Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΤΟΥΣ
ΚΑΙΓΕΤΑΙ
ΤΟ ΧΕΡΙ


Αφίσες και γκράφιτι παντού
εκτός από τις εκκλησίες

Από χριστιανικό ζηλωτικό πνεύμα
διαπνέονται οι αναρχορωμιοί των Εξαρχείων

Ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ


Έγραψε στις 13.03.2015 ο/η: Simon Stylianos

Επιστροφή

Οι νεορωμιοί αναρχικοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ιστορικό απολίθωμα, του οποίου η αφετηρία βρίσκεται στα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια, όταν δηλαδή οι Ζηλωτές αποτελούσαν μία εξτρεμιστική ομάδα, η οποία διακατεχόταν από έντονη επιθυμία για καταστροφή του παρόντος κόσμου.

Οι πρακτικές αυτών των ανθρώπων υιοθετήθηκαν από την εφαρμοσμένη πολιτική των βυζαντινών αυτοκρατόρων, που διέτασσαν την εξαφάνιση κάθε ειδωλολατρικής ανάμνησης, έστω και αν αυτή μπορεί να αποτελούσε ένα υπέροχο καλλιτεχνικό ή επιστημονικό κομψοτέχνημα. Καταστροφή δηλαδή, στο βωμό του πολιτικού συμφέροντος.

Η βία και οι βανδαλισμοί, ταυτίστηκαν έντονα με το χριστιανικό στοιχείο ως μέσα κοινωνικών εξαγνισμών και προσηλυτισμών. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί και μέσα στο πλαίσιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, δεν εγκατέλειψαν αυτές τις πρακτικές, που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους, και φαίνεται, ότι αυτή η κουλτούρα μεταλαμπαδεύτηκε δια μέσου των αιώνων (λεγόμενη επανάσταση του 1821, εποχή ληστοκρατίας κ.λπ.) μέχρι και την εποχή μας.

Στα Εξάρχεια σήμερα, οι «επαναστατημένοι νέοι», οι αυτοαποκαλούμενοι «Άν-αρχοι» φαίνεται να υπακούουν τελικά σε αρχές και μάλιστα θείες. Κάθε γωνιά στη περιοχή αυτή έχει τη στάμπα της «εικαστικής» τους παρέμβασης. Οι χώροι μοιάζουν τριτοκοσμικοί, είναι όλοι βρώμικοι, γεμάτοι γκράφιτι και αφίσες. Κολλάνε και γράφουν ο,τιδήποτε οπουδήποτε, εκτός όμως από τις εκκλησίες. Οι χριστιανικοί ναοί είναι οι μόνοι χώροι, που διατηρούνται πεντακάθαροι σε όλη την περιοχή των Εξαρχείων.

Δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα υπουργεία Πολιτισμού και ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν δεχθεί πλήθος επιθέσεων. Το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων έχει υποστεί επανειλημμένες καταστροφές. Τα γραφεία των ΕΛΤΑ και τράπεζες έχουν ληστευθεί από ομάδες αντι-εξουσιαστών, που κατόπιν ανέλαβαν την ευθύνη των ενεργειών τους κι όλα αυτά με το πρόσχημα της «αν-αρχίας, του μηδενισμού − νιχιλισμού» κ.ο.κ.. Μόνον οι εκκλησίες μένουν ανέγγιχτες… εκεί φαίνεται, τους «καίγεται το χέρι».


 

 

 

 

 
Δειγματοληπτικά, μερικοί τοίχοι στα Εξάρχεια.
 

 

 

 
Δημόσιες Υπηρεσίες (ΟΤΕ και Υπουργείο Ανάπτυξης).
 

 

 

 
Είσοδοι πολυκατοικιών.
 

 
 
 

 
Πολύπαθα καταστήματα.
 

 

 
Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 

 

 
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 

 

 
Αφίσες, αυτοκόλλητα και γκράφιτι παντού.
 

 Έχουν αναστενάξει
δρόμοι και κτήρια
από τις επιθέσεις
στα Εξάρχεια,
οι χριστιανικοί ναοί όμως,
έχουν μείνει ανέπαφοι,
όπως ο εικονιζόμενος
ναός του Αγίου Νικολάου.
 

Οι χώροι
του ναού
του Αγίου
Νικολάου:
Παρεκκλή-
σια, πόρτες,
παρτέρια,
όλα καθαρά
χωρίς ίχνος
γκράφιτι ή
κολλημένες
αφίσες.
Είναι σαν
να βρίσκεσαι
σε άλλη
χώρα.

  

 

 


Φωτογραφίες από τους γύρω από το ναό του Αγίου Νικολάου χώρους.
Οι τοίχοι −σε αντίθεση με τους τοίχους του ναού− είναι γεμάτοι γκράφιτι.
 


Την εποχή της λεγόμενης ληστοκρατίας, οι διάφορες συμμορίες, παρά τα εγκλήματα, που διέπρατταν και την εναντίωσή τους στο επίσημο κράτος και τους εκπροσώπους του, χαρακτηρίζονταν από θρησκευτική ευλάβεια.


