Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

THE
HAGIA SOPHIA
ISSUE


And the
Greek hypocrisy


Έγραψε στις 14.06.2016 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

ΕπιστροφήFor domestic consumption, politicians encourage an uneducated mob of Greeks to protest against Hagia Sophia being used as a Muslim temple temporarily.

Why do we provoke the religious beliefs of other peoples and specifically the Turks? It was their decision to go over to Islam as it was the decision of the Eastern Romans to become Orthodox Christians. Constantinople has been called Istanbul since 1453 when it became the capital of the Ottoman Empire. So it is their right to do what they want with this "Monument of International Heritage".

I wonder if the people who struggled to proclaim Hagia Sophia as a Monument of International Heritage took some time to read Procopius, a Byzantine historian who wrote the “Secret History of the Court of Justinian”. There, one can understand the personality of Justinian and his wife Theodora who began her career as a prostitute. Procopius calls her “Theodora-from-the-Brothel", and offers lascivious details on her antics on stage – from allowing geese to peck grain from her lower torso, to dancing naked but for a ribbon – and quoting her saying she regrets God gave her only three orifices for pleasure.


 

  

 
Few know how Ottoman monuments were treated in Greece by its Christian population.
The first mosque that was built in Thessaloniki had been used as a movie theater
for hard core porn movies until the late ‘80s. In those pictures, one can see the mosque
when it operated under the name “Alcatraz” as a movie theater. (protagon.gr).
 


Let's get serious. Historically serious. The Hagia Sophia is the work of the emperor of the Eastern Roman Empire, Justinian. Neither the empire was Greek nor did Justinian or any other Byzantine emperor have Greek ancestry. Byzantium was a multinational empire, which in its last years became the "holy place" of the Christianized population known as “Romioi” (Romios singular, Romioi plural or Rûm) who have nothing in common with the ancient Greeks.

So, we have to make up our minds. Are we Greeks or Romioi?

Are we protesting as “Romioi” or as “Greeks”? If we protest as Greeks, we definitely need a psychiatrist because as it seems, we suffer from a fit of both madness and hysteria.

If we protest as “Romioi”, then our indignation is justified. However, after our protest is over, we have to go to the Parthenon with our pickaxes and demolish all the ancient Greek monuments that have survived the Christian stupidity. Let’s not forget that hundreds of ancient monuments were ruined and thousands of ancient books were burned by “Romioi”.


 

  
Romioi marble cutters in Acropolis (Benaki Museum).
  


 
In other words, if we decide that we are “Romioi” and not Greeks, we have to tear down whatever remnant is left from the Acropolis and the rest of the ancient world.

Honestly, how do we feel that as “Romioi”, we broke down ancient temples and statues? Why do we forget that we built our homes, our walls and Christian churches with the ruins of the ancient Greek temples that we, ourselves demolished?

Why do we ignore the fact that Hagia Sophia, which Justinian built, was made out of the marbles that were knocked down from pre-existing ancient temples? More specifically, Hagia Sophia was built from the marbles of many ancient temples like the ones in Miletus, Pergamon, Delphi, and even the Parthenon.

If we complain as “Romioi”, then we should stop protesting for the return of the Elgin marbles from the British museum. They are not ours since we have decided to be “Romioi” instead of Greeks.

 
These are some remnants
of an ancient temple
right next to Hagia Sophia.

 

 
In case Greeks
truly want
the marbles
to return
to the Acropolis
they don’t need
to ask London.
They should start
their inquiries
at the Christian
churches
which are situated
on archaeological
sites by and round
Acropolis and Plaka,
where they can find
tons of marbles
removed
from the Parthenon:
these marbles
have been used
in the construction
of churches
and other buildings.

Read:
The returning
of the marbles
should start
from the churches
in Plaka
.
 


On the other hand, if we insist on calling ourselves “Greeks”, we should ask Turkey to help us get back the marbles that Justinian used to build Hagia Sophia and we have to do the same with Great Britain.

Since when are the ancient Greeks related to Christianity? Were the ancient Greeks Christians?
 

 

 
A piece of marble with two fish and a trident
on the wall inside Hagia Sophia.
It comes from an ancient temple
that Justinian destroyed in order to use
the marble for his famous church.

