Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Έγραψε στις 04.04.2017 ο/η: Κωνσταντίνος Παπαντωνίου

ΕπιστροφήΣτο ωραίο αυτό περιοδικό σας έχω κατά καιρούς διαβάσει για τους σλάβικους πληθυσμούς της Πελοποννήσου και για την ύπαρξη πολυάριθμων χωριών με σλάβικα ονόματα, ενώ πολλές φορές έχει υποστηριχθεί η θεωρία Φαλμεράγιερ για τους πληθυσμούς της Πελοποννήσου.

Όμως, πριν λίγες μέρες μια μελέτη (nature.com) απέδειξε με επιστημονικό τρόπο, ότι οι προσμίξεις σλάβων με ελλήνων ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο κι ίσως και ο πληθυσμός τους και για πρώτη φορά η θεωρία Φαλμεράγιερ τρώθηκε από επιστημονικά δεδομένα.

Θα ήθελα να έβλεπα ένα άρθρο σας να τοποθετείστε επί αυτής της μελέτης και να λύνατε αυτή την αντίφαση, μικρός πληθυσμός σλάβων και πολλά τοπωνύμια. Διότι απ’ ότι φαίνεται καταρρίπτει ένα μεγάλο μέρος των όσων γράφετε για τους σλάβικους πληθυσμούς στην Πελοπόννησο.
 
«Ελεύθερη Έρευνα»:

Άρθρα μας μετά τη δημοσίευση της μελέτης:


 

Παλιότερα άρθρα μας
για τους σλάβικους εποικισμούς:


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Ποσοστό σλαβικής καταγωγής από 0,2% έως 14,4% για τους πελοποννήσιους ισχυρίζεται η εν λόγω έρευνα. Αυτό με κάνει να υποπτεύομαι πόσο πολύ ανακατεμένοι γενετικά είναι οι πελοποννήσιοι και γενικότερα οι ρωμιοί. Και αυτό το λέω διότι η περιοχή του Αιγαίου εδώ και 3000 χρόνια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα melting point του πλανήτη. Από εδώ έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνάνε (βλέπε μετανάστες από Συρία) άνθρωποι, ιδέες και αγαθά. Ο χαρακτηρισμός "φυλετικά καθαροί" δεν αγγίζει καν τους ρωμιούς. Θα πρότεινα στη ρωμιοσύνη να σταματήσει να σκάβει στο DNA διότι θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

04.04.2017, 21:29:49

Bielidopoulos έγραψε...

Διόρθωση: melting pot.

04.04.2017, 21:37:13

Ανώνυμος 42053 έγραψε...
Kαι όλοι τρέχουν να παντρευτούν τους ισλαμιστές Σύριους και να κάνουν παιδιά μαζί τους προφανώς... Αυτό είναι το επιχείρημα σου τώρα για το "melting pot";
Bielidopoulos βγάζεις αφρούς άν ακούσεις για κάτι ελληνικό, γιατί δεν πας προς τους αγαπημένους στα βάθη της Ασίας;

05.04.2017, 01:34:42

Bielidopoulos έγραψε...

"Kαι όλοι τρέχουν να παντρευτούν τους ισλαμιστές Σύριους και να κάνουν παιδιά μαζί του"
Α, μην βιάζεσαι. Θέλει χρόνο. Εσύ θες όλα να γίνονται πατώντας ένα κουμπί. Ε, δεν γίνονται έτσι οι δουλειές τζάνεμ. Και πού να δεις τί θα συμβεί όταν η ρωμιοσύνη βάλει μυαλό και θελήσει να επενδύσει στην οικονομική ανάπτυξη. Τότε που δεν θα έχει τους επαγγελματίες που απαιτούνται (βλέπε "brain drain") θα παρακαλάει για ξένους. Ακόμα δεν έχεις δει τίποτε. Αλλά πού να ξέρεις στη λιμνούλα που πλατσουρίζεις.

