Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

THE DISTINCTIVENESS
OF THE GREEK STATE
Έγραψε στις 31.05.2017 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

ΕπιστροφήGreece is one of the countries that enjoys on average more than 250 days of sunshine. When people think of Greece, their minds travel back in time contemplating with the country’s vibrant history.

Greece is a land of mystery, a land of superb natural beauty and a land where some of the great minds of antiquity once walked. A land of an immense past, unknown to many especially to the ones who reside in it and call themselves “Hellenes” (Greeks).
 
How was Greece in the past? What were the differences between the various city states in the ancient times? Are the Modern Greeks linked to the ancient ones? What is their idiosyncrasy? How Greek was the Byzantine Empire? What happened during the Ottoman occupation? How did Greece’s population changed over the years? How and why the Modern Greek State was born? What was Greece’s role in WWI, WWII and other major events in modern history? What was the Asia Minor Disaster? How did Greece become a member of the European Union? What caused the Greek financial crisis?
 
All these and many more questions are addressed in this essay where facts are presented as facts without any attempt for “beautification”. The reader should be left to challenge these presented facts through his own thorough research. We have been told that usually winners write history but in this case, winners will be only those who treat history without any socio-political, racial, religious and ethnic bias in mind.


This article consists of three parts.
You can read each individual part by clicking on the title of each part.

 


Part I
GREECE
THROUGH
THE AGES


A summarized overview
of the true history of Greece

   

 
Part II
THE PECULIARITIES
OF THE
GREEK ECONOMY


An overview
of the Greek Economy
and its distinctive structure

 

 
Part III
A MODERN
GREEK DRAMA


An overview
of the Modern
Greek Society,
the Greek Crisis
and the role of the EU

Muammar Ignatius


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Το πρώτο άρθρο τρώγεται. Το δεύτερο έτσι και έτσι, περισσότερο ένα κολάζ απόψεων. Το τρίτο θα συμφωνήσω με το συμπέρασμα στο σχόλιο 42887.
Ποιο είναι το πρόβλημα της ρωμιοσύνης; Ποια η πηγή της κακοδαιμονίας της; Απάντηση: η ξεφτιλισμένη σαπιοκουλτούρα της (το θεωρητικό κομμάτι του προβλήματος). Ο λεγόμενος ελλαδικός χώρος βρίσκεται σε σταυροδρόμι λαών, ιδεών και αγαθών από παλιά. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Οι δε κάτοικοί της είναι προιόν χωνευτηρίου λαών με μεγάλη γενετική ποικιλία, κάτι που έχει περισσότερα πλεονεκτήματα παρά μειονεκτήματα. Τί κάνουν οι ρωμιοί από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους; Αντιγράφουν τα αρνητικά της Δύσης και της Ανατολής, αποφεύγοντας μετά μανίας τα θετικά τους και δημιουργούν μία greek salad, τη ρωμιοσύνη. Εμμονή στον παραλογισμό, τον ακραίο συναισθηματισμό (που δεν εντάσσεται στα πραγματικά συναισθήματα αλλά στη βλακεία), το βόλεμα, το αλισβερίσι κάτω από το τραπέζι, το να κάνει την φάση αλλιώς, τη φαντασιομανία, τη μπουρδολογία, την αερολογία και βαθύ, απύθμενο μίσος για την κοινή λογική.
Ποιοι είναι οι βιολογικοί φορείς της κουλτούρας κάθε λαού; Η εκάστοτε παλιά γενιά. Η διανοητική και οικονομική νίλα της ρωμιοσύνης που έχει την ευθύνη της διαώνισης της παρωχημένης κουλτούρας της είναι το πρόβλημα: η απατεωνίζουσα παλιά γενιά (το πρακτικό κομμάτι του προβλήματος). Πώς μπορεί να μπει χέρι στην κουλτούρα; Εκ των έσω μπορεί μέσω της ευθείας ιδεολογικής αντιπαράθεσης με τα νάματα, τις ιδέες και τις αντιλήψεις της παλιάς γενιάς. Η αλλαγή ξεκινάει μέσα από την οικογένεια, όχι από την οικογένεια του γείτονα ή του απέναντι. Εξάλλου η ρωμέικη οικογένεια είναι μακράν το χειρότερο και πιο προβληματικό από το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Οι ρωμιοί παραλογίζονται και δεν θέλουν την αλήθεια. Αλλά σιγά-σιγά ακόμα και η παλιά γενιά θα συνειδητοποιήσει ότι το πάρτυ έχει τελειώσει και η ρωμιοσύνη δεν είναι Ελβετία για να τους παρέχει διπλές και τριπλές συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πολλαπλάσιες των μισθών του ιδιωτικού τομέα για να μην τους λήψει το χαβιάρι στα γεράματα. Κοινωνία που επενδύει στους συνταξιούχους δεν μπορεί να έχει μέλλον. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος οικονομίας που έχει αναπτυχθεί εν Ελλάδι και είναι για γέλια και για κλάμματα.

30.05.2017, 20:51:52

Bielidopoulos έγραψε...