 

 
Αριστερά: Ο αντάρτης Παπαχολέβας.
Δεξιά: Αριστερός εκπρόσωπος του θεού επιθεωρεί
και ευλογεί τα «αντιστασιακά» και «αντάρτικα» όπλα.
 


Οι άντρες των αντάρτικων ομάδων ΕΑΜ και ΕΛΑΣ την εποχή του λεγομένου εμφυλίου πολέμου, δεν φαίνεται να αποδέχονταν πλήρως τις αντιθρησκευτικές  θέσεις των μεγάλων θεωρητικών του κομμουνισμού Μαρξ, Έγκελς, Λένιν κ.α., διότι μέσα σε αυτές τις ομάδες δεν έλειπαν οι κληρικοί και οι θρησκευτικές  τελετές.

Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Ο Βελουχιώτης, οι χοντροί ΕΑΜ-ίτες της Κατοχής και ο Παπα-Ανυπόμονος
Μιας Ανάστασης νέας κτυπάει καμπάνα...
Ξαναζωντάνεψε τ’ αρματολίκι...
Πολιτικό κουκλοθέατρο


 

 
Διάδοχους των χριστιανών ληστών της ληστοκρατίας
θεωρούν τους εαυτούς τους οι σύγχρονοι αναρχικοί.
 


Σήμερα, οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως δίκαιους διαδόχους των παρακαταθηκών, που άφησαν πίσω τους οι ομάδες ανθρώπων, που προαναφέραμε, δεν φείδονται θρησκευτικών συναισθημάτων απ’ όσο τουλάχιστον δείχνουν οι πράξεις τους και απ’ όσο αντιληφθήκαμε κι εμείς κάνοντας μία βόλτα στα Εξάρχεια.

Παραθέτουμε μερικά χωρία από συγγράμματα ξένων περιηγητών, οι οποίοι ερχόμενοι στο νεόδμητο κράτος διαπίστωσαν τόσο τη σύνδεση των κληρικών με τις προκλήσεις κοινωνικών αναταραχών όσο και την έντονη επαφή, που διατηρούσαν οι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου με εκκλησίες, μοναστήρια και μητροπόλεις.

Στα Επτάνησα:
«Είναι ελάχιστες, αν υπάρχουν καν, οι ωμότητες μεταξύ πολιτών ή οι εξεγέρσεις, που συνέβησαν στα νησιά χωρίς να τις έχουν σχεδιάσει και εκτελέσει ως ένα βαθμό ιερείς (επιπλέον) ακόμη και οι συμμορίες ληστών ή πειρατών έχουν τον τακτικό τους παπά». (Robert Montgomery Martin: «History of the British Possessions in the Mediterranean: Comprising Gibraltar, Malta, Gozo, and the Ionian Islands», Whittaker & Co Ave Maria Lane, Λονδίνο, 1837, σελ. 336).

Στην
Αττικοβοιωτία:
«Η προειδοποίησις, ότι τοις ξένοις θα επιτραπή να υπάγωσιν εις  την εκκλησίαν παραδόξως, ως ο Herbert λέγει, εξεπληρώθη. Την Κυριακήν των Βαϊων 17 Απριλίου, οι λησταί μετά των αιχμαλώτων αυτών κατήλθoν του βλαχικού χωρίου, ένθα κατέλυον και επορεύθησαν εiς την εν χωρίω Ωρωπώ, εκκλησίαν, εις ην εισήλθον, αφού απέθεσαν που έξω αυτής τα όπλα των και ηκροάσθησαν της θείας λειτουργίας». (Καρόλου Τάκερμαν: «Οι έλληνες της σήμερον», έκδ. «Εκ του Τυπογραφείου της Φιλοκαλίας», Αθήνα, 1877. σελ. 220).

Γενικά στον ελλαδικό χώρο:
«Είναι σημαντικό το γεγονός, πως οι ληστές στην Ελλάδα ήταν σχεδόν όλοι θρησκευόμενοι, βάφτιζαν, στεφάνωναν, κάναν κουμπαριές…». (Β. Τζανακάρη: «Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν», εκδ. Καστανιώτης, Αθήνα, 2001).


 

«ΕΑΜ−ΕΛΑΣ−ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ»
υπογράφουν οι αναρχικοί,
αλλά ο παπάς… παπάς!
 
Στη φωτογραφία δεξιά εικονίζεται
ο αντάρτης Παπα-Ανυπόμονος, δεξί χέρι του Άρη Βελουχιώτη, που προσχώρησε στον κομμουνισμό διατηρώντας μάλιστα την ιδιότητά του.
Αντίθετα με τους άλλους κομμουνιστές αντάρτες, που φορούσαν μαύρους κοντούς σκούφους, οι παπάδες αντάρτες φορούσαν
το καπέλο του παπά.
 

 Ναός
Αγίων Αναργύρων.
Πεντακάθαρος
χωρίς ίχνος
βλάσφημης παρέμβασης.
  

 

 
Τους χώρους απέναντι από το ναό των Αγίων Αναργύρων
δεν τους έχουν σεβασθεί, όπως σεβάστηκαν τους χώρους του ναού.
 

