Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ
ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ,
ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ !
Έγραψε στις 30.10.2016 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

ΕπιστροφήΈχω πολλές φορές αποπειραθεί να καταδείξω, πως τη Ρωμιοσύνη όχι μόνο δεν μπορεί να την αλλάξει κανένας, αλλά ούτε και να τη φτάσει. Ο βυζαντινός σκοταδισμός καλά κρατεί σε κάθε τομέα τη ζωής σΆ αυτή τη χώρα. Και δεν είναι μόνο η περιφορά του κουφαριού του νεκρού ιερέα, η οποία θύμιζε πόσο πιο πολιτισμένες από εμάς είναι οι φυλές του Αμαζονίου που δεν έχουν έρθει σε επαφή με το δυτικό κόσμο, αλλά η στυγνή, βασανιστική, επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.
 
Συνεπώς, είναι ανώφελο να απογοητεύεται κανείς με τη κατάντια αυτής της χώρας.

Η απογοήτευση μπορεί να προέλθει από την αποτυχία μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε με σχέδιο και κόπο, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε.

Δεν δικαιολογείται όμως κάποιος να νοιώθει απογοήτευση για κάποια κατάσταση που είναι εξ αρχής βαλτωμένη, αλλά και με έκδηλη απροθυμία να αλλάξει κάτι προς όφελος των πολλών.

 

 
« Η κόρη μου δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει
το μάθημα της γυμναστικής, διότι είναι ματιασμένη».


 
Όταν μια χώρα έχει δομηθεί πάνω στα συντεχνιακά συμφέροντα, πάνω σε φάρες και οικογένειες που διαπλέκονται με την εξουσία, όταν ο λαός της είναι μια ετερόκλητη μάζα ανθρώπων οικειοθελώς παραμυθιασμένων και εμβαπτισμένων στη προγονολατρία και στο τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», άριστα εκπαιδευμένων στη λαμογιά, την απάτη, την κλεψιά, την εξαπάτηση και την τεμπελιά, είναι αφέλεια και αρρωστημένος ρομαντισμός, η οποιαδήποτε απογοήτευση για την πορεία προς τον κατήφορο.
 
Η οικονομική κρίση μας θύμισε πράγματα που είχαμε ξεχάσει ή κάναμε πως ξεχάσαμε. Μας θύμισε πως είμαστε ένα προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης, που δεν έχει κανένα δικαίωμα να προοδεύσει, να ανεξαρτητοποιηθεί και να ευημερήσει.

Όσοι επικαλούνται «ευημερία» στις προ κρίσης εποχές έχουν περιπέσει σε πλάνη, γιατί η «ευημερία» που βιώναμε ήταν πλαστή σαν τα πτυχία και τα απολυτήρια ορισμένων (πολλών) δημοσίων υπαλλήλων. Ήταν μια «ευημερία» βασισμένη σε δανεικά, σε δαπάνες που αύξαναν την κατανάλωση χωρίς όμως να αυξάνουν την εγχώρια παραγωγή και την ανάπτυξη, γιατί ό,τι καταναλώναμε το φέρναμε από το εξωτερικό, μιας και είμαστε ανίκανοι να παράγουμε ακόμα και τα βασικά είδη της διατροφής μας.

 
Αυτή η χώρα διαθέτει τον πιο αποτελεσματικό μηχανισμό να δολοφονεί την πρόοδο και την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και τη διαπιστωμένη ευρηματικότητα και όρεξη για δημιουργία, που κατέχουν αρκετά από τα παιδιά της. Είτε τα δολοφονεί στυγνά όταν γεννιούνται είτε τα αναγκάζει να φύγουν, να μεταναστεύσουν και να αναζητήσουν γόνιμο έδαφος για να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους.

