Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΤΟ
ΑΓΝΩΣΤΟ
1821


Η αποστασία
των ρωμιών


Έγραψε στις 06.12.2016 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή


«Τότε ελυμαίνοντο οι κλέφτες,
οι τε Κολοκοτρωναίοι Θεόδωρος και Ιωάννης αδελφοί,
ο Γιώργης από τον Αετόν της Τριφυλίας
και ελήστευον πάντοτε τους ομοφύλους των χριστιανούς
και είχον άσυλον τα Πηγάδια και την Μάνην.
Εκεί είχον το άσυλόν των και ηνάγκαζον δια της ληστείας
τους προεστούς δια να τους βάνουν αρματολούς
κι ότι δήθεν ούτοι να εμποδίζουν την τε ληστείαν
και τη ζωοκλοπήν από τον τόπον και κατά καιρόν
τους έβγαναν και μπουγιουρδί του πασιά
ως τοιούτους διοριζόμενοι.
Αλλ’ όταν τους έκοβαν τα χάρτζια ταύτα
ήτοι τους λουφέδες των,
εθύμωναν και ήρχιζαν την παλαιάν τους τέχνην
με περισσότερην επίτασιν...
Όταν τους έπαυαν εγένοντο θηριωδέστεροι...
Εις τούρκον ποτέ δεν έβανον χέρι,
διότι εσκληρύνοντο και τους κατεδίωκον.
Ευχαριστούντο και οι τούρκοι, ότι οι κλέφται
ελήστευον τους ομοθρήσκους των χριστιανούς».
   Στρατηγού Π. Παπατσώνη:
«Απομνημονεύματα από των χρόνων
της Τουρκοκρατίας μέχρι της βασιλείας Γεωργίου Α΄»,
σελ. 35-36.


Ποιά ήταν τα κίνητρα αυτών, που ξεσηκώθηκαν το ’21; Γιατί το έκαναν; «Για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν»; Ήταν εθνικά τα κίνητρά τους ή θρησκευτικά ή και τα δυο μαζί, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν; Ή μήπως ήταν κοινωνικά / ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε αργότερα, από ορισμένους αριστερίζοντες θεωρητικούς;

Τίποτε από τα παραπάνω. Μοναδικός στόχος των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά κ.λπ.) των ανυπεράσπιστων εκείνη την εποχή  μουσουλμανικών οικογενειών στην Πελοπόννησο, δεδομένου, ότι ο οθωμανικός στρατός ήταν απασχολημένος με τον Αλή Πασά στην Ήπειρο.
    
Αν ανατρέξουμε στα κείμενα, που μας άφησαν οι ίδιοι οι «αγωνιστές» του ’21 (απομνημονεύματα κ.ά.) ή στα χρονικά, που έγραψαν διάφοροι ξένοι αξιωματικοί και φιλέλληνες, θα βρούμε απίστευτες περιγραφές, που μαρτυρούν, ότι ο μοναδικός σκοπός των ξεσηκωμένων ήταν το πλιάτσικο. Αρβανιτόβλαχοι κ.λπ. επήλυδες στο σύνολό τους εξάλλου, δεν είχαν καμία ελληνική εθνική συνείδηση, αλλά ενεργούσαν με εντελώς ταπεινά κίνητρα.
     
Ενώ κέρδιζαν σε μάχες, άφηναν τους οθωμανούς, που κατεδίωκαν, πολλές φορές να φεύγουν και ασχολούνταν με τη λαφυραγωγία αλληλομαχώντας άγρια μεταξύ τους. Πολιορκούσαν τα κάστρα ανυπομονώντας πότε θα πέσουν, γιατί λαχταρούσαν να σφάξουν τους οθωμανούς (άνδρες, γυναίκες, παιδιά αδιακρίτως), ώστε να προσπορισθούν τα τιμαλφή τους (κοσμήματα, οικιακά είδη κ.λπ.). Δεν άφηναν –κυριολεκτικά– ούτε καρφί στον τοίχο! Άνοιγαν ακόμα και τους οθωμανικούς τάφους.
     
Για το δημόσιο ταμείο δεν περίσσευε βέβαια τίποτε, γι’ αυτό σύντομα αναγκάστηκαν να αρχίσουν τα δάνεια από το εξωτερικό. Κι αυτά όμως, τα διαγούμιζαν οι «ημέτεροι» κι έτσι πάλι με άδειο ταμείο έμεναν, αλλά επιπλέον ήταν και χρεωμένοι. Νοοτροπία και καταστάσεις, που διαιωνίζονται έκτοτε και φτάνουν με ολέθρια αποτελέσματα μέχρι τις μέρες μας.


240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

Διαβάστε σχετικά
στην «Ελεύθερη Έρευνα»
το Αφιέρωμα: 1821: Η αποστασία των ρωμιών.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Μελαμψές φυλές κοντοπόδαρες,
Σειλινοί του κράτους
που ξερνάει και να `τους,
τσιφτετέλληνες
με γονείς ληστές
των συντρόφων τους θύτες
για ανμηστία αλήτες
τώρα διοικητές.
Κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων
κωλοέλληνες.
Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη
που φτάνει στον γνωστό αγριορωμιό...
https://www.youtube.com/watch?v=jbz5TRzEEKg

"Η ανοικτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα."
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5411759/mikhs-pros-tsipra-esy-glentas-kai-trws-kai-oi-ellhnes-peinane/

Ε, χε, χε, χε...
Ξέχασε έναν άσσο ο μπάρμπας. Από το 1450 π.Χ. εννοούσε βρε!

Στο μεταξύ: Athens Santa Run! (ε, χε, χε)
http://www.ethnos.gr/alla_spor/arthro/athens_santa_run_o_pio_eortastikos_agonas_tis_xronias-64720492/
http://www.huffingtonpost.gr/2016/12/04/eidiseis-koinonia-athens-santa-run-h-athina-plhmmurise-apo-agious-basilides_n_13414108.html

06.12.2016, 09:44:04

Ανώνυμος 40263 έγραψε...
Με το βιβλίο θα ασχοληθώ όταν το διαβάσω.
Bielidopoulos, αν και μας έχεις πρήξει με τις βλακείες σου, με το παρακάτω Link μου έδωσες την ευκαιρία να προσέξω το " θε'ι'κό " σχεδόν τραγούδι του Σαββόπουλο που έγραψε πριν ο ίδιος σεληνιαστεί.

https://www.youtube.com/watch?v=jbz5TRzEEKg ( Κωλοέλληνες - Διονύσης Σαββόπουλος )

Το παραπάνω τραγούδι μαζί με το τραγούδι του Τ. Πανούση που ακολουθεί καλύπτουν πλήρως τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που ζει στο " Βαλκανικό Γυφτομαχαλά ".

https://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg ( Τζίμης Πανούσης - Νεοέλληνας )
06.12.2016, 20:25:49

Bielidopoulos έγραψε...

Πάρε βρε κακομοίρη:
https://www.youtube.com/watch?v=4wr411GoaSE
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=42621
https://www.youtube.com/watch?v=GOx8r7Mz5iA
https://www.youtube.com/watch?v=ZRG5kyRUBmU
https://www.youtube.com/watch?v=5PSUQt7icKU

Για να αλαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα:
https://www.youtube.com/watch?v=GSSxEj-ZANc
Ώπα!

06.12.2016, 21:32:26

Bielidopoulos έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=oIEisJGQ_zw
https://www.youtube.com/watch?v=egHeO_a8x44
https://www.youtube.com/watch?v=xoVgiVOkdSE

06.12.2016, 21:43:33

Bielidopoulos έγραψε...

"Για το δημόσιο ταμείο δεν περίσσευε βέβαια τίποτε, γι’ αυτό σύντομα αναγκάστηκαν να αρχίσουν τα δάνεια από το εξωτερικό. Κι αυτά όμως, τα διαγούμιζαν οι «ημέτεροι» κι έτσι πάλι με άδειο ταμείο έμεναν, αλλά επιπλέον ήταν και χρεωμένοι. Νοοτροπία και καταστάσεις, που διαιωνίζονται έκτοτε και φτάνουν με ολέθρια αποτελέσματα μέχρι τις μέρες μας."
Όλο μας δανείζουν και όλο μας χρωστάνε..! Στο μεταξύ: Ρωμιοσύνη σωτήριον έτος 2016:

Πολ Kαραγκιοζαριάν: «Το ελληνικό χρέος δεν ξεπερνά το 71% του ΑΕΠ»:
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5411698/pol-kazarian-to-ellhniko-xreos-den-kseperna-to-71-toy-aep/
Ε, χε, χε..