 
Απομεινάρι
αρχαίου κίονα
σε μία γωνία
εκπαιδευτικού
ιδρύματος
στα Εξάρχεια.
Οι χριστιανορωμιοί
αναρχικοί
πατάνε με ευκολία
πάνω στα
υπολείμματα
της ειδωλολατρίας,
για να κολλήσουν
τις αφίσες τους,
πιστοί στα
«ες έδαφος φέρειν»
διατάγματα
των βυζαντινών
αυτοκρατόρων.

 

 


Στο σημείο,
που δολοφονήθηκε
ο άτυχος Αλέξ. Γρη-
γορόπουλος, έχει
τοποθετηθεί
πινακίδα
ονοματοδοσίας δρόμου.
  
Αν κρίνουμε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα Εξάρχεια
και την υποβόσκουσα κουλτούρα των αναρχικών–ζηλωτών
στο σημείο αυτό είναι πιθανό να στηθεί κάποια εκκλησία
προς τιμή του «νεο−μάρτυρα» κάποτε στο εγγύς μέλλον.

 

  

 
Αφίσα αναρχορωμιών, στην οποία εμφανίζονται
διαμαρτυρόμενοι «σύντροφοι»
να πορεύονται με πανό,
που φέρει την αρμόζουσα χριστιανική συνθηματολογία:
«Γραμματείς
και φαρισαίοι υποκριταί
». Πηγή έμπνευσής τους, η Καινή Διαθήκη.

 

 
 


Φωτογραφία από παλιότερες ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, η οποία σκιαγραφεί με αιχμηρό τρόπο την ψυχοπαθολογική ανωμαλία, που «ηλεκτρίζει» την κοινωνία της Ρωμιοσύνης.

Ο φωτογράφος βρίσκεται επί της γραμμής των νεαρών διαδηλωτών–κουκουλοφόρων. Δύο από αυτούς τους «τραβάει πλάτη», ενώ εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των παρατεταγμένων αστυνομικών. Ένας ιερέας  επιχειρεί να τους αποτρέψει.
 
Οι διαδηλωτές αδυνατούν να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο του κληρικού την αληθινή και «ελέω Θεού» θρησκευτική εξουσία, η οποία συμπράττει πάντα με την εκάστοτε πολιτική.
 
Ο ιερέας δεν αυτοπροστατεύεται με ασπίδα ή όπλο. Το σημείο που βρίσκεται είναι πολύ επικίνδυνο, όμως δεν φοβάται, διότι γνωρίζει κατά βάθος, ότι ο νεαρός αυτός ανήκει στο «ποίμνιό» του και όπως φαίνεται... δεν πέφτει έξω.
 
Οι κουκουλοφόροι είναι οι υπαρξιακές αναμοχλεύσεις–ζόμπι των ζηλωτών της Αγίας Γραφής και ουδεμία σχέση έχουν οι ενέργειές τους με την ουσιαστική αντίσταση των ανθρώπων απέναντι σε κάθε κράτος δυνάστη.
 
Οι μπάτσοι στο βάθος της φωτογραφίας είναι οι κομπάρσοι της «παράστασης» και ο κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης.
 
Ενδεχομένως, ο νεαρός χριστιανός κουκουλοφόρος, την επόμενη των επεισοδίων να επισκέφθηκε μία από τις πολλές εκκλησίες της πρωτεύουσας, ώστε να εξομολογηθεί για τις κακές του πράξεις.
   

  

 

Το βιβλικό
υποσυνείδητο
των αναρχο-
ρωμιών
λειτουργεί άρτια…
Πάνω αριστερά:
Αφίσα αναρχικών,
που διαμαρτύρον-
ται γονυκλινείς.
Η πρακτική
των πιστών
μένει ίδια.
Οι χριστιανοί
προχωρούν
γονυκλινείς
τηρώντας
τα τάματά τους
στις διάφορες
εκκλησίες,
οι μουσουλμάνοι
με τεμενάδες
προσεύχονται
στον Αλλάχ
και οι αναρχο-
ρωμιοί διαμαρ-
τύρονται ενώ-
πιον της Βουλής
με τον ίδιο τρόπο.
  

 
 Αποχή από το φαγητό
από τη μια ως νηστεία
κι από την άλλη
ως διαμαρτυρία
κατά του κράτους.
Κοινή λογική
και πρακτική
βιβλικής προέλευσης.
   

 

«Εξ ημέρας
εργά
και ποιήσεις
πάντα
τα έργα σου,
τη δε ημέρα
τη εβδόμη
σάββατα
Κυρίω
τω Θεώ σου
».
 
Παρατηρείται πλήρης ταύτιση των αναρχορωμιών και της Ορθόδοξης Εκκλησίας όσον αφορά στην κυριακάτικη ανάπαυση των εργαζομένων.
 
Οι αναρχικοί ασπάζονται τη παλαιοδιαθηκική αντίληψη, που εμφανίζει τον Θεό να ξεκουράζεται τη Κυριακή μετά από την κοπιώδη δημιουργία του κόσμου τις προηγούμενες μέρες. Ρεπό μόνο τις Κυριακές διεκδικούν οι αναρχικοί, γιατί, όπως λένε και από άμβωνος οι κήρυκες του χριστιανισμού: «Της Κυριακής τα χρήματα, ποτέ δεν πιάνουν τόπο και ας τα βγάζεις άνθρωπε, με ιδρώτα και με κόπο».   
 
