Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΑΛΗΘΙΝΑ
ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-
ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ


Οδοιπορικό
στη Νότια Πελοπόννησο


Έγραψε στις 14.10.2016 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή

Έχετε δει πρόβατα και γουρούνια σε αρχαίo λατομείo;

Μπορείτε να τα δείτε αν πάτε στα Βιγκλάφια, ανάμεσα σε πολλές άλλες τριτοκοσμικές εικόνες, που αντικρίζει ο επισκέπτης του νότιου μέρους του πρώτου ποδιού της Πελοποννήσου.

Εκτός από τo αρχαίo λατομείo, στην περιοχή ανακαλύφθηκε και μια σημαντικότατη πόλη-λιμάνι ηλικίας 5.000 ετών, βυθισμένη σε μικρό βάθος, όπου είχε ακμάσει προηγμένος πολιτισμός. Ο λόγος για το Παυλοπέτρι, όπου υπήρχαν διώροφα κτίρια με θέα τη θάλασσα, τουαλέτες, συστήματα αποχέτευσης κ.λπ..

Κι όμως, παρ’ όλα αυτά, τα Βιγκλάφια φημίζονται για κάποια ανύπαρκτη πυραμίδα κι ένα κεφάλι αρχαίου αιγύπτιου σκαλισμένο σε έναν βράχο, το οποίο όμως δεν είναι αρχαίο, αλλά σύγχρονο. Το σκάλισαν ελληναράδες πριν από μερικές δεκαετίες.

Η Ρωμιοσύνη με την ανοησία της, μας επιφυλάσσει διαρκώς και νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.


Αρχαίο λατομείο

Μεγάλο ενδιαφέρον στην περιοχή παρουσιάζει το λατομείο εξόρυξης ψαμμίτη. Είναι υπαίθριο και χρονολογείται κατά τη ρωμαϊκή-παλαιοχριστιανική περίοδο. Συνέχισε να λειτουργεί και κατά την οθωμανική περίοδο, αλλά κι αργότερα.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή του λατομείου είναι τραγική. Για του λόγου το αληθές δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες.


 

 

 

 
Η προσέγγιση στο χώρο του λατομείου είναι αρκετά επικίνδυνη,
καθότι κυκλοφορούν ελεύθερα τσοπανόσκυλα,
τα οποία επιτίθενται στους άγνωστους επισκέπτες.
 

 

 Τα «δωμάτια», που σχηματίζουν
τα μέτωπα λατόμησης,
έχουν μετατραπεί
σε στάνες και μποστάνια,
ενώ είναι πιθανή η χρήση τους
ως κατοικιών κατά τον Μεσαίωνα.
 

 

 
Γουρούνια είναι οι νέοι ένοικοι χώρων του αρχαίου λατομείου.
 

 

 
Στάνη στο αρχαίο λατομείο.
 

 

 
Εδώ φαίνεται σαφώς η μέθοδος αποκοπής των λίθων.

 

 

 
Μια ακόμα θλιβερή εικόνα του αρχαίου λατομείου.
 Ελαφόνησος


Πρόκειται για ένα μικρό νησί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα Βιγκλάφια σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το νοτιότερο άκρο της χερσονήσου (περιοχή Πούντας). Η συγκοινωνία εκτελείται με μικρά καράβια τύπου «παντόφλας».

Κατά την αρχαιότητα η Ελαφόνησος ήταν ενωμένη με την απέναντι ξηρά. Λόγω του σχήματός της τότε ονομαζόταν Όνου Γνάθος. Οι ενετοί προσομοίωσαν το σχήμα της με το κεφάλι ελαφιού, Τσέρβι, ονομασία που ακόμα διατηρείται από τους δυτικούς, ενώ η Ρωμιοσύνη τη μεταγλώττισε. Από εκεί προέρχεται η ονομασία της κι όχι από τα ελάφια, όπως υποστηρίζεται στους τουριστικούς οδηγούς και όχι μόνον.


 

 
Τριτοκοσμική κατάσταση επικρατεί στα καράβια,
που εκτελούν τα δρομολόγια για την Ελαφόνησο.