Για να έρθει ο καροτσάκιας Σόιμπλε να τους ξαναβάλει στις θέσεις τους:

"Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό - ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους», συνέχισε ο Σόιμπλε."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114308698

"ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε επίσης: «Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση το παραδέχομαι- είναι μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη». Και πρόσθεσε ότι όσο «όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει» υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχει προτείνει την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Μέτρα βεβαίως σημαίνει μείωση συντάξεων έως και 30% λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, μείωση αφορολόγητου, που θα επιφέρει νέους φόρους, απολύσεις στο Δημόσιο."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114315392

Δηλαδή για άλλη μια φορά ο Σόιμπλε λέει τα αυτονόητα, όπως ότι το ασφαλιστικό της ρωμιοσύνης είναι σκανδαλώδες. Γνωρίζω 50άρηδες που κάνουν αχ και βαχ να συνταξιοδοτηθούν εδώ και τώρα. Μήπως να τους στείλουμε και μερικές χαβανέζες να τους αερίζουν τα απαυτά;

"Στην πράξη, με την εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Τ.Πετρόπουλoς, ανοίγει ο δρόμος για περικοπές στις συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ μεικτά (ατομική σύνταξη) και πάνω από 3.000 καθαρά στην περίπτωση δύο ή περισσότερων συντάξεων. Οι μειώσεις ξεκινούν από 1η Ιουνίου 2016 και θα ισχύσουν ως τις 31/12/2018."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500118309
Μα καλά πού νομίζουν ότι ζουν μερικοί; Στην Ελβετία; Ακούς εκεί διχίλιαρα και τριχίλιαρα σε αυτούς που χρεοκόπησαν τα πάντα.

07.12.2016, 14:25:34

Ανώνυμος 40268 έγραψε...
και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων


07.12.2016, 18:05:02

Bielidopoulos έγραψε...

Τί λες βρε σκουντούφλη.

07.12.2016, 20:55:45

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/305903/o-syriza-kalei-toys-polites-stin-apergia-kata-tis-kyvernisis-syriza-anel
Ελλαδιστάν ούμπερ άλες, τα έχει όλα και συμφέρει!

07.12.2016, 21:21:05

Ανώνυμος 40274 έγραψε...
Grexit.....Kαθυστερημένο και με όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν ,ΟΧΙ γιατί το λέει ο Σόϊμπλε αλλά γιατί η στυγνή και ανάλγητη πραγματικότητα αυτό επιβάλλει.
Οι άθλιες πολιτικές ηγεσίες ενεργώντας ως ληστρικές συμμορίες δίκη κατσαπλίαδων,καταλήστεψαν τον δημόσια έσοδα,τα κάναν μίζες-διορισμούς ,παχυλές αμοιβές και αναδρομικά δικαστών (αυτοί αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία βδελών μόνοι τους αποφασίζουν μόνοι τους τα παίρνουν) φτάσαμε στο γκρεμό,βέβαια η απελέκητη μάζα δεν αντιλαμβάνεται τίποτα,πιστεύει σε καθρεφτάκια και χάντρες που τάζουν δεξιοί και αριστεροί δημαγωγοί,και σαφώς μεταξύ τους δεν υπάρχει καμιά διαφορά,θα κληθεί πάλι η αγέλη των ζώων να ψηφίσει,μα δεν υπάρχει νόημα σε ένα προτεκτοράτο η διαδικασία των εκλογών και της ψήφου,όποιος και να βγεί θα κοιτάξει τα δικά του αποκλειστικά συμφέροντα (τσέπες) και των απομιζιτικών σκουλικιών της αυλής του ...και φυσικά ως πιστός ραγιάς θα εκτελέσει τις διαταγές των αφεντικών του,γι' αυτό λοιπόν GREXIT πάρτε το χαμπάρι και μην είστε ανεπίδεκτοι μαθησης, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
kimon
08.12.2016, 07:58:32

Bielidopoulos έγραψε...

Διαφωνώ με τον τίτλο του βιβλίου. Τί πάει να πει άγνωστο; Το πραγματικό 21 θα έπρεπε να λέει. ;)

@kimon
Άσε τις δικαιολογίες περί απελέκητης μάζας, δεξιούς και αριστερούς δημαγωγούς, σκουλικιών της αυλής του κ.λπ. Οι πολιτικοί φταίνε μόνο; Οι πολιτικοί κάνουν ότι μπορούν για να διασώσουν το πελατειακό κατεστημένο του τόπου, δηλαδή παλιούς συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Και μέχρι τώρα τα έχουν καταφέρει, πληρώνοντας φυσικά τίμημα (ανεργία, φόροι κ.λπ.). Τρίτο μνημόνιο έφερε ο Τσίπ(ρ)ας με 86 δις, 1% επιτόκιο και αποπληρωμή μέχρι το 2050 και ίσως περισσότερο. Συν τα 100 δις ευρώ που χαρίστηκαν το 2012 με το PSI και άλλα 45 δις που λέγεται ότι θα χαρίσουν τώρα. Οι ξένοι ότι μπορούσαν το έκαναν και ζητάνε μεταρρυθμίσεις ως το αυτονόητο, αλλά οι ρωμιοί επιμένουν να απαιτούν διχίλιαρα και τριχίλιαρα για συντάξεις που δεν δούλεψαν με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές, επικουρική που δεν την δούλεψαν, χαριστικό εφάπαξ που πάλι δεν το δούλεψαν, χαριστικά επιδόματα και να βολεύουν τους γόνους τους στον κρατικό μηχανισμό. Νομίζουν ότι ζουν στην Ελβετία και είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων (αρχαιολαγνεία). Έχεις πολλά να μάθεις ακόμα. Εσύ θες grexit χωρίς μεταρρυθμίσεις. Μα δεν αλλάζει τίποτε είτε με ευρώ είτε με δραχμή, αν δεν νοικοκυρευτεί το κράτος. Δεν νομίζω να υπάρχουν τόσο άσχετοι ρωμιοί που να νομίζουν ότι με τη δραχμή θα μπορεί να τυπώνει όσο θέλει και να πληρώνει όσες συντάξεις θέλει το κράτος, έτσι δεν είναι; Για αυτό και στις τελευταίες εκλογές οι δραχμιστές έμειναν εκτός βουλής, ο Σώρρας έφαγε ξύλο και ο μεγαλοαπατεών Λαμπράκης συνελήφθει στις ΗΠΑ.
http://www.naftemporiki.gr/story/1180426/maksimou-meiosi-xreous-toulaxiston-45-dis
http://news.935radio.gr/ελλαδα/κοινωνια/104174-Ο-Αρτέμης-Σώρρας-πήγε-για-πατσά-κι-έφαγε-ξύλο
http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/synelifthi_stis_ipa_o_omogenis_kritikos_giatros_manolis_lamprakis-64735954/
https://www.youtube.com/watch?v=tNTu8v3tHL8
(Στο 1:20 ο μπουρδολόγος Λαμπράκης λέει την ημερομηνία που προσγειώθηκε το διαστημόπλοιο και αντί οι παρευρισκόμενοι να αρχίζουν να φωνάζουν αλήτη, απατεώνα, καραγκιόζη, ουστ κάθαρμα που μας δουλεύεις, πετάγεται ένας βαλτός από το ακροατήριο των σανοφάγων και ρωτάει για την ημερομηνία...χε, χε, χε.)

08.12.2016, 08:39:01

Ανώνυμος 40294 έγραψε...
Δε φτάνει μόνο το grexit. Τι να το κάνεις το grexit όταν ως λαός είσαι όχλος κι όχι πολίτης (με την Αριστοτελική έννοια). Οταν είσαι πολτικικά και κοινωνκά ανερμάτιστος, χωρίς παιδεία, γνώση, θέληση, μα προ πάντων χωρίς κοινωνική ηθική. Ευκολόπιστος, αδιάβαστος, ξερόλας, επιδειξιομανής και εξαγοράσιμος. Χρειάζεται πρωτίστως να επανελληνιστεί ο ελλαδίτης χριστιανορωμιός, ευρωλιγούρης, αμερικανοτσιφτετέλληνας. Να αποκτήσει ταυτότητα, δικό του brand (όπως θα'λεγε ο Αντισθένης). Μετά όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν ευκολότερα.
Διογένης
09.12.2016, 22:58:31

Bielidopoulos έγραψε...

