1. Οτι δεν γράφεις άρθρα;
2. Ότι δεν ξέρεις Αγγλικά;
3. Ότι ΕΣΥ είσαι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του ΡΩΜΙΟΥ με το υπερτροφικό εγώ;
4. Ότι τα σχόλιά σου δεν έχουν σχέση με τα άρθρα;
Για σήμερα, λέω να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σου Bielidopoulos.

Γιάννη,
και εγώ κάπως έτσι ερμήνευσα το αρθράκι. Πολλές φορές το χιούμορ λειτουργεί και σαν αντικαταθλιπτικό.
08.06.2017, 18:29:57

Bielidopoulos έγραψε...

Μπορείς να καταλάβεις πόσο μακάκας είναι ένας ρωμιός από το πόσες ερωτήσεις με ρυθμό πολυβόλου αμολάει. Όσο ποιο πολλά τα ερωτηματικά, τόσο πιο μακάκας είναι (43162, 43163). Μπα δεν ιδρώνει το αυτί τους. Προτεινόμενη λύση: φάτε μια κρεμούλα. Εναλλακτικά: φάτε δύο κρεμούλες.

ΥΓ: Μπράβο Γιάννη, δείχνεις ανωτερότητα..

@43163
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4204
01.06.2017, 20:07:59
Συμπέρασμα: μη μιλάς μακάκα.

08.06.2017, 19:12:11

Ανώνυμος 43165 έγραψε...
Όταν η τέχνη αντιγράφει την ΕΕ:
http://www.protothema.gr/politics/article/686662/alexis-yanis-theatriki-parastasi-stis-vruxelles-kai-to-parisi/
Μόνο για ενήλικες - Η παράσταση θα δοθεί στα ελληνικά αλλά το διεθνές κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει ελληνικούς υποτίτλους - Αφορά τη hardcore διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος το 2015
Σε θεατρικό έργο μετατράπηκε η πολιτική σχέση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Με... ανοιχτό το στόμα έμεναν οι επισκέπτες του κεντρικού κτιρίου της Κομισιόν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν έπαιρναν στα χέρια τους τα διαφημιστικά φυλλάδια που μοίραζαν οι δύο Έλληνες πρωταγωνιστές της σατιρικής παράστασης «Alexis & Yanis».
Πρόκειται για τους Αντώνη Ζιώγα, που υποδύεται τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού και Αλέξανδρο Κολλάτο, ο οποίος υποδύεται τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Σημειώνεται ότι ο κ. Κολλάτος υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την παράσταση, η οποία θα έχει «Παγκόσμια Πρεμιέρα» (όπως την χαρακτηρίζουν οι δημιουργεί του θεατρικού έργου) το προσεχές Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες στον χώρο «CliqueArt».
Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο θα... μεταφερθεί στο Παρίσι και οι δημιουργοί του σκοπεύουν να το παρουσιάσουν τον Σεπτέμβριο και στην Αθήνα. Όπως αναφέρουν στο προωθητικό υλικό η παράσταση θα δοθεί στα ελληνικά αλλά το διεθνές κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει ελληνικούς υποτίτλους.
08.06.2017, 20:20:38

Bielidopoulos έγραψε...

Στον αστερισμό της ρωμιοσύνης:
https://s7.postimg.org/ab3merhxn/tsiprasdog.jpg
Κάτι τέτοια αρέσουν στους ρωμιούς. Ο γερμανομούρης λυκειάρχης και η ανέραστη υποδιευθύντρια που πρέπει να διαπραγματευτείς μαζί του για την εκδρομή και στο τέλος κατάργηση ψήφου από τον λυκειάρχη και ανάληψη από τον ίδιο της προεδρίας του 15/μελούς όσο και απόλυτο έλεγχό του. Αντιδημοκρατική, απολυταρχική, γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που βάζει χέρι στο ευάλωτο και απροστάτευτο προτεκτοράτο. Ντάξει τα πιάσαμε τα υπονούμενα. "Μουαμάριος παράνοια" μου μυρίζει. Προτείνω να κατοχυρωθεί ως όρος της ψυχιατρικής. Βλέπεις όταν δεν πιάνει η μπαρούφα, την μετατρέπεις σε εύπεπτο παραμυθάκι. ;)

ΥΓ: Στα ζαβά ανώνυμα που θα βγουν να φωνιάζουν ότι δεν είναι έτσι τους απαντάω εκ των προτέρων ότι αν δεν σκαμπάζουν από κατανόηση κειμένου ας το βουλώνουν. Είναι το βέλτιστον για όσους καθόμαστε και διαβάζουμε τα αλλοπρόσαλλα σκουπιδοσχόλιά τους. Είτε ρωμέικα είτε αγγλικά έχουν σοβαρό πρόβλημα οι ρωμιοί με την κατανόηση κειμένων. Δεν είναι η γλώσσα το πρόβλημα, αλλά οι κουράδες που έχουν μέσα στο μυαλό τους.

@43165
http://www.iefimerida.gr/news/88159/ποιός-είναι-ο-αλέξανδρος-κολλάτος-που-έκανε-θεατρική-παράσταση-τον-παπανδρέου-στο-παρίσι
"Μοιάζει στον πατέρα του Δημήτρη Κολλάτο, εκκεντρικό σκηνοθέτη και TV personna στην Ελλάδα"
Εκκεντρικό καραγκιόζη θα έλεγα. Ελπίζω ο γιος να μην του μοιάζει!

08.06.2017, 20:47:17


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...