Σύμφωνα με μια στατιστική που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, το 2025 δεν θα υπάρχουν νέοι εργαζόμενοι σΆ αυτή τη χώρα. Μόνο γκριζομάλληδες μεσήλικες, κουρασμένοι, καταπονημένοι και απαισιόδοξοι. Εννοείται φυσικά, πως οι κομματικοί στρατοί των μη προσοντούχων παρασιτικών οργανισμών που απαρτίζουν την κρατική μηχανή, θα εξακολουθούν όχι μόνο να υπάρχουν, αλλά και να απολαμβάνουν τα βυζαντινά τους προνόμια σε βάρος των υπολοίπων. Έτσι γινόταν, έτσι γίνεται, έτσι θα γίνεται.
 
Πέρα όμως από την απογοήτευση, δεν θα πρέπει να νοιώθουμε και καμία έκπληξη για την παρακμή και τη σαπίλα αυτής της χώρας.

Δεν μας έκαναν διεφθαρμένους και παρακμιακούς οι κακοί ξένοι. Δεν ήμασταν κάποτε καλοί και ξαφνικά χαλάσαμε, όπως το γάλα που μένει έξω από το ψυγείο.

 
Το πρόβλημά μας είναι «κατασκευαστικό». Κατασκευαστήκαμε να είμαστε έτσι. Όταν έχεις μια χώρα που δεν γνώρισε ποτέ της διαφωτισμό, αναγέννηση και βιομηχανική επανάσταση, όταν μια χώρα εξουσιάζεται από μια πλουτοκρατική ολιγαρχία, μια κάστα οικογενειών που διαπλέκονται με τους ισχυρούς της Δύσης, οι οποίοι λειτουργούν ως επιστάτες τους, όταν μια χώρα έχει παιδεία που βασίζεται σε μια παντελώς διακορευμένη εκδοχή της ιστορίας που σκοπό έχει να γεννά και να συντηρεί εθνικούς μύθους εμπλουτισμένους πάντα με τη θρησκεία, όταν γεννιόνται υπήκοοι και όχι πολίτες, όταν το όνειρο ζωής του κάθε κατοίκου αυτής της χώρας είναι το άκοπο βόλεμα, μια νοοτροπία που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, πώς είναι δυνατόν να γεννήσει πολίτες με ικανότητες και προσόντα που θα μπορούσαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο τρόπο λειτουργίας του κράτους...

Είναι λοιπόν κατασκευαστικό το πρόβλημα. Όταν η μήτρα κατασκευής είναι ελαττωματική εξαρχής, ό,τι και να βάλουμε μέσα, θα βγει ελαττωματικό.Είπα πριν, πως δεν μας αλλοτρίωσαν οι ξένοι. Όχι, δεν μας αλλοτρίωσαν. Μας βρήκαν αλλοτριωμένους να σαπίζουμε και να βρωμάμε βυζαντινή καμαρίλα, θρησκοληψία και λαμογιά και το εκμεταλλεύτηκαν. Μας μετέτρεψαν σε προτεκτοράτο τους διορίζοντας βασιλιάδες, κυβερνήσεις, κομματάρχες και φάρες, που εφάρμοζαν κατά γράμμα τις παραγγελιές τους και φρόντιζαν τα γεωπολιτικά και εμπορικά τους συμφέροντα. Η προγονολατρία, το θρήσκευμα και οι γλώσσα που μιλάμε είναι απλά ο συγκολλητικός ζελές, που «δένει» την άμορφη και ετερόκλητη μάζα των «ρωμιών».

Ας συνοψίσουμε λοιπόν λίγο τα πράγματα:

Είμαστε ένας λαός «κατασκευασμένος» να λειτουργεί όπως λειτουργεί και θα ήταν κατασκευαστικό λάθος αν κάποια στιγμή προοδεύαμε ή ευημερούσαμε (πραγματικά όμως). Μία αγελάδα δεν μπορεί να είναι φύλακας σΆ ένα αγρόκτημα. Αυτό είναι δουλειά των σκύλων. Ένας λαός που γαλουχείται μέσα σΆ ένα φοβικό, θεοκρατικό, συντεχνιακό και διεφθαρμένο περιβάλλον, δεν μπορεί να έχει διάθεση για ευημερία και πρόοδο. Μπορεί να μάθει να πιπιλάει αυτές τις λέξεις, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν γνωρίζει την ουσία τους.

