Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ
ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Έγραψε στις 12.04.2017 ο/η:

Επιστροφή

 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 42193 έγραψε...

Χαχαχαχα, καλό. Ελπίζω να δείξετε και φωτό που σατιρίζουν τους «ήρωες» άλλων θρησκειών. Έτσι, για να (απο)δείξετε την αμεροληψία σας.
12.04.2017, 11:36:30

Bielidopoulos έγραψε...

http://jesus-everywhere.tumblr.com/
http://68.media.tumblr.com/b2e91c4d5da729123a1f2782439f6e27/tumblr_o4rhv57MMW1rayeajo1_500.gif

12.04.2017, 12:36:14

Ανώνυμος 42204 έγραψε...
Ανώνυμος 42193 Στο ρωμιοσυνισταν ζούμε, τον Γιεσουαχ θα σατυρίσουμε. Αλλά δήθεν σου άρεσε η εικόνα έτσι για να την "πεις" πλαγίως. Τελειώσαν τα κλαψουρίσματα τύπου "αλλά για τον θεό του άλλου λαού δεν λέτε τίποτα", ή "αν ζούσατε εκεί δεν θα τολμούσατε". Βλέπεις ο βολεμένος ελληνάρας που "δόξα την καλοπέραση του, έχει θεό" και προσπαθεί να μας πείσει πως ο Χριστός του είναι ο αλήθινός σωτήρας, θα ήθελε να ζούμε σε θεοκρατικό καθεστώς και να μην τολμάμε να λέμε τίποτα για την διεφθαρμένη και υποκριτική θρησκεία του. Η δική μου απάντηση είναι όχι, μόνο τον Δία (τον θεό των δήθεν προγόνων σας) και τον Χριστό θα σατυρίζω προσωπικώς, πάρτε το χαμπάρι.
12.04.2017, 16:22:45

Bielidopoulos έγραψε...

Είναι μια από τις κλασσικές τακτικές αμπελοφιλοσοφίας των ρωμιών, προιόν της ελεεινής διανόησης των Εξαρχείων, αλλά γενικότερα της κουλτούρας στην οποία εκπαιδεύεται ο ρωμιός (πάντα συνοδευόμενη από το νοσηρό ερωτηματικό. Αν υπήρχε τρόπος να εξαφανιστεί η ερωτηματική πρόταση ο ρωμιός θα έσβηνε από τον χάρτη. Θα γινόταν ανύπαρκτος). Όταν στη λένε πες για τους άλλους. Π.χ. αν κάποιος γράψει κάτι αρνητικό για τους μπάτσους, πες για την αστυνομία της Καλιφόρνια ή της Σαουδικής Αραβίας ή κάποιας αφρικανικής χώρας με δικτάτορα. Αν κάποιος πει κάτι για εγκλήματα εν Ελλάδι, πες για τα εγκλήματα που συμβαίνουν αλλού κοκ. Έτσι οι ρωμιοί την έβγαζαν μέχρι τώρα, με κουτοπονηριές και αλισβερίσι κάτω από το τραπέζι και άγιος ο θεός.
Δυστυχώς οποιαδήποτε συζήτηση με ηλίθιους έχει πάντα την ίδια κατάληξη..
αλισβερίσι < τουρκική alιveri + -ι
;)

12.04.2017, 16:47:00

Ανώνυμος 42212 έγραψε...

Μόνο που στο ρωμιοσυνιστάν υπάρχουν και έλληνες μουσουλμάνοι, και έλληνες βουδιστές και ότι άλλο γουστάρετε, πανηλίθια δίποδα.
12.04.2017, 19:01:42

Ανώνυμος 42213 έγραψε...
Ανώνυμος 42212

Πρώτον δεν είσαστε "έλληνες" (απόγονοι των αρχαίων ελλήνων) αλλά ριωμοί απόγονοι σλάβων, αλβανών, τούρκων, αθιγγάνων, αράβων και λοιπών φυλλών που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην χώρα (βλέπε χαρακτηριστικά προσώπων σας όπως άλλα ωοειδή, άλλα στρογγυλοπά, άλλα τετραγωνισμένα, ή το ποικίλο χρώμα δέρματος, μαλλιών και ματιών, για να καταλάβεις).