05.04.2017, 11:13:54

Ανώνυμος 42055 έγραψε...
Εδώ το πρωτότυπο άρθρο που δεν αναφέρει η πονηρή "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ":
http://www.nature.com/ejhg/journal/vaop/ncurrent/full/ejhg201718a.html

Κι εδώ στα ελληνικά:
http://www.huffingtonpost.gr/2017/03/10/eidhseis-culture-arxaiologia-katagwgh-istoria-falmereyer_n_15281006.html


Αν και τέτοια άρθρα δεν πολυχρειάζονται παρά μόνο σαν πρόσθετες επιβεβαιώσεις. H γενετική (και μόνο αυτή) συνέχεια των Ελλήνων είναι αναμφισβήτητη μόνο και μόνο από τη συνέχεια της γλώσσας. Οι γλώσσες δεν επιβάλλονται εκ των άνω. Μόνο οι γκρικ ορτοντόξ πιστεύουν ότι η Εκκλησία έσωσε την ελληνική γλώσσα.

Η γενετική συνέχεια αποδεικνύει ότι τα γονίδια δεν μπόρεσαν να προφυλάξουν τον Έλληνα απ' το να καταντήσει Ρωμιός. Άρα το DNA δεν έχει καμία σχέση με τη δημιουργία πολιτισμού ούτε με τη συνέχεια ή διακοπή ενός πολιτισμού.
Αν και γενετικά "συνεχείς" οι Έλληνες και οι Ρωμιοί είναι δύο τελείως διαφορετικοί λαοί.

Γνήσιος ρωμιο-απόγονος

05.04.2017, 12:47:40

Ανώνυμος 42056 έγραψε...
Κάτι άλλο που αποδεικνύει η γενετική συνέχεια είναι ότι οι Ρωμιοί ούτε γενοκτονήθηκαν (π.χ. σαν τους Ινδιάνους) ούτε εκπατρίστηκαν επί αιώνες (σαν π.χ. τους Εβραίους). Ας σταματήσουν λοιπόν να κλαίγονται ότι δήθεν έχουν περάσει πολλά δεινά. Δεν τους συνέβη ποτέ τίποτε χειρότερο απ' ό,τι στους περισσότερους άλλους λαούς. Μια χαρά την έβγαλαν μέχρι σήμερα.

Γνήσιος ρωμιο-απόγονος
05.04.2017, 12:59:12

Bielidopoulos έγραψε...

Το άρθρο από τη huffingtonpost αναφέρει αυτό που έχω γράψει εδώ και σε άλλο σχόλιο αλλού:
"Διαπιστώσαμε σημαντική ανομοιογένεια των πελοποννησιακών πληθυσμών που υποδεικνύεται από γενετικά ξεχωριστά υποσύνολα πληθυσμών και από ρεύματα ροής γονιδίων στην Πελοπόννησο."
Μετά λέει ότι οι πελοποννήσιοι συγγενεύουν πιο πολύ με τους σημερινούς ιταλούς και σικελούς (οι οποίοι όμως και αυτοί είναι "ανομοιογενείς"). Στην τελευταία παράγραφο αναφέρει:
"φαίνεται πως οι Ιταλοί και οι Σικελοί λειτουργούν ως συνδετική «γέφυρα» μεταξύ των Πελοποννήσιων και άλλων Ευρωπαϊκών πληθυσμών (Βάσκοι, Ανδαλουσιανοί και Γάλλοι)"
Και στο τέλος κάνει ένα λογικό ακροβατισμό:
"Επίσης, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Σικελία και η Κάτω Ιταλία αποτελούσαν την επικράτεια που έμεινε στην ιστορία ως «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia), δηλαδή τις πανάρχαιες ελληνικές αποικίες στη Σικελία και τη νότια Ιταλία, με ιστορία αιώνων."
Υπονοώντας ότι οι πελοποννήσιοι αφού συγγενεύουν γενετικά με ιταλούς/σικελούς, σημαίνει ότι κατάγονται από τους αρχαίους της "Μεγάλης Ελλάδας". Μα αυτό έρχεται σε αντίφαση με τα παραπάνω...
Και εδώ τίθεται το ερώτημα: από πού λοιπόν κατάγονται οι ιταλοί; Απάντηση: είναι ανομοιογενείς γενετικά/φυλετικά όπως και οι ρωμιοί.
"Italy is a fascinating country for population geneticists and historians alike. As Metternich said in 1847 "Italy is only a geographical expression". The peninsula was unified by Piedmont two decades later, but Metternich's remark still largely holds true today. There isn't one Italian people, but a multitude of ethnic and cultural groups, often with an independent history of their own going back to ancient times. Countless people have settled in Italy since the Neolithic: Near Eastern farmers, Italic tribes, Ligurians, Etruscans, Phoenicians, Greeks, Celts, Goths, Lombards, Byzantines, Franks, Normans, Swabians, Arabs, Berbers, Albanians, Austrians and more. All have left their genetic print on the populations of the regions where they settled."
http://www.eupedia.com/genetics/italian_dna.shtml