Η παλιά γενιά τηε ρωμιοσύνης είναι γενιά-μεταίχμιο με πολλά κόμπλεξ και ανασφάλειες. Είναι αυτοί που μαζικά σηκώθηκαν και έφυγαν από τα χωριά τους για να φτιάξουν το μέλλον τους στις φάμπρικες των πόλεων. Αμόρφωτοι και εγωπαθείς με αυταρχικούς και άξεστους γονείς, παραμυθιάστηκαν και παραμυθιάζονται με μεγαλοιδεατισμό και αερολογίες. Τώρα εξαργυρώνουν αυτά που οι ίδιοι λένε ότι δούλεψαν σκληρά και τους αξίζουν και το κράτος τους τα χρωστάει. Παράξενη αντίληψη. Πώς εννούν το κράτος; Ποια η σχέση κράτους και πολίτη; Π.χ. θεωρούν ότι ένα κράτος μπορεί να χρεοκοπήσει αλλά οι πολίτες (οι αφεντιές τους δηλαδή) να προοδεύουν (βλέπε: καταναλώνουν)! Παράλογη αντίληψη ενδεικτική της εμμονής των ρωμιών στον παραλογισμό.
Αν προσπαθείσετε να κάνετε μία λογική πολιτικοοικονομική συζήτηση με οποιοδήποτε αντιπρόσωπο της παλιάς γενιάς της ρωμιοσύνης θα την πατήσετε. Μιλάμε για οχετούς φαντασιολογίας και μαλακιολογίας. Οι άνθρωποι είναι εξωγήινοι. Δεν είναι πολίτες κάποιου κράτους και δεν σκέφτονται σαν τέτοιοι. Δεν έχουν κάποιο σχέδιο στο μυαλό τους που να ακολουθούν. Είναι απλά εγωμανείς με ένα τεράστιο υπερτροφικό εγώ και θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ερώτηση: και ποιο είναι το δικό τους; Ας μας το πούνε να το ενσωματώσουμε στο καθημερινό πρόγραμμα όλων των ρωμιών με νομοθετικό διάταγμα και τροποποίηση του Συντάγματος του Ελλαδιστάν. Ε λοιπόν, όπως ανέφερα και πριν: δεν υπάρχει σχέδιο! Απολύτως τίποτε. Θέλουν να γίνεται το δικό τους και το δικό τους είναι αυτό που τους κατεβαίνει στο κεφάλι εκείνη τη στιγμή! Καταλάβατε; Δεν τους ενδιαφέρει αν ανατιναχθεί ο πλανήτης. Αυτοί θέλουν να γίνεται το δικό τους. Το(ν) πιάσατε; Για αυτό λέω και ξαναλέω: όταν συντριφτεί ο σκληρός πυρήνας του υπερτροφικού εγώ των ρωμιών.., χε, χε, χε..

30.05.2017, 20:56:22

Ανώνυμος 43046 έγραψε...
Masturbation goes cloud.
Modern greek proverb which describes the quality of the articles.
31.05.2017, 01:13:26

Ανώνυμος 43047 έγραψε...
Bielidopoulεεεεεεεε. μαθε ρε πρωτα ελληνικα . ειπαμε εισαι μαλακοφρων. ντεν κανταλαμπενης. ακου γενια μεταιχμιο. ρε μπουρδελιαρη;;;; τί;; γραφεις. ακου λογική πολιτικοοικονομική συζήτηση.
και ποιος σου ειπε οτι εισαι λογικος αφου λογο ελληνικο δεν γνωριζεις να εκφραζεις;;;ακου δεν υπαρχει σχεδιο..... τι λε ρεεε ασχετε. και πριν μιλησεις γνωριζεις τι γινεται στο καυκαλο σου;;;γιαυτο τραυλιζεις λεγοντας ασυναρτησιες. γραψε ρε τουβλο στα λατινικα σου . οι κωλορωμιοι θα υπαρχουν ειτε θες ειτε δεν θες. εσυ θα γινεις χουφταλο για να θυμιζω την ανυπαρξια σου.
31.05.2017, 11:58:42

Bielidopoulos έγραψε...

Μη μιλάς μακάκα.

31.05.2017, 12:55:46

Bielidopoulos έγραψε...

"Το 70-80% της ελληνικής χρεοκοπίας οφείλεται στη χρεοκοπία του συνταξιοδοτικού μας συστήματος. Μόνο από το 2000-2014 το κράτος έχει επιδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία με περισσότερα από 200 δισ. ευρώ."
http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3215523/mas-blepo-tapi-alla-oxi-psuxraimous

Υπόψιν, αναφέρεται στο συνταξιοδοτικό μόνο. Το υπόλοιπο ποσοστό της χρεοκοπίας έχει να κάνει προφανώς με το υδροκέφαλο δημόσιο και τέλος την διαπλοκή του δημοσίου με ιδιώτες. Σε αυτά τα 200 δις πρέπει να προστεθούν οι τόκοι των δόσεων των δανείων που λήφθησαν και λαμβάνονται για την πληρωμή των συντάξεων (ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό), καθώς και τυχόν παροχές σε συνταξιούχους που συνήθως η ρωμιοσύνη φροντίζει να μην τις συνυπολογίζει, αλλά να τις κρεμάει στην αχλάδα, όπως ΕΚΑΣ, επιδόματα πρόνοιας, ίσως και κάποια εφάπαξ. Ένα συνταξιοδοτικό φαραωνικών διαστάσεων, απόρροια της διαστρεβλωμένης αντίληψης για την πραγματικότητα που έχει η ρωμιοσύνη. Όταν λέω ότι η ρωμιοσύνη πρέπει να κάνει αυτοκριτική, εννοώ ότι η παλιά γενιά της ρωμιοσύνης πρέπει να κάνει αυτοκριτική. Εκτός και αν κάποιοι ρωμιοί νομίζουν ότι αυτοκριτική πρέπει να κάνουν οι έφηβοι, τα νήπια ή οι αγέννητοι ρωμιοί..