Ακόμα όμως κι όταν γεννιέται κάποιος με τέτοιες διαθέσεις και τάσεις, το σύστημα εκκόλαψης των ρωμιών θα κινηθεί αστραπιαία, ώστε είτε να θανατώσει το «διαφορετικό έμβρυο» είτε να περιμένει λίγο να μεγαλώσει για να το στείλει στον αγύριστο (βλέπε μαζική μετανάστευση νέων με προσόντα στο εξωτερικό).Είμαστε μια χώρα προτεκτοράτο με «μετακινούμενα» σύνορα, προστάτες, αφεντικά και προκαθορισμένη πορεία. Ακόμα κι όταν συγκρούονται οι προστάτες μας, οι χαμένοι στο τέλος είμαστε πάλι εμείς. Κάτι δηλαδή σαν τα βατράχια που πληρώνουν τη νύφη όταν τα βουβάλια πλακώνονται στη λίμνη.

Προοπτική για βελτίωση πόσο μάλλον για ανάπτυξη και ευημερία δεν υπάρχει, γιατί δεν προβλέφθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευής μας. Ίσως υπάρξουν μετά από πολλά χρόνια κάποια χρόνια επίπλαστης ευημερίας σαν και αυτά που βιώναμε προ κρίσης, αλλά απλά θα είναι ένα «ξέφωτο», που και πάλι θα κληθούμε να ακριβοπληρώσουμε.

Είναι και η γεωγραφική μας θέση τέτοια, που δεν μας επιτρέπει να ζούμε άνευ επιτροπείας. Αυτό καλό θα είναι να το χωνέψουμε.Κλείνω με μια προσωπική υπόσχεση, που δίνω πρώτα στον εαυτό μου. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με το βίο και την πολιτεία αυτής της χώρας και των κατοίκων της. Έχει πάψει πλέον να με εκπλήσσει. Γνωρίζω καλά, πως η Ρωμιοσύνη είναι ικανή για όλα, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμια της πλουτοκρατικής της ελίτ και των πρόθυμων, λοβοτομημένων και ψυχικά διαταραγμένων υπηκόων της.
 
Κοιτάω να δουλεύω σκληρά, να στηρίζω τα παιδιά μου, να συνευρίσκομαι με τους καλούς φίλους μου και να πηγαίνω για ψάρεμα όποτε ο χρόνος μου και ο καιρός το επιτρέπουν.

Το ίδιο θα συμβούλευα τον καθένα να πράξει. Ίσως ο μόνος τρόπος για να απεμπλακεί κανείς (σε κάποιο βαθμό, γιατί τελείως δεν γίνεται) από αυτά που ξερνάει καθημερινά η Ρωμιοσύνη πάνω μας, είναι η αυτοβελτίωση, η προσωπική και όχι η μαζική διάθεση (δεν γίνεται άλλωστε μαζικά) για αναζήτηση της γνώσης και η αναγνώριση της τεράστιας αξίας μιας συνεύρεσης με πραγματικούς φίλους γύρω από ένα λιτό τραπέζι ...χωρίς κουβέντες για πολιτικές εξελίξεις, προβλέψεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και ιδεολογικά φληναφήματα.

 

 
Μας πήραν χαμπάρι
και στην Αφρική. 
Στις δύσκολες ώρες που περνάμε με το κράτος ληστή να μας κλέβει τις ανάσες, ίσως να είναι και η μόνη λύση για να διατηρήσει κάποιος τη συναισθηματική του ισορροπία. Δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείται κανείς με αυτή τη χώρα και τους πολίτες της. Να ονειρεύεται μεταρρυθμίσεις και προοπτικές γιατί... ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα... Ρωμιοσύνη!