 

So, why then this confrontation with the Turks? Instead of feeling sorry for them who live in a deep, authoritative Islamic country headed by a lunatic who dreams of rebuilding the Ottoman Empire and becoming a new Sultan, we choose to provoke further hatred and hostility with our neighboring country.

Turkey is not only a victim of religion but also a victim of being ruled by autocratic leaders who don’t give a damn about the democratic rights of their citizenry.

They are too a mixture of races and tribes as we are but they have been made to believe that they are “one nation” with a “glorious past” and many “heroes”. Just like us! We have been fed the same lies all along.
 
  
For many years, the Ottomans have built minarets round the Hagia Sophia and they have hang inside large round dashboards with verses from the Koran. It is their country and they can do whatever they want without asking anybody.

So, the real incentives behind the Greek protests against the Hagia Sophia issue are merely political. When a country has collapsed (like Greece has), politicians try to find ways of making people forget their daily problems and their suffering (heavy taxation, poverty, unemployment etc) by “inventing” such ridiculous issues.

In Athens, there is an ancient Roman theater which is used by the various private or public organizations for corny shows and dubious artistic happenings. It was built by the Roman aristocrat Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes, known to us as Herod, the Atticus.

How would we feel if Italians as “descendants” of the ancient Romans complained and protested against the use of the theater of their “ancestors”?


 

 
Protesters pray for Turkey's Hagia Sophia to become a mosque (nbcnews.com).
 


So, let’s leave the Turks do what they please with Hagia Sophia. It is in their country, after all. Since they have chosen to continue drinking the opium of religion, let them drink it!

We should focus on our domestic problems of corruption, favoritism, clientelism and populism. Our priority should be to clean up all the mess in this miserable country. What happens in, out and with Hagia Sophia should not concern us.


Μohamar Ignatius      
Economics and Political Science


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 38798 έγραψε...
"Miserable" είσαι εσύ και το μουσουλμανικό σου όνομα.
14.06.2016, 22:07:52

Ανώνυμος 38801 έγραψε...
Γιατί βρε μακάκα Μοχαμάρ,δεν το έγραψες στα Ελληνικά,να το καταλάβουμε εμείς οι βρωμορωμιοί;
15.06.2016, 05:08:12

Ανώνυμος 38802 έγραψε...
Δυστυχώς, υπάρχει μία γνωστή αντινομία στον Ελλαδικό χώρο που την είχε πρώτος επισημάνει ο Καστοριάδης. Δεν μπορούμε να είμαστε και Έλληνες και χριστιανοί. Είτε πρέπει να βάλουμε ως αρχή της ιστορίας μας τον Επιτάφιο του Περικλή και έτσι να αποτάξουμε τον χριστιανισμό ως ανθελληνική μάστιγα που κατέστρεφε τον αρχαιο-ελληνικό πολιτισμό («εις έδαφος φέρειν»)· είτε να ξεκινήσουμε από τον Ιουστινιανό και να συνεχίσουμε να αποκαλούμε την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως «Βυζαντινή».
Όσο υπάρχει αυτή η αντινομία, ο νεο-Έλληνας θα νομίζει ότι κατάγεται από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, αλλά συνάμα θα κάνει μεγάλους σταυρούς και θα λησμονά τα αναθέματα που ξεστομίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια την Κυριακή της ορθοδοξίας από του παπάδες για τους «προγόνους» του.
Υπό αυτό το καθεστώς της γενικευμένης διανοητικής παράλυσης των νεο-Ελλήνων, τυχόν αντιδράσεις για την Αγία Σοφία είναι πταίσμα που δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν από μορφωμένους ανθρώπους.
15.06.2016, 09:31:31

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ο Καστοριάδης μάλλον ονειρευόταν ξύπνιος όταν υποστήριζε ότι δεν μπορούν οι νεοέλληνες να είναι και έλληνες και χριστιανοί. Μια χαρά σαλάτα τα έχουν κάνει, αρκεί κανείς να μην το ψάχνει πολύ και τότε όλα συμβιβάζονται και δικαιολογούνται. Εξάλλου γνωρίζουμε ότι η αρχαιότητα κάθε άλλο παρά φάρος ορθολογισμού ήταν και επικρατεί μία ρομαντική ιδέα για αυτήν στην καλύτερη περίπτωση έως εξιδανικευμένη και φανταστική (μεγαλοιδεατισμός περί ενδόξων προγόνων).