Σε άλλες −προηγμένες− χώρες, όπως στην Αμερική π.χ. τα καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές κι ειδικά τα τριήμερα κάνουν μεγάλες εορταστικές εκπτώσεις. Έτσι, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν το δίλημμα: να πάνε week end εκδρομή ή να πάνε στο Mall; Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται κατακόρυφα ο τζίρος των καταστημάτων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Αυτά βέβαια, που τα κάνουν οι «κουτόφραγκοι», είναι ψιλά γράμματα για την περήφανη Ρωμιοσύνη...
 

 
 
Επίθεση με μολότωφ στα γραφεία
του ΠΑΣΟΚ (7 Σεπ. 2014,
πηγή: anemosantistasis.blogspot.gr).
Παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει
και σε γραφεία εφημερίδων, ΕΛΤΑ,
υπουργικά κτήρια,
αστυνομικά τμήματα κ.λπ..
Παντού, εκτός από τις εκκλησίες.
Εναντιώνονται σε όλες τις αρχές…
εκτός από τη θεία αρχή.

    Ας σημειωθεί δε, ότι οι εκκλησίες σε αντίθεση με όλα τα δημόσια κτήρια στα Εξάρχεια δεν διαθέτουν καν φύλακα ή κάμερες, αποτελούν δηλαδή,
τους πιο ευάλωτους στόχους για βανδαλισμούς.
Κι όμως, οι αναρχορωμιοί δεν τις αγγίζουν.
 

  
Πιστοί
στις τουρκορωμέικες
παραδόσεις τους
οι αυτόνομοι
των Εξαρχείων.

Φανταζόμαστε,
ότι ανάμεσα
στα διάφορα
ρωμέικα
ακούσματα
οι αναρχικοί
ξεχωρίζουν
τραγούδια, όπως
το «Έχε γεια Παναγιά»,
«Σαν χριστιανός
ορθόδοξος
» κ.λπ..
    

 

  
Πεντακάθαρη και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.


 
 
 
Γεμάτοι συνθήματα είναι οι χώροι
απέναντι ακριβώς από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.

 


Ο θρησκευτικός ταλιμπανισμός των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, που δρουν στην Ελλάδα, είναι ένα ζήτημα πολιτικής ταυτότητας, το οποίο δεν τολμούν να αγγίξουν ούτε οι ίδιοι.

Μήπως είναι τυχαίο το γεγονός, ότι η φυγόποινη Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησής της από αστυνομικούς της ασφάλειας (πριν την προηγούμενη σύλληψή της) εθεάθη να επισκέπτεται συχνά ένα εκκλησάκι. στο οποίο πήγαινε να ανάψει κεράκια; (Βλ. εφημ. Εspresso 14-4-2010).

Αν αναλογιστούμε επιπλέον, ότι αφενός ο κρατούμενος σύντροφός της, Νίκος Μαζιώτης, έχει αδελφό παπά κι αφετέρου, ότι τα μέλη της 17 Νοέμβρη, αφοί Ξηροί, είναι γιοι κληρικού, τότε ίσως αρχίζουμε και υποψιαζόμαστε, ότι το εκκλησιαστικό περιβάλλον διαμορφώνει τη ψυχοσύνθεση αυτών των ανθρώπων σε μεγάλο βαθμό.


 
 
 
Διαβόλοι, αγιάσματα και ευλογίες σε αναρχικές αφίσες.
 

  


Οι τρεις μάγοι
σε αναρχο-αφίσα.

 

 

 
Άγιοι Γεώργιοι, διαβόλοι και... τριβόλοι σε αφίσες αναρχορωμιών.
 

 

 
Η μεγαλύτερη κοινωνική δράση των αναρχικών είναι να συμπαραστέκονται
σε φυλακισμένους (κυρίως συντρόφους τους), σε μειονοτικές ομάδες,
σε ιερόδουλες και γενικά στους κοινωνικά πάσχοντες.

Διαπνέονται από τις ίδιες αξίες, κινούνται με το ίδιο πνεύμα
της χριστιανικής ιδεολογίας.

Ο Χριστός, όπως περιγράφεται από τα ευαγγέλια,
βρισκόταν πάντα δίπλα σε αδύναμους, πόρνες κ.λπ..
(Στην πάνω αριστερή αγιογραφία εικονίζεται ο Άγιος Φανούριος
πίσω από τα κάγκελα της φυλακής).

 

 

 
Από τα πριόνια των χριστιανών ζηλωτών
στις βαριοπούλες
των σημερινών αναρχικών ζηλωτών
και από τους πραίτορες στους μπάτσους.
 
Οι ζηλωτές ήταν ενάντια στους πραίτορες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,
όπως οι αναρχικοί σήμερα είναι ενάντια στους μπάτσους του κράτους,
τους «πραίτορες» της εποχής μας.
 