Ένα από αυτά είναι το «Αγιαννάκης».
Ο πάγκος με το εικόνισμα, τους σταυρούς και τα λιβάνια
βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κυλικείο του.

 

 

 
Αν προσέξετε, κάτω από το σημερινό όνομα του πλοίου,
που έχει γραφεί με μπλε γράμματα, σώζεται χαραγμένο ανάγλυφα
το παλιό του όνομα: Άγιοι Ανάργυροι.
Από άγιο σε... άγιο.

 

 

 
Ψαροταβέρνα στην Ελαφόνησο.
 Παυλοπέτρι

Το Παυλοπέτρι είναι μια μικρή νησίδα μεταξύ Πούντας και Ελαφόνησου. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, που μαρτυρούν την κατοίκηση της περιοχής από αρχαιότατους χρόνους.

Μεταξύ της νησίδας και της ξηράς βρίσκεται αρχαία πόλη, βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια ηλικίας περίπου πέντε χιλιετηρίδων. Πρόκειται για μοναδική στο είδος της, αφού έχει συγκεκριμένο σχέδιο με δρόμους, κτίρια και νεκροταφείο. Εδώ φαίνεται να άκμασε ένας απίστευτα προηγμένος πολιτισμός. Οι άνθρωποι κατοικούσαν σε διώροφα κτίρια, είχαν τουαλέτες, συστήματα αποχέτευσης, τις απαρχές της γραφής. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μέρη στην Ευρώπη, που αρχίζουμε να βλέπουμε κτίρια και δρόμους κι ανθρώπους να ζουν μαζί με έναν τρόπο, που θα αναγνωρίζαμε και σήμερα.


 

 
Αεροφωτογραφία της περιοχής της βυθισμένης πόλης,
όπου έχουν τονισθεί με εντονώτερο χρώμα για να διακρίνονται καλύτερα
σημαντικά υποθαλάσσια ευρήματα.

 


Η πόλη πρέπει να λειτουργούσε σαν λιμάνι, ένας προστατευμένος αμμώδης κόλπος, όπου έφταναν πλοία, που εμπορεύονταν σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Στην ακμή της η Κρήτη είχε επικοινωνία με την Πελοπόννησο.

Το Παυλοπέτρι εντάσσεται σε μια αλυσίδα οικισμών, που συνέδεαν την Ανατολή με τη Δύση. Εδώ ζούσαν άνθρωποι ικανοί για πολύπλοκη διαχείριση, σε πολύπλοκα κτίρια, σχεδόν παρόμοια με ένα σύγχρονο τρόπο ζωής.

Οι έρευνες αποκάλυψαν μέσω των ευρημάτων ότι η πόλη κατοικούταν πριν από το 2800 π.Χ., στην αρχή της Εποχής του Χαλκού. Ο πολιτισμός της άνθισε για περίπου 2.000 χρόνια με ακμή το 1.600 π.Χ.. Πιθανολογείται ότι καταποντίστηκε από σεισμό. Θεωρείται ότι το παραθαλάσσιο έδαφος σε μεγάλη έκταση μετακινήθηκε κι έτσι αποκόπηκε η Όνου Γνάθος και δημιουργήθηκε το σημερινό νησί της Ελαφόνησου.


 

 

 
Οι γνώσεις για αυτόν τον πολιτισμό δεν προέρχονται μόνο από τα αντικείμενα.
Στοιχεία για το σύστημα ιδεών των κατοίκων και την κοινωνική δομή
βλέπουμε στον τρόπο, με τον οποίο φρόντιζαν τους νεκρούς τους.

 

 

 

 

 

 
Μερικοί από τους τάφους είναι σχεδόν 5.000 ετών.
Στην παραλία υπάρχουν περίπου εξήντα τάφοι σκαλισμένοι στο βράχο,
στη γραμμή του βραχώδους υποστρώματος πάνω από την πόλη.
 

 

 
Τάφος, που σήμερα βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα.
 


Το Παυλοπέτρι ήταν μια πόλη με σχεδιασμένη διάταξη. Οι άνθρωποι ζούσαν κοντά, σε γειτονιές. Είχαν μεγάλα σπίτια με αυλές, δωμάτια στον επάνω όροφο και θέα στη θάλασσα.