15.06.2016, 11:28:18

Bielidopoulos έγραψε...
~
"We should focus on our domestic problems of corruption, favoritism, clientelism and populism. Our priority should be to clean up all the mess in this miserable country."
Όταν διαβάζω κάτι τέτοια χωρίς να γίνεται καμία μνεία στο φαραωνικών διαστάσεων συνταξιοδοτικό (ιερή αγελάδα του Ελλαδιστάν) που εξέθρεψε η ρωμιοσύνη κυρίως την περίοδο τέλη δεκαετίας '90 έως 2009 δεν μπορώ να πάρω τον συντάκτη και τον οποιοδήποτε συντάκτη στα σοβαρά.
Παράξενο, μόνο εμένα ενοχλεί ότι ένα χρεοκοπημένο κράτος με πτωχευμένα ασφαλιστικά ταμεία μοιράζει τριχίλιαρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και επικουρικές και εφάπαξ , όταν ο νέος πτυχιούχος παίρνει 400 ευρώ στο Τζάμπο και στον Βερόπουλο; Ο Τζίφρας (sic) από μέγας κωλοτούμπας εξελίσσεται και σε μέγας φορομπήχτης, αυξάνοντας συνεχώς φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για να πληρώνει τις συντάξεις στα υπερήφανα γηρατειά της λαμογιάς και της ρεμούλας. Η παλιά γενιά (60άρηδες, 70άρηδες και μέρος των 50άρηδων) έχει καθήσει με πείσμα στο λαιμό των νέων και τους πίνει το αίμα με νοοτροπία νταβατζίδικη και μαφιόζικη. Ταυτόχρονα οι νέοι νομίζουν ότι τους αγαπούν και ότι για όλα φταίνει οι ξένοι. Βρε τί ωραία που τα έχει ρυθμίσει όλα η ρωμιοσύνη, καθώς την βολεύει! Όλα θα αλλάξουν όταν ραγίσει ο σκληρός πυρήνας του εγώ του ρωμιού. Φάπα στην φάπα που θα πάει..! Όχι μόνο θα ραγίσει, αλλά θα συντριφτεί. Και τότε θα γίνουν πράματα και θάματα. Αμέ!

"Οι κρατικοδίαιτες αριστερά και δεξιά το’ ριξαν στην "παλαβή" περί διεθνούς συνωμοσίας τοκογλύφων, δανειστών, καπιταλιστών κλπ όπου μέσω μιας τεχνητής χρεοκοπίας ήθελαν να υποτάξουν το λαό με τη λιτότητα, προκειμένου να του υφαρπάξουν τα λιμάνια, το Ελληνικό, τη δημόσια υγεία, τα πετρέλαια που θα ανακαλύπταμε κλπ."
http://www.capital.gr/story/3132126

"Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα κερδίζει. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για "απύθμενο πηγάδι". Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα" δηλώνει δε. "
http://www.capital.gr/story/3125592

Δεν έχετε ψωμί; Φάτε κρουασάν!
https://www.youtube.com/watch?v=W4UHECbIReM

15.06.2016, 11:31:27

Ανώνυμος 38808 έγραψε...
Mr. Bielidopoulos,
Could you please re-write your comments in English?
The Google translation doesn't help much.

Thank you
15.06.2016, 18:15:14

Ανώνυμος 38809 έγραψε...
Still waiting Mr. Bielidopoulos!
15.06.2016, 19:03:14

Bielidopoulos έγραψε...
~
Βαριέμαι.
Ανώνυμε πες αλεύρι. Η φαπούλα σε γυρεύει!
http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1416563/oi-neoi-nomoi-ths-oikonomias-kai-oi-ellhnikes.html

15.06.2016, 20:12:27

Ανώνυμος 38814 έγραψε...
ουτε το φτυσιμο δεν σου χαριζω. σιγουρα θα λες οτι βρεχει Bielidopoulο
16.06.2016, 07:10:45