31.05.2017, 14:54:19

Bielidopoulos έγραψε...

"Καλύτερα για την Ελλάδα θα ήταν εστιάσει στο τι κάνει για να εφαρμόσει το πρόγραμμα παρά στην ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε από το βήμα του Economist στη Φρανκφούρτη ο επικεφαλής της αποστολής του ESM, Nicola Giammarioli.
Η Ελλάδα έλαβε το 2012 τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έγινε ποτέ. Την περίοδο εκείνη οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα έλαβαν κούρεμα 53% ουσιαστικά σε όλο το χρέος που είχαν στην κατοχή τους, το οποίο ανερχόταν σε 107 δισ. ευρώ. Αυτό συνδυάστηκε με μέτρα που μείωσαν την καθαρή αξία του χρέους του δημόσιου τομέα κατά το 40% της ελληνικής οικονομίας. "Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση τότε, αλλά τελικά βοήθησε την Ελλάδα. Εκείνες οι προσπάθειες συνοδεύτηκαν από ένα τεράστιο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους από τον επίσημο τομέα. Μαζί με τις ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού από τον EFSF, αντιπροσωπεύουν μείωση της αξίας του χρέους της Ελλάδας σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, κατά 40%", πρόσθεσε ο Giamarioli.
Η Ελλάδα ωφελείται επίσης από τις ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού του ESM και του EFSF. Αυτό εξοικονομεί για τον ελληνικό προϋπολογισμό 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, δηλαδή σχεδόν το 6% του ΑΕΠ της, έναντι ενός επιτοκίου που θα πλήρωνε στις αγορές. Αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 2.200 ευρώ ανά νοικοκυριό και 14.100 ευρώ ανά επιχείρηση. Αυτή η εξοικονόμηση βασίζεται στην ισχυρή βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας του ESM, με τη στήριξη από το κεφάλαιο των μετόχων και από τις χώρες της ευρωζώνης. Άρα, όπως εκτίμησε, αυτή η εξοικονόμηση αποτελεί ισχυρή ένδειξη «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114625314

Απλά, σταράτα και ρεαλιστικά. Καμία σχέση ο Giammarioli με τα φληναφήματα του Τσακαλώτου και των φυλλάδων που κατηγορούνε τους ξένους με διάφορα υπονοούμενα.

31.05.2017, 19:59:32

Ανώνυμος 43053 έγραψε...
Κeep to not feed the troll.
01.06.2017, 08:53:17

Ανώνυμος 43054 έγραψε...
http://www.liberal.gr/arthro/141824/apopsi/stili-alatos/to-chreos-einai-allothi-den-einai-to-basiko-problima-i-diakubernisi-einai-to-problima.html

These are exactly the points the author tried to make in his articles.
Those who don't know English but pretend they do (@Bielidopoulos) now have the chance to read the above link and understand some of the points the author made.
The rest is a plain waste of time. The funny thing is that the worthless, uneducated and miserable "commentator" (!!!) accuses the Greeks of having an "overgrown ego". Has he looked at himself in the mirror lately? Who is he kidding? Nobody but himself.01.06.2017, 09:46:13

Ανώνυμος 43055 έγραψε...
Bielidopoulos έγραψε...

Μη μιλάς μακάκα.
μαθαινει να νομιζει οτι γνωριζει ελληνικα:
Εκτός και αν κάποιοι ρωμιοί νομίζουν ότι αυτοκριτική πρέπει να κάνουν οι έφηβοι, τα νήπια ή οι αγέννητοι ρωμιοί..Απλά, σταράτα και ρεαλιστικά
αει φουκαρα ποσο τουβλο εισαι '' να μη καταλαβαινεις οτι αυτα που γραφεις αλαμπουρνεζικα ντορβα σαπουνοφουσκες ειναι. ντουβαρι ψαξε οχι την βιτρινα αλλα τα βρωμικα ενδοψυχα των ντοιτσερ.
βρε το αμερικανακη τι φτιαχνει στο γερμαναρακι.......... αρχισε η κατεδαφηση του ΡΑΪΧ.
01.06.2017, 10:07:12

Ανώνυμος 43057 έγραψε...
@Bielidopoulos

It seems that you are the only man on planet Earth with menstruation. The worst of all is that your menstruation is mental. Sorry buddy, I can't do much to help you. Check out if there is brain transplant list and register immediately.
In the meantime, don't forget your medication below:

http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3215805/anepaggeltoi-kratikodiaitoi-kai-aristeroi
01.06.2017, 11:24:23

Ανώνυμος 43058 έγραψε...
@Bielidopoulos
It's me again!
I figured it out my friend. It has to to with your origin which goes back some thousands of years. Besides, the Achaeans, the Dorians, the Ionians and the Aeolians, there was another tribe that few people know about. Your tribe.

The ASS-HOLE-ANS.

Do me a favor douchebag! Get a job, get a life and go shit somewhere else!01.06.2017, 11:28:16

Bielidopoulos έγραψε...