 

 

Θέλουν
να προσευχηθούν,
να βλαστημήσουν,
να συγχωρήσουν
κ.λπ. κ.λπ.
οι αναρχορωμιοί
της Ρωμιοσύνης.
 

 

 
Αμνοί και λύκοι, άγιοι και διάβολοι, των αναρχικών της Ρωμιοσύνης.
Αποσπάσματα από «Το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης»,
έκδ.
«Μαύρη Διεθνής».
Από τη Βίβλο εμπνέονται οι σύγχρονοι αναρχορωμιοί.
 


Η ανυπακοή, όταν είναι αποτέλεσμα υπακοής σε κάθε λογής αντίθεση είναι τελικά μια ισχυρή υπακοή ή υποταγή.

Ο νέος διαπαιδαγωγείται, αν δεν είναι αμνός, να είναι υπάκουος ως συνήθως ο σκύλος, ο όνος. Ο νέος ρωμιός πρόσθετα είναι και δουλοπάροικος και με λεβάντε νοοτροπία. Αμφότερα δημιουργούν σοβαρή επιπλοκή στην ορθή λειτουργία της νόησης, επομένως στη συμπεριφορά προς τον εαυτό του.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 32839 έγραψε...
Μα τον Άναρχο θεό.....
Τέτοια εργασία δεν έχω ξαναδεί. Πρέπει να βραβευτεί από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και από την Ακαδημία, αν έχουν ελάχιστη επαφή με την Κουλτούρα και την Παιδεία αυτά τα Ιδρύματα της Ρωμιοσύνης...

Εν Αρχή ην ο Θεός και φυσικά σύμφωνα πάντα με την Θρησκευτική Ιδεολογία Αναρχος είναι μόνον ο Θεός ( Εγώ είμί.. . το Ακαι Ω). Κατά το Παρθένες και Παρθεναγωγεία έχουμε και τα Άναρχα παιδιά του Θεού είτε ενός θεού. Είτε όπως διατείνονται ο καθένας τους είναι ένας θεός.
Πίσω από την Παρθενία και την Αναρχία κρύβεται όλος ο ο πολιτικός θρησκευόμενος κόσμος ο οποίος είναι κολομπαρισμένος από την δομή του.
Το σύνολο λοιπόν των "θεών" αποτελει μια ομάδα βδελυρή όπως φαίνεται από την σπουδαία εργασία της Ελεύθερης Έρευνας.
Η αχρεία αυτή ομάδα αναπαράγεται από γενιά σε γενια και είναι κρίμα που δεν την συμπεριέλαβα χωριστά στην μελέτη για το αυγό του φιδιού. Στο μέλλον βλέπουμε..
Το σαφές είναι ότι επονομαζόμενοι αντι-εξουσιαστές είναι αναφανδόν εξουσιαστές που παίρνουν ηλίθιες αποφάσεις και είναι χρήσιμοι στο σύστημα. Δεν μπορεί να υπάρχει εξουσία χωρίς τους Αναρχικούς για αυτό τους αναπαράγει.
Ο μισθός τους άξιος αλλά είναι πενιχρός η μηδενικός και ίσως αγωνίζονται για αυτό, εκτός αν αντισταθμίζεται από το πλιάτσικο.
Πάργαλης

12.03.2015, 20:12:34

Ανώνυμος 32840 έγραψε...
Πάνε κι οι αναρχικοί......
12.03.2015, 23:05:53

Bielidopoulos έγραψε...
~
1) Στη Νεοελλάδα υπάρχουν οι βολεμένοι και αυτοί που περιμένουν να βολευτούν. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις και ταμπούρια προκειμένου να σπρώχνει η κάθε ομάδα τα συμφέροντά της σε βάρος των υπολοίπων. Όλοι για τον επιούσιο αγωνίζονται (βλέπε επάνδρωση κρατικού μηχανισμού).

2) Τον νεοέλληνα δεν μπορείς να τον συμπαθήσεις ακόμα και όταν διαμαρτύρεται και με το δίκιο του. Και αυτό διότι δεν διαθέτει κοινή λογική, είναι πίθηκος, καγκουρώ, χωρίς αίσθηση αισθητικής. Η έλλειψη αισθητικής κάνει μπαμ από μακριά. Ακόμα και όταν έχει δίκιο, του βγαίνει ο κακός εαυτός του: ο κωλοέλληνας. Παράδειγμα ο τρόπος που διαμαρτύρεται και πως το κάνει. Ο Βαξεβάνης πάει στα διόδια στο Ρίο με σκοπό εκ των προτέρων να διαμαρτυρηθεί καβαλώντας Audi TT!
https://www.youtube.com/watch?v=0L-Y0Zgc_YE

3) Υπάρχει μια εξαίρεση σχετικά με τους αναρχικούς. Πρόκειται για την πυρπόλυση του παρεκκλησίου της θεολογικής το 2007:
http://unhollyalliance.blogspot.com/
https://www.youtube.com/watch?v=T9aJEMyxEqQ
(Στο 3:42 η τυχερή μολότωφ που διαπερνά το σπαμένο τζάμι και λαμπαδιάζει το παρεκκλήσιο)