Δεύτερον στο ρωμιοσυνιστάν όπως καλώς το αποκαλείς συμβαίνει ότι και στις υπόλοιπες χώρες τις ευρώπης, έχει δηλαδή εκτός απο χριστιανούς και βουδιστές και μουσουλμάνους, με την διαφοράσ όμως ότι δεν βιώνουν οι υπόλοιποι τον ίδιο πόλεμο και μισαλλοδοξία όσο τα βιώνουν αυτά οι ρωμιοί αλλόθρησκοι, ειδικά οι μουσουλμάνοι, παράδειγμα μπες σε σελίδες ελλήνων μουσουλμάνω και θα δείς οτι μερικιές έχουν απενεργοποιήσει τα σχόλια και κάποιες απο τα λίγα που εχουν τα περισσότερα είναι ύβρεις.

Τρίτον εύχομαι να διαγραφεί το σχόλιο σου ως υβριστικό για να βιώσεις έστω και λίγο τον φασισμό που πας να επιβάλεις εσύ σε όσους δεν συμφωνούν μαζί σου όπως "είμαστε καθαρόμαιμοι απόγονοι αρχαίων ελλήνων, μας ζηλέβουν οι ξένοι, όλος ο πλανήτης μας ανήκει, χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε πολιτισμός, οι έλληνες ήτανε αρχαιότεροι των σουμερίων και των αιγυπτίων" κτλ.
12.04.2017, 19:18:12

Ανώνυμος 42215 έγραψε...

@42213
Είμαι έλληνας γιατί ζω σε μία κρατική πολιτική οντότητα που ονομάζεται Ελλάς. Είμαι απόγονος της μάνας μου, για τον πατέρα δεν είμαι σίγουρος.
Σχολίασε κάτι αντίθετο, κάτι μη αρεστό σε χριστιανικό ιστότοπο: η συμπεριφορά είναι η ίδια με αυτήν που περιγράφεις περί πολεμικής μισαλλοδοξίας.
Υποστήριξα πουθενά βρε βλακέντιε πως "είμαστε καθαρόμαιμοι απόγονοι αρχαίων ελλήνων, μας ζηλέβουν οι ξένοι, όλος ο πλανήτης μας ανήκει, χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε πολιτισμός, οι έλληνες ήτανε αρχαιότεροι των σουμερίων και των αιγυπτίων" κτλ.; Υβριστική είναι η σκέψη σου, βλάκα.

12.04.2017, 19:50:55

Bielidopoulos έγραψε...
@42212
Όπως έγραψα: "Δυστυχώς οποιαδήποτε συζήτηση με ηλίθιους έχει πάντα την ίδια κατάληξη.."
Το να κάνει συζήτηση κανείς μαζί σου είναι σαν να προσπαθεί να συνεννοηθεί με πίθηκο.

12.04.2017, 20:02:07

Ανώνυμος 42220 έγραψε...
Στον καθρέπτη κοιτάς και ποστάρεις Bielidopoulos; Κακή συνήθεια.
12.04.2017, 20:59:15

Ανώνυμος 42222 έγραψε...
Ανώνυμος 42215

Το ότι μας βρίζεις, δείχνει και τί είσαι, έχει δίκιο τελικά ο
Bielidopoulos, μάλλον το να συζητάμε μαζί σου είναι σαν να συζατάμε με πίθηκο (με αγάπη και σεβασμό βέβαια πάντα σε αυτά τα ζωάκια). Με ύβρεις να ξέρεις πάντως δεν θα βρείς το δίκιο σου, ας πείς με επιχειρήματα τί δεν σου άρεσε. Ο χριστιανισμός δεν είναι η θρησκεία των ρωμιών, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, ναί ή όχι; Τέλος κρίμα για τον πατέρα σου, να τον σατυρίζεις έτσι, εκτός κι αν δεν ήτανε καλός μπαμπάς και θες να τον ταπεινώσεις, οπότε εκεί έχεις την συμπόνια μου (δεν ειρωνεύομαι).
12.04.2017, 20:49:41

Ανώνυμος 42223 έγραψε...
Δεν συζητάτε, την προκατάληψή σας παρουσιάζετε. Κύριε.
12.04.2017, 21:06:33

Ανώνυμος 42225 έγραψε...
Ανώνυμος 42223 Να και οι ευγένειες, μετά το βρίσιμο. Είσαι καλό παιδί καταβάθος.
12.04.2017, 21:15:53

Ανώνυμος 42226 έγραψε...
Τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι είσαι προκατειλημμένος 42225.
12.04.2017, 21:18:02

Bielidopoulos έγραψε...
@42220
Αυτό αν έχεις κότσια γράψτο χωρίς να βάλεις στο τέλος το ερωτηματικό. Μακάκα, ε μακάκα.