Για αυτό και υπενθυμίζω στη ρωμιοσύνη ότι σκάβοντας το DNA θα βρεθεί προ εκπλήξεων, όχι ευχάριστων για το φαντασιακό της.

05.04.2017, 13:59:55

Ανώνυμος 42058 έγραψε...
Γνήσιε απόγονε,
ρωμέικα μιλάς, όχι ελληνικά. Όπως ο ρωμιός βαφτίστηκε έλληνας έτσι και τα ρωμέικα βαφτίστηκαν ελληνικά και σου φούσκωσαν το κεφάλι περί φυλετικής συνέχειας.
Μη γνήσιος, μή απόγονος
05.04.2017, 15:54:45

Bielidopoulos έγραψε...

Στο μεταξύ:
"Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως η εταιρεία λαμβάνει ετησίως κατά μέσο όρο 100.000 βιογραφικά (έως και 300 καθημερινά). Όπως λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr η κα. Νικολέττα Κολομπούρδα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Lidl, τα βιογραφικά διαβάζονται όλα ενώ η εταιρεία απαντά σε κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, είτε θετικά είτε αρνητικά."
http://www.capital.gr/sunenteuxi/3202684/100-000-biografika-lambanei-etisios-i-lidl-hellas

Από το εξωτερικό τα στέλνουν τα 300 βιογραφικά την ημέρα; Κολομπουρδίτσες!
XD

05.04.2017, 17:47:08

Ανώνυμος 42060 έγραψε...

Ο Φαλλμεράυερ λοιπόν έλεγε ότι οι Τσάκωνες και οι Μανιάτες της εποχής του είναι απευθείας απόγονοι σλάβων και αφορά η έρευνα αυτή άτομα συγκεκριμένης ηλικίας που οι προππαπούδες τους ήταν (σχεδόν) σύγχρονοι του Φαλλμεράυερ. Η έρευνα λοιπόν έδειξε πως στην Μάνη το σλάβικο γενετικό αποτύπωμα είναι από 0,7-1,0% και στον Ταΰγετο 4,9-8,6% αλλά χαμηλότερο από το αποτύπωμα που μοιράζονται οι υπόλοιποι πελοποννήσιοι. Στην δε Τσακωνιά είναι 4-8% (βόρεια Τσακωνιά) και 0,2-0,9% (νότιος Τσακωνιά). Και στον Ταΰγετο 8,6-10,9% με τους ρώσους, ελαφρώς χαμηλότερα συγκρινόμενο με τους υπόλοιπους Πελοποννήσιους.
Μην ξεχνάτε και τα πολιτικά κίνητρα του Φαλλμεράυερ που τον ώθησαν να γράψει αυτή του την άποψη και πως την χρησιμοποίησαν οι ναζί κατά την διάρκεια της κατοχής.
05.04.2017, 20:44:00