@43054
Άλλο πάλι και τούτο το φρούτο! Το νόημα λέει των λογυδρίων του Μ.Ι. είναι ότι η διακυβέρνηση είναι το πρόβλημα όχι το χρέος. Ρε τί τραβάμε με τον κάθε καραγκιόζη. Δηλαδή θα πρέπει κάποιος να κάτσει να διαβάσει κατεβατά επί κατεβατών για να καταλάβει ότι η διακυβέρνηση (ρωμέικη και ευρωπαική προφανώς) είναι το πρόβλημα. Κατά τα άλλα η ρωμιοσύνη είναι εντάξει, όλα μια χαρά.. Μα εδώ μας τα έχει πρήξει ο Μ.Ι. με την αρρωστημένη προτεσταντική ηθική και την γερμανοκρατούμενη μη-δημοκρατική Ευρώπη. Τα ίδια λένε και οι συριζοπασόκοι, ότι φταίνε οι ξένοι που δεν κάνουν υποχωρήσεις, απλά ο Μ.Ι. το λέει έμμεσα και με υπονοούμενα.
Διάβασε για να μαθαίνεις καραγκιοζάκο: Οποιαδήποτε αναφορά στο οικονομικό της ρωμιοσύνης δεν αναφέρει το συνταξιοδοτικό ως το βασικότερο πρόβλημα είναι για τα σκου-πί-δια. Οι δε οικονομικές αναλύσεις που κυκλοφορούν στο ελλαδίτικο διαδίκτυο είναι κατά 99,99% σκουπίδια. Αναλύουν συνήθως έναν παράγοντα και υποβαθμίζουν τους υπόλοιπους. Ο Στούπας υποστηρίζει ότι το 70-80% της χρεοκοπίας οφείλεται στο συνταξιοδοτικό και ότι μέσα σε 15 χρόνια το κράτος επιδότησε τα ασφαλιστικά ταμεία με 200 δις. Αλλά τα 200 δις για 15 χρόνια είναι η άμεση χρηματοδότηση των ταμείων, ήτοι περίπου 1 δις μηνιαίως. Δεν υπολογίζει την έμμεση που συνολικά είναι άλλα τόσα και βάλε.

01.06.2017, 12:46:13

Bielidopoulos έγραψε...

Δεν μπορεί και δεν θέλει ο ρωμιός να αποδεχτεί ότι όταν για παράδειγμα ο δημόσιος υπάλληλος συνταξιοδοτείται δεν εξαφανίζεται από τον οικονομικό χάρτη, αλλά εξαργυρώνει την καρέκλα από την οποία παραιτείται με το βάρος του σε χρυσό και ρουμπίνια. Και αυτή η τακτική επηρέασε και τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα που και αυτές πήραν τα πάνω τους, χωρίς αντίκρυσμα και πλασματικά. Όπως ανέφερα στα σχόλιά μου: "Ένα συνταξιοδοτικό φαραωνικών διαστάσεων, απόρροια της διαστρεβλωμένης αντίληψης για την πραγματικότητα που έχει η ρωμιοσύνη." Το επίτευγμα του κρατιδίου της ρωμιοσύνης τη σήμερον ημέρα και το πολιτιστικό μήνυμά της προς την ανθρωπότητα είναι ένα φαραωνικών διαστάσεων συνταξιοδοτικό. Αυτό ήθελε η παλιά γενιά των αμόρφωτων αρβανιτόβλαχων που κατέβηκαν από τα χωριά τους και έγιναν αστοί (του κώλου), αυτό μπορούσε, αυτό έκανε, αυτό παραδίδει στους επόμενους να το ξεχρεώσουν. Δεν υπάρχει κάποιου είδους υψηλής συνωμοσίας ή κάποιος επιτελικός εγκέφαλος από πίσω. Απλά το έστησαν οι παλιοί λιθαράκι-λιθαράκι και αυτό θέριεψε και έφυγε εκτός ελέγχου. Τώρα είναι καιρός όπως θέριεψε, έτσι και αδυνατίσει, αμέ! Και μαζί με αυτό θα συντριφτεί και το υπερτροφικό εγώ των ρωμιών, πάγια πηγή προβλημάτων και το πραγματικό ζητούμενο και ο πυρήνας του προβλήματος της ρωμιοσύνης. Ο ρωμιός νομίζει ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος, αλλά δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του. Απαιτεί χρόνο η μεταστροφή, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Με τούτους που έμπλεξε (Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν, Ντάισελμπλουμ) είναι να τον κλαίνε και οι ρέγγες. (Ο άλλος ο καραγκιοζάκος, 43055, ψάχνει να βρει καταφύγιο στους αμερικάνους και στο μέλλον στους ρώσους, στους κινέζους και σε όποιους γενικά πετάξουν καμία φιλοφρόνηση για τη ρωμιοσύνη. Καλά κρασιά γεράκο ή μάλλον καλύτερα: κωλογεράκο).

01.06.2017, 12:48:24

Bielidopoulos έγραψε...

Πολ Καραγκιοζαριάν: Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λάθος τρόπο - Είναι μόλις 91% του ΑΕΠ και όχι 180%.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114626035