Και αν "επανελληνιστεί" και αν θρησκεία αλλάξει θα σταματήσει να λέει μπούρδες, φαντασιώνεται, φοροδιαφεύγει και ζητάει βολέματα από τους βο(υ)λευτές; Προφανώς όχι. Ξύλο και πούτσ* Διογένη, μόνο αυτό καταλαβαίνει ο ρωμιός. ;)

10.12.2016, 08:42:33

Ανώνυμος 40298 έγραψε...
Διότουβλο, η "επανελλήνιση" είναι μια πολύ μεγάλη ανοησία που λένε οι ακροδεξιοί ρωμιοί. Προϋποθέτει φαντασιακή εξύψωση της αρχαιότητας, που ο κάνει ο ρωμιός για να αισθανθεί ωραία σαν "απόγονος" και ασφαλώς -επίσης φαντασιακή- ιστορική και φυλετική συνέχεια. Ο κάθε αρβανιτόβλαχος φαντασιώνεται ευγενή καταγωγή από τους αρχαίους έλληνες, τους οποίους εξυψώνει στη φαντασία του, για να πάρει.... μπόι κι αυτός.
Αυτογνωσία χρειάζεται, αλλά φαίνεται πως είναι αδύνατο για το ρωμιό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εσένα, που υπογράφεις και αρχαιόπληκτα. Ουστ, ψώνιο!
10.12.2016, 10:31:01

Bielidopoulos έγραψε...

Αυτογνωσία, τουτέστιν ταπεινότητα, μετριοπάθεια και υποχωρητικότητα. Άγνωστα δηλαδή στοιχεία στην ψυχοσύνθεση των ρωμιών που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Απαιτείται να ραγίσει ο σκληρός πυρήνας του υπερτροφικού εγώ των ρωμιών. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να δουν πέρα από την μύτη τους και την φαντασιολαγνεία που τους (μαλα)δέρνει. Φάπα στη φάπα, ε που θα πάει.
(μαλαδέρνω - ©Bielidopoulos, all rights reserved)

Και το αρμόζων απόσπασμα από το tao te ching:
Αν θες να γεμίσεις, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να αδειάσει.
Αν θες να ισιώσεις, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να στραβώσει.
Αν θες να ξαναγεννηθείς, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να πεθάνει.
Αν θες να αποκτήσεις τα πάντα, πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να χάσει τα πάντα.
Όταν οι αρχαίοι Σοφοί έλεγαν, «αν θες να αποκτήσεις τα πάντα,
πρέπει πρώτα να αφήσεις τον εαυτό σου να χάσει τα πάντα», κυριολεκτούσαν.
Μόνο χάνοντας τον εαυτό σου μέσα στο τάο, μπορείς να είσαι πλήρως ο εαυτός σου.

Και Ludovico Einaudi για τους ψαγμένους:
https://www.youtube.com/watch?v=ehKmmYntcbk
https://www.youtube.com/watch?v=3u-IMopPBa8

10.12.2016, 15:43:56

Ανώνυμος 40300 έγραψε...
@Bielidopoulos
Επανελληνισμός δεν σημαίνει μόνο αλλαγή θρησκείας (ή αθείας). Σημαίνει επιστροφή στην σφαιρική γνώση και στην ενάρετη κοσμοθέαση της εξύψωσης του πνεύματος κι όχι μόνο της ύλης. Της αέναης ανέλιξης του ανθρώπου, εντός του φυσικού περιβάλλοντος κι όχι ενάντια σ' αυτό. Επανελληνισμός σημαίνει και (άμεση) δημοκρατία. Τότε, ακόμα κι αν θέλει, δεν θα δύναται να επιδιώκει, ούτε βολέματα, ούτε φοροδιαφυγή, ούτε ιδιοτελείς καιροσκοπισμούς.
Διογένης
10.12.2016, 21:08:55

Ανώνυμος 40301 έγραψε...
"επιστροφή στην σφαιρική γνώση και στην ενάρετη κοσμοθέαση της εξύψωσης του πνεύματος κι όχι μόνο της ύλης. Της αέναης ανέλιξης του ανθρώπου, εντός του φυσικού περιβάλλοντος κι όχι ενάντια σ\' αυτό".
Πού τα είδες αυτά ρε Διότουβλο, πέρα από τη φαντασία σου;
Πήγαινε ρε σε κανέναν Πλέυρη ή στα χρυσαυγιτόπουλα να συζητήσεις για επανελληνισμούς και ξεφορτώσου μας. Όξω ρεεεε

10.12.2016, 23:28:29

Ανώνυμος 40302 έγραψε...
Ανώνυμος 40268 έγραψε...
και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων

11.12.2016, 04:45:27

Bielidopoulos έγραψε...

Διογένη αυτά είναι έκθεση ιδεών. Ποιοι απατεώνες στα λένε αυτά. Αυτοί μόνο στην τσέπη τους πιστεύουν. Εξάλλου το λένε και οι ίδιοι: τα βιβλία είναι η δύναμή μας. Εννοούνε για να τα πουλάνε, όχι αυτό που νομίζεις (κλείσιμο ματιού). Ας δώσουν πρώτα το καλό παράδειγμα. Ο σοφός αρκείται να προσφέρει το παράδειγμά του και όχι να επιβάλλει τη θέλησή του. ;)
Απλότητα, μετριοπάθεια και αυτάρκεια (λιτός βίος) κύριοι!

Και Yann Tiersen για όσους κάνουν τον κόπο να διαβάζουν τα σχόλια. Ε τί άλλο θέλετε επιτέλους βρε αχάριστοι άνθρωποι;
https://www.youtube.com/watch?v=NvryolGa19A

11.12.2016, 13:21:40

Ανώνυμος 40311 έγραψε...
bielidopoulos
Δεν ξέρω πως συμπέρανες περί έκθεσης ιδεών. Η αρχαία Ελληνική γραμματεία είναι εκθέσεις ιδεών; Τι σχέση έχω εγώ με τους τηλεβιβλιοπόλες; Οσο για το λιτό βίο.....και γι αυτόν έχουν μιλήσει οι προγονοί μου (βλ. Διογένης ο κυνικός, Επίκουρος κ.α). Αν μίλησαν αναλόγως και οι Κινέζοι.....αυτό είναι ευχάριστο.
Διογένης
Οσο για τον γνωστό περιφερόμενο χιμπατζή 40301, τον παραπέμπω στον ζωολογικό κήπο, εκεί που είναι το φυσικό του περιβάλλον, που για ανεξιχνίαστους λόγους το'σκασε και περιφέρεται μεταξύ των νοήμων όντων.
11.12.2016, 15:28:22

Bielidopoulos έγραψε...

Στην πράξη χωλαίνει το πράγμα. Βλέπεις να γίνεται τίποτε πράξη; Επίσης πού θέτει κανείς το όριο μεταξύ απλότητας και πλεονασμού, αυτάρκειας και υπερεπάρκειας. Κάποιος που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη και δεν έχει νοιώσει πώς είναι να ζεις μόνος, φτωχός και πεινασμένος διανοείται την αυτάρκεια στο να κόψει τα πεντάστερα ξενοδοχεία και να μένει στα τετράστερα. Το γελάς; Και όμως έτσι είναι. Δεν βγάζεις άκρη και εδώ παίζεται το παιχνίδι με αυτούς που ευαγγελίζονται διάφορα υψηλά ιδανικά. Ας τα κάνουν πράξη χωρίς κουτοπονηριές.
Ας δούμε ένα πρακτικό παράδειγμα. Γιατί οι νεοέλληνες ζητάνε υψηλές συντάξεις, επιδόματα και γενικά παροχές από μια οικονομία που δεν μπορεί να δώσει πάνω από το 1/10 από όσα απαιτούν και δεν ζητάνε μείωση τιμών, οργάνωση και πρόγραμμα στην παραγωγή, μείωση τιμών ακινήτων, ενοικίων, προιόντων ώστε να μπορούν να ζουν ικανοποιητικά με τα λίγα; Γιατί δεν κοιτάνε να δουν πώς μπορούν να οργανωθούν ώστε να αυξήσουν παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομικής τους δραστηριότητας; Γιατί οι ευρωπαίοι αποφεύγουν να απορροφούν τα ελληνικά προιόντα; Διότι δεν τηρούν τις προδιαγραφές, άρα δεν είναι ανταγωνιστικά.
Γιατί οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι όταν εκλέγηκε ο Ομπάμα είχαν αρχικά μεγάλες ελπίδες και ήταν μέσα στην τρελή χαρά; Διότι πίστευαν ότι ο Ομπάμα θα τους κάνει όλους πλούσιους! Ε δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Αφού και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι οι παγκόσμιες επενδύσεις και η παραγωγή έχει γήρει προς Κίνα και Ινδία. Αυτοί είναι οι κανόνες της οικονομίας και του καπιταλισμού πάνω στους οποίους επωφελήθηκε η Δύση. Είτε τους αποδέχεσαι, είτε βγαίνεις από τον χορό.