Ανώνυμος 38817 έγραψε...
Καραγκιόζη Μπιελιδόπουλε, δεν είμαι εγώ αυτός που ψάχνεις. Σταμάτα να κάνεις τον αστυνόμο Σαϊνη. Ξέρω, σε πόνεσα πολύ την προηγούμενη φορά, αλλά τι να κάνουμε;

Το άρθρο για την Αγία Σοφία (στα Αγγλικά) ακόμα δεν έχω προλάβει να διαβάσω. Θα το κάνω σε λίγο. Με ιντρίγκαραν τα σχόλιά σου και ο κ@λος σου που πονάει ακόμα από την προηγούμενη αντιπαράθεσή μας. Να ξέρεις επίσης, πως όταν σχολιάζω πάντα το κάνω και θα το κάνω με το δικό μου nick. Όχι ανώνυμα. Πάμε παρακάτω:

Το άρθρο που πόσταρες Μπινελόπουλε είναι γελοίο όπως εξάλλου είσαι και εσύ. Τι μας λέει; Ότι υπάρχει στασιμότητα που προέρχεται από έλλειψη επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Ο καραγκιόζης αρθρογράφος όπως φυσικά και εσύ, άραγε δεν γνωρίζει πως αυτού του είδους οι επενδύσεις λογίζονται ως επενδύσεις υψηλού ρίσκου και όταν η αγορά μόλις έχει εξέλθει από μία παγκόσμια κρίση που ταρακούνησε και ταρακουνά οικονομικά όλη την υφήλιο, τέτοιες επενδύσεις απλά ΔΕΝ γίνονται; Πόσα σκ@τά πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του για να μην το καταλαβαίνει αυτό; Σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε γίνονται μόνο ασφαλείς επενδύσεις χαμηλού ρίσκου. Η ιστορία με την κατάρρευση της Goldman Sacks είναι ακόμα πολύ νωπή, η Αμερική ΔΕΝ έχει συνέλθει ακόμα από το σοκ, γίνονται τεράστιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και ο καραγκιοζάκος μιλάει για επενδύσεις στη καινοτομία;
Και αφού εσύ δεν μας λες για τα (ανύπαρκτα) πτυχία σου, ας μας πει ο κος Παπανδρόπουλος για τα δικά του. Έχει;

Συμβουλή: Μάθε Αγγλικά, εκτίθεσαι!

Disco Tsoutsouni
16.06.2016, 15:22:34

Ανώνυμος 38818 έγραψε...
Επανέρχομαι. Τι λες πάλι ρε βλάκα Μπιελιδόπουλε;
Ποιος σου είπε πως όταν κανείς μιλάει για το δημόσιο δεν συμπεριλαμβάνει μέσα και τους συνταξιούχους 40-55 ετών του δημοσίου; Φυσικά και τους περιλαμβάνει. Γι' αυτό οι Δ.Υ δεν είναι 700 χιλιάδες αλλά 1,700,000. Αυτοί δηλαδή που κάθονται και πληρώνονται. Διάβασε εδώ κόπανε:

http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3132449/giati-pame-se-stasi-pliromon

Σαφώς λοιπόν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι προνομιούχοι "νεαροί" συνταξιούχοι του δημοσίου μέσα στους Δ.Υ.

Disco Tsoutsouni
16.06.2016, 15:48:24

Bielidopoulos έγραψε...
~
Την κρεμούλα μην την φας όλη. Κράτα λίγη να κάνεις peeling βρε χαζοτρόλ.
lol

16.06.2016, 20:46:10

Ανώνυμος 38825 έγραψε...
Μπιελιδόπουλε, αρρωστημένε νάρκισσε, τεμπελχανά, άεργε, κοπρίτη που ηδονίζεσαι με το να κάνεις και καλά μάθημα στους αδαείς με τις ανύπαρκτες γνώσεις σου, σε έχω προκαλέσει γελοίε για να δούμε ποιος από τους 2 μας είναι τρολ. Μέχρι στιγμής μόνο κλανιές μας κερνάς. Τόσο κότα είσαι. Τράβα λοιπόν να παίξεις με το τρενάκι σου και να φανταστείς ότι πλένεις τα σώβρακα του Τόμσεν για να ξεχαρμανιάσεις.
Άντε βούρλο!