Νάτος πάλι και ο άλλος, πετάχτηκε σαν πέος. Και μάλιστα είναι παλιό δημοσίευμα που αναδημοσιεύεται ως καινούργιο. Ό,τι να' ναι. Ο ένας λέει το χρέος είναι μικρότερο, ο άλλος λέει ότι δεν φταίει το χρέος αλλά η διακυβέρνηση. Βρε αστέρια το χρέος πως δημιουργήθηκε; Από την κακή διακυβέρνηση, από αυτούς που ψήφιζε ο λαός, από τους πολίτες που ζητάνε χάρες (διπλές/τριπλές συντάξεις και βολέματα) από τους βο(υ)λευτές. Και πως θα διαχειριστεί το μεγάλο χρέος; Με μεταρρυθμίσεις, περικοπές και εξυγίανση του δημοσίου που θα οδηγήσει και σε έναν υγιέστερο ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά περί χρέος-διακυβέρνηση είναι παιχνίδια με τις λέξεις προκειμένου να μην μπει χέρι στο συνταξιοδοτικό, το οποίο είναι εκτός και υπεράνω ελέγχου, αλλά δεν πρέπει λέει να θέτουμε απαγορεύσεις, ελέγχους και κανονισμούς διότι:
"Regulations, whenever they happened to interfere with individual and family self-interest, were obstacles to be overcome, not rules to be obeyed, historian W.H. McNeill observes. The more formidable the regulation, the more energetic the effort to escape its incidence and the greater the occasion for bribery he adds." (απόσπασμα από λογύδριο του Μ.Ι.).
Με λίγα λόγια: το δικό του δικό του και το δικό μου πάλι δικό του. Διότι όταν δεν μας συμφέρει κάτι (κλείσιμο ματιού) τότε ενθυμούμαστε ένα δίδαγμα της επιστήμης της ψυχολογίας (με αναφορές και σε άλλες επιστήμες) που λέει ότι οι απαγορεύσεις και οι κανόνες οδηγούν σε ψυχολογική πίεση και στρες, ενίοτε και σε εξαρτήσεις. Βρε το συνταξιοδοτικό της ρωμιοσύνης είναι εκτός ελέγχου λέμε και πρέπει να ελεγχθεί και μάλιστα με άγριο τρόπο για να υπάρξει ουσιώδες αποτέλεσμα και ο Μ.Ι. τσιμπάει φράσεις που απομόνωσε από κάπου για να κατηγορήσει την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και την αρρωστημένη προτεσταντική ηθική..
Είναι προφανές ότι σχεδόν όλα τα λογύδρια και οι αναλύσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο αναφορικά με το πρόβλημα-ρωμιοσύνη είναι γραμμένα από συνταξιούχους ή άτομα που αναμένουν τη σύνταξή τους. Θα πετάξουν οποιοδήποτε οικονομοτεχνικό τερτίπι, ευφυολογία και σοφιστεία προκειμένου να μην γίνεται θέμα για την ουσία του προβλήματος. Είναι δηλαδή γραμμένα από γεράκους. Θέλει κότσια και πυγμή η αλήθεια. 10% IQ και 90% κότσια.

01.06.2017, 13:35:03

Ανώνυμος 43063 έγραψε...
Γελοίε Μπινελόπουλε όλόκληρες πίτα (διάγραμμα) με συντάξεις έχει και αναφορές σε αυτές .Κοίτα κόπανε το διάγραμμα "costly pensions"=δαπανηρές συντάξεις Τώρα αν δεν ξέρεις Αγγλικά, δεν σου φταίει κανένας. Θες και άλλα ηλίθιε; Πάμε λοιπόν:
1.With hundreds of thousands of public sector pensioners who
retired after ten or fifteen years of service, with myriads of
counter-productive public servants who do nothing but get
paid, with a state that is extremely hostile to real
entrepreneurship and with an economy based on the Soviet
model, one cannot expect this country to implement any
serious reforms that would bring about economic growth and
prosperity

2.An ageing country that never had a realistic economic plan and a solid tax collecting system is definitely incapable of functioning well within the EU. The corporate, state-supported oligarchic elite of this country along with the myriads of the counter-productive public servants and the privileged pensioners, who retire at 45, still remain the main obstacles for anyone who wishes to reform the economy.

Τώρα έχεις να πεις κάτι; Μα τι λαλάκας είσαι τέλος πάντων. Τα αγγλικά σου είναι επιπέδου δημοτικού.
01.06.2017, 13:39:18

Ανώνυμος 43064 έγραψε...
"Regulations, whenever they happened to interfere with individual and family self-interest, were obstacles to be overcome, not rules to be obeyed, historian W.H. McNeill observes. The more formidable the regulation, the more energetic the effort to escape its incidence and the greater the occasion for bribery he adds."

1. Ρε γελοίε αυτό δεν είναι απόσπασμα του συγγραφέα αλλά παράθεση από τον McNeil. Ιστορικός είναι.

2. Για μεταφρασέ μας το και πες μας τι λέει. Έτσι να δούμε αν το κατάλαβες. (Αρμύδια κατάλαβες).

Κοίτα! Είσαι μεγάλο ψώνιο. Θες επείγουσα εξέταση από συμβούλιο ψυχιάτρων και μετά κλίσμα με τζατζίκι.
01.06.2017, 13:52:17

Bielidopoulos έγραψε...

Διάβαζε τί γράφω πριν την αμολήσεις:
"Οποιαδήποτε αναφορά στο οικονομικό της ρωμιοσύνης δεν αναφέρει το συνταξιοδοτικό ως το βασικότερο πρόβλημα είναι για τα σκου-πί-δια."
Και αλλού:
"Κάποιος ποστάρει αποσπάσματα από το κείμενο ρωτώντας αν συμφωνώ. Μα έχω αναφέρει ήδη στο δεύτερό μου σχόλιο τον Στίγκλιτς να αναφέρει παρόμοιες αερολογίες με τον Μ.Ι. Δηλαδή τώρα θα κάτσουμε να ξεψαχνίσουμε το κείμενο και να διαχωρίσουμε τα θετικά από τα αρνητικά. Όχι βρε αδελφέ, όλο στα σκουπίδια πάει, τί δεν καταλαβαίνεις;"

01.06.2017, 13:58:59

Bielidopoulos έγραψε...

