Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΓΗΠΕΔΑ,
ΜΟΥΣΕΙΑ,
ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ


Κοσμογονία
συντελείται στη Ρωμιοσύνη


Έγραψε στις 01.04.2017 ο/η: Χρήστος Αντωνίου

ΕπιστροφήΣτώμεν καλώς, όπως λέγεται και στη θεία λειτουργία. Πάμε καλά. Όλα πάνε πρίμα. Μετά το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή και το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, η επόμενη κίνηση-ματ της κυβέρνησης έχει να κάνει με τα λείψανα της Αγίας Ελένης, που έρχονται στην Αθήνα τον Μάιο τσιφ από τον Αγιο Μάρκο της Βενετίας. Την ίδια ώρα ο σύντροφος-αγωνιστής Γιώργος Πάντζας διαβεβαιώνει τα εκατομμύρια ΑΕΚτζήδων, προσφύγων και Ποντίων: «Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει και θα το εγκαινιάσει η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο μητροπολίτης Ανθιμος δέχτηκε το ζεύγος Μιχαλολιάκου-Zαρούλια, ενώ ο Πάπας της Ρώμης αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα για όσα έχει κάνει υπέρ των φτωχών και των αδύναμων.

Οι στιγμές που ζούμε είναι πράγματι συγκλονιστικές. Μία κοσμογονία, μπορείς να πεις, συντελείται στην πατρίδα μας. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το Survivor. Γήπεδα, μουσεία, ιερά λείψανα.

Ας τα πάρουμε όμως ένα προς ένα με τη σειρά. Μετά το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
 
Με τιμές αρχηγού κράτους, βεβαίως βεβαίως. Θα είναι η πρώτη φορά μάλιστα που το ιερό αυτό λείψανο θα βγει εκτός Βενετίας.

Κι αυτή είναι μία ακόμα μοναδική και ανεπανάληπτη επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για έναν μήνα, μάλιστα, μέχρι τις 15 Ιουνίου, στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, όπου το ιερό σκήνωμα μαζί μ' ένα κομμάτι τίμιο ξύλο θα εκτεθούν σε λαϊκό προσκύνημα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες. Διπλοβάρδιες δηλαδή.

Για να μη νομίζει κανείς ότι επειδή ο Αλέξης πήγε στην Αμαλιάδα στο σπίτι του Μπελογιάννη, είναι κανένας κομμουνιστής. Οπως έχει πει άλλωστε ο Κοπέρνικος «άλλο τι λέμε, άλλο τι κάνουμε».

 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός μπορεί να μην κάνει τον σταυρό του, μπορεί να μην ορκίζεται θρησκευτικά στη Βουλή, αλλά η σχέση του με την εκκλησία είναι στενή και αδιατάρακτη. Σαν τον μόσχο τον σιτευτό τον καθάρισε τον Φίλη μόλις του το ζήτησε ο Ιερώνυμος. Αλλά και με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Τις προάλλες που ήτανε στη Ρώμη ούτε στα ψώνια το έριξε ούτε στις μπαρότσαρκες. Πρώτη του δουλειά να πάει να δει τον Πάπα. Ο οποίος Πάπας Φραγκίσκος έκανε αναφορά «στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνική δικαιοσύνη». Κατά συνέπεια σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τώρα με την αξιολόγηση υπάρχει η έγκριση και η σύμφωνη γνώμη του Πάπα. Αλλωστε όσο πιο φτωχός είναι κάποιος τόσο πιο ταπεινός είναι και τόσο πιο κοντά έρχεται στο Θείον.

Οπως έχει πει όμως ο Γουλιέλμος Τέλος «ο καλός, καλό δεν βρίσκει». Στα καλά καθούμενα καμιά εικοσαριά τσογλαναραίοι Ρωμαίοι μαζευτήκανε να αποδοκιμάσουνε τον Ελληνα πρωθυπουργό. Με πανό, με κόκκινες σημαίες, με συνθήματα, με ντουντούκες, ότι «όποιος ξεπουλάει τον λαό του είναι ανεπιθύμητος». «Τσίπρα πουλημένε», κλ.π, κλ.π. Σαν τους πάλαι ποτέ αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.