Είχαμε λοιπόν ανθρώπους, που ήταν έμποροι, τεχνίτες, γραφείς, διαχειριστές, πιθανώς ακόμα και πόρνες. Είχαμε σκλάβους. Είχαμε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Το είδος, το οποίο θα περιμέναμε σε μια πολυσύχναστη, μικτή πόλη-λιμάνι, που ξεκίνησε πιθανώς σαν ένα μικρό ψαροχώρι κι εξελίχτηκε σε πολυσύχναστο λιμάνι με διασυνδέσεις αρχικά σε όλο το Αιγαίο, μετά με την Κρήτη και στη συνέχεια με ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.


 

 

 

 
Ό,τι απέμεινε από διάφορα αρχαία τεχνικά έργα.
 

 


Αναπαράσταση μέρους της υποθαλάσσιας πόλης με σύγχρονες τεχνικές.
 Πυραμίδα-φάντασμα

Ενώ λοιπόν στην περιοχή υπάρχουν τόσα σημαντικά ─και αληθινά─ αρχαία ευρήματα, με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα θα διαπιστώσετε ότι η περιοχή είναι γνωστή κυρίως για κάποια ─φαντασιακή─ πυραμίδα.

Σε ένα ψηλό μέρος των Βιγλαφίων υπάρχουν ορισμένες πέτρες, πιθανώς μέρος της βάσης κάποιου παρατηρητηρίου, όπως εξ άλλου μαρτυρά και το όνομα του χωριού [βίγλα=παρατηρητήριο (λατ.)]. Έχει υποστηριχθεί όμως από κάποιους ότι πρόκειται για πυραμίδα, ανέβασαν το θέμα στο διαδίκτυο κι έκτοτε αντιγράφτηκε σωρηδόν από ελληναράδικες ιστοσελίδες με τους ανάλογους πατριωτικούς τόνους.
 


Κεφάλι-μπλόφα

Σαν συμπλήρωμα της φαντασιακής πυραμίδας έρχεται κι ένα κεφάλι, κάτι μεταξύ Σφίγγας και Φαραώ, χαραγμένο σε έναν βράχο.

Το κεφάλι όμως, δεν είναι αρχαίο.

Χαράχτηκε πριν από μερικές δεκαετίες από τους ίδιους που πάσχιζαν να αποδείξουν ότι οι αιγυπτιακές πυραμίδες είναι δήθεν έργο των... αρχαίων ελλήνων.

Ρωμιοσύνη σήμερα


 
Ο βυζαντινός δικέφαλος δεν κυματίζει μόνο σε εκκλησίες,
αλλά και σε βενζινάδικα. Ο τεράστιος σταυρός πάνω από τους Μολάους
μας υπενθυμίζει ότι είμαστε το Ιράν της Ευρώπης.

 

 Πώς τιμωρούνται οι παραβάτες;
Δια τουφεκισμού;
 

 
 61 ή 69;
 

 

 
Τι στα τρία χιλιόμετρα;
Η Ρωμιοσύνη είναι παντού!

 

 

 
Αν πάτε προς τη Μονεμβασιά κι άλλα σας λέει το GPS (Ελληνικό)
κι άλλα βλέπετε στις πινακίδες (Κουλέντια) μην μπερδευτείτε.
Πρόκειται για μια ακόμα πρόσφατη μετονομασία οικισμού (1955)
για εξοβελισμό του σλαβο-τουρκο-αρβανιτοβλάχικου παρελθόντος μας
και εμπέδωση της φαντασιακής ελληνικής εθνικής συνείδησης.

 ΕπίλογοςΓια να κλείσουμε ευχάριστα, αν βρεθείτε στην περιοχή ─χωρίς να δώσετε σημασία στις ασχήμιες και τις τριτοκοσμίες της Ρωμιοσύνης που θα σας έχουν σφυροκοπήσει μέχρι να φθάσετε─ μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην παραλία Σίμος της Ελαφονήσου, η οποία εικονίζεται στη φωτογραφία.