@43064
Καλά εσύ είσαι για τα πανηγύρια.

01.06.2017, 14:03:59

Ανώνυμος 43067 έγραψε...
http://www.romfea.gr/diafora/15148-o-arxiepiskopos-upodexthike-tin-basiliki-oikogeneia-stin-agia-eleni
«Βοήθειά σας»
LoL
01.06.2017, 16:14:19

Ανώνυμος 43068 έγραψε...
Aυτά που καταλαβαίνω είναι:

1. Δεν διάβασες τα άρθρα.
2. Δεν ξέρεις Αγγλικά.
3. Είσαι άσχετος παντελώς με θέματα οικονομίας, πολιτικής και γεωστρατηγικής.
3. Εϊσαι ψώνιο.
4. Εϊσαι άεργος, ζεις με τη συνταξίτσα των γονιών σου, δεν έχεις φίλους, χόμπυ, ενδιαφέροντα. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να τρολλάρεις και να πουλάς πνεύμα. Κανείς δεν αγοράζει όμως.

Κόπανε!
01.06.2017, 18:47:16

Bielidopoulos έγραψε...

Πρέπει να εξηγεί κανείς στον κάθε μακάκα ρωμιό τα πάντα με το νι και με το σίγμα σαν να είναι παιδάκι του δημοτικού. Να παραθέτει ολόκληρες τις παραγράφους, να αναλύει κάθε πρόταση χωριστά, να παίρνει τον μακάκα από το χεράκι και να του λέει παιδί μου αυτό είναι λάθος, αυτό είναι σωστό.
Βρε ο συντάκτης που υποστηρίζεις είναι νοσηρός, δεν σκαμπάζει, δεν ιδρώνει το αυτί του. Του έχει μπει μέσα στο μυαλό ότι οι περικοπές που βιώνει η ρωμιοσύνη και βεβαίως είναι ένα πλήγμα, είναι αποτέλεσμα των κακών ξένων. Απλά δεν το λέει ευθέως διότι δεν έχει τα κότσια να το πει ευθέως, αλλά συγκαλυμμένα και με υπονοούμενα.
Το συνταξιοδοτικό της ρωμιοσύνης είναι ανεξέλεγκτο. Οποιοσδήποτε με πολιτική γνωριμία μπορούσε και μπορεί να τσιμπάει τουλάχιστον δύο συντάξεις, δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος, πρόκειται για ξέφραγο αμπέλι. Που σημαίνει ότι πρέπει να μπουν κανόνες, απαγορεύσεις, έλεγχοι. Και όχι μόνο όσον αφορά το συνταξιοδοτικό. Ο ρωμιός θέλει τον γκαουλάιτέρ του γενικά.
Αλλά όχι, ο πονηρός ρωμιός πετάει κάτι που είχε πει ένας ιστορικός, το οποίο είναι ταυτόχρονα και γνωστό δίδαγμα της ψυχολογίας, ότι δηλαδή οι κανόνες και οι απαγορεύσεις δεν γίνονται αποδεκτές από άτομα και κοινωνίες, προκαλούν άγχος, στρες, αντιδράσεις. Ξέρεις ποια είναι η σχέση αυτού που είπε ο ιστορικός με την περίπτωση της χρεοκοπίας της ρωμιοσύνης; Το ακριβώς αντίθετο: ότι δηλαδή μετά από μια χρυσή δεκαετία (2000-2009) για τα ρωμέικα γηρατειά είναι πλέον ο κατάλληλος καιρός να μπει έλεγχος και μάλιστα αυστηρός. Προσωπικά προτείνω την αναδρομική επιστροφή όλων των επικουρικών και εφάπαξ, Φέρτε τα πίσω βρε απατεώνες! Στήσατε το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία του Ελλαδιστάν και σε βάρος των επόμενων γενεών.

Πάρε βρε φτωχούλι στο μυαλό:
https://www.youtube.com/watch?v=7qRM5M1rKC0

01.06.2017, 20:07:59

Ανώνυμος 43073 έγραψε...
χαχολε μπιντε. Ξυνισμενε κρεμουλοφραπε φαπεμουστεα. θα ειμαι εκει οταν θα ζητιανευεις ανθρωπια. θα ειμαι εκει οταν θα σερνεσαι σαν γυμνοσαλιαγκας που γνωριζει μονο να γλυφει........
θα ειμαι εκει να σου θυμιζω το πολυξερο μουσουλινιο ΕΓΩ σου. ρε φουκαρα ουτε την μητρικη σου γλωσσα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ πως να την χρησιμοποιησης; Πάρε βρε φτωχούλι στο μυαλό: Αιθερι περιξ αφατω λαβε..........πως δη ταδε εφη...... Γιγαντα αμυαλοσυνης.
02.06.2017, 10:18:15

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114626035
Σχόλιο αναγνώστη:
Παγκόσμια αναγνωρισμένος οικονομολόγος
Πέμπτη
10:18
Παιδιά το χρέος είναι θετικόν, δηλαδή δανείζουμε δεν μας δανείζουν. Όλα τα άλλα είναι Matrix. Εντάξει έγινα και εγώ γνωστός;

XD

@43073
Κάνεις για δημόσιος υπάλληλος.

02.06.2017, 13:23:15

Bielidopoulos έγραψε...

«Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος», ανέφερε ο Β.Σόιμπλε, ασκώντας κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, που παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα, «η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους».
Αναφερόμενος δε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του άσκησε κριτική για την υπόσχεση που δεν τήρησε για την φορολόγηση των εφοπλιστών, ενώ ανέφερε παρατήρηση του ΔΝΤ ότι η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος.
Ο κ. Σόιμπλε κατέστησε και πάλι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της και πως εάν θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια.
Επεσήμανε εξάλλου ότι έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά, ενώ επανέλαβε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500147222

Φέρτε τον καροτσάκια να κυβερνήσει τους ρωμιούς! Τώρα!
Και οι (β)ρωμιοί του απάντησαν ότι φταίει ο ίδιος για την διαχείριση της κρίσης της ρωμιοσύνης! Κατά τα άλλα φταίει η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και η αρρωστημένη προτεσταντική ηθική. Όταν ένας λαός βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εκτός από ότι ψάχνει από κάπου να στηριχτεί (π.χ. αρχαιολαγνεία), δημιουργεί στο φαντασιακό του έναν εχθρό που επιβουλεύεται την ύπαρξή του. Αυτός ο φανταστικός εχθρός λειτουργεί ενοποιητικά και συσπειρωτικά για τα άτομα του λαού, αναγκαίες προυποθέσεις ώστε ο λαός να συνεχίσει να υπάρχει και να μην διαλυθεί από την κρίση. Οι "αναλύσεις" (περισσότερο προσωπικές εκθέσεις ιδεών, καημοί, ανασφάλειες και κόμπλεξ των αρθρογράφων) που κυκλοφορούν στο ελλαδίτικο διαδίκτυο είναι κατά 99,99% σκουπίδια. Το πραγματικό πρόβλημα θα το δουν οι ρωμιοί όταν κοιταχθούν στον καθρέπτη χωρίς να παρεμβάλεται ως παραμορφωτικός φακός της πραγματικότητας το υπετροφικό τους εγώ, χε, χε, χε.
Δεν βρέχει...

02.06.2017, 13:24:18

Bielidopoulos έγραψε...

http://luben.tv/blogosphere/blogs/73607

(γκούχου, γκούχου..)

02.06.2017, 14:49:14

Ανώνυμος 43084 έγραψε...
Αυτός ο ''φανταστικός εχθρός'' λειτουργεί ενοποιητικά και συσπειρωτικά για τα άτομα του λαού, ''αναγκαίες'' προυποθέσεις ώστε ο λαός να συνεχίσει να υπάρχει και να μην διαλυθεί από την κρίση. ΓΙΑΤΙ ΛΗΘΑΡΓΕΙΣ;;;;ξεκινησε απο τους ιδιους και ο τριτος. Αιμα ρε δωστε το αιμα των 2 παγκοσμιων πολεμων ταιστε τωρα και ολοκληρης της γερμανοκρατουμενης ευρωπης στον σομπλερμπινεντοπουλο. ε ρε ντορβα απταλοφερτε. οι ταμπελες σου θα αλλαξουν εκεινη που παντα θα μιλιεται Ελληνικη ονομαζεται.ειτε θες ειτε δεν θες μιας και μακρυα ειναι απο ρατσας εγωιστικα αγκυλωματα, νοημοσυνη κομιζοντας, οξυδερκια δωριζοντας, μελλουμενων δρωμενα φωτιζοντας
04.06.2017, 06:51:08

Ανώνυμος 43086 έγραψε...
Βρε καμάρι μας @bielidopoulos, γιατί σχολιάζεις άρθρα γραμμένα στα Αγγλικά; Είναι πασιφανές πως δεν γνωρίζεις τη γλώσσα και δεν καταλαβαίνεις γρι από το τι λένε τα άρθρα. Μην ξευτιλίζεσαι έτσι, λυπήσου τον εαυτό σου. Όλα όσα αναφέρεις, δεν έχουν σχέση με τα άρθρα. Δεν καταλαβαίνεις πως εκτίθεσαι; Σου αρέσει τόσο πολύ να γίνεσαι ρόμπα ξεκούμπωτη; Σε έχουν καταλάβει άπαντες. Επαναλαμβάνω: Αν έχεις τους κοχόνες (ρητορική υπόθεση) γιατί δεν σχολιάζεις στα Αγγλικά ή ακόμα καλύτερα, να γράψεις ένα άρθρο στα Αγγλικά και να διαψεύσεις όλους εκείνους τους "κακούς" που αμφισβητούν τη γνώση σου και ιδιαίτερα τα Αγγλικά σου; Κάνε το λοιπόν αν σου βαστάει. Διαφορετικά, δίνεις το δικαίωμα στον καθένα να γελάει με τον ανόητο τρόπο που προσπαθείς να δείξεις ότι γνωρίζεις Αγγλικά και κατανόησες τα άρθρα.
Λυπήσου τουλάχιστον τον εαυτό σου.
04.06.2017, 09:17:16