Σαν κι αυτούς που ρίχνανε γιαούρτια στον Πάγκαλο. Για να έρθουν στην εξουσία και να εφαρμόσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, αλλά με αριστερό πρόσημο. Τι τους νοιάζει όμως τους Ιταλούς κι ανακατεύονται στα εσωτερικά μας; Τους ζήτησε κανένας αλληλεγγύη και βοήθεια; Από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός καλοπερνάει και δεν διαμαρτύρεται, δεν τους πέφτει κανένας λόγος.

Η Ελλάδα έχει μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Αυτοί να κοιτάξουνε την τύφλα τους. (Του Κώστα Καίσαρη από το sentragoal.gr).


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 41992 έγραψε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά:
https://youtu.be/7FFWCla-GVw
Σφάξε Βελκουλέσκου, σφάξε.
01.04.2017, 01:31:21

Bielidopoulos έγραψε...
@41992
Πάλμος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας:
https://www.youtube.com/watch?v=hKbfuRd8XA4
XD

Επιπρόσθετα μην ξεχνάμε ότι το Τσιπριστάν αθώωσε τους παπάδες στο Βατοπαίδι.

Στο μεταξύ Ζουρ(λ)άρις:
«Διαφωνώ με όλα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή και είναι αποικία χρέους»
http://www.iefimerida.gr/news/328400/zoyraris-diafono-me-ola-ta-metra-tha-do-ti-tha-psifiso
Ναι βρε μπαγασάκο. Είναι αποικία χρέους που απαιτεί να τη δανείζουν οι γερμανοί με αρνητικό επιτόκιο. Όλο μας δανείζουν και όλο μας χρωστάνε.

01.04.2017, 12:11:06

Ανώνυμος 41998 έγραψε...
ΝΤΟΪΤΣΛΑΝΤ ΟΥΜΠΕΡ ΑΛΛΕΣ ;; βεβαια τι να περιμενης απο 3μ σιλεροχαρτο σπογγο..... τυποις λολ ~, ;, ευλαμπιος, φαπας μαπας, κρεμας κλουβιασμενου αυγου. και τελευταια σερβιριζομενος σαν παπαδοπουλος φασιστας ποντιος.....αλλα σουπια μονο για σουπες θα εισαι και παλι για να λες οτι δικιο εχεις πετωντας μελανη βροθρολυματικο.2 πολεμοι και σημερα ο τριτος. μεγαλεεε:και γ20μω την νοημοσυνη σου.
01.04.2017, 18:59:37

Ανώνυμος 41999 έγραψε...

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4161
Τάκη, Τάκη, τσίμπα ένα αρχιδάκι.

01.04.2017, 19:23:44

Bielidopoulos έγραψε...

"Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε στην εφημερίδα στέλεχος που συμμετείχε στην Task Force της Κομισιόν για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. «Η ελληνική διοίκηση δεν έχει οργανογράμματα. Εχει ανάποδη πυραμίδα- πολλά αφεντικά και λίγους υπαλλήλους. Είναι μεξικανικός στρατός. Ακόμη κι αν φέρεις 500 ανθρώπους, 500 διαμάντια, θα είναι σαν να τα πετάς στη λάσπη», είπε στην «Καθημερινή»."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114574992

Ακούς εκεί ο παλιοευρωπαίος τί σούρει στο ταπεινό Τσιπριστάν που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού (sic) στην ανθρωπότητα. Ότι δουλεύει χωρίς πρόγραμμα και είναι μεξικάνικος στρατός. Βρε πού τα έχω ξανακούσει αυτά. Πού τα έχω ξανακούσει..

02.04.2017, 13:10:12

Ανώνυμος 42003 έγραψε...

Ναι, ναι, θα ζητήσουν από 500-1000 μυαλά να έρθουν να εργαστούν στο σίγουρο και φιλικό ελληνικό περιβάλλον. «Ήλιος, θάλασσα. μπυρίτσες, και γκόμενες πρόθυμες για όλα…..» θα γράφει η προκήρυξη. Πριν από χρόνια ήταν να έρθει ο Νανόπουλος να πάρει θέση στο τμήμα Φυσικής του Καποδιστριακού και τον έδιωξαν με τις κλωτσιές. Κάτι ανάλογο έπαθε και ο Τομ Υψηλάντης.
02.04.2017, 13:58:28

Bielidopoulos έγραψε...