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Όμως λαμογιοπολιτικάντηδες του "προτεκτοράτου" έπεισαν τους κουτόφραγκους να τους δανείσουν 300 δις (επιπλέον) με τρία μνημόνια, εκ των οποίων το τρίτο με το προνομιακότατο επιτόκιο του 1%. Για αυτό το κατόρθωμα οι ρωμιοί πρέπει να κάνουν άγαλμα στον Τσίπρα. Πάντα ζούσε με δάνεια η ρωμιοσύνη. Κράτος δανειογενές που ο Βενιζέλος παρακαλούσε τους ευρωπαίους να δανείσουν τη ρωμιοσύνη για να μην βγει από τον κανόνα του χρυσού το 1932. Η μόνη αλλά ουσιαστική διαφορά με τότε είναι ότι με την είσοδο στο ευρώ σε συνδυασμό με τις ευνοικές διεθνείς οικονομικές συγκυρίες που ακολούθησαν, η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να δανειστεί μεγάλα ποσά (ειδικά την περίοδο Καραμανλή 2004-09) χωρίς πολλές ερωτήσεις συν τα κονδύλια της ΕΕ που σπαταλήθηκαν στην παραοικονομία. Είναι να μην αποχτήσει ο ρωμιός πρόσβαση στο βάζο με το μέλι.
https://el.wikipedia.org/wiki/Πτώχευση_της_Ελλάδας_1932

Τα πράγματα κατά τη γνώμη μου είναι απλά. Ο χώρος του Αιγαίου ανέκαθεν ήταν σταυροδρόμι λαών, ιδεών και αγαθών. Και οι κάτοικοί του ήταν οι καλύτεροι copycat. Στη σημερινή εποχή ο ρωμιός επιμένει να αντιγράφει οτιδήποτε αρνητικό από ανατολή και δύση και να απορρίπτει τα θετικά. Το αποτέλεσμα είναι μια greek salad. Η δε εκάστοτε παλιά γενιά έχει τεράστια ευθύνη.

30.10.2016, 20:39:45

Bielidopoulos έγραψε...

Και λίγα ακόμα κατορθώματα της ρωμιοσύνης:

Οργιο καταπάτησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου - ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=114147592

"Διαφορές όμως παρατηρούνται και σε μετρητές της ΕΥΔΑΠ που είναι άφαντοι. Στον Δήμο Γλυφάδας εντοπίστηκαν μεγάλες χρεώσεις για κατανάλωση νερού, από μετρητές της ΕΥΔΑΠ που κανείς δεν ήξερε πού βρίσκονταν! Υστερα από πιέσεις του δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, η ΕΥΔΑΠ παραδέχτηκε ότι ούτε η ίδια δεν γνωρίζει πού βρίσκονταν. Η κατάληξη αυτής της διαδικασίας θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως για τον δήμο και εξοικονόμηση πόρων με τον εντοπισμό δημοτικών χώρων, όπου κακώς χρέωνε η ΕΥΔΑΠ τέλη αποχέτευσης στον δήμο και για τα οποία επίσης η εταιρεία παραδέχθηκε το λάθος της. Στο πλαίσιο όμως αυτού του ελέγχου διαπιστώθηκε πως ο Δήμος Γλυφάδας πλήρωνε τέλη χρήσης για οχήματα έργου που δεν υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό στον τομέα της καθαριότητας."
http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/mploko_sto_kolpo_me_ta_krymmena_tetragonika-64606387/