13.03.2015, 07:46:57

Ανώνυμος 32843 έγραψε...
Αυτός υπέροχος τόπος των αρχείων ελληνων σε ποια χεριά βρέθηκε. Άθλιοι Ρωμιοί
13.03.2015, 10:45:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Την έκδοση και διανομή συγγραμμάτων με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις τόσο στα σχολεία, όσο και στο στράτευμα εξετάζει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας τη Δευτέρα, ενώ την Παρασκευή, το επανέφερε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.
Μιλώντας στo Mega, η Σταυρούλα Ξουλίδου τόνισε ότι η έκδοση και διανομή αυτών των φυλλαδίων πρέπει να γίνει από επιτελεία του στρατού, καθώς το υπουργείο Παιδείας «επί 35 χρόνια κατακρεουργεί την ιστορία της χώρας»."
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5218615/enhmerwsh-se-sxoleia-kai-strato-gia-germanikes-apozhmiwseis-meleta-h-kybernhsh/

Μπεεε, είμαι πρόβατο, μπεεε!
Γιατρέ μου μήπως είμαι τρελός;

13.03.2015, 16:38:37

Ανώνυμος 32845 έγραψε...
Αν δεν είχα καταφέρει στην μελέτη για το αυγό του φιδιού να αποδείξω επιστημονικά το γεγονός ότι :
"από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο γεωγραφικός τόπος τής ρωμιοσύνης είναι σκατότοπος και βδελυρός τόπος"
δεν θα είχε καμμία αξία.
Είναι οφθαλμοφανές το ανωτέρω για αυτόν που έχει ελάχιστη γνώση και παιδεία. Αλλά η επιστημονική τεκμηρίωση είναι άλλλο πράγμα και αυτό συνέβηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια Γραμματεία.
Τι μας λέει το θεώρημα. Μας αποδεικύει ότι αν αύριο εξαφανισθούν οι ρωμιοί και κατοικηθεί από άλλους έστω Φιλανδούς, Γάλους Σουηδούς και άλλους υποτιθέμενους προδεφτικούς(έχουν τον εθνικισμό μέσα τους) μετά από δύο γενιές το πολύ ο τόπος θα αναβλύζει πάλι μπόχα και μάλιστα πιό δυνατή.
Δεν είναι τυχαία η αναφορά για "ιερά χώματα και αγιασμένα" δηλαδή δηλητηριασμένα πλήρως. Όλα συσχετίζονται
Το "ἁνδρών επιφανών..." μας επιβεβαιώνει τους συλλογισμούς ότι οι νοήμονες άνθρωποι δεν σχετίζονται με πατρίδες και αηδίες. Αυτά είναι για τους πληβείους και κάθε είδους ομαδοποιημένο ανοήτο.
Τα περι Νεοέλληνα και Νεοελλάδα και κάθε νεομελεκία είναι αηδίες που προσπαθούν να δώσουν κουράγιο σε τελείως ανόητους, ώστε το θυμικό να πηγαίνει σε αρχαία. Όμως τα αρχαία είναι ακόμη πιό βδελυρα από τα σημερινά. Η γελοιότητα των αρχαίων είναι προφανής αλλά η πουστιά και αχρειότητα των αρχαίων ήταν ευρηματική και αυτήν διδάσκονται οι επόμενοι.
Πάργαλης
13.03.2015, 16:21:34

Bielidopoulos έγραψε...
~
Κάθε πολιτισμός (όχι μόνο ο αρχαιοελληνικός) και κάθε κοινωνικό σύνολο μπορεί να προσφέρει ανέσεις και πλεονεκτήματα για το άτομο, έλεγχο του φυσικού περιβάλλοντος και επιβολή πάνω στις άλλες μορφές ζωής, αλλά έχει ως αντιστάθμισμα και τα αρνητικά του και τη βρωμιά του που προσπαθεί επιμελώς να την κρύψει κάτω από το χαλί.
Έχω αναφερθεί σχετικά όταν γράφω περί μονοδιάστατης, μονόχνωτης, πατριαρχικής, ιεραρχικής και παγερά νομοτελειακής ευρωπαικής σκέψης από την αρχαιότητα έως σήμερα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προσωπικό τρόπο σκέψης και αντίληψης των ατόμων. Επίσης όταν είχα γράψει ότι μετά την πτώση της ρωμαικής αυτοκρατορίας έπρεπε οι τότε κοινωνίες να καταρρεύσουν και να ξαναρχίσει το χτίσιμο από την αρχή, όπως είχε γίνει με την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Μάγια, αντί να διασωθεί η θύμηση του ρωμαικού μεγαλείου μέσω του χριστιανισμού και τον θεσμό του αυτοκράτορα και της δουλοπαροικίας.
Τι ήταν ο Παρθενώνας παρά η υλική απόδειξη της διαχρονικής ανωτερότητας (πολιτικής, πολιτισμικής, οικονομικής κ.λπ.) των τότε αθηναίων και ειδικότερα της αθηναικής κυρίαρχης κοινωνικής τάξης που έσυρε όλη την κοινωνία σε έναν τυχοδιωκτικό πόλεμο με τους σπαρτιάτες βασισμένο σε καιροσκοπική στρατηγική υψηλού ρίσκου (άμυνα στη στεριά, επίθεση στη θάλασσα) και ο νικητής τα παίρνει όλα. Πως θα μπορούσαν οι τότε αθηναίοι να πειστούν να ρισκάρουν μια μεγάλου μεγέθους εκστρατεία στη Σικελία. Πως θα μπορούσαν οι γερμανοί πολίτες της δεκαετίας του 30 που ζούσαν στην πιο μορφωμένη χώρα της εποχής με τα περισσότερα βραβεία νόμπελ μέχρι τότε, να πιστέψουν ότι υπάρχουν κατώτερες φυλές και ανώτερη ξανθή άρεια φυλή, χαζές θεωρίες που ούτε οι ζουλούδες της Αφρικής δεν θα τις έπαιρναν σοβαρά.
Πάντως η κρίση επεκτείνεται και θα κατακλύσει τον ευρωπαικό χώρο. Και όταν η ανθρωπότητα μπει βαθιά μέσα στην παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση εκεί να δεις κλάμα. Οι επόμενες γενιές θα μας κρίνουν πολύ αυστηρά και με το δίκιο τους.