Ανώνυμος 42061 έγραψε...
Εγώ πάντως αυτό που έχω καταλάβει από την έρευνα, είναι ότι η ουσία είναι αυτή η ίδια η σύγκριση που έγινε. Διάβασα στο άρθρο το εξής:

Η ίδια η έκφραση «λευκορωσικοί πληθυσμοί», π.χ., που σήμερα χρησιμοποιείται ως αυτονόητη, σε μια όχι τόσο μακρινή εποχή ─σε μια εποχή που πολλοί από μας προλάβαμε─ είναι αμφίβολο εάν θα σήμαινε τίποτε για κανέναν.

Γενικά όλο το άρθρο προσπαθεί να βγάλει εκτός το επιστημονικό συμπέρασμά της με το επιχείρημα ότι πως μπορούμε να ξέρουμε ποιο είναι το καθαρό Σλάβικο DNA που το συγκρίνουν με των Πελοποννήσιων κλπ. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι το δείγμα DNA που πήραν από τους πληθυσμούς της περιοχής του Δούναβη ανήκει σε Σλάβους (είτε είναι Λευκορώσοι, Ρώσοι κλπ) και σύγκριναν μια συγκεκριμένη αλληλουχία του dna τους (αυτή που τυπικά μένει σχεδόν αναλλοίωτη από πρόγονο σε απόγονο) με την αντίστοιχη των κατοίκων της Πελοποννήσου και βρέθηκε μικρή συσχέτιση μεταξύ τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι αμφισβητήσιμο εύκολα.


06.04.2017, 09:27:50

Ανώνυμος 42063 έγραψε...
@42061
Στο πού βασίζονται αυτές οι μελέτες το έχω εξηγήσει σε δύο μου σχόλια εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4033
Ως γενετικοί δείκτες πληθυσμών χρησιμοποιούνται μεταλλάξεις σε ένα νουκλεοτίδιο που κληρονομούνται από τον ένα γονέα.
Κάτι ενδιαφέρον:
https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_history_of_Europe#Palaeolithic_Era
Η περιοχή των Βαλκανίων και ιδιαίτερα η σημερινή Ελλάδα είναι μια πολύ ανομοιογενής γενετικά περιοχή χωρίς κυρίαρχους τύπους , σε αντίθεση δηλαδή με περιοχές όπως Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, Ιρλανδία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρωσία. Εξυπακούεται ότι και σε αυτές τις χώρες υπάρχει γενετική ποικιλία, αλλά μπορείς να ξεχωρίσεις με ευκολία κάποιους κυρίαρχους τύπους. Το παραπάνω αποτυπώνεται σε ένα χάρτη με τις κυριότερες συχνότητες Y-DNA:
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Percentage_of_major_Y-DNA_haplogroups_in_Europe.png

Ο Ραφαηλίδης λέει για τον Φαλμεράιερ:
"Τώρα ξέρουμε γιατί είναι εχθρός μας ο Φαλμεράιερ. ‘Οχι, πάντως, γιατί υποστήριζε πως η Ελλάδα κατά το Μεσαίωνα είχε εκσλαβιστεί εντελώς. Άποψη, άλλωστε, που θα αναιρεθεί απ’ τον ίδιο εντός του ιδίου κειμέ­νου. Γιατί ο Φαλμεράιερ δεν έλεγε μόνο πως η Ελλάδα εκσλαβίστηκε κατά το Μεσαίωνα, αλλά και πως οι κυριαρχήσαντες στον τόπο Σλάβοι πέρασαν όλοι δια βυ­ζαντινής μαχαίρας, και δεν έμεινε ρουθούνι σλάβικο σε τούτο τον τόπο. ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, ο κατασυκοφαντημένος Φαλμεράι­ερ, σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζει πως οι σημε­ρινοί ‘Ελληνες είναι απόγονοι Σλάβων. Κι, ωστόσο, αυ­τή είναι η κυρίαρχη εναντίον του κατηγορία. Γιατί; Μα, διότι με Σλάβους ή χωρίς Σλάβους, οι Νεοέλληνες έπρεπε να πιστέψουν πως είναι όλοι κατευθείαν από­γονοι του Περικλή οι μισοί και του Πλάτωνα οι άλλοι μισοί! Κι ότι αυτή η πρωταρχική συνέχεια της φυλής δεν διακόπηκε ούτε κατά το Βυζάντιο."
http://eranistis.net/wordpress/2016/02/14/βασίλης-ραφαηλίδης-γιατί-ανήκουμε-στ/
http://eranistis.net/wordpress/2014/05/25/ethnik/
http://eranistis.net/wordpress/2014/05/01/ελλάδα-μια-χώρα-ρετρό/