"Η ξενόγλωσση ταινία «Ποτέ την Κυριακή», στην οποία ο Φούντας έπαιξε το 1960, του άνοιξε το δρόμο για διεθνή καριέρα και τον έκανε γνωστό και στο εξωτερικό. Η ερμηνεία του ηθοποιού άρεσε τόσο στους ξένους παραγωγούς, που όταν ο Σον Κόνερι αποφάσισε να σταματήσει να ενσαρκώνει τον Τζέιμς Μποντ, εκείνοι πρότειναν στον Φούντα να τον αντικαταστήσει. Η πρόταση, την οποία άλλοι ηθοποιοί ονειρεύονταν, άφησε σχεδόν αδιάφορο τον Φούντα και αρχικά σκέφτηκε να την απορρίψει."
http://www.womenonly.gr/star_gallery/arthro/diasimoi_pou_eipan_megala_oxi_se_kariera_kai_prosopiki_zoi_photos-130554458/?imgid=73418493&page2=2#selectedimg

lol

Α μην ανησυχείτε.Υπάρχει ελπίδα:
http://prnt.sc/d0wixm

Ζουγανέλης, Γεωργουσόπουλος - Ατρείδες
https://www.youtube.com/watch?v=P7j6BK4TkiI
Πωπώ πολιτισμός! Κουλτούρα να φύγουμε δικιέ μου, που λέει και ένας ανώνυμος σχολιαστής.

30.10.2016, 20:41:25

Ανώνυμος 40006 έγραψε...

http://www.newsonly.gr/photo_gallery/arthro/den_piges_parelasi_pigame_emeis_gia_sena_klik_ap_oli_tin_ellada_photos-130558657/?imgid=107160443&page2=3#selectedimg

Αχαχούχα!

30.10.2016, 22:25:11

Ανώνυμος 40007 έγραψε...
α ρε καταντια ποσο θα με βρωμιζεις ακομη.
χιλιαρικο ρεεεεε και η ψ.....
31.10.2016, 07:08:36

Ανώνυμος 40011 έγραψε...

"Να ονειρεύεται μεταρρυθμίσεις και προοπτικές"
Κάτσε να κλείσουν την κάνουλα των μνημονίων οι ευρωπαίοι και μετά μίλα.

31.10.2016, 09:35:31

Ανώνυμος 40012 έγραψε...
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ!!
31.10.2016, 09:22:54

Bielidopoulos έγραψε...

Υπάρχει πρόβλημα με τον αρθρογράφο, με τους ρωμιούς και ειδικά την ξεφτιλισμένη και αποτυχημένη σε όλους τους τομείς παλιά γενιά. Η οποία παλιά γενιά έχει εμπειρία από λιτότητα όταν ήταν στα χωριά τους, αλλά τώρα όλοι οι μπαρμπάδες την έχουν δει Ωνάσηδες και ψηλομύτηδες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι το πάρτυ έχει τελειώσει. Το Ελλαδιστάν δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψει στα παλιά μεγαλεία του αθρόου δανεισμού και των ευρωπαικών κονδυλίων. Τη δεκαετία του '70 ο σερβιτόρος έπαιρνε τα τριπλάσια από τον δημόσιο υπάλληλο. Πού είναι το παράξενο σε αυτό; Το ίδιο θα γίνει και τώρα, αφού αυτό αντιπροσωπεύει την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Όσο και να ονειρεύονται οι ρωμιοί εφάπαξ, επικουρικές και προσωπικές νοσοκόμες πληρωμένες από το κράτος δεν πρόκειται να πάρουν τίποτε. Τα @@ μου θα πάρουν. Δικαιολογίες του στυλ είμαστε προτεκτοράτο και δεν μας αφήνουν να προοδεύσουμε (η Κροατία πώς προοδεύει;) ή είναι κατασκευαστικό λάθος δεν μετράνε. Η ρωμιοσύνη θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα και θα μάθει να συμπεριφέρεται με ταπεινότητα διότι δεν έχει άλλη επιλογή. Πριν έλεγαν τοκογλύφους τους ευρωπαίους και το ΔΝΤ, για να πάνε σύντομα να ζητάνε και άλλα δάνεια με τέταρτο μνημόνιο και όταν θα φάνε πόρτα θα λένε ότι οι ευρωπαίοι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους! Ας ευχηθούμε οι όμορες χώρες να στέλνουν κάνα καράβι με όσπρια και δημητριακά στους ρωμιούς.