Ανώνυμος 43087 έγραψε...
και συνεχίζω.....................
Με αστείες εκφράσεις του στυλ "φάε τη κρεμούλα σου", "σκάσε μακάκα" κλπ δεν αποδεικνύεις τίποτα. Όλα αυτά είναι υπεκφυγές για να ξεφύγεις από το να σχολιάσεις στα Αγγλικά ή τέλος πάντων να αποδείξεις ότι γνωρίζεις τη γλώσσα. Γιατί δεν το παραδέχεσαι; Δεν είναι κακό να μη γνωρίζεις τη γλώσσα. Κακό ή μάλλον φαιδρό είναι να προσπαθείς να μας πείσεις πως τη γνωρίζεις. Ξαναλέω: Δεν λυπάσαι που γίνεσαι ρεζίλι; Δεν έχεις καθόλου αξιοπρέπεια; Βγες ευθαρσώς και πες: "Συγνώμη ρε παιδιά, δεν πολυκατάλαβα τα άρθα." Όμορφα και ωραία. Κανείς δεν θα σου προσάψει το παραμικρό. Με το να βγαίνεις όμως και να κάνεις τον προφέσορα όταν οι γνώσεις των Αγγλικών σου είναι σχεδόν μηδενικές, ξευτιλίζεσαι.
Άμα γουστάρεις, συνέχισέ το. Εμείς απλά γελάμε!
04.06.2017, 09:25:13

Bielidopoulos έγραψε...

Βλέπω τα ζαβά ρωμιόπουλα ξαναχτύπησαν. Πέστε μου για αρρωστημένη προτεσταντική ηθική και γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Βρε παλιοαπατεώνες εσείς είστε οι άρρωστοι και οι παρανοικοί.

Τις προάλλες ο Σόιμπλε επειδή τον είχαν στοχοποιήσει εν Ελλάδι βγήκε να απαντήσει στους χαχόλους λέγοντας ότι "η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος", υπενθυμίζοντας αυτό που είχε πει και το ΔΝΤ και ότι ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί φορολόγηση των εφοπλιστών προεκλογικά κάτι που ποτέ δεν έκανε. Προσέξτε τώρα. Σε οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα θα είχε δημιουργηθεί σούσουρο, κάποια παραίτηση υπουργού, ίσως ακόμα και της κυβέρνησης. Στο ελεεινό Ελλαδαριστάν αυτά τα πράγματα είναι τετριμμένα. Ωχ βρε αδελφέ τώρα, ντάξει βρε αδελφέ.. Εδώ είναι ρωμιοσύνη βρε αδελφέ..
Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι βρωμιοί πέρασαν στην αντεπίθεση. Άρχισαν τα παπαγαλάκια να διαδίδουν ότι ο Σόιμπλε το είπε αυτό για να χτυπήσει την ελληνική ναυτιλία και να επωφεληθεί η γερμανική. Μιλάμε για παράνοια. Τα λέει και ο Λεβέντης στο 10:40-14:00:
https://www.youtube.com/watch?v=A21zKMNsBV8

Τελευταία ένας νέος μύθος καλλιεργείται και αρχίζει να αντικαθιστά παλαιότερους μύθους όπως: τα μνημόνια οφέλησαν τις γαλλογερμανικές τράπεζες, φταίει η αρρωστημένη προτεσταντική ηθική, η κρίση είναι στημένη, η ρωμιοσύνη είναι πειραματόζωο, θέλουν να μας αγοράσουν κοψοχρονοιά και άλλα τέτοια, θα τα θυμάστε. Ο νέος μύθος είναι ο εξής: για την κρίση μέχρι το 2009 φταίει η ρωμιοσύνη σε μεγάλο ποσοστό, αλλά για μετά το 2009 φταίνε εξολοκλήρου οι ευρωπαίοι και ο Σόιμπλε (κλείσιμο ματιού).
Προσέξτε τί ψέμματα αμολάει σε μορφή πολυβόλου εδώ ένας καραγκιοζάκος:
http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/1543559/to-enoho-mystiko-toy-k-soimple.html
Δημοσίευμα που προσπαθεί να πείσει ότι ο Σόιμπλε φταίει για την ελληνική κρίση(!):
http://www.iefimerida.gr/news/341769/nyt-o-soimple-ftaiei-gia-tin-elliniki-krisi

Αλλά τα βολέματα της ρωμιοσύνης συνεχίζονται, όπως και οι συνταξιοδοτήσεις πριν τα 55:
http://www.iefimerida.gr/news/341430/i-peristera-mpaziana-monimi-dioikitiki-ypallilos-sto-emp#axzz4j1QEdjiq
http://www.capital.gr/oikonomia/3215342/suntaxi-prin-ta-55-gia-enan-stous-tesseris-neous-suntaxiouxous-dimosiou

04.06.2017, 11:53:52

Ανώνυμος 43093 έγραψε...
ΜΠΙΝΤΕ
ΓΙΑΤΙ ΛΗΘΑΡΓΕΙΣ;;;;ξεκινησε απο τους ιδιους και ο τριτος. Αιμα ρε δωστε το αιμα των 2 παγκοσμιων πολεμων ταιστε τωρα και ολοκληρης της γερμανοκρατουμενης ευρωπης στον σομπλερμπινεντοπουλο.
ε ρε ντορβα απταλοφερτε.
αει φουκαρα ποσο τουβλο εισαι '' να μη καταλαβαινεις οτι αυτα που γραφεις αλαμπουρνεζικα ντορβα σαπουνοφουσκες ειναι. ντουβαρι ψαξε οχι την βιτρινα αλλα τα βρωμικα ενδοψυχα των ντοιτσερ.
βρε το αμερικανακη τι φτιαχνει στο γερμαναρακι.......... αρχισε η κατεδαφηση του ΡΑΪΧ.

05.06.2017, 08:37:35

Ανώνυμος 43522 έγραψε...

Μη μιλά μακάκα.

23.07.2017, 11:53:10


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+3=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...