13.03.2015, 19:19:45

Ανώνυμος 32851 έγραψε...
Απίστευτο άρθρο!!!
14.03.2015, 13:17:46

Ανώνυμος 32875 έγραψε...
Η συνταγή είναι παλιά.Κατασκευάζουμε τον αντίπαλο μικρότερο από τα μέτρα μας και τον κατατροπώνουμε εύκολα. π.χ. η φωτογραφία στην αφίσσα των αναρχικών δεν είναι από διαδήλωση γονυκλινών αναρχικών, είναι από διαδήλωση του ΕΑΜ στα Δεκεμβριανά του 1944 και το πανώ γράφει "ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ `Η ΤΑ ΟΠΛΑ".Αλλά εσείς δεν βλέπετε το φεγγάρι γιατί κοιτάζετε το δάκτυλο που το δείχνει.Έχει και άλλα παρόμοια και ρηχά το άρθρο, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο περαιτέρω αποδόμηση.Αποδομείται από μόνο του.
16.03.2015, 15:44:57

Ανώνυμος 32877 έγραψε...
7
16.03.2015, 18:04:00

Ανώνυμος 32880 έγραψε...
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 13/3
[15/3/15
ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ: ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ!!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ!!!]:
http://www.stoxos.gr/2015/03/blog-post_488.html
Ισως δούμε τώρα και εκκλησίες με την ρυπαρότητα των αναρκικών οι οποίοι φαίνεται ότι διάβασαν το αρθρο της Ελεύθερης Ερευνας.
.
16.03.2015, 19:09:15

Ανώνυμος 32895 έγραψε...
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 13/3
[15/3/15
ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ: ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ!!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ!!!]:
http://www.stoxos.gr/2015/03/blog-post_488.html
Ισως δούμε τώρα και εκκλησίες με την ρυπαρότητα των αναρκικών οι οποίοι φαίνεται ότι διάβασαν το αρθρο της Ελεύθερης Ερευνας.
Συγνώμη για το ανώνυμο
Παργαλης

18.03.2015, 02:13:15

Ανώνυμος 33145 έγραψε...
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231395801
27.03.2015, 14:13:46

Ανώνυμος 33193 έγραψε...
ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΡΓΑΛΗ...ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ.....ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ 70 ΤΑ 100 ΑΥΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΦΑΝ ΓΚΑΤΕ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΕΕΕΕΕ...ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.....ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΤΟΑ....ΟΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ....
ΡΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
30.03.2015, 14:29:57

Ανώνυμος 33194 έγραψε...
Αυτός υπέροχος τόπος των αρχείων ελληνων σε ποια χεριά βρέθηκε. Άθλιοι Ρωμιοί

ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...
30.03.2015, 14:32:48

Ανώνυμος 33195 έγραψε...
Έχουν αναστενάξει
δρόμοι και κτήρια
από τις επιθέσεις
στα Εξάρχεια,
οι χριστιανικοί ναοί όμως,
έχουν μείνει ανέπαφοι,
όπως ο εικονιζόμενος
ναός του Αγίου Νικολάου
ΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ....ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΣΩΝΑΡΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΕ ΝΑΟ...ΕΕΕ..ΜΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ ΟΙ '''ΑΧΡΕΙΟΙ'' ΡΩΜΙΟΙ.....ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ....ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ ΟΜΩΣ ... ΞΥΠΝΑΜΕ
30.03.2015, 14:35:05

Ανώνυμος 33261 έγραψε...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE
''''''ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ''''
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΥΟΘΕΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.....
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟΝ.....
Η ''''ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ''''' ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ
03.04.2015, 09:37:02

Ανώνυμος 35079 έγραψε...
τι μανια αυτή με οτιδήποτε ορθοδοξο και ελληνικο;;;...απαπαπα
19.07.2015, 01:15:41