Ας αφήσουμε στην άκρη τον ανοιχτό βόθρο που λέγεται ρωμιοσύνη προκειμένου να προσφέρω στους αναγνώστες τροφή για σκέψη:

"Στην Παραγουάη σχεδόν έκαψαν το Κογκρέσο, όταν οι «εθνοπατέρες» κλήθηκαν να αποφασίσουν για το δικαίωμα του προέδρου στην επανεκλογή. Έτσι, ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα το χρόνιο ζήτημα της Λατινικής Αμερικής: το πόσο μπορεί κάποιος να μείνει στην εξουσία. Ο πρώτος που τοποθετήθηκε ήταν ο Απελευθερωτής Σιμόν Μπολίβαρ στις 15 Φεβρουαρίου 1819. Είχε τότε πει ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο επικίνδυνο από το να μείνει το ίδιο άτομο στην εξουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα: οι πολίτες συνηθίζουν να τον υπακούν και εκείνος να δίνει διαταγές. Έτσι γεννιέται η τυραννία. Πριν από λίγα χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, το είχε διατυπώσει με παρόμοιο τρόπο: «Όταν ένας ηγέτης αρχίζει και σκέφτεται ότι είναι αναντικατάστατος, μια μικρή δικτατορία γεννιέται.»"
http://news.in.gr/features/article/?aid=1500137205

"Μακάριοι οι πιστοί, διότι αυτοί θα κληρονομήσουν τη Γη -δεν το λένε μόνο τα Ευαγγέλια, φαίνεται ότι το λέει και ο Δαρβίνος, τουλάχιστον αν πιστέψει κανείς την τελευταία έρευνα για το θέμα. Οι άθεοι, λένε οι ερευνητές, είναι καταδικασμένοι από την Εξέλιξη επειδή είναι πιθανότερο να χρησιμοποιούν αντισύλληψη και επομένως κάνουν λιγότερα παιδιά κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των άθεων στον πληθυσμό αναπόφευκτα θα μειωθεί και ίσως κάποτε πέσει στο μηδέν, υποστηρίζει η μελέτη στην επιθεώρηση Evolutionary Physcological Science. Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τη διαδεδομένη γνώμη των κοινωνικών ψυχολόγων που θέλει τη θρησκεία να παίζει όλο και μικρότερο ρόλο στην κοινωνία, παραδέχεται η διεθνής ερευνητική ομάδα. Διατείνεται όμως ότι αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο.
Η υπόθεση στην οποία βασίζεται η ασυνήθιστη μελέτη είναι ότι η θρησκευτικότητα είναι κληρονομική -κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται από προηγούμενες έρευνες αλλά και από την κοινή λογική, αφού οι άνθρωποι τείνουν ασπάζονται τα πιστεύω των γονιών τους.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η θρησκευτικότητα εξαρτάται από τα γονίδια, ή ότι είναι απόλυτα κληρονομική -είναι απίθανο, εξάλλου, να κατάγονται όλοι οι άθεοι από οικογένειες που ήταν άθεες πάππου προς πάππου.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500137211

02.04.2017, 17:04:00

Ανώνυμος 42017 έγραψε...
Τάκη, Τάκη, τσίμπα ένα αρχιδάκι. η πνευματικη περιουσια σου ΜΠΙΝΤΕ. μεγαλεεε και γ21μω τον πιθηκιμο σου. ειδες επιδειξη γνωσης....

03.04.2017, 04:49:21

Ανώνυμος 42020 έγραψε...

Μην ποστάρεις μακάκα.

03.04.2017, 08:25:12

Ανώνυμος 43390 έγραψε...
Ας αφήσουμε στην άκρη τον ανοιχτό βόθρο που λέγεται ρωμιοσύνη προκειμένου να προσφέρω στους αναγνώστες τροφή για σκέψη:
ΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ;; μια ειναι και μοναδικη μπιντεδικη βοθροσακουλα
02.07.2017, 18:08:12


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+7=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...