Disco Tsoutsouni
17.06.2016, 09:56:32

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και μετά ξύπνησες. Άντε πάγαινε καραγκιοζάνθρωπε που ανακάλυψες και τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου φαντασιόπληκτο χαζοτρόλ.

https://www.youtube.com/watch?v=e3uBwOLYMnc
Ο Λεβέντης στον λάκκο με τα κομματόσκυλα. Σαν να μην άλλαξε μια μέρα! Είναι λογικά όσα λέει, αλλά οι (β)ρωμιοί δεν χαμπαριάζουν. Νομίζουν ότι ζουν στην Ελβετία του νότου και ότι κάποια στιγμή θα βρέξει ο ουρανός @@.

http://www.ekriti.gr/ellada-agrotika/apostoloy-oi-agrotes-na-epistrepsoyn-tis-apozimioseis-toy-paketoy-hatzigaki#sthash.9dh994Ea.dpbs
Δώσε, δώσε!

17.06.2016, 11:03:29

Ανώνυμος 38828 έγραψε...
Είναι η δεν είναι ρε γελοίε οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίας και σε καινοτομίες επενδύσεις υψηλού ρίσκου; Η βιβλιογραφία λέει φυσικά ναι, ο άσχετος νάρκισσος Μπιελιδόπουλος λέει όχι. Όταν πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο απαιτεί εκτεταμένη χρηματοδότηση για εργαστηριακούς ελέγχους, εκτεταμένο δειγματισμό σε focus groups, ειδικό καθεστώς R&D (Research & Development) που μπορεί να κρατήσει μήνες ή και χρόνια, εκτεταμένες περιόδους trial & error για να κριθεί το τελικό προϊόν όχι μόνο ελκυστικό αλλά και ασφαλές, καταλαβαίνουμε πως απαιτούνται τεράστια ποσά με αποτέλεσμα σχετικά αμφίβολο. Σαφώς και πρέπει να γίνονται τέτοιες επενδύσεις αλλά όχι σε περιόδους παγκόσμιας ύφεσης. Όλα αυτά δεν είναι Rocket Science μιας και ο καθένας μπορεί να τα κατανοήσει πλην φυσικά του ηλιθιο-γελοίου Μπιελιδόπουλου που είναι Rocket ή μάλλον βλήμα ο ίδιος.

Να σε φιλέψω και τίποτα άλλο άσχετε;

Disco Tsoutsouni

ΥΓ: Να μάθεις να απαντάς σε ότι σε ρωτάνε και όχι να τη ξεφεύγεις ποστάροντας Λεβεντο-σαχλαμάρες.
17.06.2016, 13:31:00

Bielidopoulos έγραψε...
~
Δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντάω σε ανούσιες ερωτήσεις φαντασιόπληκτων που νομίζουν ότι ζουν στην Ελβετία ή στη Σουηδία. Φάε μια κρεμούλα και άνοιξε τον κάδο και πήδα μέσα.

17.06.2016, 14:14:27

Ανώνυμος 38830 έγραψε...
Σφίξανε οι κ@λοι Μπιελιδόπουλε;

Τον έξυπνο αλλού, όχι σε μένα.

Περαστικά!

Disco Tsoutsouni
17.06.2016, 14:54:57

Bielidopoulos έγραψε...
~
Πλατσούρισε στη λιμνούλα σου όργιο.

17.06.2016, 15:28:35

Ανώνυμος 38832 έγραψε...
ΘΑ μας πεις τελικά τι είναι οι επενδύσεις υψηλού ρίσκου και πότε γίνονται;
Κάτι για το Brexit;
Κάτι για τον αντι-ευρωπαίο Pepe Grillo μήπως που ετοιμάζεται να σαρώσει όλους τους δήμους στην Ιταλία που θέλει να φύγει από το Ευρώ;
Κάτι για τις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία;
Κάτι για τους Πορτογάλους ίσως;
Μήπως για τους Αυστριακούς Ναζί ή τους Ούγγρους;
Κάτι για τον Ντόναλντ Τουσκ που μας λέει πλέον ανοιχτά πως η "Ενωμένη Ευρώπη" είναι κάτι το μη επιτεύξιμο;
Μήπως κάτι για τους "γιους του Οντίν", τη παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στη Σκανδιναβία και κυνηγάει μετανάστες;
----------------------------------------------------------------------------
Το καλό το αφήνω τελευταίο:
Τη Λαγκάρντ που άδειασε τον Ντάϊσεμπλουμ κυριολεκτικά όμως και αμφισβήτησε τη συμφωνία με το Ελλαδιστάν;

Έχεις κάτι να "σχολιάσεις" (τι να σχολιάσεις τρομάρα σου, άσχετε!) επί όλων αυτών;
---------------------------------------------------------------------------

Περαστικά Μπιελιδόπουλε!