Απέραντη αμμουδιά, καθαρά νερά με πανέμορφα χρώματα. Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο.

Πηγαίνετε όσο προλαβαίνετε. Ακόμα δεν την έχει αναλάβει η Ρωμιοσύνη...


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 39872 έγραψε...
αχααχ Γιαννη παλι τα ειδες ολα ε; το 1998 βολταροντας στην περιοχη μπουχτισα στην ορθοδοξια. απο παντου. που ζουμε ομως; η καλυτερη χωρα του κοσμου με τους πιο ... ανθρωπους.
13.10.2016, 23:26:24

Ανώνυμος 39875 έγραψε...

Τα ίδια λένε όλοι οι λαοί για τον τόπο τους 39872. Χαλάρωσε....
14.10.2016, 13:11:17

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.mixanitouxronou.gr/ti-girevoun-ta-provata-mesa-stin-plaka-ke-to-kolonaki-i-apistefti-kontra-tsopanidon-ke-perivolaridon-stin-athina-tou-1900/

http://www.mixanitouxronou.gr/xerete-oti-kapote-to-kolonaki-to-elegan-katsikadika-i-istoria-tis-aristokratikis-gitonias-opou-kapote-evoskan-provata/

http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-o-xamenos-purgos-ths-akropolhs.4158047.html
("Μετά τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους αποφασίστηκε η κατεδάφιση των μετα-κλασικών κτισμάτων που βρίσκονταν στον Ιερό Βράχο. Την περίοδο εκείνη επικρατούσε το ρεύμα του νεοκλασικισμού και οτιδήποτε δεν είχε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα κρίθηκε ότι ήταν περιττό. Το 1874 ο Ερρίκος Σλήμαν, ο Γερμανός αρχαιολόγος που ανέσκαψε την Τροία χρηματοδότησε την κατεδάφιση του πύργου και από τότε τα Προπύλαια πήραν τη σημερινή τους μορφή. Μια ενέργεια που κατά καιρούς επικρίθηκε έντονα γιατί αφαίρεσε ένα μνημείο από τον αρχαιολογικό χώρο.")

http://www.mixanitouxronou.gr/o-thrilikos-tseligkas-pou-therapeve-sovara-katagmata-ke-miikous-ponous-dorean-exo-apo-to-spiti-tou-schimatizontan-oures-ke-apo-efkatastatous-athineous-emathe-na-giatrevi-kanontas-exaskisi-sta-provat/

lol

Βρε αχάριστοι άνθρωποι παντόφλα (sic) που θέλετε. Ακούς εκεί να λοιδωρείτε και να επιβουλεύεστε τη ρωμιοσύνη...
Ταινία αφιερωμένη στη ρωμιοσύνη: Take Shelter (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1675192/
Δώστε βάση στο τέλος της ταινίας με τους πολλούς ανεμοστρόβιλους.
Και σε όσους αρέσει ο Michael Shannon προτείνεται το 99 Homes (2014).
Άλλη μια ταινία αφιερωμένη στη ρωμιοσύνη.

14.10.2016, 20:55:13

Ανώνυμος 39878 έγραψε...
Κύριε Λάζαρη πρέπει να κουβαλάς πολλά καντάρια "ψυχοσυμπλέγματα". Γιατί να σου δώσει λογαριασμό ο ιδιοκτήτης για το πώς θα ονομάσει το καράβι του; Γιατί να σε ρωτήσει τί εικόνες ή τί φωτογραφίες θα κρεμάσει; Εσύ με ρώτησες πώς θα ονομάσεις τα παιδιά σου, τα σκυλιά σου, τα σκάφη σου κλπ; Με ρώτησες για τις αφίσες, τις φωτογραφίες και τις εικόνες που έχεις κρεμάσει στο σπίτι σου; Να μας πεις λοιπόν τί ζόρι τραβάς, μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να γιατρευτείς. Σε κάθε περίπτωση πες μας τη δική σου άποψη για όλα αυτά και τί προτείνεις, όχι μόνο αεριτζίδικη κριτική.
Αλήθεια κύριε Λάζαρη, έχεις επισκεφθεί το Βατικανό, τον Άγιο Πέτρο, τον Άγιο Μάρκο, την Παναγία των Παρισίων, το Λούβρο, την Αγία Σοφία, το Μπλέ Τζαμί, τις Πυραμίδες, τη Σφίγγα και άλλα παρόμοια αξιοθέατα; Αλήθεια κύριε Λάζαρη, ποιο είναι το επάγγελμά σου και πώς βιοπορίζεσε; Δεν νομίζω ότι στη χώρα "Σλαβο-Τουρκο-Αρβανιτο-Βλαχία" θα μπορούσες να εκφράζεις κατά τον ίδιο τρόπο τις απόψεις σου. Είσαι όμως πολύ τυχερός, γιατί η χώρα "ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ" και τρέφει χωρίς να ζητάει και ανέχεται χωρίς να τιμωρεί. Κακώς βέβαια...