11.12.2016, 16:50:32

Bielidopoulos έγραψε...
Επιπρόσθετα δες αυτό:
Εάν εκλεγόταν πρόεδρος, θα μεριμνούσε ώστε το iPhone να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Αυτό υποσχόταν προεκλογικά ο Ντ. Τραμπ. Πόσο συμφέρουσα θα ήταν όμως η παραγωγή του στις ΗΠΑ;
Εντούτοις ο καθηγητής Τζέισον Ντέντρικ από το Πανεπιστήμιο Συρακουσών στη Νέα Υόρκη, ο οποίος μελετά την παγκοσμιοποίηση της βιομηχανίας πληροφορικής, καταλήγει σε διαφορετικά στοιχεία. Αν το κινητό συναρμολογούνταν στις ΗΠΑ από εξαρτήματα που εισάγονταν, το κόστος ανά τεμάχιο θα αυξανόταν κατά 30-40 δολάρια, λόγω του υψηλότερου μισθολογικού κόστους, το οποίο στην Κίνα περιορίζεται μόλις στα 5 δολάρια. Σε περίπτωση όμως που τα iPhone κατασκευάζονταν εξ΄ ολοκλήρου στις ΗΠΑ, τότε το κόστος θα αυξάνονταν κατά 80 με 90 δολάρια.
Ως πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι σε θέση να πιέσει την Apple ή άλλες εταιρείες να παράγουν στις ΗΠΑ. Ακόμα όμως και σε αυτή την απίθανη περίπτωση οι ανταγωνιστές θα αποκτούσαν πλεονέκτημα, μιας και εκείνοι θα συνέχιζαν να παράγουν σε ανταγωνιστικότερες τιμές στην Κίνα.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομικών Ντέβιτ Φλαθ εκτιμά ότι αν ο Ντ. Τραμπ πραγματοποιήσει τα σχέδιά του επιβάλλοντας υψηλούς δασμούς, τότε θα πληγεί η παγκόσμια ευημερία: «Η οικονομική απομόνωση των ΗΠΑ είναι μια βλακώδης ιδέα και σε κάθε περίπτωση όχι ένας στόχος που επιδιώκεις να πετύχεις», δηλώνει ο αμερικανός καθηγητής στην DW.
http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/poso_tha_kostizei_ena_iphone_me_proedro_ton_tramp-64697880/

Όταν κάποιοι γίνονται πλούσιοι, κάποιοι άλλοι γίνονται φτωχοί.
Και το αρμόζων απόσπασμα από το tao te ching:
Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι όμορφο, κάτι άλλο γίνεται άσχημο.
Όταν οι άνθρωποι ονομάζουν κάτι καλό, κάτι άλλο γίνεται κακό.
Αυτό που υπάρχει και αυτό που δεν υπάρχει, συνεχώς γεννούν το ένα το άλλο.

11.12.2016, 17:10:06

Ανώνυμος 40314 έγραψε...
Εδώ λοιπόν έρχεται η (άμεση) δημοκρατία που βάζει τους πάντες στη θέση τους. Ο λαός γίνεται (επιτέλους) υπεύθυνος πολίτης κι όχι ανεύθυνος κοπρίτης. Οι θέσεις των αρχόντων και των δικαστών είναι κληρωτές σύντομες και ανακλητές. Λογοδοσία, έλεγχος και τιμωρία σε όλα τα επίπεδα. Εκεί θα φανεί ποιοι αξίζουν και τι. Εκεί θα ξεχωρίσουν οι προκομμένοι από τους τεμπέληδες. Εκεί θα είναι πλούσιοι, μόνον όσοι μοχθήσουν και φτωχοί μόνον όσοι αδιαφορήσουν. Εκεί φυσικά θα αμείβεται (και θα συνταξιοδοτείται) ο καθένας με αυτά που αποδίδει και αξίζει. Γι αυτό είναι απαραίτητη η άμεση δημοκρατία και η απεμπλοκή από την ΟΝΕ και το ευρώ. Ούτε δάνεια, ούτε επιδοτήσεις, ούτε παροχές από ξένα κέντρα και οργανισμούς για καταναλωτισμό και ρουσφετολογική αναξιοκρατία. Αλλά κι ούτε μνημόνια και διεθνείς έλεγχοι. Αν ως έθνος ήμαστε άξιοι θα προοδεύσουμε, αν όχι θα ψοφήσουμε της πείνας. Τόσο απλά έχουν τα πράγματα. Ολα τ΄άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες για ανακύκλωση της μιζέριας μας.
Διογένης
11.12.2016, 18:23:41

Ανώνυμος 40315 έγραψε...
Γιατί ρε φίλος με λες χιμπαντζή; Τι είπα και δεν συμφωνείς και παραφέρεσαι; Ο 40301 είμαι.
11.12.2016, 18:58:15

Ανώνυμος 40316 έγραψε...
Α σόρρυ, ο Διό-τουβλος τα λέει, νόμιζα ότι με έβριζε ο Βielido.
Tιμή μου να με βρίζει ο Διο-ζντουβ.
Άσε τη δημοκρατία ρε πυροβολημένε και πήγαινε σε κανένα Πλεύρη να αγωνιστείς για τον επανελληνισμό.
11.12.2016, 19:00:44

Bielidopoulos έγραψε...

Για αυτό έχω προτείνει να υπάρχει υποχρεωτικό πεδίο για όνομα όταν γράφεται σχόλιο. Όνομα ας βάζει ο καθένας ό,τι θέλει, έτσι τουλάχιστον θα ξέρουμε ποιος γράφει τί για να μην μπερδευόμαστε.

Όσον αφορά τα τελευταία μου σχόλια χρωστάω μια διευκρίνιση. Όταν έγραφα "όταν κάποιοι γίνονται πλούσιοι, κάποιοι άλλοι γίνονται φτωχοί" δεν εννοούσα ότι τώρα γίνονται πλούσιοι οι κινέζοι και οι ινδοί άρα οι δυτικοί να το βουλώσουν και να σκύψουν το κεφάλι. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην ζητάνε οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι πράγματα που δεν γίνονται. Για αυτό έγραψα ότι οι δυτικοί ήθελαν ο Ομπάμα να τους κάνει όλους πλούσιους και ο Τραμπ ήθελε να κατασκευάζεται το iphone στις ΗΠΑ. Μα αυτά αντιβαίνουν τους ίδιους τους οικονομικούς κανόνες που αμφότεροι ακολουθούν. Άρα λοιπόν και εμείς να μην ζητάμε πράγματα αδύνατα ή απίθανα. Ως εκ τούτου αλλάζει και το αρμόζων απόσπασμα από το tao te ching σε αυτό:
Γι’αυτό, ο Σοφός κυβερνά αδειάζοντας τις καρδιές των ανθρώπων
και γεμίζοντας τις κοιλιές τους.
Μειώνοντας τη φιλοδοξία τους και δυναμώνοντας την αποφασιστικότητά τους.
Βοηθά τους ανθρώπους να ξεχάσουν όσα νομίζουν ότι ξέρουν και όσα επιθυμούν
και μπερδεύει όσους νομίζουν ότι ξέρουν πολλά.
Εξασκώντας την αβίαστη πράξη, διατηρεί τη φυσική τάξη.
(Καρδιά εννοεί το μυαλό και τις ιδέες, επιδιώξεις, προσδοκίες, επιθυμίες (φιλοδοξία). Κοιλιά είναι το χορτάτο στομάχι που κινητοποιεί τα πόδια (αποφασιστικότητα))

@Διογένης
Ποιος σου είπε ότι όταν θα αποφασίζει ο πολίτης με την άμεση δημοκρατία δεν θα θέλει δάνεια και επιδοτήσεις ή δεν θα θέλει να βολέψει το παιδί του. Πλέον στην εποχή της εξειδίκευσης που ζούμε μόνο σε τεχνοκράτες μπορείς να τα εμπιστευθείς αυτά. Υπό έναν όρο. Να βρεις τεχνοκράτες που θα ενδιαφέρονται για την μάζα, όχι να βολέψουν συγγενείς και σόγια. Πλέον όλοι έχουν πλάτες (δες τους πολιτικούς για παράδειγμα) και κάθε φορά που βγαίνουν και μιλάνε στα μικρόφωνα βλέπεις πίσω τους ένα τσούρμο. Θέλω μπροστάρηδες χωρίς πλάτες και ρίζες στην κοινωνία. Να είναι μόνοι τους χωρίς υποστηρικτές από πίσω. Έχει γίνει τώρα του ειρμού παγκοσμίως όταν μιλάει ένας πολιτικάντης να υπάρχουν πάντα οι ευήκοοι ωτακουστές από πίσω του που συμφωνούν σε όσα λέει. Βρε δεν πηδιόμαστε λέω γω!