ΥΓ: Μάθε να τραβάς καλά το καζανάκι όποτε χέζει ο Τόμσεν.

17.06.2016, 18:06:03

Ανώνυμος 38833 έγραψε...
Ξέχασα να υπογράψω:

Disco Tsoutsouni
17.06.2016, 18:15:54

Ανώνυμος 38834 έγραψε...
πες τουτα χρυσοστομε. μας ζαλισε τα ουμπαλα με τις κλεπτομανιακες σοφιστιες του. ουτε ναπολεον νατανε μιας και κανενα τρελαδικο δεν τον ανεχεται.
17.06.2016, 19:22:58

Ανώνυμος 38835 έγραψε...
Ibrahim Bielidopoulos,
γνωστό, πολύ γνωστό troll. Παλιός γνώριμος.
Αρρωστημένη κατάσταση!
17.06.2016, 20:09:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
Οι βολεμένοι να μην ξεβολευτούν;
Αφού σας αρέσει ο Pepe Grillo γιατί δεν απαιτείτε έξοδο από το ευρώ για το Ελλαδιστάν για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Αφού δεν πιστεύεται στην ενωμένη Ευρώπη γιατί δεν απαιτείτε να σταματήσουν να δανείζουν τους ρωμιούς. 300 δις έχουν δανείσει οι ευρωπαίοι με τα τρία μνημόνια με προνομιακό επιτόκιο 1%.
http://www.capital.gr/story/1675253
http://www.fimes.gr/2012/05/psema-ellada-chreokopia-dnt-mnimonio/

Είμαι κακός, στριμμένος και θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μαλλιαροί μου ελλαδίτες.
Γιατί λέτε για τους ευρωπαίους που δεν θέλουν τους μετανάστες, αφού και εδώ ακριβώς το ίδιο συμβαίνει. Οι συριζαίοι διατρανώνουν ότι οι μετανάστες το μόνο που σκέφτονται είναι να φύγουν από την Ελλάδα, άρα πρόκειται περί καραμπινάτους καραγκιόζηδες που εκ του πονηρού το παίζουν ανθρωπιστές.
Το πόσο καλοδέχονται οι ρωμιοί τους μετανάστες και πόσο τους αγαπούν το βλέπουμε:
http://news.in.gr/features/article/?aid=1500080207
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500080505
Κρεμούλα για όλους και επιστροφή τα κεφάλια μέσα στον βόθρο που πλατσουρίζετε. Βρεγμένη σανίδα που θέλετε στον τριχωτό πισινό σας. Βρε πετάξτε τους έξω από το ευρώ τους καραγκιόζηδες που υψώνουν την φωνούλα τους.

17.06.2016, 22:32:02

Ανώνυμος 39046 έγραψε...
Ανώνυμος 38814 έγραψε...

ουτε το φτυσιμο δεν σου χαριζω. σιγουρα θα λες οτι βρεχει Bielidopoulο

16.06.2016, 07:10:45

16.07.2016, 07:56:43

Ανώνυμος 39102 έγραψε...
Ανώνυμος 38801
"εμείς οι βρωμορωμιοί"
Έχεις το γνώθι σαυτόν.
Να 'σαι καλά, με έκανες και γέλασα!
23.07.2016, 19:54:01

Ανώνυμος 39103 έγραψε...
Στην Θεσσαλονίκη κάνανε το Οθωμανικό Τζαμί σε σινεμά για πορνοταινίες και κανένας Ρωμιός δεν μίλησε για αυτήν την ασέβεια. Αν όμως στην "αγιασοφιά" κάνουν κάποια εκδήλωση οι Τούρκοι, θα κλαψουρίσουν όλοι οι νεο-ρωμιοί πιθηκοι.
23.07.2016, 19:56:36


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+3=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...