"Από την άλλη πλευρά, τα κόκκινα κρέατα, τα ψάρια, οι τηγανητές πατάτες και τα αναψυκτικά έχουν περιοριστεί σε μία φορά την εβδομάδα. Τα γλυκά, τα όσπρια, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα αβγά και το γάλα καταναλώνονται ελάχιστες φορές την εβδομάδα, ενώ η κατανάλωση αρνιού και κατσικιού περιορίζεται σε μια φορά τον μήνα."
http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/38034/pio-konta-sti-mesogeiaki-diatrofi-logw-krisis-oi-ellines.html
http://tvxs.gr/news/ellada/i-krisi-dioxnei-kreas-kai-psaria-apo-trapezi
http://hania.news/2016/10/14/ελλάδα-τρώμε-πιο-υγιεινά-λόγω-κρίσης/

Αλλαγές γίνονται, αλλά με πολύ αργή ταχύτητα. Α, δεν πειράζει. Χρόνος υπάρχει άφθονος και είναι το αποτέλεσμα που μετράει, χε, χε, χε.

31.10.2016, 09:46:39

Ανώνυμος 40015 έγραψε...
Πολύ καλό....
31.10.2016, 13:54:10

Ανώνυμος 40016 έγραψε...
Bielidopoulos Τα @@ μου θα πάρουν. και εσυ στον παραδεισο των λατινων θα ονειρο@@ δενεσε.
σε ενα μαζι σου συμφωνω. δεν μπορει οι κ''λογεροι να παιρνουν τετοια ποσα οταν η νεολαια μας ταλανιζεται στο δεκαρικο της μερας.
κατα τα αλλα ασε ντουβαρι εισουνα τουβλο γινεσαι.
31.10.2016, 15:48:59

Ανώνυμος 40017 έγραψε...
Σωστά τα λέει ο αρθρογράφος. Η ρωμιοσύνη δεν αλλάζει ούτε και είναι φτιαγμένη για να αλλάξει. Ο ρωμιός είναι όντως κατασκευασμένος να λειτουργεί όπως λειτουργεί.
31.10.2016, 15:55:34

Bielidopoulos έγραψε...

"δεν μπορει οι κ''λογεροι να παιρνουν τετοια ποσα οταν η νεολαια μας ταλανιζεται στο δεκαρικο της μερας."
Σε πάω!
(Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ο Κατρούγκαλος κατάργησε το "Ήλιος";)
http://prnt.sc/d1c38d

31.10.2016, 19:26:44

Ανώνυμος 40019 έγραψε...
Έτσι είναι το βλέπεις κάθε μέρα γύρω σου, δεν υπάρχει μέλλον πραγματικά, τα ίδια κ τα ίδια! Γέμισε ο τόπος δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιουχους και είναι και οι δύο κατηγορίες μοσχαρια βοδια το μυαλό τους από το τίποτα έχει βαλτωσει και μόνο μπαρουφες θα ακούσεις από το στόμα τους, ο μόνος τομέας που έχουν εξελιχθεί είναι το να είναι πελάτες και απαιτητικοι μάλιστα τα ξέρουν όλα δεν τους ξεγελας δεν μπορείς να τους κλεψεις όχι όχι είναι σπιρτα! Βέβαια το ότι τους έχουν κλέψει τη ζωή τους και των παιδιών τους ούτε κουβεντα!
31.10.2016, 20:30:52

Bielidopoulos έγραψε...

"Γέμισε ο τόπος δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιουχους"
Χε, χε, σιγά σιγά έρχεστε στα λόγια μου. Αυτά τα λέω από το 2004, αλλά τότε ήταν εποχή παχιών αγελάδων και οι ντοπαρισμένοι ρωμιοί δεν χαμπάριαζαν. Δεν πειράζει, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος, ε, χε, χε.