12.04.2017, 21:39:15

Ανώνυμος 42228 έγραψε...
Στον καθρέπτη κοιτάς και ποστάρεις Bielidopoulos. Κακή συνήθεια.
(Κατ' απαίτησή σου)

12.04.2017, 21:43:23

Bielidopoulos έγραψε...

Βλέπεις που μαθαίνεις σιγά σιγά να μιλάς χωρίς ερωτηματικό; Έχεις δρόμο ακόμα, αλλά στο τέλος θα γίνεις άλλος άνθρωπος, χε, χε, χε.

12.04.2017, 22:35:20

Ανώνυμος 42230 έγραψε...
Μόνο που έχεις αρχίσει εσύ να μιλάς με ερωτηματικά Bielidopoulos. Χαχαχαχα
12.04.2017, 22:38:48

Bielidopoulos έγραψε...

Μα δεν χρειάζεται να απαντήσεις βλακάκο. Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης της ερωτηματικής πρότασης όπως θα νομίζεις, πίθηκος γαρ. Οι βρωμιοί να μην ρωτάνε και τότε θα δεις πως θα αλλάξουν τα πάντα μεμιάς. Ως εκ θαύματος!

12.04.2017, 23:06:51

Ανώνυμος 42234 έγραψε...
Ούτε εσύ χρειάζεται να απαντήσεις αλλά σαν γνήσιος μακάκας αρπάζεις την πρώτη μπανάνα που σου πετάνε. Κάτσε, θα σου πετάξω άλλη μία: μου είναι αδιάφορο αν είσαι υπέρ ή όχι της κατάργησης της ερωτηματικής πρότασης.
12.04.2017, 23:28:29

Bielidopoulos έγραψε...

"αρπάζεις την πρώτη μπανάνα που σου πετάνε"
Αφού εισπράξατε τις φαπούλες σας για άλλη μια φορά.
Μη μιλάς μακάκα.

13.04.2017, 00:03:03

Ανώνυμος 42236 έγραψε...

Ναι ναι ναι και κο κο κο
τι Bielidopoulo είναι αυτό.
13.04.2017, 00:07:37

Ανώνυμος 42239 έγραψε...
42226 Απο ενδιαφέρον σου το λέω, βρες έναν καλό ψυχίατρο και πήγαινε να σε εξαιτάσει και να σου δώσει κάποια φαρμακευτική αγωγή, είναι κρίμα, όπως είπα πιο πάνω σε άλλο σχόλιο, είσαι καλό παιδί κατα βάθος και πρέπει να θεραπευτείς. Οταν πας στον ψυχίατρο να του πείς ότι βρίζεις χωρίς λόγο και ότι συκοφαντείς, πχ. λες ότι παραδέχομαι πως είμαι προκατειλημμένος, ποτε το παραδέχτηκα; Ολα καλά θα πάνε παλλικάρι μου, ο θεός (σου) μαζί σου.
13.04.2017, 00:10:33

Ανώνυμος 42242 έγραψε...
Η σάτιρα 42239 προϋποθέτει ανοιχτά μυαλά. Εγώ τολμώ να σατιρίσω τον πατέρα μου. Εσείς, κύριε, δεν τολμάτε (σύμφωνα με την ανάρτησή σας) να σατιρίσετε άλλες θρησκείες. Αυτή είναι η προκατάληψή, σας. Κύριε.
Αν δε νομίζεις πως επειδή είσαι άνθρωπος δεν είσαι δίποδο ζώο και συνεπώς σε υβρίζω είσαι πολύ γελασμένος. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε δίποδα ζώα. Σε υβρίζω αποκαλώντας σε «κύριο», κύριε.
13.04.2017, 00:56:53

Ανώνυμος 42259 έγραψε...
Και εν τω μεταξύ μπορεί κάποιος ελεύθερα να σατιρίζει τα θεία στην ΕΕ αλλά η εξύβριση αυτών σημαίνει διαγραφή του σχολίου του. Ρωμέικη παράνοια.
13.04.2017, 17:46:19

Ανώνυμος 42260 έγραψε...
@42259
Πήγαινε να στρατωνιστείς στα εκατοντάδες site που εγκωμιάζουν τα θεία και την κουλτούρα του ρωμιού βρε αδελφέ.

13.04.2017, 18:51:17

Ανώνυμος 42262 έγραψε...
Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
13.04.2017, 19:19:15

Ανώνυμος 42265 έγραψε...
Ευχαριστώ για την διαγραφή. Περάσατε το τεστ με άριστα.
13.04.2017, 22:08:50


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...