11.12.2016, 19:42:26

Ανώνυμος 40318 έγραψε...
@Bielidopoulos
"Ποιος σου είπε ότι όταν θα αποφασίζει ο πολίτης με την άμεση δημοκρατία δεν θα θέλει δάνεια και επιδοτήσεις ή δεν θα θέλει να βολέψει το παιδί του. Πλέον στην εποχή της εξειδίκευσης που ζούμε μόνο σε τεχνοκράτες μπορείς να τα εμπιστευθείς αυτά."
Κατ'αρχήν αν μεταβεί κάποιος από το όχλος σε πολίτης, συνεπάγεται ότι δεν έχει τη νοοτροπία του βολεύομαι πρώτα εγώ. Προφανώς θα έχει συνείδηση πως ιεραρχούνται οι εθνικές ανάγκες. Αλλά κι αν ακόμα συμβεί, δεν θα υπάρχει ο βουλευτής-βολευτής-κομματάρχης να μπορεί να του ικανοποιήσει το ρουσφέτι, διότι δεν θα θελήσει να ρισκάρει το κεφάλι του ;-) Και φυσικά οι τεχνοκράτες θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί, αυτονόητο είναι, αλλά όχι apriori και άνευ λογοδοσίας. Αμα ο κατέχων θέση γνωρίζει ότι α) ελέγχεται από παντού και β) η τιμωρία θα είναι αμείλικτη....σιγά μην τολμήσει να κάνει λαμογιά. Η άμεση δημοκρατία είναι η λύση, γι αυτό πουθενά και σε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν θα ακούσεις να γίνεται συζήτηση επ'αυτής.
Διογένης
11.12.2016, 20:12:45

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.capital.gr/story/3162495
Λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα.

11.12.2016, 21:30:24

Bielidopoulos έγραψε...

Έχει potential ο Διογένης. Λίγο μόνο να προσέξει τις αρχαιοκαβλικές εξάρσεις. Ο εαυτός μας είναι ο χειρότερος εχθρός. ;)

11.12.2016, 21:30:48

Ανώνυμος 40321 έγραψε...
Δεν έχει μόνο αρχαιόκαβλες εξάρσεις, έχει και χρυσαυγίτικες. Στο ζάπιν προχθές είδα κάπου τη λέξη "Επανελλήνησις". Για αυτή που μας μιλάει το Διο-ούφο. Ήταν ο τίτλος μιας εκπομπής που μίλαγε ο Πλεύρης. Είχε ανοίξει το σακουλάκι με τις εθνικιστικές μπαρούφες κι έλεγε, έλεγε, έλεγε... Είχε πάρει φόρα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Ένα σωρό παρλαπίπες. Από εκεί τα ξεσηκώνει κι έρχεται και μας τα λέει εδώ το Διο-νούμερο.
11.12.2016, 22:33:30

Ανώνυμος 40322 έγραψε...
Η αρχαιοκαβλία και ο χρυσαυγιτισμός πάνε χέρι-χέρι βέβαια.....
11.12.2016, 22:37:27

Ανώνυμος 40323 έγραψε...
@Βielidopoulos και 40321-22
Τι θα πει ρε μάγκες "αρχαιοκαβλισμός"; Και τι σχέση μπορεί να έχει ένας Ελληνας που μελετά και διερευνά τον προχριστιανικό πολιτισμό του τόπου που γεννήθηκε και τους αρχαίους Ελληνες φιλοσόφους και συγγραφείς, με τον κάθε ηλίθιο θαυμαστή του φασισμού-ναζισμού-κομμουνισμού; (τα ίδια σκατά είναι και οι τρεις θεωρίες) Μήπως πρέπει να αρχίσετε να αντιλαμβάνεσθε τις διαφορές;
Δηλαδή ο Νitzsche, ο Pedro Olalla, η Simon le Baron, και πολλοί άλλοι, είναι "αρχαιόκαβλοι;;
Διογένης
11.12.2016, 23:14:18

Ανώνυμος 40325 έγραψε...
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ανώνυμος 40302 έγραψε...

Ανώνυμος 40268 έγραψε...

και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων

12.12.2016, 04:59:29

Bielidopoulos έγραψε...
@Διογένης
Ε, είναι λιγουλάκι αρχαιόκαβλοι.

Simone LE BARON: Μαζί θα συνεχίσουμε την ιστορία του Ελληνικού έθνους
"Βρήκα τον Ελληνικό λαό, τους φίλους, τους συμπατριώτες της Ελληνικής Οικουμένης, τους συγγενείς του Ελληνικού γένους.
Οι Έλληνες είναι απατεώνες, τεμπέληδες και κλέφτες μου είπαν οι «αψεγάδιαστοι» Γάλλοι. Είμαι και εγώ έτσι τους απήντησα για αυτό πηγαίνω να τους βρω και σας αποχαιρετώ, δεν αντέχω άλλο την τέλεια ηθική σας. Πάω να τεμπελιάσω μαζί τους εγώ που προτιμώ την ταβέρνα, την παρέα, το καλαμπούρι από την δουλειά. Το ωραίο είναι ότι οι Έλληνες δουλεύουν δυο φορές περισσότερο από εσάς και προλαβαίνουν να διασκεδάσουν κιόλας, αυτή είναι μεγάλη απατεωνιά, το παραδέχομαι! Κλέφτες; Ναι, κλέβουν ότι πιο ωραίο βρίσκουν στην ζωή και στην φύση. Όταν όμως θέλησα να τους κλέψω ένα κομμάτι της Ελληνικής ψυχής, μου την χαρίσανε ολάκερη.
Σήμερα είναι η Αμερικανικό-Ευρωπαϊκή κατοχή. Θα περάσει και αυτή, όπως πάντα. Από την στιγμή που αρχίζει μια κατοχή είναι θέμα χρόνου μόνο για να τελειώσει. Τούτη δεν θα κρατήσει 400 χρόνια! Το Ελληνικό έθνος όμως ήταν, είναι και θα είναι ελεύθερο. Αυτό το έθνος γράφει την ιστορία του για περισσότερο από 3000 χρόνια με την ίδια γλώσσα, στο ίδιο έδαφος."
http://users.sch.gr/edimitriad/index.php/90-simon-le-baron

Αρχαιολαγνεία, ανίατη ασθένεια.

https://www.youtube.com/watch?v=4wr411GoaSE
ΔΩΣΕ! ΔΩΣΕ!

12.12.2016, 07:48:26

Bielidopoulos έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=tt3XBkkt0Io
(...)