baskos

14.10.2016, 21:10:59

Bielidopoulos έγραψε...

"Βαθιές αλλαγές, στα εργασιακά και τη φορολογία, απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά, το Ταμείο απαιτεί πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις συντάξεις, αφορολόγητο 5.000 ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114192021

Πολύ σωστά τα λέει το ΔΝΤ. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν ένα βαλκανικό κράτος, χρεοκοπημένο, με πτωχευμένα ασφαλιστικά ταμεία να παρέχει συντάξεις επιπέδου Ελβετίας με μέση σύνταξη γήρατος στα 900+ ευρώ, διχίλιαρα και τριχίλιαρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, όταν ο βασικός μισθός είναι στα 300 και 400 ευρώ και η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχων είναι 1 προς 1. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Μόνο που το πλαφόν πρέπει να είναι σαφώς κατώτερο από τα 1.000 ευρώ και όλοι θα παίρνουν μία σύνταξη, άρα όλες οι συντάξεις θα είναι τριψήφιες. Και φυσικά οι επικουρικές και τα εφάπαξ πρέπει να καταργηθούν αφού δίνονταν αφειδώς την εποχή των παχιών αγελάδων όταν έλαμπε το κομματικό/πελατειακό κράτος της ρωμιοσύνης. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, το πάρτυ έχει τελειώσει. Σωστό και το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ και φυσικά οι φορολογικές κλίμακες θα γίνουν πολύ περισσότερες και δικαιότερες όπως στα σκανδιναβικά κράτη, όχι μόνο δύο και τρεις, αυτά είναι μαλακιούλες της ρωμιοσύνης. Π.χ. ο φορολογικός συντελεστής για τα 5.000 θα είναι κάπου στο 5% ή λιγότερο και σταδιακά θα ανεβαίνει μέχρι να πιάσει ταβάνι στα 60% (και γιατί όχι 70% προσωρινά) για τα μεγάλα εισοδήματα. Σωστή και η απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και των άνοιγμα των επαγγελμάτων για να μειωθεί η ανεργία.
Σφάξε με το μπαμπάκι Τόμσεν! Το Ελλαδιστάν θα γίνει ευρωπαικό κράτος θέλει δεν θέλει, έστω και τρίτης κατηγορίας. Αμέ! Αλλιώς τον πούλο και στο μπαούλο. Αμέ!

15.10.2016, 20:18:03

Ανώνυμος 39884 έγραψε...
Κάντε και μια έρευνα σε ποιο νούμερο ανέρχονται οι ονομασίες
αγίων, σε οδούς, στάσεις , μετρό κ.λπ ;
Μπάχαλο.Εκεί θα δεις καθαρά το ΙΡΑΝ της Ευρώπης.

Στον ανώνυμο:
Σίγουρα έχεις παρέα όταν είσαι άπλυτος, μέσα σε μια συντροφιά
λιγδιασμένων..
Συνέχισε έτσι...........

16.10.2016, 08:00:42

Bielidopoulos έγραψε...

"Στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ το ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών. Στην Ελλάδα όμως τα νοικοκυριά που φλερτάρουν με την ένδεια αυξάνονται συνεχώς"
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5398185/to-neo-proswpo-ths-ftwxeias-einai-akomh-pio-sklhro/

Η νεοελληνική κοινωνία, μια βαθιά προβληματική κοινωνία με εμμονές, φοβίες και φαντασιώσεις, είναι αποτυχημένη σε όλους τους τομείς, όπως οικονομία, πολιτική, κουλτούρα κ.λπ. Μια αποτυχημένη κοινωνία αποτελείται αναγκαστικά από αποτυχημένους πολίτες. Διότι δεν είναι δυνατόν η κοινωνία να χρεοκοπεί, αλλά οι πολίτες της να ακτινοβολούν, έτσι δεν είναι; Ο ρωμιός είναι προπαντός αποτυχημένος ως πα-τέρας, μη-τέρα(ς) και ως πολίτης. Όταν η ρωμέικη κοινωνία αποδεκτεί τα ελαττώματά της και συνειδητοποιήσει την πικρή αλήθεια, τότε ίσως πραγματικά αλλάξει κάτι.

16.10.2016, 21:27:44

Ανώνυμος 39888 έγραψε...
Θα έπρεπε κάποτε να γίνει μια έρευνα για το πως αυτός ο τόπος, μετά από 2.000 και πλέον χρόνια ξένης κατοχής, και μάλιστα από πολλαπλούς κατακτητές, οι οποίοι επέφεραν πάνω του εκτενώς και συστηματικά, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική και πολιτισμικής αλλοίωση, πως έχει καταφέρει να έχει στις τάξεις του αρκετούς κατοίκους (προφανώς όχι αυτούς που αναφέρει το άρθρο) με ελληνική συνείδηση και τρόπο ζωής. Είναι πραγματικά απορίας άξιο αλλά και έρευνας άξιο.
Διογένης
17.10.2016, 00:52:34

Bielidopoulos έγραψε...

Φαντασιόπληκτοι είναι αυτοί που λες Διογένη! Βγάλε τη δύσχρηστη περικεφαλαία και βάλε την πρακτική και ξεκούραστη τραγιάσκα. ;)
http://prnt.sc/cvbmn4

17.10.2016, 13:01:55

Ανώνυμος 39892 έγραψε...
Η φωτό που έστειλες αναφέρεται σε ρωμιούς. Εγώ μίλησα για κάποιους άλλους που δεν είναι καθόλου φαντασιόπληκτοι. Οσο για την παρικεφαλαία....ποτέ δεν είχα, ούτε μου χρειάζεται. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά (που λένε κι οι ρωμιοί)
Διογένης
17.10.2016, 19:18:17

Bielidopoulos έγραψε...

Ναι είναι κάποιοι άλλοι που όπως γράφεις πιο πάνω έχουν "ελληνική συνείδηση και τρόπο ζωής". Καλά ξεμπερδέματα.
Εν Ελλάδι δεν υπάρχουν αριστεροί και νεοφιλελέδες (όπως γράφει κάποιος αρχιδομπλόγκερ) ή χριστιανοέλληνες και ελληνοέλληνες, αλλά υπάρχουν οι ρωμιοί και η λογική. Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.

17.10.2016, 19:45:35

Ανώνυμος 39895 έγραψε...
Ζουρλαμανδύα θέλεις γένος του Διός, τςςςςςς
18.10.2016, 11:32:00

Bielidopoulos έγραψε...

Επίκαιρο!
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4059

18.10.2016, 19:44:15

Ανώνυμος 39905 έγραψε...
Bielidopoulos παψε να επαναλαμβανεσαι.
γινεσαι τραγικα ηλιθιος.
20.10.2016, 08:04:06

Bielidopoulos έγραψε...
@39905
Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο θεός. Αλλά οι ρωμιοί είναι αυτοί που επαναλαμβάνονται. Η λογική αντανακλάται πάνω τους όπως το φως στον καθρέπτη. Δεν χαμπαριάζουν όσες φορές και να τους το πεις. Ανίατες περιπτώσεις.

20.10.2016, 12:52:17

Ανώνυμος 39915 έγραψε...
παλι την ρατσα σου λατινε;;; ἤ μηπως σλαυβε;; ιασημα αχαμπαριαστος......
21.10.2016, 17:10:45


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+4=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...