Ανώνυμος 35121 έγραψε...
Σημερινοί Έλληνες και πραγματικά αναρχικοί, δηλαδή φιλειρινικοί και αντιφασίστες δεν υπάρχουν, οι Νεο-Ρωμιοί έχουν στο αίμα τους τον φασισμό, την υποκρισία και την βόλεψη, έτσι δεν καταστρέφουν τους ναούς, αν και δεν πιστεύουν δήθεν στις θρησκείες, αλλά καταστρέφουν τα δημόσια κτίρια. Οποιοιδήποτε άλλοι να ήτανε, θα ήτανε προς τιμήν τους που σεβάστηκαν τους ναούς, αλλα για τους αναρχικούς είναι υποκρισία και απόδειξη πως στην Ελλάδα ο κάθε ένας είναι ότι βολέψει ανακατεύοντας αντίθετες ιδεολογίες, ένα παραδειγμα οι αναρχοχριστιανοί!
27.07.2015, 22:16:05

Ανώνυμος 36154 έγραψε...
απο που βαστατε ρε αλλοεθνηεθνικια..ντεπεστε τοσο...που ουτε τολματε ναπειτε σε τι πιστευετε
16.12.2015, 15:01:54

Ανώνυμος 37447 έγραψε...
(ΚΥΡΙΟΙ) ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ, ΑΘΕΟΙ, ΟΒΡΙΟΙ, ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ... ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...
15.02.2016, 18:08:48

Ανώνυμος 37459 έγραψε...
Ναι, ναι, να πάρουμε! Εγώ θέλω μια Mercedes, τετραψήφιο νούμερο καταθέσεων σε πέντε τράπεζες και δυο τρεις δίμετρες ξανθές, αν γίνεται διαφορετικές κάθε βράδυ, για να μην βαρεθώ. Αυτά μου αξίζουν. Ευχαριστώ προκαταβολικώς.
15.02.2016, 22:18:01

Ανώνυμος 37460 έγραψε...
Και ποια δεύτερη παρουσία. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι... Δεν γίνεται πιο σύντομα;
15.02.2016, 22:20:57

Ανώνυμος 38338 έγραψε...
Ρε φίλε να καταλάβω. Το θέμα σου είναι που βρωμίζοτν γενικά ή που αφήνουν καθαρές τις εκκλησίες; Θα είσαι ΟΚ αν μουτζουρώσουν και σε εκκλησίες δηλαδή; Να το καταλάβω.
21.04.2016, 20:22:02

Ανώνυμος 38439 έγραψε...
Ανώνυμος 37447 Μίλησε ο Χριστιανός που εκπροσωπεί έναν "θεό αγάπης", φαίνετε άλλωστε απο τα γραφόμενα σου.
01.05.2016, 02:05:54

Ανώνυμος 38975 έγραψε...
σωπα που σε πηρε ο πονος για το'' θεο της αγαπης ''.
εσυ προφανως εχει για θεο το μαμωνα.

09.07.2016, 15:05:33

Ανώνυμος 39038 έγραψε...
Ανώνυμος 38975 Το χρήμα (μαμωνάς) είναι ο Θεός όλων των σημερινών Ρωμιών, ειδικότερα των υπερπατριωτών/υπερορθοδόξων, χωρίς βέβαια να αποκλείσω και τους αναρχικούς που οι περισσότεροι προέρχονται απο εύπορες οικογένειες. Γενικότερα πουλάτε και τις μητέρες σας για λίγο χρήμα, πάρε παράδειγμα τους Γερμανούς, τόσες βιαιότητες διέπραξαν στην Ελλάδα και μώλις λίγο μετα την λήξη του πολέμου του '40, τρέχατε για δουλειά στην Γερμανία, τους πιάνατε φίλους και ποσοι Ελληναράδες (οι περισσότεροι άντρες) τους βάλατε και στα κρεβάτια σας. Για λύπηση είσαστε σαν λαός, κι ας έχετε τα πάντα, μέσα πάντα άδειοι θα παραμένετε για αυτό και θα κλαψουρίζετε επειδή δεν πήγατε διακοπές στην Μύκονο ή επειδή δεν βγήκατε το περασμένο Σάββατο έξω.
15.07.2016, 21:04:15

Ανώνυμος 39559 έγραψε...
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ 17 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ.
ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΚΕΤΤΟΥ ΚΛΠ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ 'ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΣ'. ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕΙΣ.
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!
19.08.2016, 18:04:46

Ανώνυμος 39616 έγραψε...
Δεν έχουν καμία λογική υπόσταση αυτά που γράφετε εδώ. Πρόσφατα δέχτηκε επίθεση από αναρχικούς ο μητροπολιτικός ναός Θεσσαλονίκης καθώς και τα γραφεία της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
02.09.2016, 18:51:59

Ανώνυμος 39661 έγραψε...
ΣΤΟΝ 17 αρη
ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΟΝΑΚΡΙΒΟΣ
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ : ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΠΛΟ ΒΟΗΘΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΜΠΟΔΙΑ
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΚΡΙΒΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΗ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΟΔΟ ΘΑ ΒΡΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΩΝ ΠΑΝΔΩΡΕΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΡΕΙΑΣ ΣΟΥ.
ΓΙΜΙΣΕ ΤΟΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΟΣΕΙΣ. ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ ΠΟΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ . ΕΥΧΑΡΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ
07.09.2016, 09:03:42


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

1+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...