12.12.2016, 08:06:18

Ανώνυμος 40328 έγραψε...
A χα χα χα!
Καλά τα λες Bielido.
Διο-γκάου, είσαι και αρχαιόκαβλος, είσαι και ντουβάρι.
Πήγαινε ρε αγόρι μου να αρχαιοκαβλιστείς αλλού, να επανελληνισθείς, να αφυπνισθείς κι ότι άλλο -δεν ξέρω τι- τραβάει η ψυχή σου κι άσε μας εμάς εδώ.
12.12.2016, 09:31:44

Ανώνυμος 40329 έγραψε...
Δήθεν βρίζεις τον Πλεύρη, αλλά αυτά που λέει για Ελλάδες, ελληνισμούς κλπ είναι ολόιδια με αυτά που μας λες κι εσύ. Ακόμα και η λέξη "επανελλήνιση" που γουστάρεις και σαν λέξη και σαν έννοια, δική του είναι.
Άντε τράβα στους ομοίους σου ρε νούμερο, κάνεις και τον ψαγμένο.
12.12.2016, 09:34:49

Ανώνυμος 40330 έγραψε...
@40328-29
ο γνωστός ιδιώτης (idiot) με φασίζουσα διαλεκτική και νοοτροπία, που νομίζει πως η "ελεύθερη έρευνα" φτιάχτηκε για να σχολιάζει μόνον αυτός και η ημιμαθή σέχτα του. Αμ δεν είναι έτσι μικρέ μου, γι αυτό σου λέω, στον ζωολογικό κήπο θα σε ψάχνουν.....άντε λοιπόν.
@Βielidopoulos
Το άρθρο του capital είναι μια ακόμα ολιγαρχική και αντιδημοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων. Δεν είναι δυνατόν ένας λαός που έχει εκπαιδευτεί και διάγει μέσα σε αντιπροσωπευτικό ολιγαρχικό σύστημα, ξαφνικά να πάρει μια απόφαση αμεσοδημοκρατικού χαρακτήρα. Είναι-πως να το πούμε-εκτός διδαχθείσας ύλης. Και κατόπιν το αποτέλεσμα της απόφασής του, να το διαχειριστεί η ίδια αντιπροσωπευτική ολιγαρχία. Ενας λαός όμως που έχει εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία μέσα σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ακόμα κι αν αποφασίσει λάθος, είναι αυτός υπεύθυνος για το λάθος και για τις συνέπειές του. Οπότε με νέο δημοψήφισμα έχει τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος. Η διαδικασία είναι αέναη. Η άμεση δημοκρατία αυτό το σκοπό έχει. Να κάνει τον πολίτη υπεύθυνο σε κάθε του απόφαση. Να του ενεργοποιήσει την κοινωνικοπολιτική σκέψη στο "γνώθι μαθών" και "αιέν αριστεύειν".
Ακόμα περιμένω την ετυμολογία της "αρχαιοκαβλίας"
Διογένης
12.12.2016, 11:13:03

Ανώνυμος 40331 έγραψε...
Ο πλευρόκαβλος λέει εμένα φασίστα, ουάου!
Άντε ρε στους ακροδεξιούς μέντορές σου και ξεφορτώσου με.

Ο αρχαιόκαβλος:
Εξυψώνει την αρχαία Ελλάδα στη φαντασία του.
Παρασύρεται, ως τούβλο που είναι, από φασιστικούς ταγούς τύπου Πλέυρη.
Θαυμάζει το ψέμα που έφτιαξε στο μυαλό του περί αρχαίου μεγαλείου.
Φτιάχνεται με αυτό.
Κοκορεύεται ως δήθεν συνεχιστής (νοητικός και φυλετικός) των ωραιοποιημένων στη φαντασία του αρχαίων ελλήνων.
Αρνείται την αρβανιτοβλάχικη, τουρκοανατολίτικη, βορειοαφρικανική κλπ καταγωγή του.
Κι εν τέλει ως μεγάλο νούμερο που είναι, σπάει τα μπιλιρίνια όλων των άλλων με επανελληνίσεις κι άλλα τέτοια σουργελικά.
Α, νομίζει ότι είναι και ψαγμένος και γνώστης της αλήθειας κι απαιτεί γι΄αυτό οι υπόλοιποι να τον σέβονται, αντί να του πετάνε σάπιες ντομάτες, όπως το αξίζει.
Αυτός είναι ο αρχαιόκαβλος.
Κοιτάξου στον καθρέπτη, δηλαδή κι ίσως καταλάβεις.
Κάνε την αυτοκριτική σου. (Λέμε τώρα.... Γιατί αν ήσουν σε θέση να το καταφέρεις αυτό, δεν θα ήσουνα σε αυτό το χάλι).

12.12.2016, 13:07:55

Ανώνυμος 40332 έγραψε...
@40331 πεισματικά ιδιώτης (idiot)
"Εξυψώνει την αρχαία Ελλάδα στη φαντασία του." (αλίμονο αν περίμενε η αρχαία Ελλάδα να εξυψωθεί από εμένα. Την έχει εξυψώσει ολόκληρη η υφήλιος αιώνες πριν, νυν και αεί)
"Παρασύρεται, ως τούβλο που είναι, από φασιστικούς ταγούς τύπου Πλέυρη." (ο φασισμός δεν είναι Ελληνική ορολογία, άρα ο Ελλην δεν υπήρξε ποτέ στον αρχαίο κόσμο φασίστας. Στο σημερινό μπορεί να υπάρχουν πολλοί, τους οποίους καταδικάζω απερίφραστα.)
"Θαυμάζει το ψέμα που έφτιαξε στο μυαλό του περί αρχαίου μεγαλείου." (Δεν υπήρξε αρχαίο μεγαλείο ε; Πόσο ανιστόρητη είναι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα!)
"Κοκορεύεται ως δήθεν συνεχιστής (νοητικός και φυλετικός) των ωραιοποιημένων στη φαντασία του αρχαίων ελλήνων." (νοητικά προσπαθώ να τους φτάσω, φυλετικά δεν επιδέχεται αμφιβολία καταγωγής ο σωματότυπος μου.
" Αρνείται την αρβανιτοβλάχικη, τουρκοανατολίτικη, βορειοαφρικανική κλπ καταγωγή του." (εδώ γιατί αναφέρεσαι στο άτομό σου; που κολλάει;)
"Κι εν τέλει ως μεγάλο νούμερο που είναι, σπάει τα μπιλιρίνια όλων των άλλων με επανελληνίσεις κι άλλα τέτοια σουργελικά." (τι είναι τα μπιλιρίνια; Αν είναι κάτι αξίας, σε όποιον τα'σπασα να του πάρω άλλα πιο ανθεκτικά! Οσο για την επανελλήνιση, δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις-τι σχέση έχεις εσύ με τους Ελληνες-μπορείς να επιλέξεις τον τόπο και τον τρόπο ζωής της αρεσκείας σου.)
Διογένης

12.12.2016, 14:31:21

Ανώνυμος 40334 έγραψε...
Με επιβεβαιώνεις πλήρως με την απάντησή σου.
12.12.2016, 15:18:15

Ανώνυμος 40335 έγραψε...
@40334
Την ίδια άποψη έχουν και οι φύλακες του ζωολογικού κήπου που σε ψάχνουν.
Διογένης
12.12.2016, 15:46:01

Ανώνυμος 40336 έγραψε...
Ευφυέστατο....
12.12.2016, 17:12:09

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.ethnos.gr/klik/arthro/xartis_deixnei_se_ti_einai_kalyteri_kathe_xora-64753197/

Την έχουν πάρει χαμπάρι τη ρωμιοσύνη οι ξένοι. Σε τί είναι καλύτερη η κάθε χώρα και για το Ελλαδιστάν λέει χάφτες τυριών! Πάλι καλά που δεν λέει μυγο-χάφτες σαν το ξεφτέρι με τις παλαντώσεις!

12.12.2016, 19:39:52

Ανώνυμος 40340 έγραψε...
Ανώνυμος 40325 έγραψε...
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ανώνυμος 40302 έγραψε...

Ανώνυμος 40268 έγραψε...

και το ζωο ξαναμουγκανισε. ΕΓΩ Bielidopoulos χε χε ως εστις παντων πολυδεγμων

12.12.2016, 04:59:29
13.12.2016, 09:17:03

Bielidopoulos έγραψε...

Παίρνεις χαλασμένα χάπια δάσκαλε.

2:40-4:50:
"Έλληνα σε κυνηγάνε οι ξένοι..." lol
https://www.youtube.com/watch?v=CLqI2Pr6HQU

Οι (β)ρωμιοί πάσχουν από σύνδρομο καταδίωξης:
http://psonthomfanix.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html
Άλλη μια ανίατη ασθένεια μαζί με την αρχαιολαγνεία. Ρωμιοσύνη: ένα υπερτιμημένο μπουρδέλο.

13.12.2016, 09:54:46

Ανώνυμος 40352 έγραψε...
Το γεγονός πως το πλιάτσικο έδινε και έπαιρνε το ‘21, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα πως το πλιάτσικο ήταν ο μοναδικός σκοπός των εξεγερμένων …κατσαπλιάδων.