06.04.2017, 12:47:20

Bielidopoulos έγραψε...
Δικό μου.

06.04.2017, 13:13:22

Ανώνυμος 42250 έγραψε...
ακου δικο μου!!!! τι λε ρε φιογκε.
13.04.2017, 09:16:53

Ανώνυμος 42253 έγραψε...
@42250
Μη μιλάς μακάκα.

13.04.2017, 14:44:24

Ανώνυμος 42284 έγραψε...
ΣΣΣΣΣΣ. το 3ΜΜΜ φρικατ σιλεροχαρτο σκουπιζει κο........ αφιστε τον στην καψα του....
15.04.2017, 18:54:39

Ανώνυμος 42396 έγραψε...
Bielidopoulos
Μα εννοείτε πως κάθε "επιστημονική έρευνα" που "αποδεικνύει" την "φυλετική καθαρότητα" των ρωμιών (υποτιθέμενων ελλήνων) έχει μέσα "εντελώς τυχαία" και ρωμιούς επιστήμονες, γιατί ένας πραγματικός επιστήμονας που θα κάνει μελέτη για το dna των σημερινών ελληναραδων, σίγουρα δεν θα βρεί κάνεναν "απόγονο αρχαίων ελλήνων" αλλά μία μίξη απο σλάβους, άραβες, αρμένους, τούρκους, αθίγγανους κτλ. Μόνο απο τα ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους να τους πιάσεις φτάνει.

Ανώνυμος 42053
Είσαι απο αυτούς που ειρωνεύεσε όποιον αμφισβητεί την "φυλετική καθαρότητα" των ρωμιών προτρέποντας τους να αναμειχθούν με αλλοδαπούς αλλά ξεχνάς πως οι συμπατριώτες σου πρώτοι ανακατεύονται με μετανάστες απο την Ασία (και όχι μόνο), ειδικότερα κάτι ρωμιές απο αθήνα που πάνε με πακιστανούς κτλ., αλλά αυτούς δεν τους κατακρίνεις, δεν τολμάς, αντιθέτως κάνεις τα στραβά μάτια για χάρη της ελληναράδικης αλληλεγγύης που έχετε μεταξύ σας.

Ανώνυμος 42055
Με βάση την γλώσσα, τότε όλοι οι αμερικάνοι είναι Αγγλοι στην καταγωγή τους και όλοι οι Τούρκοι είναι Τουρανικής καταγωγής. Απο τα ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά των σημερινών "ελλήνων" και μόνο μπορείς να δείς πως κατάγωνται απο σλάβους, αρμένους, τούρκους, αθίγγανους, άραβες κτλ. Η γλώσσα ήτανε κοινή στην χώρα ήδη απο το βυζάντιο όπως και η θρησκεία, αυτα κάνανε κάποιον άλλωστε ρωμαίο πολίτη, στην συνέχεια ρωμιό και σήμερα αποκαλούμενο ως "έλληνα".
23.04.2017, 08:06:37


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

6+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...