"Ανοιξε ο δρόμος για ανασχηματισμό - Συστήνονται πέντε νέα υπουργεία"
Α ωραία, νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων!

"Αρτεμίου: Σιγά μην πήγαμε στη Βενεζουέλα για πιπεριές και φασόλια"
lol

(Όσοι θέλουν τα link, ας γκουκλάρουν τους τίτλους και θα τα βρουν.)

31.10.2016, 21:16:44

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/297564/i-karmen-royggeri-paroysiazei-toys-athloys-toy-irakli-tis-zitisan-paidia-eikones
Βρεκεκέξ, κουάξ, κουάξ!

Στο μεταξύ:
http://www.iefimerida.gr/news/298051/kampanaki-sos-i-ypoloipi-eyropi-einai-se-anaptyxi-kai-i-ellada-se-yfesi

http://www.iefimerida.gr/news/298165/poylontas-aera-kyriolektika-se-vazakia-poy-kostizoyn-akomi-kai-100-dolaria
;)

31.10.2016, 22:33:02

Ανώνυμος 40022 έγραψε...
Το άρθρο πολύ καλό όπως και τα σχόλια.Οι νέοι μέχρι 35 ετών το πολύ, πρώτα να τα βάλουν με τους γονείς τους και να ξεκινήσουν τη ζωή τους με εντελώς άλλα πρότυπα απ' αυτά που διδάχθηκαν στο σπίτι και το σχολείο. Ποια είναι αυτά έλα ντε, κουίζ.
01.11.2016, 07:59:29

Bielidopoulos έγραψε...

"Οι νέοι μέχρι 35 ετών το πολύ, πρώτα να τα βάλουν με τους γονείς τους και να ξεκινήσουν τη ζωή τους με εντελώς άλλα πρότυπα απ' αυτά που διδάχθηκαν στο σπίτι και το σχολείο. Ποια είναι αυτά έλα ντε, κουίζ."
Συμφωνώ απολύτως. Αυτό έχω πει εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τους νέους να σηκώσουν κεφάλι και επιτέλους να αντιπαρατεθούν ιδεολογικά με την παλιά γενιά της λαμογιάς και της ξεφτίλας. Και όχι με τον απέναντι ή τον γείτονα. Μέσα από την οικογένεια. Εκεί είναι η ουσία. Και όχι μόνο μέχρι 35 ετών, αλλά μέχρι 45 ετών. Αν δεν το κάνουν αυτοί ποιος θα το κάνει; Οι ξένοι; Να στείλουν γκαουλάιτερ να κυβερνήσει την ρωμιοσύνη; Βέβαια οι παλιοί έχουν πάρει τα μέτρα τους και τους έχουν αποχαυνώσει με τη συστηματική πλύση εγκεφάλου και την πορδίτσα που εκπέμπουν. Ας ευχηθούμε οι νέοι μην ξυπνήσουν απότομα διότι θα έχουμε ακρότητες, χαρακτηριστικό στοιχείο εξάλλου της νεοελληνικής βλαχοκουλτούρας. Ένα συγγνώμη από τους παλιούς προς τους νέους δεν βλάπτει και δεν κοστίζει τίποτε και μπορεί να προλάβει αρνητικές επιπτώσεις μελλοντικά. Αλλά τί να περιμένεις από τους αυταρχικούς, νταβατζήδες, κρυφοφασίστες, εγωπαθείς παλιούς.
'Ενα σύννεφο πορδίτσας έχει καλύψει το πολύπαθο πλην όμως αμετανόητο Ελλαδιστάν. Καλώς ήρθατε στο πανίσχυρο νεοελληνικό matrix. Ο πόλεμος για το μυαλό σας συνεχίζεται, χε, χε, χε.

01.11.2016, 18:58:22


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

9+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...