Όχι μόνο διότι εκτός από πλιάτσικο και αλληλοφάγωμα παρατηρήθηκαν και άλλες πρακτικές, λιγότερο κλεπτομανιακές, που κάποιες άγγιζαν τα όρια της αυτοθυσίας -λέξης που ο γεννημένος κατσαπλιάς αδυνατεί να κατανοήσει ως υπαρκτό ουσιαστικό- αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπέρασμα από μια ταυτοτική πρόταση:

Α = Α. Τελεία, δεν υπάρχει συμπέρασμα.
“Υπήρξε πλιάτσικο (Α), άρα γινόταν πλιάτσικο (Α)”. Τελεία βάζουμε εδώ. Αν ντε και καλά πρέπει να επιχειρήσουμε συμπέρασμα, πρέπει να το κλείσουμε μόνο με ερωτηματικό:

Α άρα Β;
“Υπήρξε πλιάτσικο, άρα ΜΗΠΩΣ ο σκοπός ήταν το πλιάτσικο;”
Και φυσικά, η απάντηση ποικίλλει:
“Πιθανόν”, “Ίσως”, “Μάλλον όχι, διότι …”, "Δεν μπορώ να ξέρω"

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο σκοπός των εξεγερμένων ήταν το πλιάτσικο, όπως π.χ. δεν μπορούμε να πούμε πως ο σκοπός του ΒΠΠ ήταν η εξόντωση των Εβραίων, επειδή πράγματι υπήρξε διωγμός Εβραίων.

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό που πιστεύουμε ως βεβαιότητα. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ρωτάμε χωρίς τελείες. Ή μήπως όχι;

Γιώργος14.12.2016, 13:10:42

Bielidopoulos έγραψε...

"Δύο ελληνικές αρχαιολογικές αποκαλύψεις, οι δεσμώτες του Φαλήρου και ο σκελετός που βρέθηκε στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, εντάσσονται από το διεθνές, έγκυρο περιοδικό ARCHAEOLOGY στις κορυφαίες δέκα αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2016. "
http://www.ethnos.gr/politismos/arthro/stin_ellada_oi_dyo_apo_tis_10_koryfaies_arxaiologikes_anakalypseis_tou_kosmou-64757102/

Πολύ σκελετίλα. Μάλλον αρέσει στους ρωμιούς!

"Ωστόσο, ο Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας πως «επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας» συμπληρώνοντας πως η ελληνική γλώσσα «τελεί υπό απειλήν»."
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/asyllipti_dilosi_zourari_kai_na_xasoume_merika_nisia_den_peirazei-64757763/

Ζουρλάρη καραγκιόζη, Τσίπρα μακάκα, Κυριάκο αρλεκίνο!

http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/esm_pagonoun_ta_metra_gia_to_xreos_meta_tis_eksaggelies_tsipra-64757885/
Ωραία. Τώρα θα βγει ο κωλοτούμπας μπούλης πρωθυπουργός της ρωμιοσύνης και θα λέει ότι οι ευρωπαίοι επιβουλεύονται το κράτος πρόνοιας της ρωμιοσύνης!

14.12.2016, 18:02:37

Ανώνυμος 40356 έγραψε...

Με μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς», απαντά στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, για το ζήτημα της Χειμάρρας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=114224392

15.12.2016, 09:39:40

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.in.gr/entertainment/cinema/news/article/?aid=1500120998
Λέει: Οι ταινίες της εβδομάδας: Star Wars και Αθερίδης.
lol
Όπως λέμε τί Λωζάνη τί Κοζάνη! Βρε μανία με την Ελβετία που έχουν οι χατζηέλληνες!

15.12.2016, 14:20:29

Bielidopoulos έγραψε...

άλλο Μπραχάμι κι αλλο Μαϊάμι
Όπως λέμε: άσχετο. Όπως έλεγε και η Πέπη, άλλο κότα κι άλλο ντακότα. Όπως λέμε άλλο ντάλα, κι άλλο της Παρασκευής το γάλα, άλλο Λοζάνη κι άλλο Κοζάνη κλπ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
- Η μουσική του Ζαμπέτα αποτελεί μουσική συνέχεια της μουσικής του Μπετόβεν.
- Ώπα φίλε. Τζάζεψες; Άλλο Μπραχάμι κι άλλο Μαϊάμι!
http://www.slang.gr/lemma/5163-allo-mpraxami-ki-allo-maiami
;)

15.12.2016, 14:23:24

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/adonis_apateona_gaidouri_kota_leirati_polakis_re_pseuti_eisai_me_ton_soimple-64760696/
Τελειώνουν τα λεφτά Άρη!
http://www.slang.gr/lemma/5044-einai-polla-ta-lefta-ari
;)

15.12.2016, 16:10:18

Ανώνυμος 40374 έγραψε...

Προσπάθησαν κατά καιρούς κάποιοι κακοποιοί μεμονωμένα ή οργανωμένες ομάδες να φτιάξουν αυτό που λέμε καρτέλ. Ομως, ποτέ δεν υπήρξε μεγάλη εγκληματική ομάδα που να κράτησε τη διακίνηση ναρκωτικών επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να ανθήσει οργανωμένο έγκλημα με την παραδοσιακή μορφή γιατί όλοι θέλουν να είναι αρχηγοί. Αυτός είναι ίσως ο βασικός λόγος που στην Ελλάδα δεν είχαμε μαφία όπως της Ιταλίας ή της Κολομβίας.
http://www.hommemagazine.gr/article.asp?catid=30715&subid=2&pubid=64760881

16.12.2016, 22:08:20

Bielidopoulos έγραψε...

Οι ρωμιοί πάσχουν από σύνδρομο καταδίωξης (2):
"Ειδικά για τον Σόιμπλε είπε πως πιστεύει ότι θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση. «Με την Ελλάδα ο Σόιμπλε έχει μια διπλή εμμονή: Αφενός θέλει να υποφέρει, γιατί πιστεύει ότι αν υποφέρεις, στο τέλος γίνεσαι πιο δυνατός και αφετέρου του δίνει τη δυνατότητα να ξαναβάλει το θέμα του Grexit και της αναδιαμόρφωσης της ευρωζώνης σε ένα πιο κλειστό σύστημα πλουσίων χωρών του βορρά, με χώρες πρώτης και δεύτερης διαλογής», συνέχισε."
http://www.naftemporiki.gr/story/1187516/st-kouloglou-o-soimple-thelei-na-riksei-tin-kubernisi

26.12.2016, 18:35:56

Ανώνυμος 40529 έγραψε...
Ένας απέραντος βόθρος χωρίς πάτο εδώ μέσα ........
με αρθρογραφούντες παπάρες....και συγγραφονομίζοντες κουράδες.....
Επέστρεψε σε αυτό το "ρωμιοκράτος" ότι σου έδωσε.....
(σε μπικικίνια εννοώ)......και μετά βγάζε όλα τα ανώμαλα εσώψυχα σου........ ρε σκατοσακούλα......
Μην ανησυχείς πάντως......ακούγεται το κράξιμο που βγάζεις,όπως οι μπουρμουλήθρες που ανεβαίνουν από τον πάτο του οχετού.....
05.01.2017, 23:54:10

Bielidopoulos έγραψε...

Είπε ο 40529 και μετά ξαναβύθισε το κεφαλάκι του στο βόθρο στον οποίο πλατσουρίζει, ε το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει εννοούσα (νιρβάνα) βρε!

06.01.2017, 11:39:23

Ανώνυμος 40556 έγραψε...
Βαθυστόχαστη σκέψη σκατοσακούλας περί παραλλήλων κόσμων....
αρκετά μόλυνες ανεξέλεγκτα.....αυτό το σύμπαν....
΄που μου θές και παλάλληλα.....περισπούδαστο κατακάθι....
εσύ ειδικά είσαι υπόθεση μιάς μάνικας υπό πίεση .....
έτσι διαλύονται τα περιτώματα......
07.01.2017, 23:36:18

Bielidopoulos έγραψε...

"Συχνάζει στον Όλυμπο στην περιοχή "Πριόνια" που λαδώνει τα ηχομαγνητικά κανόνια των ΕΛ και αδειάζει τους βόθρους με υπερόπλα Τέσλα, σε κούφιες σπηλιές όπου ψάχνει να βρει Βριλ, τσουπακάμπρα και ένα τσακμάκι που του είχε χαρίσει ο Ήφαιστος σε ένα ρεβεγιόν αλλά του έπεσε"
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Ανέστης_Κεραμυδάς
lol

08.01.2017, 13:24:11

Ανώνυμος 40669 έγραψε...
"Εκεί είχον το άσυλόν των και ηνάγκαζον δια της ληστείας τους προεστούς δια να τους βάνουν αρματολούς κι ότι δήθεν ούτοι να εμποδίζουν την τε ληστείαν"

Πουλούσαν "προστασία" λοιπόν, όπως κάνουν σήμερα οι νονοί της νύχτας.
21.01.2017, 14:55:11

Ανώνυμος 41224 έγραψε...
Roma ke italia itan komati tis illirias, oli arkea romaiki ke elliniki glosa vjeni me tin alvaniki glosa, pu ine peripu i arkea illiriki glosa. Elliniki ke romaiki glosa ine enosi alvanikon lekson, fenomeno pu e gjine stin arkeotita, otan graftike i glosa. Kathe lexi ine mia olokliri frasi apo alvanikon lekson.

28.02.2017, 14:40:33

Ανώνυμος 41774 έγραψε...

Θα ζωντανέψουν πρόσωπα και γεγονότα του ΄21, η καθημερινότητα που επικρατούσε τότε, αλλά και πώς συνθλίβονταν οι χαρές, οι λύπες και τα όνειρα των Ελλήνων κάτω από το ζυγό του δυνάστη κατακτητή με την απουσία κάθε έννοιας ελευθερίας. Αγαπητοί Αρκάδες συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι της Αρκαδίας, με τη συμμετοχή μας θα αποτίσουμε τιμή και δόξα στους πρωταγωνιστές της παλιγγενεσίας.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=867645
lol

22.03.2017, 19:42:14

Ανώνυμος 41822 έγραψε...
Ανώνυμος 41774

Προς το παρών συνεχείστε να γλεντοκοπάτε αδιαφορόντας για τον πλησίον σας εσείς οι "δυστυχισμένοι".
Συνέχεισε την διαδικτιακή σου "επανάσταση", μαγκάκι του πληκτρολογίου.
Αα και που είσαι "έλληνα", τους χαιρετισμούς μου στους "Αρκάδες", απογόνους αλβανών, αθιγγάνων, τούρκων και σλάβων.
25.03.2017, 03:48:01

Ανώνυμος 41862 έγραψε...
Ανώνυμος 41774 τρολλάρεις, τώρα το είδα αναλυτικότερα, το μυνημα απο Ανώνυμος 41822 πήγαινετε στους νεο-ρωμιούς και όχι σε εσένα, καλό βράδυ.
27.03.2017, 03:31:08

Ανώνυμος 41884 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΝΑΝΤΥ ΤΩΝ ΟΜΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΜΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΣΟ "ΜΑΓΚΕΣ" ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΓΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΓΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
28.03.2017, 01:41:22

Ανώνυμος 43411 έγραψε...
Eννοειται οτι δεν ειμαστε καθαρη φυλη αφου καθαρη φυλη λιγο πολυ δεν υπαρχει πουθενα στον πλανητη. Πολλοι π.χ. φανατικοι ναζιστες δηλ. υπεραμαχοι της πλεον ακραιας ιδεολογιας καθαροτητας του αιματος που μας ειναι ιστορικα γνωστη, ειχαν στην πραγματικοτητα ονοματα που δηλωναν Κελτικη η Σλαβικη καταγωγη. Παραδειγμα ο φονιας και αλκοολικος Ντιρλεβανγκερ που φερει το ονομα του χωριου καταγωγης του (Dirlewang). Το τοπωνυμιο αυτο ομως δεν ειναι παλαιογερμανικης προελευσης αλλα κελτικης. Και ουτε ειναι παραξενο κατι τετοιο αφου η περιοχη στην οποια βρισκεται το χωριο κατοικουνταν ιστορικα απο Κελτες πριν γερμανοποιηθει. Θα μπορουσα να αναφερω πολλα παραδειγματα επιφανων ναζιστων με ξενικα ονοματα αλλα δεν ειναι της παρουσης.

Φυσικα και ειμαστε αναμεικτοι με πολλους λαους αλλα δεν ειναι δυνατον να μην γινεται δεκτο οτι δεν υπαρχει καμια φυλετικη συνεχεια με τους αρχαιους κατοικους του Ελλαδικου χωρου. Δεν εχει σημασια οτι μεσολαβησαν μυριες οσες προσμειξεις με αλλους λαους εκτοτε. Αν εγω τεκνοποιησω με μια γυναικα ζουλου και ο γονος τεκνοποιησει με εσκιμοους και η επομενη γενεια με εναν μπαγκλαντεσιανο και μετα με εναν αμερινδιο και ουτω καθ' εξης, τιποτε απο αυτα δεν θα παιζει ρολο. Ολοι απογονοι μου θα ειναι και εγω προγονος τους. Ειναι αλλο λοιπον να λεει κανεις (και ορθα) οτι δεν υφισταται αδιασαλευτη συνεχεια με τους "αρχαιους Ελληνες" και αλλο να λες οτι δεν εχουμε καμια σχεση απολυτως με αυτους. Εχουμε και παραεχουμε. Τωρα αυτο μας κανει καλυτερους; Οχι βεβαια αφου το "μεγαλειο" δεν εχει σχεση με τα γονιδια. Αυτο το πιστευουν μονο οι υπερμαχοι του φυλετισμου.

Δυστυχως σε αυτη την χωρα δεν πασχουμε μονο απο συμπλεγμα ανωτεροτητας αλλα και ενα ισχυρο συμπλεγμα κατωτεροτητας. Και στις δυο περιπτωσεις ωστοσο ο επαρχιωτισμος παραμενει γνησιως Ελληνικος. Ο πραγματικος λογος για την αδυναμια μας δεν ειναι η ''ελλειψη παιδειας'' και αλλες τετοιες ηθικοπλαστικες ανοησιες. Ο βασικοτερος ειναι το πολυ μικρο εθνικο δυναμικο μας. Αμα οι Βυζαντινοι που ανοητως λοιδορειτε για την θρησκεια τους δεν ειχαν χασει τη Ανατολια σημερα θα ειμασταν βαρυνον εθνος στον κοσμο οπως αλλωστε ειναι η Τουρκια ασχετως του τι πιστευεις γι αυτην. Σε αυτην την περιπτωση τα κομπλεξ που παρουσιαζετε πολλοι δεν θα ειχαν λογο υπαρξης.
06.07.2017, 21:14:48

Ανώνυμος 43437 έγραψε...
41884, 40741 αυτός παραέγινε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. τον δωρίσανε φαίνεται το τρίτο το........γιαυτό ΧΑΧΑΧΑνίζει ο ΧΕΧΕΧΕστης.


10.07.2017, 05:13:03

Ανώνυμος 43466 έγραψε...
ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΣ ΒΛΑΚΕΙΑ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ(ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ) ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.
16.07.2017, 11:56:29

Ανώνυμος 43679 έγραψε...

"Ο απώτερος στόχος αυτών των μεθοδεύσεων είναι προφανής: Η μετάθεση των πολιτικών ευθυνών για την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η πελατειακή διαχείριση της εξουσίας σε μη πολιτικά πρόσωπα. Πόσο βολικό θα ήταν να πιστοποιηθεί ότι όλη η κρίση ήταν μία φούσκα που θα είχε αποφευχθεί αν κάποιοι τεχνοκράτες με ύποπτες προθέσεις δεν είχαν φουσκώσει το έλλειμμα του 2009! Θα επιστρέφαμε έτσι στην ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας, των επιδομάτων τυφλότητας σε ταξιτζήδες, των συντάξεων που ξεπερνούν το 100% του μισθού χωρίς όρια ηλικίας, των φόρων υπέρ τρίτων, και τόσων άλλων πρακτικών του πελατειακού κράτους που χρηματοδοτήθηκαν με δανεικά από τις αγορές! Στηλιτεύοντας τον πρόεδρο της στατιστικής αρχής, η υπόθεση Γεωργίου εξυπηρετεί θεωρίες συνωμοσίας που μονίμως μετακυλύουν τις ευθύνες για την κρίση σε τρίτους - Μέρκελ, Σόιμπλε, ΕΚΤ, ΔΝΤ,κατά περίπτωση."
http://www.capital.gr/arthra/3146736/upothesi-andrea-georgiou-anazitontas-allothi-gia-tin-krisi

http://www.capital.gr/epikairotita/3232701/germanika-mme-oikogeneiokratias-sunexeia-epi-suriza-anel

16.08.2017, 22:35:40


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...